Atanamadığım için hayatımı erteliyorum! :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi Ssyl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ssyl

Ya hep ya hiç..
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2011
198
0
46
İzmir
Merhaba arkadaşlar. Ben ataması yapılmayan binlerce öğretmenden biriyim. 2009 yılında mezun oldum o zamanlar bir umudum vardı en azından bir sene sonra atanırım diye düşünüyordum ama olmadı 3 sene oldu hala yok :(
Bir sevgiim var 6 yıldır birlikteyiz fakat evlenemiyoruz :( ben de istemez miyim sevdiğimle geçirmeyi en güzel yıllarımı ama ben sınava çalışarak geçiriyorum :(
4 sene boyunca çalıştık emek verdik, 3 lira ile okula gittiğim günleri bilirim, ama şimdi ne oldu hayallerim umutlarım yarım kaldı :( bunun için mi okuduk milletin ağzına sakız olmak için mi ?
Part time bir işte çalışıyorum sırf kpssye çalışabilmek için ama o kadar zor geliyor ki ders çalışmak onu bile yapamıyorum artık kafam almıyor gücüm yok, umudum yok ki hevesle oturup çalışabileyim :(
Hiçbir şey yapamıyorum işe git gel ders çalış yaptığım hiçbir şeyden zevk alamıyorum kafamda hep ne olacak düşüncesi var. İnanın atanamamak benim suçum değil.
Benden düşük puan alan arkadaşlarım atandı sırf bölüm farklılığı. Ben neden onlardan yüksek aldığım halde atanamıyorum!!!
İşyerinde yüksek lisans mezunu arkadaşlarım bile var, ama okumayan arkadaşlarımız bize siz okudunuz da ne oldu bakın biz sizden daha rütbeliyiz triplerine giriyorlar! Beş paralık bile değeri yok üniversite mezunu olmamızın.
Geçen sene üç bu sene de bir puanla kazanamadım. Bir puan yüzünden bir sene daha erteledim hayatımı.
Bizleri bu hale düşürenleri Allah affeder mi? Yazık değil mi emeklerimize, umutlarımıza?...
Yine de her şeye rağmen vardır bunda da bir hayır diyorum.
Kusura bakmayın kimseyle konuşamadığım için sizlere anlatmak istedim :(

cok haklısın cnm...insan emeğinin karsılığını almak istiyor....inş bu sene atanırsnız...rızkı veren allah...elbet sizin de bi yerde nasibiniz vardır...

bu konuda tek magdur sen değilsin arkadasım

dediklerine harfi harfine katılıyorum.

ama bu yüzden hayallerini hayatını erteleme lütfen.:31: illa ki devlette eğitimci olman gerekmiyor.:31:

baskalarının dedikleri de :ssz::ssz::ssz:artık yorum yapmak istemiyorum.

ama hayatını erteleme kpss yi merkezimden aldım ben. hem işim var aksamları ders calısıyroum hem de evlilik hazırlıgı yapıyorum. öğretmen maası kadar alamasam da geciniyorum yetiniyorum.:31: öğretmenlik istiyorum cok ama cok meslegimi yapmak ama kafaya takılınca daha da beter oluyor:19:

ahh cnm bilmez miyim hayat ertelemenin ne demek oldugunu.hem de çok ii bilirim..yıllarca erteledim ama artık dama demiştim .2 yıl önce.... evledım ama sadece evlendım ertelemeye yıne devam edıyorum....çocuk yok ,iş yok.çok şükür dıyorum ama yok lar var olmuyorlar....bugun bır ark mın bebegının oldugunu öğrendım o kadar tatlı ki benden sonra evlenmişti.içim urkuldu biraz önce....vardır bi hayır diyip geçiştiriyorum hep...bu haftasonu açıköğretım sınavına gıttım ..o kadar utandım ki akrabalardan yıllarca kendı bölumunden atanama yenıden üni oku....bilmiyorum ya...Allah sonumuzu hayır etsin:31:

Bolumunu merak ettim.
Atanamamak herseyin sonu degil. Atansan esinin yanina gelemesen, cocugun olsa esinden ayri buyutmek zorunda kalsan bunlar daha kotu dertler.

