asla yüzme öğrenemiyorum

işte ben de sürekli suya girmek istiyorum ama fırsat olmuyor. siz nasıl öğrettiniz? nasıl tekniklerle? biz de 2-3 derstir makarnayla emekleme gösteriyorlar sadece. su üstünde nasıl kalınır, kulaç nasıl atılır bilmiyorum. derslerde bitti
ben suyun icine dogmusum resmen , nasil ve ne zaman ögrendigimi bile hatirlamayacak kadar kücüktüm. yürümekten daha iyi becerdigim birsey oldugu icinde cevremde ki herkes bu konuda bana kendini birakabiliyor.

evet tutamazsa ya o sıra batarsam diye korkuyorum yani böyle güvenebildiğim biriyle karsılasmadım. siz nerede ders veriyorsunuz? yardımcı olabilir misiniz mesela bana anlatarak burada
Yok ben ders vermiyorum ki zaten beni tanımıyorsun bana nasıl güveneceksin:)
Ben kendi arkadaşlarıma ve ablama öğrettim. Senin ailenden ya da çok samimi olduğun arkadaşın yok mu onlardan istesen

64 kiloyum kiloyla alakası var mı bilmiyorum benden daha zayıfları suya kalkıyordu. zaten öğrenemediğim kısım da kendimi serbest bırakabilmek
Kiloyla ilgisi yok koskoca gemileri bile su kaldiriyor lütfen ya :)

bir travmam olmadı ama haberlerde işte gördüm hep boğulma vakaları. bu yüzme kursundan sonra başka yerde denemek isterdim ancak vaktim kalmıyor ne yazık ki… profesyonellik istemiyorum zaten en azından ayaklarımı yerden kesebilecek kadar yüzebileyim. aşağılık kompleksi de zaten her kursa giderken vücudumu inanılmaz bir gerginlik kaplıyor yine olmayacak, zaten yapamayacağım diye aksini demeye çalışsam da zihin susmuyor
Profesyonel biriyle konuşsana bunu. Belki de kafanda bu yapamayacağım korkusunu aşmadığın için olmuyordur.
Bir de ne için zaman kalmıyor? Neye yetişiyorsun ki?

Hocayı değiştirin 15 günde 18 kişilik gruptan sadece 2 kişi bıraktı yapamıyorum die biride ablamdı 🤣 kalan 16 kişi taklalar falan atıp kenardan suya atlayarak giriyorduk . Hoca önemli

yok havuzun derinliği taş çatlasa 163 falan yapıyorlar ama hiç malzemesiz yaptırmadı mesela toplam bir kur 8 ders benim 7. dersim di geçen gün 3-4 derstir emekleme denilen bir stil var onu yaptırıyor makarnayla yani kendi tutuyor. mesela 2. derste çocuk havuzunda duvardan duvara ittirmişti korktuğumuz için. ben de ilerlemek istiyorum evet tek bir şeye bağlı kalmak istemiyorum hani belki bunu yapamıyorumdur başkasını yapıcam ama birini tam halletmeden diğerine geçirmiyor. mesela haftaya tek dersim kaldı ama derin suda nasıl kalırım yüzmeden onu da bilmiyorum. 2. kuru almaya da vaktim yok
Bence başka kursa gidin. Teknikleri aşırı saçma geldi bana. Ben 30umda gittim kursa. Hiç aparat kullandırmadı hoca. İlk önce havuz kenarında hareketleri nargileyi falan öğretti sonra çift halinde ilerlemeyi sonra da kendimiz yapmamız için emirler verdi. Biz de yaptık. Hoca suya bile girmedi. 2 kızım da yüzme kursunda öğrendi yine aparatsız.

Bende yuzmeyi bilsem de korkan taraftayim. Ayagim yere basmazsa paniklerim bu yastan sonrada degisebilcegini dusunmuyorum
Kizimsa daha alti aylikti babasi ile havuza girdiginde. 11 yasinda zerre su korkusu yok.

22 yaşındaymışsın , ben de 24 yaşında kendimi tamamen güvenip suya bırakabildim.
Öncesinde ayaklarım değmediği saniye panik yapıp batıyordum
Kaç kere boğulma tehlikesi yaşadım. İmkansız geliyordu suyun beni kaldırması

Ben çocukken babam güya yüzme öğreteceğim diye cumburlop Mersin'in o leş gibi tuzlu suyuna daldırdı beni. Ciğerlerim yandı tuzdan. Sanırım ondan sonra korktum.
O kadar özenirdim ki suya kendini bırakanlara, ayaklarını kaldırabilenlere, sırt üstü yüzenlere.

