Aslında benimki dert değil ne yapacağını bilememek.

masumum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2009
2.535
19
158
Diğer
Merhaba arkadaşlar, başlıkta da dediğim gibi ne yapacağımı bilemediğim için sizlerden fikir almak istedim. Benim 9 yaşında ikizlerim var. biri kız, biri erkek. 20- 25 gündür çocuklarım oturduğumuz sitede karşı apartmanda yaşayan bir ailenin henüz 2 yaşında olan çocuklarını sevmeye başladılar ve o günden beri ne yaptıysam çocukların oraya gitmelerini engelleyemiyorum. sorun çocuklarımın çocuğa olan sevgileri değil, çocuğun annesi 21 yaşında k.validesi ile yaşayan ve anladığım kadarı ile de sorunları olan bir genç bayan ve bu bayanın bir çok özelini çocuklarımla paylaşıyor olması. K.validesi ile olan sorunlarından tutunda eşi ile olan kavgalarına kadar, çocuklara gitmemelerini söylediğimde, oğlum bayanın yanında neden xxxx ablaya gitmemize izin vermiyorsunuz dedi. bende evde olmalarına sıcak bakmadığımı ama dışarıda oynayabileceklerini söyledim ama hiç birşey değişmedi aksine daha sıklaştı. Dün yine gittiler akşam gelince konuştum. verdiğim süre içerisinde gelin o zaman dedim bugün gene aynı, biraz önce balkondan kızımı gördüm, beni görünce içeri kaçtı. Onlara nasıl davranıcağım bilemiyorum, yanlış davranırsam ters teper diye korkuyorum. sizce nasıl davranmalıyım. Etrafımda kimseyi tanımıyorum bu yüzden paylaşıcam kimse yok. Bana bir yol gösterirseniz memnun olurum.

Son düzenleme:
Henüz çoçuğum yok ama ben aynı durumda olsam sanırım çoçuklarımı meşgul edecek onları farklı şeylere yönelticek şeyler bulmaya çalışırdım
eğer fırsatınız ve imkanınız varsa çoçuklarınızın dışarı çıkış saatinde başka bir yere götürebilirsiniz yada bir kursa yada başka bir aktiviteye yazdırabilirsiniz
benim aklıma bunlar geldi.
ve bence de hiç hoş değil o yaştaki çoçukların öyle aile sorunlarını duyması.

kadının davranısları ılgıncmıs kucuk cocuklara nıye boyle dertlerını anlatırkı ınsan hem cocuklar nasıl baglandılar bu eve cok saçma geldı bana bı bebek sevmek ıcın o eve sureklı gıtmelerı bence normal degıl ınsan bu devırde cocuklara nasıl davranacagını bılemıyo sıksa ters tepebılıyo cocuklarınızın ılgısını baska yere cekmeye calısın bence

Henüz çoçuğum yok ama ben aynı durumda olsam sanırım çoçuklarımı meşgul edecek onları farklı şeylere yönelticek şeyler bulmaya çalışırdım
eğer fırsatınız ve imkanınız varsa çoçuklarınızın dışarı çıkış saatinde başka bir yere götürebilirsiniz yada bir kursa yada başka bir aktiviteye yazdırabilirsiniz
benim aklıma bunlar geldi.
ve bence de hiç hoş değil o yaştaki çoçukların öyle aile sorunlarını duyması.

Aslında haklısınız çocuklar karateye gidiyor ama bu arak maddi imkansılık yüzünden ara vermiştik. onun boşluğundan olabilir.

Çocuklarınızı eşiniz uyarsa daha etkili olur bence, çocuk babadan daha çok çekinir. Hoş bir şey değil tabi bu söylediğim ama, o eve sürekli gitmeleri hiç hoş durmuyor.
Çocuklarınızı alın gezmeye götürün unuturlar orayı belki, veya siz de o bayanla tanışın, bir gün kahveye gitmeyi önerin, çocuklarınız bebekle oynar biraz, kalkar eve gidersiniz, en azından ne oluyor ne bitiyor öğrenirsiniz. Kadının dert anlatmaya ihtiyacı var anlaşılan, size anlatır belki, çocukların aklını karıştırmaz.

Çocuklarınızı eşiniz uyarsa daha etkili olur bence, çocuk babadan daha çok çekinir. Hoş bir şey değil tabi bu söylediğim ama, o eve sürekli gitmeleri hiç hoş durmuyor.
Çocuklarınızı alın gezmeye götürün unuturlar orayı belki, veya siz de o bayanla tanışın, bir gün kahveye gitmeyi önerin, çocuklarınız bebekle oynar biraz, kalkar eve gidersiniz, en azından ne oluyor ne bitiyor öğrenirsiniz. Kadının dert anlatmaya ihtiyacı var anlaşılan, size anlatır belki, çocukların aklını karıştırmaz.

