Aslında problem Annemin ailesi :\

Kızlar nasıl anlatsam bilemedim,biz eşimle ikimiz normalde bi sorunumuz olupta hiç kavga etmiş değiliz,3 yıla yakın evliyiz..
Annemler, ananem teyzemler falan yakın oturuyolar bize;
Arabaları yok ve bizimde eşimle hala kredisini ödediğimiz bir arabamız var,sonuçta bu devirde aileden birşey görmeyince mal sahibi olmak zor biliyosunuz..
Eşim ve ben şuana kadar ikimizde çalışarak,aldık güzel sıfır bir araba ve bu nedenle eşim için arabası çok kıymetli,
ama teyzemler dayımlar olsun her fırsatta bi olay olsun hemen eşimi arıyolar, araba lazım verirmisin diye
adam için araba kıymtli başkasına kullansın diye vermez,ney işiniz gidip halledip gelelim diyo eşim,hani anlasınlar bak arabayı vermek istemiyorum gibisinden
ama gel görki çok anlayışsızlar yıllardır anneme de hep bu tarz şeyler yaparlar,ama annem ailesi diye bişey diyemez,bende çok söylendim durdum ama fayda etmedi..
hadi onu geçtim benim eşim farklı bi memleketten farklı bi insan,yani aynı köylü veya memleketlide değiliz,insan azıcık duracağı noktayı bilir,
bu nedenle busefer eşimde bana kızıyo söyleniyo,direk muhatap ben değilim ama napsın adam bana kızıyo gereksiz yere aramızda tatsızlık çıkıyo,
ben burda sırf anneme yakın oluyum diye oturuyorum ama diğerlerininde bukadar yakın oturması çokda hoş olmuyor işte..

Sizler bu gibi durumlarla karşılaşıyormusunuz ve ne gibi tepkiler veriyorsunuz merak ediyorum ???

her defasında bahane uydurun. araba bozuldu tamirde şurası çalışmıyor baktıracağız.. yeni kanun çıktı yasak var başkasına falan...

sen de eşine destek çık haklısın hayatım ben de vermek istemiyorum arabamızı de...

vermeyin. telefonu açmayın. bir iki üç derken isteyemeyecekler.

evini taşıma canım annenden uzaklaşmana gerek yok açık açık kocamın arabası çok kıymetli kimseye vermiyor bizden araba istemeyin de.bizi götürsün getirsin dediğinde de bahaneler bulabilirsiniz işimiz var dışarı çıkacağız misafirimiz gelecek yada kocam yorgun hasta gelemez de.böyle yaparsanız yavaş yavaş sizden ellerini çekerler:31:bazen yüzsüz haddini bilmeyen insanlara yüzsüzlük yapmak gerekiyor yoksa anlamıyorlar:19:

bu akrabalar tam düşüncecis tiplermiş kusura bakma canım ama..
nasıl damattan araba isterler anlamıyorum..birde kendi ailen bile değil...hadi bir kez oldu, 2 kez oldu ama 3.sü artık yüzsüzlüktür yanii..
bence sen direk söle akrabalarına eşimin gönlü olmuyor..beni zor duruma düşürüyorsunuz diye..
boşver küssünler..birkaç zaman sonra alışırlar :34::34::34:

Bizim evde de böyle tartışmalar çok olmuştur. Annem hep babama kızardı gitme uşaklarımısın sen onların diye. Anneme kızardım bende kardeşi onun versin ne var gibisinden. Çocukken anlamıyo insan ama hakikaten kullanıyolarmıi babamı yeni yeni anlıyorum..
Bir yere misafirliğe giderlerdi amcam akşam babamı arardı gelip bizi eve götür diye. Neymiş akşam o saatten sonra taksiciler çok para alıyolarmış... Bizim araba havayla çalışıyo sanki..
Bi yere gidilecek olur kendi arabalarıda vardır üstelik babama derler senin arabayla gidelim. Kendi arabalarıyla gidilirse eğer benzin parasını da alırlar depo şu kadar yaktı diye:) Babama gelince bu araba ne kadar yaktı diye soran yok..

Çok hır gür oldu bu yüzden evimizde.. Babam artık tavrını koydu sayılır. İşim var yorgunum taksiye binin diyebiliyo. Bazen açmıyo telefonlarını falan. Hala yüzsüzler istiyolar ama babam eskisi kadar saf değil artık..

Sizin durumunuzda en iyisi sizin teyzenizle konuşmanız olacaktır.. Eşimle huzurumuz bozuluyo teyze. Vermek istemiyo sizede söyleyemediği için her seferinde kavga ediyoruz yuvamın huzurunu bozmayın diyin..
Böyleleri açıkca söylemeden anlamazlar..

cnm allah kolaylık versin işin zor binbir zorlukla alınan eşyalarımızı paylaşmamız hele maliyeti çok yüksekse imkansız gibi görünür. hadi 40 yılda bir isteseler neyse ama yazdıklarına bakılırsa her işleri olduğunda arar olmuşlar sizi bu durumda siz haklısınız tabi:31:

2 mesajına da yazacağım cevaplar ayrı.

