Gelini değil ama annemin tavrı hoşuma gitmedi. Tamam karışmasın ama o konu kapandıktan sonra hala onu savunması hiç hoş değil. Kadın beni istemiyor eşimin tayini çıkarsa da tehdit ediyor altı üstlü oturdukları eve gelemezsin sık sık diye.Gelinle sizin aranızda geçen bir konuya annenizin dahil olup gelinle kavga edip sizi korumasını istiyorsunuz sanırım. Eğer böyle bir beklentiniz vardıysa bana göre çok yanlış. Anneler karışmamayı tercih eder ki doğru olanıda bu. Gelininizi gereksiz yere takıyorsunuz. Öyle bir insan dikkate almaya değmez.
Terapiye devam ama asla bir tane sorunumu bile anlatmam ne sorsalar iyiyim bir insan 365 iyi olabilir mi olamaz ama asla anlatmam gider terapiste giderim gerekirseBoşver onları insanın kendinden başka dostu yok
Gün gelir en yakının canın kanın el olur
Yaşadım
Terapiyi bırakma
Hayatımda gelin le ilk tartışmam dı zaten hiç bu yönünü görmedim 2 senedir oturuyorlar orada ben zaten çalışıyordum ki 1 sene boyunca gelmedim zaten yok ya. Allaha havale ediyorum beni istemedi ya gün gelir kendi çocukları da evlenecek umarım damatları da kapıyı gösterir.Gelinle sizin aranızda geçen bir konuya annenizin dahil olup gelinle kavga edip sizi korumasını istiyorsunuz sanırım. Eğer böyle bir beklentiniz vardıysa bana göre çok yanlış. Anneler karışmamayı tercih eder ki doğru olanıda bu. Gelininizi gereksiz yere takıyorsunuz. Öyle bir insan dikkate almaya değmez.
Sizi fazla dürtüsel buldum ama haklı olduğunuz yerler çok ne demek sık sık gelemezsin babamın evine gelirken sana mı soracağım? Dağdan gelip bağdakini kovmak bu?Gelini değil ama annemin tavrı hoşuma gitmedi. Tamam karışmasın ama o konu kapandıktan sonra hala onu savunması hiç hoş değil. Kadın beni istemiyor eşimin tayini çıkarsa da tehdit ediyor altı üstlü oturdukları eve gelemezsin sık sık diye.
Ne dıyon bısey De anlasıldıgı yokArkadaşlar kendi aileme o kadar kırgınım ki. Bir hafta önce yaşadığımız olayın şunu anladım ki benim bir annem babam ve kardeşim yokmuş. Meğersem sadece değer veren annem miş güya. O da o olaydan sonra gerçek yüzünü gösterdi. Arkadaşlar sorunlarınızı ailenize bile yüzeysel anlatın gün gelir ilk sorunda başınıza kalkılır. Ben eşime kendi memleketimize gidelim diyordum. Meğersem gelin o gün Ben kıskancım ben fesatım iyi ki eltim yok iyi ki görümcem uzakta yoksa onunla da kavga ederiz. Kayınvalidem sürekli beni idare eder demesindeki amaç. Komşulara ve bana ayağınızı deng alın. Yoksa kaynanama ve cocuklara yaklaşmayın. Samimi olmayın kötü olur demek istedi. Ben Instagram çıkarınca da kıskanç bilmem ne falan filan.
Annem de bencil miş meğersem torunları var diye idare ediyormuş. Bana çok öğretici oldu... Aslında abin de baban da seni umursamıyor diyerek annemin de beni hiç takmadığını göstermiş oldu kadına kızıyorum. Ama ailemin de gerçek yüzünü gösterdi. Ben anneme o kadar içimi açtım meğer beni siklemiyor muş. Gelin de ilk fırsatta yüzüme çarptı. Siz siz olun kendi Annenizde olsa yaralarınızı göstermeyin. Artık terapiyi bıraktım. Ben k. Validemlerle sorun yaşadığımda anlattığımda meğer umrında değilmiş. Dinlemiyor muş aman boşver takma diyerek geçiştiriyormuş. Demek ki kendi annen de olsa kimseye güvenmeyecek sin en azından psikolog bana gerçekten destek oldu. Anneniz yüzünden siz bu kadar mız mız sınız dedi. Aaa bir baktım bu olaydan sonra bütün sorunlarım bitti. Kendi ailemi göremem fazla diye işe bile geç girmiştim. Hamileliği bile ertelemiştim. Kendinizden başka kimseniz yok kendiniz için mutlu olun dik durun. Geç öğrendim bu olay bana eş ailesi el ama kendi ailene de güvenme gibi bir şey öğretti hayat bana...
