Ataerkil düzenin kadını ezmesi

Ortadoğoda kadın olmak zor hemde çok zordur
İnsan değil kadınsın bu çoğrafyada
Çok şey var söylenecek de ama yorgunum heralde
Burada Ortadoğu toplumuyuz dediğimde iki üye hemen saldırıya geçip genelleme yapıyorsunuz demişti. Biri de ben de doğuya gelin gittim gayet açıklar vs demişti. Ben mesajımda aşırı mutaassıp kesimlerin Karadeniz ve doğuda kadınalr konusunda zor olduklarını söylemiştim. Sonra Avrupa’yı görseniz vs oranın cahillikleri vs diyerek kendi genelleme yapmıştı. Kabul etmek lazım. İran, Suriye, Filistin, Arap yarımadası ve diğer yerler yıllarca büyük bir ülke olarak yaşandı ve kültür benzer. İlla ki bizdeki inanç sistemi ve kültür benziyor.

Ortadoğoda kadın olmak zor hemde çok zordur
İnsan değil kadınsın bu çoğrafyada
Çok şey var söylenecek de ama yorgunum heralde

valla katiliyorum yapacak yorumum yok. Aklima hicbir sey gelmedi inanir misiniz konuyu okuyunca o kadar yorgun ve bezginim ki bu konudan.

Burada Ortadoğu toplumuyuz dediğimde iki üye hemen saldırıya geçip genelleme yapıyorsunuz demişti. Sonra Avrupa’yı görseniz vs oranın cahillikleri vs diyerek kendi genelleme yapmıştı. Kabul etmek lazım. İran, Suriye, Filistin, Arap yarımadası ve diğer yerler yıllarca büyük bir ülke olarak yaşandı ve kültür benzer. İlla ki bizdeki inanç sistemi ve kültür benziyor.
Yakın olduğumuz kültüre
Kabullenmek zor olsada bu böyledir sadece bakış açıları değil giyim yemek örf ve adetlerde benzer
Ahlak anlayışı bile
Düz düşünmek bazılarımız için gerçekten zor

Bizden bir onceki kuşağın erkegi ustun gormesinden kaynaklaniyor. Bizim kuşakta da var bu zihniyet ama azaliyor. Egitim seviyesi arttikca, kadinlar is hayatinda yer aldikca ata erkil zihniyet yok olacak insallah

Buna izin veren kadinlarimiz cunku. Saniyorlar ki boyle davranirlarsa evlilikleri o zaman yuruyecek, kendileri gibi olurlarsa evlilik bitecek. Bir de kadinlarimizda şu var: evliligin bitme korkusu. Erkek yurumezse yurumez diye dusunup gayet de kendinden odun vermez iken, kadinlar aman bosanmis yaftasi yemeyip diyip yurumeyen, olmayan evliligi oldurmaya calisiyor. Feda eden bu yuzden hep kadin. Erkek de ezdikce eziyor. Sinonra bir bakiliyor ki kadin evliligi yurusun diye kendi kisiliginden cikmis, karsisindaki adamin istedigi kimlige burunmeye calisan bir kole olmus. Kadin kisiliksizlesmis hale geldikce daha da degersizlesiyor. Zaten sonra da bitiyor.
Yani aslinda " sen beni ezebilirsin"imaji karsi tarafa verdikce diger taraf da bunu yapar. Bu sadece evliliklerde degil, is hayatinda arkadasliklarda komsuluklarda da boyle. Herkesin bir sınırı olmali ve kimsrnin yapamayacagimiz ya da yapmak istemedigimiz seyleri bize yaptirmasina izin vermemeliyiz. Yuku uzerinde hep tasirsan bir sure sonra yorulursun. Yuk paylasilmali. Dengeli iliskiler yurur.