Kadın bana geldi kahve içmeye ve benide ilk kez görmesine rağmen bir çırpıda sorunlarını anlattı, bunu bende anlayabiliyorum kızcağız yalnız ama çocuklarla paylaşması doğru değil işte, eşimde gitmemelerini söyledi ama hiç birşey değişmedi. Dün akşam kızımın bana verdiği cevap çok ilginçti, anneciğm yanlış anlama sen biraz yaşlanıyorsun ya XXX abla kadar artık bizimle oynayamazsın. Oysa elimden geldiği kadar onlarla oynarım.

siz kadınla konuşsanız sonuçta çocuklarınız çok küçük dertlerini niye anlatıyo ki, hatta gerekirse sert çıkın, o kadar küçük çocuğa insan sıkıntılarını anlatır mı. siz anneleri olarak ne yapmalıyım ki ters tepmesin psikolojileri bozulmasın diye uğraşırken başka birinin böyle davranmasına izin vermeyn

canım pc falan yokmu evde yeni oyunlar al, film falan indir netten oturup izlesinler

ya da daha cazip bi aktivite yarat illa parayla olmak zorunda değil, arkadaşlarını falan davet et eve

olmadı,

ne yalan söyliyim benim oğlum olsa ceza veririm, en sevdiği şey neyse ondan mahrumiyet şeklinde

hayır çocukların psikolojiisi bozulmasın diye senin psikolojin bozulcak

neler duyuyoruz okuyoruz, ne işleri var yani sürekli yabancı bi evde

canım pc falan yokmu evde yeni oyunlar al, film falan indir netten oturup izlesinler

ya da daha cazip bi aktivite yarat illa parayla olmak zorunda değil, arkadaşlarını falan davet et eve

olmadı,

ne yalan söyliyim benim oğlum olsa ceza veririm, en sevdiği şey neyse ondan mahrumiyet şeklinde

hayır çocukların psikolojiisi bozulmasın diye senin psikolojin bozulcak

neler duyuyoruz okuyoruz, ne işleri var yani sürekli yabancı bi evde

Ya pc var canım ama eskisi kadar ilgilenmiyorlar, zaten öğleye kadar camiye gidiyorlar, oradan gelip doğru komşu ya birdaha da getir getirebilirsen, itiraz edince bana tepki gösteriyorlar. Zaten bu akşam ceza vericem artık tepkileri ne olursa olsun.

Son düzenleme:
kadinin cocugu size gelsin... ama hergun hergün müsade etmeyin...

üstelik, kizinizin dedigi sen yaslisin biyimle oynayamazsin lafi da cok ilginc...

kizinizin fikri mi o bayanin fikri mi acaba??

hem 22 yasinda bile olsa, k.validesi ile yasayan ve cocugu olan bayan sizin cocuklarinizla ne kadar oyun oynayabilir ki??

Ya pc var canım ama eskisi kadar ilgilenmiyorlar, zaten öğleye kadar camiye gidiyorlar, oradan gelip doğru komşu ya birdaha da getir getirebilirsen, itiraz edince bana tepki gösteriyorlar.

canım cami çıkışında sen al bekle kapıda çıkar çıkmaz doğru eve

onların derdi oyun, kızın en sevdiği arkadaşıyla oğlanın ev sevdiği arkadaşını davet et

her gün olmasa bile haftada bi kaç kere davet etsen, yaşıtlarıyla yetişkin bi kadının arkadaşlığının farkını gayet güzel ayırt ederler

bilim çocuk dergisini al her ay 3,5 lira her ay farklı oyunlar çıkıyo içinden kartlar çıkıyo, oynasınlar beraber, tek çocuk olsa neyse diyeceğim, neden birbirleriyle oynamıyorlar ki

olmadı kadınla konuş eve alma benim çocukları eşim kızıyo falan de, gelmeyin istemiyorum sizi falan desin

valla zamane çocukları anne babayı parmağında oynatıyo ama bununda bi haddi hududu olmalı değil mi

Son düzenleme:
canım cami çıkışında sen al bekle kapıda çıkar çıkmaz doğru eve

onların derdi oyun, kızın en sevdiği arkadaşıyla oğlanın ev sevdiği arkadaşını davet et

her gün olmasa bile haftada bi kaç kere davet etsen, yaşıtlarıyla yetişkin bi kadının arkadaşlığının farkını gayet güzel ayırt ederler

bilim çocuk dergisini al her ay 3,5 lira her ay farklı oyunlar çıkıyo içinden kartlar çıkıyo, oynasınlar beraber, tek çocuk olsa neyse diyeceğim, neden birbirleriyle oynamıyorlar ki

olmadı kadınla konuş eve alma benim çocukları eşim kızıyo falan de, gelmeyin istemiyorum sizi falan desin

valla zamane çocukları anne babayı parmağında oynatıyo ama bununda bi haddi hududu olmalı değil mi