Aynen öyle sen kendine bak eşte bir yere kadar önce kendine değer ver, kendini nasil mutlu edebilirsin bunlari bul kurslara git baska bir hayatin meşgalen daha olsun . İlla annenle kötü olmak silmek zorundada degilsin bazen insanlara en iyi verilen cevap umursamamaktir. Gercekten umursamamak tavir almaj gibi degil ararsa normal konusursun ama umursamazsin, gelin bir sey mi diyo çat cevap verirsin baskasina kotu mi gorundum umursamazsin mis gibiAynen öyle artık tek başımayım. Dimdik hayatla mücadele edicem eşim ve ben
Açık açık tehdit ediyor hem komşuları hem beni hem de gülerek söylüyor. Komşular da şaşırmış komşular tınlamaz gelmeyiverir ama ben kızıyım kimse bana baba evine gelemezsin diye tehdit edemez...Sizi fazla dürtüsel buldum ama haklı olduğunuz yerler çok ne demek sık sık gelemezsin babamın evine gelirken sana mı soracağım? Dağdan gelip bağdakini kovmak bu?
Benim ailemde gelinle altlı üstlü oturuyorlar onlar evlendiğinden beri artık eskisi gibi gitmiyorum bana, evliliğime hoşgörüsüz, eleştirel olan annemin, babamın onlarla anlaşacağım diye ne taklalar atıp, her yaptıklarına eywallah demelerini gördükçe çıldırıyorum o yüzden gitmiyorum sizde gitmeyin üzmeyin kendinizi
İstediklerine çok iyi anne baba aile oluyorlar size olmuyorlarsa zorlamayın
Ben bıraktım zorlamayıda, sorgulamayıda….
Valla ya aynen öyle bundan sonra sessiz kalırsam namerdim zaten hep annem den oluyor bu bir şey dedi mi sen sus boşver bilmem ne.... Aynen çat diye cevabımı verir annem ne de öyle dedin derse de umursamıyorum der geçerim.Aynen öyle sen kendine bak eşte bir yere kadar önce kendine değer ver, kendini nasil mutlu edebilirsin bunlari bul kurslara git baska bir hayatin meşgalen daha olsun . İlla annenle kötü olmak silmek zorundada degilsin bazen insanlara en iyi verilen cevap umursamamaktir. Gercekten umursamamak tavir almaj gibi degil ararsa normal konusursun ama umursamazsin, gelin bir sey mi diyo çat cevap verirsin baskasina kotu mi gorundum umursamazsin mis gibi
Bundan sonra annem dert anlatırsa da dinlemicem...Aynen öyle sen kendine bak eşte bir yere kadar önce kendine değer ver, kendini nasil mutlu edebilirsin bunlari bul kurslara git baska bir hayatin meşgalen daha olsun . İlla annenle kötü olmak silmek zorundada degilsin bazen insanlara en iyi verilen cevap umursamamaktir. Gercekten umursamamak tavir almaj gibi degil ararsa normal konusursun ama umursamazsin, gelin bir sey mi diyo çat cevap verirsin baskasina kotu mi gorundum umursamazsin mis gibi
Bu saaten sonra ne annem ne gelin umrumda değil. Gitmem bende sorun da anlatmam bişi derse cevabımı yapıştırıp hayatıma bakarım. Ölümlü dünya için bu kadar sıkamam kendimi.Sizi fazla dürtüsel buldum ama haklı olduğunuz yerler çok ne demek sık sık gelemezsin babamın evine gelirken sana mı soracağım? Dağdan gelip bağdakini kovmak bu?
Benim ailemde gelinle altlı üstlü oturuyorlar onlar evlendiğinden beri artık eskisi gibi gitmiyorum bana, evliliğime hoşgörüsüz, eleştirel olan annemin, babamın onlarla anlaşacağım diye ne taklalar atıp, her yaptıklarına eywallah demelerini gördükçe çıldırıyorum o yüzden gitmiyorum sizde gitmeyin üzmeyin kendinizi
İstediklerine çok iyi anne baba aile oluyorlar size olmuyorlarsa zorlamayın
Ben bıraktım zorlamayıda, sorgulamayıda….
Zaten annem ben bişi anlatıyorum. Madem dinlemiyorsun açık açık söylesene bende böyle mız mız olmam böylece Sen anlatıyorsun da dediklerin umrumda değil desene acık acık o zaman. Ne diye beni bu kadar kendimi anlatayım. Aptal mıyım ben kendimi bu kadar yorucak.Bu saaten sonra ne annem ne gelin umrumda değil. Gitmem bende sorun da anlatmam bişi derse cevabımı yapıştırıp hayatıma bakarım. Ölümlü dünya için bu kadar sıkamam kendimi.