Elinden geleni yap ama olmuyorsa da vardir bunda da bir hayir diye dusunmek gerek.

Benim kardesim de fen bilgisi ogretmeni ve o da bu sene tekrar sinava girecek. Seni anlamadigimi dusunme sakin. Ben olaylara boyle bakiyorum.

Nasıl bir duygu iyi bilirim..
Çok çookk haklısın.
Umarım yakın zamanda atanırsın..
Ama önerim yıllarını bu şekilde harcama.
Sınava hazırlanmaya devam et ama,
Mesleğine kolejlerde başla,en azından orada kendini geliştir.
Hayatını da erteleme.
Atanamazsan bile o zaman daha az üzülürsün...
Evlen özelde çalış, eşinle sınav hazırlığı daha zevkli olabilir,birbirinize destek olursunuz..:26:

ne yazıkki bende varım ...
önüne gelenin atama ve evlilik sormasından dolayı
evden dışarı çıkmayan biri oldum.
nişanlıyım sevdiğimden uzakta kaldım.
ve tekrar kpss çalıyorum evde..
:14::14::14:

Nasıl bir duygu iyi bilirim..
Çok çookk haklısın.
Umarım yakın zamanda atanırsın..
Ama önerim yıllarını bu şekilde harcama.
Sınava hazırlanmaya devam et ama,
Mesleğine kolejlerde başla,en azından orada kendini geliştir.
Hayatını da erteleme.
Atanamazsan bile o zaman daha az üzülürsün...
Evlen özelde çalış, eşinle sınav hazırlığı daha zevkli olabilir,birbirinize destek olursunuz..:26:

Merhaba. Kendi mesleğimi yapamıyorum ben çünkü atanmadan öğretmenlik yapmak istemiyorum o duyguyu, okulumda kadrolu olarak yaşamak istiyorum, şu an hiçbir zevk almıyorum öğretmelikten :(
Ayrıca zaten özel okullar sağolsunlar manken gibi insanları alıyorlar işe bir çok arkadaşım başvurdu ama sonuç yok!
Ahh bi evlenebilsem maddi durumumuz da kötü atanmadan evlenmek imkansız resmen.

Bolumunu merak ettim.
Atanamamak herseyin sonu degil. Atansan esinin yanina gelemesen, cocugun olsa esinden ayri buyutmek zorunda kalsan bunlar daha kotu dertler.

Elinden geleni yap ama olmuyorsa da vardir bunda da bir hayir diye dusunmek gerek.

Benim kardesim de fen bilgisi ogretmeni ve o da bu sene tekrar sinava girecek. Seni anlamadigimi dusunme sakin. Ben olaylara boyle bakiyorum.

Bölümüm sosyal bilgiler. Her sene bir şeyden kaybediyorum matematiğim hiç yok ama bu sene matematik yapabildim bu sefer de çok iyi bildiğim tarihten dokuz yanlış yaptım. İşte burda düşünmeye başladım demekki bir hayır var bu işte o yüzden yapamıyorum diye.

Merhaba. Kendi mesleğimi yapamıyorum ben çünkü atanmadan öğretmenlik yapmak istemiyorum o duyguyu, okulumda kadrolu olarak yaşamak istiyorum, şu an hiçbir zevk almıyorum öğretmelikten :(
Ayrıca zaten özel okullar sağolsunlar manken gibi insanları alıyorlar işe bir çok arkadaşım başvurdu ama sonuç yok!
Ahh bi evlenebilsem maddi durumumuz da kötü atanmadan evlenmek imkansız resmen.

böyle düşünüp hayatını atanmaya endekslersen inan ki mutsuzluğuna mutsuzluk katarsın. sınavda bu psikoloji ile daha da strese girersin.

gecip giden yıllarımız herseyden önemli mi?

bir sürü sey oluyor sınavda da yok kopyadır yok baska bişidir vs vs..

maddi durumun cok iyi olmayabilir ama herseyin 4dörtlük olmasın. 1 göz odan ama huzurun olsun.sevdiğin yanında olsun.

