Ataerkil düzenin kadını ezmesi

filkale

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2019
49
149
8
32
2 haftadır evdeyim.Evde sürekli internetten feminizm hakkında araştırma yapıyorum, ezilen kadınların hayat hikayelerini okuyorum.

Neden biz kadınlar tam olarak özgür olamıyoruz. Elalem ne der anlayışı çok canımı sıkıyor. Canım ablam bile evliliği boyunca çok çekti ve boşandı . Şimdi dul etiketi yapıştırsalar da (sülale ve çevre) ablama bakıyorum gayet güçlü çalışan ve ayaklarının üstünde duran bir kadın. Onunla gurur duyuyorum . Bir diğer ablam ise Belçikada çok şükür o evli ve mutlu .

Neden bu toplumda kadınlar istedikleri gibi giyinemiyor ? Neden istediğimiz gibi davranamıyoruz ? Hep bir endişe ve korku .

Çok canım sıkılıyor evde . Tek başıma yaşıyorum zaten . Bu konu hakkında dertleşmek isteyen varsa konuşmak isterim. Ezdirmeyelim kendimizi .

2 haftadır evdeyim.Evde sürekli internetten feminizm hakkında araştırma yapıyorum, ezilen kadınların hayat hikayelerini okuyorum.

Neden biz kadınlar tam olarak özgür olamıyoruz. Elalem ne der anlayışı çok canımı sıkıyor. Canım ablam bile evliliği boyunca çok çekti ve boşandı . Şimdi dul etiketi yapıştırsalar da (sülale ve çevre) ablama bakıyorum gayet güçlü çalışan ve ayaklarının üstünde duran bir kadın. Onunla gurur duyuyorum . Bir diğer ablam ise Belçikada çok şükür o evli ve mutlu .

Neden bu toplumda kadınlar istedikleri gibi giyinemiyor ? Neden istediğimiz gibi davranamıyoruz ? Hep bir endişe ve korku .

Çok canım sıkılıyor evde . Tek başıma yaşıyorum zaten . Bu konu hakkında dertleşmek isteyen varsa konuşmak isterim. Ezdirmeyelim kendimizi .
İstediğimiz gibi giyinememizin sebebi kültürün,inancın kadına bakış açısı,dayatması. Ezilen sadece kadınlar değil,erkekler de bunda eziliyor. Gülümseyen kadına yollu diyen aynı toplum küpe takan erkeğe de yumuşak diyor. Birşeyleri değiştirmek için kendimizden başlamamız gerek. İnsanlara inat çalışmalıyız,istediğimiz gibi yaşamalıyız. Ben toplumun dediklerine değil,akıl ve bilim ışığında büyüttüğüm doğrularıma göre hareket edersem,sen de öyle yaparsan,bir başkası yaparsa ve erkeği düşman,kadını rakip görmeden yardımlaşılırsa herşey güzel olur

"Sıfır Noktasındaki Kadın"ı okumanızı tavsiye ederim. Türklükle övünüp sonra Türklerin ilk inanç ve yaşam şekliyle dalga geçen, oysa Türk kültürüne fazla ters bir dini inanca sahip bir çoğunluğun olduğu, kadın cinselliğinin ayıp karşılandığı bir toplumdayız. Ama durum bütün dünyada aynı aslında. Kadınların ses çıkarmıyor, haklarını bilmiyor, feminizmin tanımını bile bilmiyor oluşu çok büyük bir sorun.
Toplumun iki ucu feminizme inanmaz aslında: Çok zengin bir ailede büyüyüp etrafında hep okumuş kadınlar olan kadınlar ve kadınların ezildiği ailelerde doğan kadınlar... İlk grup kendinden başka kimseyi tanımadığı için her şeyin kolay olduğuna cinsiyetsiz bir dünyanın olduğuna falan inanır, ikinci grup eli kolu bağlı, çıkaracak sesi olduğundan bir haber, test çözmek yerine temizlik yaptırılarak büyütülen kadınlar. Yani bütün iş orta sınıfın.
Kadınların ses çıkarması korkutur aslında, güçlü olandan korkulur. Bu yüzden kadınlar sindirilerek susturulmaya çalışılır, evcil bir aslan olmaktan öteye gidemezler...

"Sıfır Noktasındaki Kadın"ı okumanızı tavsiye ederim. Türklükle övünüp sonra Türklerin ilk inanç ve yaşam şekliyle dalga geçen, oysa Türk kültürüne fazla ters bir dini inanca sahip bir çoğunluğun olduğu, kadın cinselliğinin ayıp karşılandığı bir toplumdayız. Ama durum bütün dünyada aynı aslında. Kadınların ses çıkarmıyor, haklarını bilmiyor, feminizmin tanımını bile bilmiyor oluşu çok büyük bir sorun.
Toplumun iki ucu feminizme inanmaz aslında: Çok zengin bir ailede büyüyüp etrafında hep okumuş kadınlar olan kadınlar ve kadınların ezildiği ailelerde doğan kadınlar... İlk grup kendinden başka kimseyi tanımadığı için her şeyin kolay olduğuna cinsiyetsiz bir dünyanın olduğuna falan inanır, ikinci grup eli kolu bağlı, çıkaracak sesi olduğundan bir haber, test çözmek yerine temizlik yaptırılarak büyütülen kadınlar. Yani bütün iş orta sınıfın.
Kadınların ses çıkarması korkutur aslında, güçlü olandan korkulur. Bu yüzden kadınlar sindirilerek susturulmaya çalışılır, evcil bir aslan olmaktan öteye gidemezler...
Evcil bir aslan ne güzel bir tanım kullandınız. Gücümüzü bilelim. Gücümüzün farkında olmalıyız.