Bu kadar olaydan sonra kızına ağzına geleni söylüyor annem hala gidip ondan nar ekşisi yapmak için çağırıyor yardım istiyorsa benim gözümde değeri bitmiştir. Sen istediğin kadar gelin le kavga et seni siklemiyorum demektir... O zaman ben kadın beni baba evine sık sık gelemezsin diyor annem hiç umursamıyor. O zaman annem beni umursamıyorsa değer vermiyorsa ben o gelinle kavga edip niye kendimi mi yorucam ne hali varsa görsün ikiside.....Anladım siz kimseye güvenmeyin. Mesafeli olun. En önemli olan sizsiniz
Ama ben onlara tamda kendi silahlarıyla vurucam. Yani güler yüzlü davranıp onları umursamaz ve görmezden gelicem. Onları hiç umursamadığımı aslında göstericem. Hem kaynanama hem de geline biri kaynanam eşimi kıskandığı için böyle yaptı bizim gelinde annemi kıskanmış. Yani ikisi de aynı. Yani onlara sizi tınlamıyorum istediğinizi söyleyin ben bildiğimi okurum mesajı vericem.Eski konularınıza çok bakmadım ama geleneksel Anadolu ailesi gibi geldi, oğlunu tutan kızı boşlayan, güya oğulları bakacak ya işte. İnşallah bakar o gelin onlara.
Asıl aptal olan benim kaynanam larla ilgili sorunlarda abisi bana laf sokuyor eşim umurunda bile değil öyle mi öyle... Beni insan yerine koymuyorsa sıra bende... Şimdi aptal gibi ağlayacağım üzüleceğim ha herkes yeterince beni aptal yerine koydu... Sıra bende bir daha benimle uğraşsınlar da bak bakalım ne oluyor eşime de ayrı gıcığım.....Bak şimdi eşime annenden sınırım var. Anneme de gelinin bana şunu dedi diyecekmiyim baksınlar bakalım. Herkesi nasıl oyuna getiricem. Oyun öyle oynanmaz böyle oynanır hodri meydan....Sizin takıntılarınız var terapiyi bırakmayın.
Sadece annem değil eşime de ayrı gıcığım bak şimdi oyun nasıl oynanır görsünler. Kim kimi tınlamıyor kim kimene karte ediyor. Şimdi ne kaynanam la ne de gelinimiz le hiç sorun yaşamıcaz. İnsan yerine koymamak ne demek miş görürler. Hadi bakalım el mi yaman ben mi göstericem hepsine yüzlerine gülüp arkadan nasıl iş çevrilir göstericem hepsine... Sürekli çok mutluyum maskesi takıp o sorunluları tenhada ilk fırsatta kıstırıcam bak nasıl oluyor beni bu kadar üzmek canımı yakmak görürüz.Ben anneme o kadar içimi açtım meğer beni siklemiyor muş.
bu nasıl bir anlatım ve yazım tarzı. İrite oldum resmen.
Asıl aptal olan benim kaynanam larla ilgili sorunlarda abisi bana laf sokuyor eşim umurunda bile değil öyle mi öyle... Beni insan yerine koymuyorsa sıra bende... Şimdi aptal gibi ağlayacağım üzüleceğim ha herkes yeterince beni aptal yerine koydu... Sıra bende bir daha benimle uğraşsınlar da bak bakalım ne oluyor eşime de ayrı gıcığım.....Bak şimdi eşime annenden sınırım var. Anneme de gelinin bana şunu dedi diyecekmiyim baksınlar bakalım. Herkesi nasıl oyuna getiricem. Oyun öyle oynanmaz böyle oynanır hodri meydan....
İnsanları niye bu kadar abarttığınızı anlamadım.Sadece annem değil eşime de ayrı gıcığım bak şimdi oyun nasıl oynanır görsünler. Kim kimi tınlamıyor kim kimene karte ediyor. Şimdi ne kaynanam la ne de gelinimiz le hiç sorun yaşamıcaz. İnsan yerine koymamak ne demek miş görürler. Hadi bakalım el mi yaman ben mi göstericem hepsine yüzlerine gülüp arkadan nasıl iş çevrilir göstericem hepsine... Sürekli çok mutluyum maskesi takıp o sorunluları tenhada ilk fırsatta kıstırıcam bak nasıl oluyor beni bu kadar üzmek canımı yakmak görürüz.
Sadece annem değil annem neyse de asıl eşim şimdi iki yüzlü çıktı. Sessiz kalıp kendi ailesine başka bana başka oynuyor bundan sonra görür o da asıl aptal gibi ağlayıp kendini belli eden benim.Anladım siz kimseye güvenmeyin. Mesafeli olun. En önemli olan sizsiniz
İnsanları abartmıyorum onlar bana ara ara laf sokup beni bu hale getirdiler. Herkes her şeyi bilerek yapıyor öyle mi yani ben rahatsız olduğumu söylediğim halde milyon kere aynı şey nasıl olsa oğlu ses çıkartmıyor diye istediğini yaptı o zaman ağzına sıçmakla çok iyi etmişim. Bak şimdi yüzlerine gülüp arkadan nasıl iş çevrilir göstericem hepsine.... Ben ağlarken taş gibi umrumda bile olmadı eşimin... Ha kendimi aptal yerime koymamı izledi belki ağlamam hoşuna bile gitti...İnsanları niye bu kadar abarttığınızı anlamadım.
Kendi hayatınızla/işinizle/telaşlarınızla meşgul olsanız başkalarının yaptıkları umrunuzda olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?