Öğretmen değilim ama bir sene emek vermiş, hayalleri suya düşmüşlerdenim bende
Hayat diyorum sadece
Çok zorlayınca daha kötü oluyor
İlla ki nasipse olacaktır..

Bölümüm sosyal bilgiler. Her sene bir şeyden kaybediyorum matematiğim hiç yok ama bu sene matematik yapabildim bu sefer de çok iyi bildiğim tarihten dokuz yanlış yaptım. İşte burda düşünmeye başladım demekki bir hayır var bu işte o yüzden yapamıyorum diye.

bu sosyalcilerin kaderimi arkadaş bu durum ya :ssz: bende 2008 mezunu sosyalciyim eşimde sosyalci sınıf arkadaşımdı o 2011 de atandı ben daha atanamadım 7 yıl evlenmeyi bekledik şimdide bebiş olayını arteliyoruz 5 aylık evliyiz .dogrumu yapıyorum bilmiyorum ama ertele ertele nereye kadar hayat

İnanın kendi bilgisizliğim olsa atanamamak gam yemeyeceğim. Çalışıyorum uğraşıyorum ama yetmiyor aldığım puan bir türlü.
Haketmeyen o kadar insan görüyorum ki atanınca bize, bir zamanlar arkadaşı olan kişilere tepeden bakanlar mı ararsınız, her gün orda burda geziyorum diye hava atanlar mı hangi birini anlatayım.
Atanamamaktan çok adaletsizlik benim umudumu kıran...

inanamıyorum yaa bizim köydede öğretmen yok üstelik köyümüz öyle gelişmemiş bir köy değil uzak ama ulaşım bakkal her daim var valla kardeşim git başvur şuanda öğretmen olmayan bi kız öğretmenlik yapıyor sanmıyorum gerçi yaptığını aklı bi karış havada.. diplomanı göstermen yeterli tabiiki kadrolu değil ama hem para kazanırsın hem hayır işlemiş olursun ev yakacak falan hep var

inanamıyorum yaa bizim köydede öğretmen yok üstelik köyümüz öyle gelişmemiş bir köy değil uzak ama ulaşım bakkal her daim var valla kardeşim git başvur şuanda öğretmen olmayan bi kız öğretmenlik yapıyor sanmıyorum gerçi yaptığını aklı bi karış havada.. diplomanı göstermen yeterli tabiiki kadrolu değil ama hem para kazanırsın hem hayır işlemiş olursun ev yakacak falan hep var

O zaten ayrı bir konu. Hayvan yetiştiricisini bile ücreti öğretmen yapıyorlar düşünün artık ya biz?

seni öyle iyi anlıyorum ki canım bende 3 yıl bekledikten sonra atandım..

günlerce dışarı çıkmamak eve gelen misafirlerin yanına artık çıkmamak,herkesin eeeeeee ne olacaksın şimdi vs gibi cahilce sorularıyla muhatap olmak vs vs sv hepsini yaşadım iyi bilirim...

asla pes etme hayallerinin peşinden koş..inşallah bir an evvel hayallerine kavuşursun canım...

çok zor aile baskı mı dersin çevrenin alay konusu olmayı mı dersin yıllarını heba edip emeklerinin karşılığını alamamanın psikolojik sıkıntısı mı dersin .... böyle böyle gider bu sıralama:37:

tüm bu sıralamalar bir sağlık bir nefes etmez o yüzden şükredelim ve elimizden geleni yapalım. takdir Allahın.. başarılar dilerim