İnan bende dusunuyorum evliyim
1.si erkekleri fazla pohpohluyoruz hemde oyle boyle degil yeni dogmus bebek edasi
Su zamanda (beden iscilerini haric tutuyorum)
Erkekler gelin hanim gibi nariiiiin naziiiik burnu dusse yere egilmeyecek tipler
Cok pohpohlayinca erkek erkegim diye senin bir kiymetin kalmiyo adam kendini kral tahtinda goruyo zaten
E bunlarin anaciklarida var yapmaz benim oglum melek benim yavrum modunda
Cocuga sen bak evi sen dondur cevir birde ustune calisip eline avucuna sayan tiplerimiz var
Adam cennette zaten yani simariklik tavan en ufak bi olumsuzlukta kiyamet koparan it kopek olabiliyolar
Ama biz kadinlar yapiyoruz bunu anneler esler yapiyo
kadin kadina dusman erkek kadina dusman oldukca boyle gelip gider

'Kadın yemek yapar, kadın temizlik yapar, kadın her zaman evi derleyen toparlayandir.' Bu düşünce milattan önce taş devri insanlarında geçerliydi, erkek güçlü olduğu için ava çıkar, kadın erkeğe oranla (fiziksel güç olarak) güçsüz olduğu icin evde bekler, çocuklara bakar, oturdukları alanı temiz tutmaya calisir ve gelen avı yemek için hazırlardı. Kendimizi sanırım hala taş devrinde görüyoruz bi çıkamadık bu zihniyetten

Buna izin veren kadinlarimiz cunku. Saniyorlar ki boyle davranirlarsa evlilikleri o zaman yuruyecek, kendileri gibi olurlarsa evlilik bitecek. Bir de kadinlarimizda şu var: evliligin bitme korkusu. Erkek yurumezse yurumez diye dusunup gayet de kendinden odun vermez iken, kadinlar aman bosanmis yaftasi yemeyip diyip yurumeyen, olmayan evliligi oldurmaya calisiyor. Feda eden bu yuzden hep kadin. Erkek de ezdikce eziyor. Sinonra bir bakiliyor ki kadin evliligi yurusun diye kendi kisiliginden cikmis, karsisindaki adamin istedigi kimlige burunmeye calisan bir kole olmus. Kadin kisiliksizlesmis hale geldikce daha da degersizlesiyor. Zaten sonra da bitiyor.
Yani aslinda " sen beni ezebilirsin"imaji karsi tarafa verdikce diger taraf da bunu yapar. Bu sadece evliliklerde degil, is hayatinda arkadasliklarda komsuluklarda da boyle. Herkesin bir sınırı olmali ve kimsrnin yapamayacagimiz ya da yapmak istemedigimiz seyleri bize yaptirmasina izin vermemeliyiz. Yuku uzerinde hep tasirsan bir sure sonra yorulursun. Yuk paylasilmali. Dengeli iliskiler yurur.
Cogu kadin erkekten daha akilli ve daha pratik zekaya sahip aslinda. Ama "sen anlamazsin" "evin reisi erkektir" diye diye kadinlari mutfaga hapsediyorlar. Kadinlar neler basarabilecegini bile bilmiyor

Ben hala bazı insanlarda “büyüyünce oğluma şunu alacağım “tarzı konuşmalar duyuyorum . Evleneceği kadını almak, kız almak gibi kavramlar var. Hala başlık parası, düğün öncesi pazarlıklar gırla . 16 yaşındaydım üniversite hocası tanıdığımızın misafiri beni görüp küçük olduğumu bilmesine rağmen istemek istemişlerdi. Annem s.ktiri çekti ve sapık adama bak demişti. Düşünsenize adama benim küçük olduğumu söyleyince “ ben okuturum” demiş. Nasıl bir iğrençlik? Maddi durumu iyi olmayan ve böyle satılan, alınan çok kız var. Burada da okuyoruz aile şiddetinden evlenerek kurtulmaya çalışan.

