sınava girip yüksek puan alıp birkaç yıl da atanamayınca yıpranmışsın.ancak şimdi bunları düşünme zamanı değil.2009 mezunusun.daha 3 yıl olmuş.pes etmek için çok erken.bölümün 85 almanı istiyorsa almak zorundasın.90 almanı istiyorsa almak zorundasın.alamam,çalışamam,yoruldum deme.şimdi pes etme zamanı değil.hayatta başarılı olan insanlar düşünce hemen ayağa kalkan insanlar.geçmişe saplanıp kalmıyorlar.ben başarılıydım,üniversiteyi bitirdim neden böyle oldu diye düşünmüyorlar.iradeleri korumak zorundasın.en kötü işlerde sigortasız asgari ücretle çalışmayı haketmiyorsun.sen öğretmensin.çocuklara zorluklarla başetmeyi öğretecek olan sensin.sen böyle yaparsan olmaz.bu yıl tekrar dene.olmazsa tekrar dene.herkes 30 yaşından sonra kariyerini değiştiriyor.bir işten ayrılıyor daha iyi işe girmek için dil öğreniyor,sınavlara giriyor.yani mezun olduktan 10 yıl sonra bile mücadele ediyorlar.asla kendine acıma,insanların senin hakkında ne düşündüğünü bu denli önemseme.herşeyi bırak evine kapan 6 ay.bu sefer olacak de kendine.aklına olumsuzluk getirme.başta sen kendine inan.hırsına inan.başaracaksın.