asla yüzme öğrenemiyorum

yok havuzun derinliği taş çatlasa 163 falan yapıyorlar ama hiç malzemesiz yaptırmadı mesela toplam bir kur 8 ders benim 7. dersim di geçen gün 3-4 derstir emekleme denilen bir stil var onu yaptırıyor makarnayla yani kendi tutuyor. mesela 2. derste çocuk havuzunda duvardan duvara ittirmişti korktuğumuz için. ben de ilerlemek istiyorum evet tek bir şeye bağlı kalmak istemiyorum hani belki bunu yapamıyorumdur başkasını yapıcam ama birini tam halletmeden diğerine geçirmiyor. mesela haftaya tek dersim kaldı ama derin suda nasıl kalırım yüzmeden onu da bilmiyorum. 2. kuru almaya da vaktim yok

Böyle sokak köpeğini suya atarlarmış gibi suya bırakıldığımdan, kendi başıma yüzmeyi bir şekilde öğrenebildim, ben de geçen yıl istanbul'da çok kurs bakmıştım, taknik+teknik öğreneyim diyerek. 🥲 Ay, iyiki ders almamışım, ben uğraşamazdım emekleme ordan oraya git tahammül edemezdim.

önden tutturdular hep öyle koyunca sanki beni ön aşağıya doğru çekiyormuş kaldırmıyormus gibi geliyor. denizde kendim denedim arkama koyup evet daha rahat oldu oturur olarak denemedim ama

Havuzda derinlik sıkıntısı yoksa, biraz debelenin kendi kendinize.

64 kiloyum kiloyla alakası var mı bilmiyorum benden daha zayıfları suya kalkıyordu. zaten öğrenemediğim kısım da kendimi serbest bırakabilmek
ben kiloluyken batacağım sanıyordum ve uzun süre öğrenemedim tombiş olduğum için tabii babamın beni suya fırlatıp durmasından da kaynaklı biraz ben de 18 yaşından sonra özel ders alarak öğrendim ama ben denizde aldım istanbulda

Evet cok iyi anlıyorum ben de sürekli bu sefer yapıcam deyip yapamıyordum :/
benim basıma böyle sizinki gibi gelmedi hocalar da diyor havuza atlamayın diye. köpük kısmını anlayamadım tam olarak ne oluyor ve tamamen bu şekilde mi su korkunuzu yendiniz yoksa extra baska bir sey oldu mu

Böyle sokak köpeğini suya atarlarmış gibi suya bırakıldığımdan, kendi başıma yüzmeyi bir şekilde öğrenebildim, ben de geçen yıl istanbul'da çok kurs bakmıştım, taknik+teknik öğreneyim diyerek. 🥲 Ay, iyiki ders almamışım, ben uğraşamazdım emekleme ordan oraya git tahammül edemezdim.

Havuzda derinlik sıkıntısı yoksa, biraz debelenin kendi kendinize.
işte debelenemiyorum kasmaktan kendimi kaldıramıyorum ne yazık ki…😣 kimden duysam aslında suya bırakılıp öğrenilmiş ama başıma gelmedi. 2 ablam da öğrenmis suya bırakmıslar benim şanssızlığıma denk geldi

işte debelenemiyorum kasmaktan kendimi kaldıramıyorum ne yazık ki…😣 kimden duysam aslında suya bırakılıp öğrenilmiş ama başıma gelmedi. 2 ablam da öğrenmis suya bırakmıslar benim şanssızlığıma denk geldi

GÜvendiğin biriyle havuza gitsen günlük? Ya da denize? Orada denesen? Seni tutacak birisi olursa belki rahat edersin.

kafamı suyun içinde sokmada falan sıkıntı yokta kendimi suya bırakmada var. siz nasıl öğrendiniz? ben de 22 yasındayım
deniz o konuda daha iyi olur, havuzda yüzmek zor. ben de mersinin bol tuzlu - bogulmanin imkansiz oldugu sularinda falan kendi kendime ogrendim

deniz o konuda daha iyi olur, havuzda yüzmek zor. ben de mersinin bol tuzlu - bogulmanin imkansiz oldugu sularinda falan kendi kendime ogrendim
işte aslında yakın yerlerde oturuyoruz benimki de tuzlu akdeniz denizi ama nasıl öğrendiğiniz ya kime sorsam kendi kendine öğrenmis ama nasıl nasılll😀😀

evet haklısınız da işte çevremde gidebileceğim biri yok ne yazık ki kimse gelmiyor bu şekilde
Bu korkunun altında ne olabileceğini düşündün mü?
Ben görece küçük bir yaşta yüzme kursuna gittim 10 civarı falandı sanırım. Fena yüzmem aslında ama asla dalamam ve biriyle bile olsa asla çok açılmam. Hep bir sınırım vardır. Eşim profesyonel dalıyor. Dalmak için aşırı ısrar etti ama asla cesaret edemedim. Boğulmaktan çok korkuyorum. Sebebi de sanırım yüzme kursuna gittiğim dönem bir arkadaşımın babasının boğulduğunu hatırlıyorum. Yani yetişkinler konuşurken duymuştum. Galiba bunu aşamıyorum.
Sudan keyif almaya bak. Ben senin yerinde olsam farklı bir yerde belki bir hocayla bire bir denerdim öğrenmeyi. Profesyonel yüzemesende kendini kurtaracak durumda olmak önemli bence. Ama aşağılık kompleksine girme. Ben bunu çok sık görüyorum insanlarda.