Biz buraya taşınalı 1 yıl oldu öyle çok yakın arkadaşları yok, sitedeki arkadaşları ile oynamıyorlar artık. Bayana dedim zaten eve gitmesinler , hem sizde rahatsı olursunuz dedim ama kadın yoo biz çağırıyoruz zaten dedi. ama dediğin gibi bugün akşam bir formül bulmalıyım.

ben anlayamadım sizin iki tane cocuğunuz var ve siz izin vermediginiz halde öylece kapıdan cıkıp gidiyolarmı bu cocuklar dokuz yaşında bide nasıl oluyor böyle bişey siz annesinizlütfen 9 yaşinda sizi dinlemiyor 19 yaşında ne olucak allah aşkına öyle büyük insan gibi kapıdan cıkıp gidiyolarmı yani ben ilk kez böyle şey duyuyorum anne oldugunuzu hatırlatın bence hemde bi an önce

ben anlayamadım sizin iki tane cocuğunuz var ve siz izin vermediginiz halde öylece kapıdan cıkıp gidiyolarmı bu cocuklar dokuz yaşında bide nasıl oluyor böyle bişey siz annesinizlütfen 9 yaşinda sizi dinlemiyor 19 yaşında ne olucak allah aşkına öyle büyük insan gibi kapıdan cıkıp gidiyolarmı yani ben ilk kez böyle şey duyuyorum anne oldugunuzu hatırlatın bence hemde bi an önce

Hayır elbette kapıdan çıkıp gitmiyorlar, önce izin istiyorlar ben hayır diyorum, o sırada söz konusu bayan devreye giriyor bende o zaman 1 saat sonra gelin diyorum ama o bir saatten sonra kaç bir saat geçiyor gelmiyorlar. Önceleri hiç izin vermiyordum ama bu defada çocukları balkondan alamıyorum. aslında disiplinli bir anneyim ama bana karşı aşırı tepkili oldukları için izin vermek durumunda kalıyorum.

söz konusu bayan devreye giriyo diyosun kapıdanmı alıyo cocukları cok ilginc bi durum eger sen gercekten cocuklar oraya gitmesin istiyosan ciddi ciddi oteriteni konuşturucaksın ben istsmessem benim cocuklarım hic biyere gidemez okadar

söz konusu bayan devreye giriyo diyosun kapıdanmı alıyo cocukları cok ilginc bi durum eger sen gercekten cocuklar oraya gitmesin istiyosan ciddi ciddi oteriteni konuşturucaksın ben istsmessem benim cocuklarım hic biyere gidemez okadar

Balkonlarımız karşılıklı canım, çocukları çağırıyor, çocuklarımı defalarca alıp karşıma konuştum. Gördüğüm zaman çağırıyorum, gelmiyorlar taki akşam olana kadar. akşamda özür diliyorlar ama ertesi gün gene aynı. ben çocuklar bana cephe almadan nasıl uzak tutabilirim diye uğraşıyorum. Dün biraz tepki gösterdim, kızımın cevabı aynen şu bu kadında benimle bozdu bugün, daha önce duymadığım sözleri duyuyorum.

kadınla konuş konuş anlayana kadar napıyo bu kadın akşama kadar cocuklarla ya işi gücü yokmu hic tamam olur bazen bende kızımın arkadaşını cagırıyorum binde bir yarım saat dayanamıyorum valla bi şey demek istemiyorum ama cok garip bi durum kesinlikle bi gün sende git orayı bi gör benim burdan canım sıkıldı

kadınla konuş konuş anlayana kadar napıyo bu kadın akşama kadar cocuklarla ya işi gücü yokmu hic tamam olur bazen bende kızımın arkadaşını cagırıyorum binde bir yarım saat dayanamıyorum valla bi şey demek istemiyorum ama cok garip bi durum kesinlikle bi gün sende git orayı bi gör benim burdan canım sıkıldı

İlgin için teşekkür ederim arkadaşım ama emin ol benimde canım çok sıkılıyor, bazen çocuklar bizim tepki göstereceğimiz şeyleri kendi aralarında gizliyorlar buna sebebiyet vermemek için anlayışlı olmaya çalışıyorum. daha önce hiç böyle birşey yaşanmadı. öyleki bizim evde eve giriş saati akşam ezanı vaktidir. oda gözümüzün önünde oldukları vakit, ezan okunuca koşa koşa gelir birde özür dilerlerdi ama artık çocuklarımı tanıyamıyorum. Dün müzik açıp göbek atmışlar. galiba bayanın canı sıkılıyor bunlarla vakit geçiriyor.

Son düzenleme:
Bence sizin hatanız hayır dedikten sonra izin vermek olmuş.Eğer birşeye hayır diyorsanız bunu evete çevirmeyin.
Çocuklarınızın sizden çekiniyor olması lazım otarite sağlamalısınız.
Başka birşeye yönlendirmeye çalışın çocuklarınızı yoksa kafaları karışıcak dinledikleri sorunlarla

Back
X