Bence başka şeylere yönel, aslolan feminizm değil hümanizmdir. Klasik bir cümle olacak ama kadının kadına yaptığını kimse kimseye yapmıyor. Kadınlardaki ataerkil anlayışı ben erkeklerde görmedim desem yeridir. Önce kadın değişmeli gelişmelidir Biraz da bu pencereden bak 😉

Bence başka şeylere yönel, aslolan feminizm değil hümanizmdir. Klasik bir cümle olacak ama kadının kadına yaptığını kimse kimseye yapmıyor. Kadınlardaki ataerkil anlayışı ben erkeklerde görmedim desem yeridir. Önce kadın değişmeli gelişmelidir Biraz da bu pencereden bak 😉
Bence de, hümanizm her şeyden önce gelir bana göre.

Sözde kültür ve dinle alakasi bile olmayan insanlarin dincilik taslamasi. Kadinin gülüşü, giyimi, yok yolda yururken sigara icmesi yok kufur etmesi(erkeklerin etmesinde sorun yok ama!)

Annelerin de yetiştirme tarzi cok etkiliyor. Erkek yemek yapamaz, utu yapamaz, temizlil yapamaz diye sacmalamalari!

KADININ O SAATTE ORDA NE ISI VARMIS bu cumle en en nefret ettiğim cumle. Fark ederseniz annelerimizin cogu veya ananelerimiz bu dusunceyi savunuyor.

Kadin dekolte giymesin hatta calismasin! Bende biktim bu duzen(!)den. Cukunuz kopsun gerizekali erk*k milleti.

Canım çok haklısın 3 Abisi olan bir Ailede büyüdüm mardinliyim inan evlenene kadar hep baskı hep baskı onu giyme oraya gitme onla konuşma kadın erkeğe hizmet etmeli kadunının saçı uzun aklı kısa fikrini sormazlar değer vermezler acayip bir anlayış.malesef bizim toplum böyle bitanem halende yaşıyorum bu problemleri

Turk toplumunda dogdum buyudum , istedigim gibi giyindim, istedigim gibi davrandım, bu cok yonlu bir tartışma konusu , ulkenin yarısında kadinlar ozgurken diger yarısında degil maalesef ve bunu degistirmek kadinlarin elinde

Bu arada boyle bir konu acmissiniz ama evli ablaniz icin bile "cok sukur" diyerek siz de elestirdiginiz duzeni tekrar etmissiniz

Canım çok haklısın 3 Abisi olan bir Ailede büyüdüm mardinliyim inan evlenene kadar hep baskı hep baskı onu giyme oraya gitme onla konuşma kadın erkeğe hizmet etmeli kadunının saçı uzun aklı kısa fikrini sormazlar değer vermezler acayip bir anlayış.malesef bizim toplum böyle bitanem halende yaşıyorum bu prob

Bu toplumda biz kadınların gerçwkten işi zor ve değişceğini sanmıyorum en nefret ettiğim şey kadın yemek yapacak temizlik yapacak çocuğa bakaca Affedersin aenin isteğin varmı yokmu önemi yok kocan istediğinde birde altına yatacan inan iğreniyorum artık erkwk diyince tüylerim dikwn diken oluyo

Ben bizim toplumun ve kültürün iki yüzlü olduğunu düşünüyorum. Gay, transeksüel insanları öldürmeye, dini açıdan günahkar ilan etmeye çalışırken sanat güneşi, divamız da onlardan. Müşterileri olmasa ve iş bulabilseler çalışabilecekler mi? Gündüz sokakta laf atan, gece onlarla beraber olmaya çalışıyor. Bu da gizli eşcinsellik.

Toplumda ağır bir iki yüzlülük ve toleranssızlık var.
Kadın cinayetleri sırasında hala dünyada Hindistan ve Arap ülkeleri ile Afrika’dan sonra geliyoruz.

Sanki illa bir maske takmak zorunda gibi erkeklere maçoluk, kadınlara sünepelik, pasiflik, edilgenlik öğretilmeye çalışılıyor. Kadın biraz uyandı ve bilinci gelişti ise hemen “feminist”, erkek saçma sapan salvolarla erkek adam böyledir şöyledir diyorsa “maço, erkeğin hası” olunuyor. Kadın ile normal ilişkide ise “ kılıbık” oluyor.
Neden normal insan kavramı yok? Ötekileştirme var. Kadın ve erkeklerin hayatları müşterek. Biyolojileri farklı olabilir ama artık toplama çağında yaşamıyoruz. Erkeklerin egemen olmasını ve kadınların köleleştirilmesini isteyen çok sayıda kişiliksiz erkek ve kadın var. Bunları yetiştirenler de kadın bir yandan. Burada konu açan kadınların çoğu başka kadınlar ve onların oğulları ile sağlıksız ilişkileri yüzünden mutsuzlar. Bu kısır döngü ancak ve ancak eğitimle, anlayışın değişmesi ile düzelir. Kadınların maddi bağımsızlıkları ile, kuşaktan kuşağa yapılan yanlışların değiştiridüzelir.

Erkeklerin kadınlar konusunda söz hakkı sahibi olmak istemeleri, kendilerine bağımlı kadın istemeleri yüzünden bir çok kadın evlendikten sonra köle hayatı sürüyor.

Köyden veya çevresinden genç yaşta kız ile evlenmeyi marifet bilip,bakire kız bulmakla iftihar edene mi dersin, kendi cinsel başarısızlığını belki saklamak için kadının tecrübesiz olanını arayanını mı dersin, bir sürüsü var.

Çocuk yapmayan , çocuğu olmayan çiftlerde hemen kadına suç bulma ve hemen sanki çocuk doğurmadan ve kocasına hizmet etmekten başka evlilikte yeri olmadığı düşünülen kadının yerini yedekleme mi...

Back
X