Kızlar nasıl anlatsam bilemedim,biz eşimle ikimiz normalde bi sorunumuz olupta hiç kavga etmiş değiliz,3 yıla yakın evliyiz..
Annemler, ananem teyzemler falan yakın oturuyolar bize;
Arabaları yok ve bizimde eşimle hala kredisini ödediğimiz bir arabamız var,sonuçta bu devirde aileden birşey görmeyince mal sahibi olmak zor biliyosunuz..
Eşim ve ben şuana kadar ikimizde çalışarak,aldık güzel sıfır bir araba ve bu nedenle eşim için arabası çok kıymetli,
ama teyzemler dayımlar olsun her fırsatta bi olay olsun hemen eşimi arıyolar, araba lazım verirmisin diye
adam için araba kıymtli başkasına kullansın diye vermez,ney işiniz gidip halledip gelelim diyo eşim,hani anlasınlar bak arabayı vermek istemiyorum gibisinden
ama gel görki çok anlayışsızlar yıllardır anneme de hep bu tarz şeyler yaparlar,ama annem ailesi diye bişey diyemez,bende çok söylendim durdum ama fayda etmedi..
hadi onu geçtim benim eşim farklı bi memleketten farklı bi insan,yani aynı köylü veya memleketlide değiliz,insan azıcık duracağı noktayı bilir,
bu nedenle busefer eşimde bana kızıyo söyleniyo,direk muhatap ben değilim ama napsın adam bana kızıyo gereksiz yere aramızda tatsızlık çıkıyo,
ben burda sırf anneme yakın oluyum diye oturuyorum ama diğerlerininde bukadar yakın oturması çokda hoş olmuyor işte..

Sizler bu gibi durumlarla karşılaşıyormusunuz ve ne gibi tepkiler veriyorsunuz merak ediyorum ???

Bu konuda yerden göğre haklısnız, annenize söyleyin Pinuspinea eşi araba istenmesine kızıyormuş, binbir zorlukla kredisini ödüyoruz diyormuş desin.

Yada siz hiç annenizi karıştırmadan direk teyzenize valla sırf bu yüzden kavga çıkıyor deyin, bitsin gitsin.

Buakşamda eşim grip zaten işten biraz erken geldi,uzanıyodu tam teyzem aradı (anaannem hastanede yatıyo buarada) kan lazımmış,iki kişi bulmuşlar kan verecek bu çocukların kan merkezine götürülmesi gerekiyomuş,ya arabayı dayıma ver götürsün yada çocukları götürürmüsün diyolar,
şimdi gelde hayır de tabiki diyemezsin sonuçta bir hasta var ortada,ama tut bi taksi götür yani sonuçta bu adamda işten geldi böyle birşey talep etmek nekadar doğru ??
eşim az önce kalktı gitti adam tabi giderken banada bunlardan bıktım gibisinden laflar etti..
ben napayım şimdi ne diyeyim şaşırdım kaldım
bunlar beni zaten sadece araba için ararlar başka bişey için aramazlar,arasalar şaşarım falan gibisinden gripli gripli öksüre öksüre sırf anaannemin hatrı için gitti..

Ama burada haksızsınız anneanneye kan lazım ve siz taksi tut götür diyorsunuz. Çok gaddarca. Diğerleri gibi buna da mecburiyetten ses çıkarmamışsınız ama bu düşüncelerin aklınızdan geçmesi bile ayıp.

O zaman siz teyze, X yorgun gel biz taksiyle gidelim desydiniz ? Orada yatan ve kana ihtiyacı olacak kadar kötü olan anneanne.

Çözümü gayet basit.
Annenizle konuşmalısınız.
Onlar kardeşler.
O usulünce anlatır dayınlara teyzenlere.
Eşinde seninde gördüğün gibi haklı.

senin ailen sen konuşacaksın...
sonuçta burada kaç tane konu açıldı erkek ailesi için şu akrabası şöyle ama hiçbirşey yapmıyor diye
burda empati kurmanı ve teyzenlerle konuşmanı öneririm....
artık arabayı istememelerini.... sonuçta daha kredisi bile bitmedi vermek istemediğini söyleyeceksin... açıkça
senin ailen eşin laf etse huzursuzluk büyür konuşmazsınız belkide bu yüzden senin konuşman lazm...
adamhaklı sana söylenmekte muhattapı sensin o an oradaki...

Arabasını zar zor almış biri olarak söyleyebilirim ki, arabamı benden başka birinin kullanmasından hiç mi hiç hoşlanmam. Eşiniz haklı. Hem ya kaza yaparsa? Kazadan kastım arabayı azıcık sürtse, sıfır bir arabada ne kadar zarara girersiniz biliyor musunuz?

Yazık adamcağıza da, taksi denilen birşey var tutsunlar acil olmayan durumlarda bir zahmet.

Back
X