Sayfalarca şey yazılır bu konuya aslında ama neyse ...
Dünyada kadın olmak zor , dünyaya kadın olarak gelmekle 1-0 yenik
BAŞLATILIYORUZ-hayata.
Bence hepimize sorsalar o klişe soruyu dünyaya bi kere daha gelsen erkek olarak gelmek ister misin diye ? Bence çoğumuz erkek olarak gelmek isteriz.
İsteme sebebimizde toplum-cahillik-saçma sapan örf adetler ne sayarsan say kadını yıldırıcı bezdirici her türlü şey...
Yinede yılmayan bıkmayan güçlü adımlarla ilerleyen tek başına dimdik ayakta duran her zorluğa göğüs gerip hayata devam eden kadınlarımız çoğalıyor çok şükür 🙏

'Kadın yemek yapar, kadın temizlik yapar, kadın her zaman evi derleyen toparlayandir.' Bu düşünce milattan önce taş devri insanlarında geçerliydi, erkek güçlü olduğu için ava çıkar, kadın erkeğe oranla (fiziksel güç olarak) güçsüz olduğu icin evde bekler, çocuklara bakar, oturdukları alanı temiz tutmaya calisir ve gelen avı yemek için hazırlardı. Kendimizi sanırım hala taş devrinde görüyoruz bi çıkamadık bu zihniyetten
Erkekler cikti ama artik eskisi gibi agir calisma yok bazi meslekler haric tabi
Ogretmenlik, drluk, muhendislik, kasiyerlik, copculuk ayni yani kadinda yapiyo erkekte
Ama erkeklerimiz narin nazik aman yipranmasinlar basimizin taci olsunlar

Erkekler cikti ama artik eskisi gibi agir calisma yok bazi meslekler haric tabi
Ogretmenlik, drluk, muhendislik, kasiyerlik, copculuk ayni yani kadinda yapiyo erkekte
Ama erkeklerimiz narin nazik aman yipranmasinlar basimizin taci olsunlar
Sen de calisirsin ama kaynanan der ki "ama onun isi stresli" E ne yapayim stresliyse istifa etsin degil mi?
En kolay işi bile yapsalar stresli oluyor paşalarim. Biz demirden yaratildik cunku

Bu biz kadınların suçu

Ben özgürüm hayatımı yaşarım diyen kadın bir bakıyorsun evlencem kime diktirdiniz diye dr arıyor

Önce kadının kendine şekil vermesi gerekiyor kadın kadının düşmanıdır diye boşuna laf çıkmamış

Ben istediğim gibi giyinip pistediğim gibi yaşaya biliyorum elalam umurumda değil erkek arkadaşlarım da hep bana yapıma uygun kişiler olmuştur

Toplum zaten biz bireyler sen ben işte kadın lafa gelince değil gerçekten güçlü olursa önünde hiç bir güç duramaz

Eğer feminizm hakkında araştırma yapmaya başladıysanız dikkatli olmanızı öneririm. Ben de bı feministim ancak günümüzde feminizmin getirilmeye çalışıldığı yeri gördükçe çok üzülüyorum. Feminizm artık radikal feministlerin eline geçmiş durumda ne yazık ki, gerçekten de hakkımızda propaganda yapanlarin suçlamaları gibi erkek düşmanlığına, ve hatta onlar gibi düşünmeyen herkese düşman olmaya evrilmeye çalışılıyor. Sistem hepimizi farklı şekillerde eziyo halbuki. Biz, yaşadığımız toplumda gece dışarı çıkamıyoruz rahatça, özgürce giyinemiyoruz evet, bir erkek ise hayati boyunca ev gecindirme yükünü sirtlaniyor, aglayamayan, duygularını belli edemeyen erkek çocukları yetişiyor. Aslinda hep birlikte versek bunun mücadelesini belki daha fazla şey elde edicez, feminizm, insan hakları gibi kavramlar kimsenin tekeline gitmiycek belki de, ama şuan feministler ve red pillciler, mgtowcular gibi gruplar olarak karşı karşıya birbirimizle savaşıyoruz. Gerçekten çok acı.

Back
X