Ataleti yenmek

Kamerdrn

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2021
206
150
18
34
Uzun bir zamandır bu sorunu yaşıyorum. Huy olarak hep tembeldim ama en azından kitap okuyunca okuduğumu anlıyordum. Şimdi 1 sayfa okusam sıkılıyorum,bunalıyorum okuduğumdan bir kelime bile anlamıyorum Dolayısıyle ders de çalışamıyorum. Atalet artık çağımızın sorunu gibi,çok da özeniyorum düzenli ders çalışan,kitabını okuyan,işine giden,eviyle ailesiyle ilgilenen insanlara. İstediğim hiçbir şeyi yapamıyorum bu yüzden (Tiroit hastalığım var onun da etkisi vardır tabi ama irademi kontrol edersem bu durumu yenerim diye düşünüyorum) Bu durumu yenmek için ne yapabilirim,nerden başlayabilirim?

Troitin ne ilgisi var

Sizin kendi alışkanlığınız bu dediginiz gibi huy edinmisiniz...

Bir sure ekrandan tamamen uzaklasmak, sekerden kullaniyorsaniz sigaradan alkolden vs komple uzaklasmak. Kimi versiyonlarinda vejeteryan beslenme bile oneriliyor. Bir gun uc gun gibi kisa sureli uyguluyorsunuz.
Beynimiz hep kolay olani secer, video izlemek onun icin kitap okumaktan daha kolay ve daha cok uyaran icerdigi icin daha eglenceli. Amac o hizli haz duygusunu ortadan kaldirip tabiri caizse kucuk bir beyin detoksu yapmak. Bir cok kaynak bulabilirsiniz, uzerine yapilmis cokta arastirma var.

Tiroitle alakasi var miymis? Bilemedim.
Ben tiroit hastasiyim,her gece yatmadan once kitabimi okurum,4-5 saat uyurum,sabah erkenden uyanir isime gucume bakarim. Usenirim belki ama rutinimi bozmam. Her anlamda duzenli olmak isterim, bence bu bir huy,hastalikla alakasi yok. Caniniz istese yaparsiniz,hala yapamiyorsaniz bilin ki caniniz istememistir

Troitin ne ilgisi var

Sizin kendi alışkanlığınız bu dediginiz gibi huy edinmisiniz...
Cok ilgisi var hanimefendi,
Ben hayatim boyunca kendimi hep cok konsantrasyonu yuksek biri olarak tanimlardim, calisma aliskanliklarimda oldukca iyidir, sonra eskisi gibi konsantre olamadigimi fark edip vitamin degerlerime baktirdim ve hashimotom oldugunu ogrendim bu da bir tiroid hastaligidir. Ilac kullanmaya baslayinca da iki hafta icinde eski halime dondum. Tiroid hastaliginin her cesidi bir takim zihinsel sonuclara sebep olabilir, sayisiz makale var.

Yaşayan bilir tabiki bende öğrenmiş oldum teşekkür ederim geçmiş olsun

Hayatın şu anına denk gelen zaman tekrar asla gelmeyecek. Ve eminim ölürken hayat mükemmel bir akışta ilerlerken durduğum İçin pişman olacağım. Tekrar salı olacak tekrar Mart gelecek tekrar 20.59 u vuracak ama şimdiki an hiçbir zaman geri gelmeyecek. Bu duygu varken ben tembel olamam, beni harekete geçiren de hep bu düşünce ve bu eşsizlik olmuştur. En önemlisi sosyal medya kullanmam. Bir dönem birilerini takibe alıp hergün bakıyordum kim ne yapmış ne yemiş ne gitmiş. Tam bir salağa döndüğümü hissettim bir ayın sonunda. Başkasını neden izliyorumki deyip kendi hayatımın peşine düştüm.

Çok teşekkür ederim araştıracağım

İnternette fazla vakit geçirmemekle başlayın.
Boş kaldıkça buraya bakıyorum ya da sosyal medyaya ama akşamları sadece. Gün içinde iş yerimde kitap okumak veya ders çalışmak için vaktim oluyor başlıyorum. Ama anlamayınca bırakıyorum

Rafine şeker ve karbonhidratı minimum düzeye indirerek. Sigara içiyorsanız mutlaka bırakın o da hareketi kısıtlıyor. Spora başlayın bakın nasıl hareketleneceksiniz.
Ah keşke spora başlayabilsem İdeal kilomdayım ama sıkı değilim,spor yapsam sıkılaşsam mis gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…