Ben 3 kişiye yüzme öğrettim hepsi de sizin gibiydi. Yanınızda güvendiğiniz biri olmadan bence zor. Çünkü benim öğrettiklerim bana güvendikleri için kendilerini bir yerden sonra salabiliyorlardı.
Mesela hocanız, kendini bırak dediğinde ya beni tutmazsa diye korkuyorsunuz ya işte beni kesin tutacak dediğiniz birinden öğrenmeyi deneyin.
Bende yüzme dersi aldım 2 dersten sonra bıraktım Hoca atla suya diyor adam havuzun dışında ben içinde nasıl güvenip atlayım zaten korkuyorum bıraktım Denizde kıyıdan kıyıdan geziyorum işte hepsi bu...

arkadaslar merhaba herkese, su korkusu olan birisiyim yani denize havuza girebiliyorum ama sadece ya kafamı suya sokabiliyorum ya da öylece durabiliyorum. kendimi asla suya bırakıp yüzemiyorum sanki bacaklarım falan su yüzüne kalksa hemen düşecek boğulacak gibi oluyorum. yaklaşık 7 derstir yüzme kursuna da gidiyorum ama bu makarna (veya sosis) ile bile doğru düzgün yapamıyorum sanki cumburlop aşağıya düşecek gibi oluyorum. herkes diyor kendini rahat bırak su seni kaldıracak zaten diye evet farkındayım ama yapamıyorum. benim gibi olup aşabilen var mı?
Bende aynı sizin gibiydim hatta daha beterdim bu yüzme olayı ders almayla öğrenelicek birşey değil hele ki havuzda hiç öğrenilmez ben o hatayı yaptım öğrenemedim sonra her yıl tekne ile deniz gezisi yapıyorduk bende yelekle bile zor giriyordum artık yeleği çıkardım baktım su zaten beni kaldırıyor niye bu kadar korkmuşum bu zamana kadar gerçekten anlamadım hatta teknede sudan korkup fincan la benden su isteyen bile oldu o derece korkuyorlar ama deniz suyu zaten kaldırıyormuş ben kursa çok gittim öğrenemedim böyle kendim bıraktım oldu sadece tek korkum tekneden atlamak o da yukarı çıkamam diye ama öyle de zaten su kaldırıyor

Bu korkunun altında ne olabileceğini düşündün mü?
Ben görece küçük bir yaşta yüzme kursuna gittim 10 civarı falandı sanırım. Fena yüzmem aslında ama asla dalamam ve biriyle bile olsa asla çok açılmam. Hep bir sınırım vardır. Eşim profesyonel dalıyor. Dalmak için aşırı ısrar etti ama asla cesaret edemedim. Boğulmaktan çok korkuyorum. Sebebi de sanırım yüzme kursuna gittiğim dönem bir arkadaşımın babasının boğulduğunu hatırlıyorum. Yani yetişkinler konuşurken duymuştum. Galiba bunu aşamıyorum.
Sudan keyif almaya bak. Ben senin yerinde olsam farklı bir yerde belki bir hocayla bire bir denerdim öğrenmeyi. Profesyonel yüzemesende kendini kurtaracak durumda olmak önemli bence. Ama aşağılık kompleksine girme. Ben bunu çok sık görüyorum insanlarda.
bir travmam olmadı ama haberlerde işte gördüm hep boğulma vakaları. bu yüzme kursundan sonra başka yerde denemek isterdim ancak vaktim kalmıyor ne yazık ki… profesyonellik istemiyorum zaten en azından ayaklarımı yerden kesebilecek kadar yüzebileyim. aşağılık kompleksi de zaten her kursa giderken vücudumu inanılmaz bir gerginlik kaplıyor yine olmayacak, zaten yapamayacağım diye aksini demeye çalışsam da zihin susmuyor

