iyi akşamlar kızlar...deneyimli bayanlardan yardım istiyorum.....aşure yapmayı bilmiyorum ama eşim çok istıyor bende yapmaya karar verdim yalnız benim en büyük tencerem 6 lt...küçük olduğunu biliyorum ama olsun....bu bir başlangıc ne de olsa...annem 2 su bardağı bgday kullan dedi ama bıraz önce baktım yarım kilo edıyor 2 su bardagı çok gelmez mi ya 6 lt tencere için......hiç küçük tencerede yapan yok mu*
Merhaba,
ben aşureyi 250 gramdan yaptım ve çok oldu. Tencerem 15 litreden fazla, yarım bardaktan yaparsan iyi olur bence
çünkü fasulye, nohut,kuru meyveler gibi birçok malzeme de koyulacak içine
Merhaba,
ben aşureyi 250 gramdan yaptım ve çok oldu. Tencerem 15 litreden fazla, yarım bardaktan yaparsan iyi olur bence
çünkü fasulye, nohut,kuru meyveler gibi birçok malzeme de koyulacak içine
hadi ya desene rezil olacaktım ...diğer malzemeler gırecek bırde bılıyorum...250 gr kaç bardak edıyor netten bır bakım ona göre yarısını yaparım saol cnm
bişey değil buğday, nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatıp ayrı ayrı pişir daha güzel olur. bir de kuru meyveleri ılık suda 1-2 saat beklet irsen koyu rengi de çıkmış olur böylece aşurenin rengi daha açık olur. kıvamı koyu olmazsa 1 tatlı kaşığı nişastayı suda çözüp ekleyebilirsin. hadi bakalım kolay gelsin