Asosyallik

feelfree

Guru
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2014
155
84
323
Evet arkadaşlar benim sorunum asosyallik. Tek yaptığım evden işe işten spora. Arkadaşım hiç yok. Kendimi çok kötü hissediyorum. Bu sorunu nasıl aşabilirim sizce? Bu arada 28 yaşındayım.

Sıkılırsın tabi monoton bir hayatın var, değişik şeyler dene iş çıkışı spora gitme başka şeyler yap cafeye git kafanı dinle, illa arkadaş bulunur iş yerinden falan olmadı hobi edin kurslarına git.

Bir ara bende oyleydim sadece okuldan eve evden okula bi hayatım vardı ve kendimi kotu ve yalnız hissediyordum.
Sonra kendi kendime bi karar verdim. Kim ne teklif ederse etsin evet diyecektim. Yes man filmindeki gibi eğer izlediyseniz. Misal birisi hadi yemek yiyelim dediğinde direk kabul ediyodum cok aç olmasam bile küçük birseyler yiyodum.Ya da okuldan sonra bir şey yapalım dediklerinde olur diyorum. Ertesi güne yapmam gereken önemli bir seyler olsa da arkadaşlarımla vakit geçirdikten sonra uykusuz kalıp bir şekilde tamamlıyordum mesela.
Yani demeye çalıştığım şey etrafınızdaki insanlara şans verin, cok yakın arkdaslarınz olmasa bile verin o sansi herkse.Birisi bir sey teklif ettiğinde çok istemeseniz bile kabul edin. Çünkü reddettiginizde bir sure sonra size hic sormuyorlar direk onlara katılmayacağınzı dusunuyorlar.
Su anda her teklif edileni kabul etmiyorum mesela buna ihtiyacm kalmadı ama cevrem genisledi ve daha çok aranan sorulan sosyal bi insan oldum bu sayede.
Belki sizin durumunuz boyle degildir. Ama ben yine de yazmak istedim belki işinize yarar.

Evet arkadaşlar benim sorunum asosyallik. Tek yaptığım evden işe işten spora. Arkadaşım hiç yok. Kendimi çok kötü hissediyorum. Bu sorunu nasıl aşabilirim sizce? Bu arada 28 yaşındayım.

Asosyal olsaydın muhtemelen evde pc başından ayrılmazdın. Halbuki senin bir işin ve hatta gittiğin bir spor salonun bile var. Bence kafana uygun bir arkadaş bulamadığın için yalnız hissediyorsun, o kadar.

Spor salonuna illaki bir çok insan gidiyordur bir gün jest olsun diye eline iki kahve al ve ilk denk geldiğin kişiyle paylaş. Hem bi sohbet ortamı yaratmış olursun, hem de belki kafalarınızın uyduğunu fark edersin.

Ya da yemek yemek veya çay/kahve içmek için sürekli işine/evine yakın bir cafeye git. Aynı yere çok sık gidersen mutlaka oraya yemek vs için sık giden insanlarla göz aşinalığın oluşacak. Mutlaka da bir şekilde tanışacaksın. Üniversite dönemindeyken sürekli aynı restorantta gördüğüm biriyle wcde selamlaşarak bir arkadaşlık başlatmışlığın var, 3 senedir de görüştüğüm çok tatlı bir kız kendisi :)

aslında asosyal değilsiniz kendinize bunu yakıştırmayın gayet hayatın içindesiniz çalışıyorsunuz ve kendinize ayırdığınız özel zamanda hobiniz bile var. iş yerinde ki arkadaşlarınıza fırsat verin.... bu da program yapmakla olur... ne biliyim kahveye davet edin mesela onları dinleyin belki ortak noktalarınız vardır.

Siz asosyalseniz ben neyim acaba bilemedim..Mutfaktan oturma odasina ordan wc ye falan gidiyorum bende

ben de senın gıbıyım . doguya atandım yalnız yasıyorum ve iş ev spor arasında gıdıp gelıyorum ayda 1-2 haftasonları aılemın yanına kacıyorum arkadaslarımla anca oyle gorusuyoryum. yılbasında tek basıma uzun zamandır gormek ıstedıgım bır yere gıttım 2 gunlugune. ben kendımı asosyal gormuyorum. aksıne kafama uygun bırı olmadıgı ıcın suan burada yalnızım ama aılemın sehrınde gorustugum ınsanlar var. tadını cıkarın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…