Benim eski nişanlım yüzme hocasıydı düşün ona bile güvenip bırakamıyordum kendimi
O bile öğretemedi bana

24 yaşındayken o zamanki erkek arkadaşımın ailesiyle denize gitmiştik. Benden yaşça küçük bi kuzeni vardı. İkimiz yalnızdık denizde, sohbet ediyorduk. Bana o öğretti. Neden bilmiyorum ama o kıza çok güvendim, o benim belimden tutarken hiç panik yapmadım.
Bi baktım sırt üstü duruyorum. Ben o kızın sakinliğine ve bana verdiği enerjiye bağlıyorum. Bi de amacı bana yüzme öğretmek değildi , öyle seni bi tutayım bi kere dene, olmazsa yanındayım korkma dedi. Bu kadar kolay olacağını asla düşünmezdim.

Şimdi de öyle harika yüzemiyorum , kulaç atarken nefes nefese kalıyorum ama gene de sudan çıkmıyorum çok iyi biliyormuş gibi bi de açılıyorum.

Sen de sevdiğin güvendiğin birileriyle öylesine dene, belki senin de benim gibi bilinçaltında bi korku vardır, güven duyduğum kişiyle olunca o silinebilir.

Ben de. 1 sene boyunca kurs aldım makarna ile yüzüyorum bana yetiyor ayağımın yere değmesi lazım biraz gidince boşluk hissi ürkütüyor korkağım 😀
Benim de ayağım yere değecek. 😂 bir kere koy turuna çıktık girdik öyle. Başımızdaki adam demesin mi burası 20-25 metre derinliğinde. Bana bir korku geldi 😂 Sus be adam tahminimizde kalsın. Ama bakıyorum elin rusları nasıl yüzüyor bizim denizler daha sıcak olduğu halde doğru düzgün bilmiyoruz. Üzücü

Ay herkes yüzmeyi öğrensin yaa çünkü çok güzel insanı rahatlatan birşey suyun üstünde özgûrce yatmak suyum altındaki o sessizlik çok seviyorum 🫠

ben suyun icine dogmusum resmen , nasil ve ne zaman ögrendigimi bile hatirlamayacak kadar kücüktüm. yürümekten daha iyi becerdigim birsey oldugu icinde cevremde ki herkes bu konuda bana kendini birakabiliyor.
mesela bizde hoca 2-3 derstir aynı şeyi gösteriyor. makarnayla yaptık hep. kendimce pek ilerleme kaydedebilmiş gibi olmuyor. 7 ders oldu totalde zaten toplam 8 ders. sizce teknikleri doğru mu?

Yok ben ders vermiyorum ki zaten beni tanımıyorsun bana nasıl güveneceksin:)
Ben kendi arkadaşlarıma ve ablama öğrettim. Senin ailenden ya da çok samimi olduğun arkadaşın yok mu onlardan istesen
yani yok maalesef olsa bile ayak uyduramıyoruz. ben de sizi hoca diye düşündüm öyle diyince😀 peki nasıl öğrettiniz konuda kursa gittiğim hocaların nasıl bir yok izlediğini anlattım doğru mu sizce

Profesyonel biriyle konuşsana bunu. Belki de kafanda bu yapamayacağım korkusunu aşmadığın için olmuyordur.
Bir de ne için zaman kalmıyor? Neye yetişiyorsun ki?
tatile gidicem sonrasında da okulum açılıyor yani o yüzden tekrar ders almaya zamanım yok

tatile gidicem sonrasında da okulum açılıyor yani o yüzden tekrar ders almaya zamanım yok
Bebiş daha genceciksin bunu bu yazı kurtarmak olarak düşünme uzun vadeli düşün. Okulunun olduğu yerde haftada 1 bi hoca bul devam et. Önünde uzun uzun yaz tatilleri var daha💕

Bence başka kursa gidin. Teknikleri aşırı saçma geldi bana. Ben 30umda gittim kursa. Hiç aparat kullandırmadı hoca. İlk önce havuz kenarında hareketleri nargileyi falan öğretti sonra çift halinde ilerlemeyi sonra da kendimiz yapmamız için emirler verdi. Biz de yaptık. Hoca suya bile girmedi. 2 kızım da yüzme kursunda öğrendi yine aparatsız.
evet yani zaten makarnayla kendin de yaparsın ama ben kendi başıma yapmak istiyordum kursa gitme amacım da buydu

Bebiş daha genceciksin bunu bu yazı kurtarmak olarak düşünme uzun vadeli düşün. Okulunun olduğu yerde haftada 1 bi hoca bul devam et. Önünde uzun uzun yaz tatilleri var daha💕
inşallah ama işte tatile gitmeden öğrenmek istiyordum😔

Back
X