Ah be canım ben de senin gibiyim. 2009 mezunuyum ben de. Bölümüm edebiyat. Atanmayı o kadar istiyordum (ki hala istiyorum) ama olmadı bir türlü.Eşimle üniversitede aynı sınıftaydık biz. Okul bitti formasyon aldık, atanmadan evlenmeyi düşünmüyordum. Eşim atandı bu arada. En nihayetinde 6. senemizde ertelemekten vazgeçtik ve evlendik. Neredeyse 1 yıl oldu evleneli, hala bekliyorum. Elimde fena sayılmayan bir puanım var ama atama yapmıyorlar işte. Son umudum şubat ayında atama yapılması. Yoksa zaten puanımın süresi doluyor hadi sil baştan :14: Üst üste kaç sene hazırlandım bu sınava, artık herhangi bir kitabı dahi elime alıp okuyamıyorum. Tekrar hazırlanmak çok zor ama olmazsa vazgeçmek yok ne yapalım. Sana tavsiye verebilecek durumda değilim yalnız etüt merkezleri iyi oluyormuş yani gelir açısından falan. Birkaç öğretmen ile toplanıp açıyorlar şimdi. Dershanelerin yerini onlar aldı neredeyse. Ne biliyim öyle bir şey düşün istersen. Ücretli de tam adaletsizlik yaptım 2 sene. Belki yine yapmam gerekir bilemiyorum. Yalnız işsizlik çok zor.. İnsanın zoruna gidiyor hayal ettiğinle yaşadığın çok farklı. Zor ne yazık ki... İnşallah atanırsın en yakın zamanda. Tüm emek verenler atansın inşallah. Ben de... :2:

Son düzenleme:
aynı şeyleri düşünüyor ve hissediyorum seninle haketmeyen dediğimiz insanlar 75 ve altıyla atanıp hava atanlar canım biz ise 80 küsürle atanıyoruz yani çogu bıranşın laylaylom gezip atanması o puanlarla gayet normal bizim ise çok afedersiniz eşşek gibi çalışmamız yemek ve su harici masadan kalkmamamız gerekiyo ben bu sene böyle yapıcam ve
buna ragmen de olmazsada CANI CEHENNEME KPSS NİN EŞİM ÖGRETMEN TEK MAAŞLI KIT KANAAT GEÇİNİR Bİ DAHA DA BU SINAVA HAZIRLANMAM :47:

Son düzenleme:
bende senin durumunun aynısını yaşıyorum bende işletme mezunuyum 2009 mezun oldum senin gibi
şimdi bakıyorum zamanında ben üni okuyup daha lisede okuyan kızlar bile atanıp öğretmen olmuş görünce delirdim üstüne birde evlenmişler
ders diyeye sosyal aktivitesi olmayan ben bir bankaya daha giremezken
dışarıda fıldır fıldır dolaşan kız tanıdıklarım gitmişler devletin bankalarında işe girmişler görünce delirdim ve de evlenmişler hemde ummadığım kişilerle
çok sinirlerim bozuk çook....
üni mezunu kız arkadaşlarım var marketlerde çalışıyorlar üstüne tacize uğruyorlar
işi bıraktı bir arkadaşım.
her gün sinirlerim bozuluyor kendime güvenim bitti ne yapacam ne yapacam diye düşünüp duruyorum
hayır özelde de iş bulamıyorum
kapalıyım hiç bulamıyorum
bir arkadaşıma mini etek giy öyle çalış dediler erkek arkadaşı karşı çıktı sinirlendi.
açık olduğum zaman muhasebe işi için işe giriyordum bakıyorlardı uzun boylu alımımda var diyorlardı yok sizi müşteri temsilcisi yapalım
insanın vücudundan para kazanacaklar pis herifler
sırf bu yüzden tesettüre girme nedenlerimden biride bu oldu
ne diyim vardır bir hayır diyoruz ama parada lazım babamın azıcık emekli memur maaşıyla ayın sonunda bile para kalmıyor ben delirmiyimde kim delirsin
yaşıyoruz ama nasıl yaşıyoruz onu bilen var mı var ama görmezden gelenler var haram zıkkım olsun ...........

Back
X