belirli yaştan sonra arkadaş çevresi azalıyor zaten eski samimiyet de kalmıyor herkes hayat derdine düştüğü için.
güzel bir düşünce ama maddiyat boyutu da var, şu an her şey pahalıyken tatil planına çocuklu aileler okey der mi, buna yetecek maddi güç var mı öyle insanlar yoksa çevrenizde yoktur yani. frekansının tutmadığı insanları da asla düşünmeni bile tavsiye etmem hiç beyninde yer kaplamasın onlar.
yapı olarak biraz çekingensin muhtemelen ya da iletişim başlatma konusunda pek atılgan olmayabilirsin, demek ki sen böyle bir insansın. buna normal veya anormal demek doğru olmaz, sen busun, seven sever sevmeyen de sevmez. komşularla merhabası bile bulunmayan çok fazla insan var. yeni nesil komşuluk böyle artık. ya basit bir iki selamlaşma ya da kavga gürültü için konuşuyor komşular birbiriyle
neden devamı gelmiyor buna odaklanmak lazım. o kanka olanlar da sahiden kanka falan değil emin ol öyle hemen kanka olunmaz ama iletişimin devamını getirmek için gerekirse sen iki adım fazla at zaten kendi karakteristik yapını da bildiğin için.
sosyal fobiden ziyade yapı meselesi, ben mesela kolay iletişim kuruyorum, çekinmiyorum ki mesafeli bir insanımdır, hayatıma hemen almam milleti o anlamda mesafeliyim ama konuşkanımdır. sen yeni ortama girdiğinde genelde gözlem yaparsın. ben yapmam direkt konuşurum en kötü ihtimal o insanın işi hakkında veya o ortam, o mekan hakkında falan konuşurum. basit konulardan başla ama özellikle yeni girdiğin bir ortamda konuşmaktan çekinme.