Bende yüzme dersi aldım 2 dersten sonra bıraktım Hoca atla suya diyor adam havuzun dışında ben içinde nasıl güvenip atlayım zaten korkuyorum bıraktım Denizde kıyıdan kıyıdan geziyorum işte hepsi bu...
sizin hocanız da iyiymiş bence yani bizimkiler hiç böyle bir şey yaptırmadı bizde istiyorduk suya girsinler bizi tutsunlar diye o yüzden suya girip tutuyolardı hiç kendimizi bıraktırmadı. ben de dedim hep makarnayla değil kendim yapmak istiyorum diye ama denetmediler yani ben de beceremiyorum pek zaten

Bende aynı sizin gibiydim hatta daha beterdim bu yüzme olayı ders almayla öğrenelicek birşey değil hele ki havuzda hiç öğrenilmez ben o hatayı yaptım öğrenemedim sonra her yıl tekne ile deniz gezisi yapıyorduk bende yelekle bile zor giriyordum artık yeleği çıkardım baktım su zaten beni kaldırıyor niye bu kadar korkmuşum bu zamana kadar gerçekten anlamadım hatta teknede sudan korkup fincan la benden su isteyen bile oldu o derece korkuyorlar ama deniz suyu zaten kaldırıyormuş ben kursa çok gittim öğrenemedim böyle kendim bıraktım oldu sadece tek korkum tekneden atlamak o da yukarı çıkamam diye ama öyle de zaten su kaldırıyor
evet sizin aslında çok güzel fırsatınız da olmuş. ben de denizde öğrenmeye çalışıyorum ama sık gidemiyorum çok yarım yamalak kalıyor. mesela yüzme kursu haftada 2 kez o ders yapıyorum haftaya gittiğimde unutmuş ve yapamıyor oluyorum

arkadaslar merhaba herkese, su korkusu olan birisiyim yani denize havuza girebiliyorum ama sadece ya kafamı suya sokabiliyorum ya da öylece durabiliyorum. kendimi asla suya bırakıp yüzemiyorum sanki bacaklarım falan su yüzüne kalksa hemen düşecek boğulacak gibi oluyorum. yaklaşık 7 derstir yüzme kursuna da gidiyorum ama bu makarna (veya sosis) ile bile doğru düzgün yapamıyorum sanki cumburlop aşağıya düşecek gibi oluyorum. herkes diyor kendini rahat bırak su seni kaldıracak zaten diye evet farkındayım ama yapamıyorum. benim gibi olup aşabilen var mı?
Ben de. 1 sene boyunca kurs aldım makarna ile yüzüyorum bana yetiyor ayağımın yere değmesi lazım biraz gidince boşluk hissi ürkütüyor korkağım 😀

kursu kalabalık mı alıyorsun? bence 1 ay özel ders al ve sonrasında sürekli havuza git gerekirse 1 hafta hep git

Ben 3 kişiye yüzme öğrettim hepsi de sizin gibiydi. Yanınızda güvendiğiniz biri olmadan bence zor. Çünkü benim öğrettiklerim bana güvendikleri için kendilerini bir yerden sonra salabiliyorlardı.
Mesela hocanız, kendini bırak dediğinde ya beni tutmazsa diye korkuyorsunuz ya işte beni kesin tutacak dediğiniz birinden öğrenmeyi deneyin.
simurg kesinlikle hakli. %100 güvendiginiz birinin size yüzmeyi ögretmesi daha kolay olacaktir. benim de yüzmeyi ayni hafta icinde ögretebildigim insanlar var. genelde aile üyeleri yada seni cok yakindan taniyan insanlar olur .

yetiskin yaslarda ögrenmesi cocuk yasta ögrenmekten daha zor. ama sakin vazgecme lütfen gercekten istiyorsan. emin ol ne kadar cok suya girersen o korkuyu o kadar cabuk atarsin üzerinden.

kursu kalabalık mı alıyorsun? bence 1 ay özel ders al ve sonrasında sürekli havuza git gerekirse 1 hafta hep git
kalabalık evet bu kur bittikten sonra başka almaya vaktim yok ne yazık ki zaten sonradan pişman oldum keşke en başında özel ders alsaydım diye

simurg kesinlikle hakli. %100 güvendiginiz birinin size yüzmeyi ögretmesi daha kolay olacaktir. benim de yüzmeyi ayni hafta icinde ögretebildigim insanlar var. genelde aile üyeleri yada seni cok yakindan taniyan insanlar olur .

yetiskin yaslarda ögrenmesi cocuk yasta ögrenmekten daha zor. ama sakin vazgecme lütfen gercekten istiyorsan. emin ol ne kadar cok suya girersen o korkuyu o kadar cabuk atarsin üzerinden.
işte ben de sürekli suya girmek istiyorum ama fırsat olmuyor. siz nasıl öğrettiniz? nasıl tekniklerle? biz de 2-3 derstir makarnayla emekleme gösteriyorlar sadece. su üstünde nasıl kalınır, kulaç nasıl atılır bilmiyorum. derslerde bitti

Back
X