- 29 Mart 2012
- 796
- 90
- 118
- Konu Sahibi naneli_limon
-
Bende bilgisayar öğretmenliği okuyorum 3.sınıftayım ve geleceğimden o kadar şüpheliyim ki. 1 buçuk senem kaldı mezun olmama hala kafamda soru işaretleri var. Okul bitince ne yapıcam atanacak mıyım benim için açılan o güvercin yemi kadar olan kadroya başka branştan hocalar geçti bile. Devlete kapağa atmak tabirinden hep nefret etmiştim ki gerçekten öyle kimsenin kimseye saygısı kalmamış kendinin bölümüne geçenler olsa demediklerini bırakmazlar. Bizim atama sayısını okullara dağıtınca ortalama her üniversiteden 1-2 kişi atanmış olacak bizim üniversitemizde bölüm 80 kişi. Gerçekten psikolojim bozuldu şimdiden özel sektöre hazırlanayım diyorum orasıda kurtlar sofrası olmuş part time çalıştığım yerde bile birbirlerinin ayağını kaydırıyor herkes. Herşeyi bırakalım insan olalım asıl sorun burda bence vicdansızlık.
Maalesef ülkemizin şuan en büyük sorunu eğitim. 4+4+4 ile eğitim sistemi iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı. Çocuklarımız pilot uygulama yapılmasına gerek bile görülmeyen bir sisteme itildiler ve hükümetimiz hesapsız kitapsız yola koyuldukları için şuan Eğitim durumu matematik olan İngilizce öğretmenliği yapıyor. Türkçe olan Sosyale geçmiş. Ama en çokta sınıf öğretmenleri alan değiştirdiler sadece 2 ayda aldıkları eğitimle(üstelik kalma da yok) o bölümü 4-5 senedir okuyan liseyide sayarsak toplamda en az7 yıl okuyan öğretmenlerin branşına geçtiler. Binlerce atanamayan varken o eğitimi almamış kişilere bu hakkın verilmesi sizce ne kadar doğru? Bir tarafta yıllarını harcamış öğretmenler açıktayken diğer taraftada sadece 2 aylık eğitimle hiç ehli olmadıkları branşa geçirilen öğretmenler.. Arkadaşlar eğitimciyim ve maalesf eğitim içler acısı halde. Bence çocuğu olanlar dikkat etsinler artık devlet okulları bitmiştir. Üstelik rakamlar içler acısı. Şuan hangi devlet okuluna giderseniz gidin en az 1-2tane çakma öğretmen var.
Maalesef ülkemizin şuan en büyük sorunu eğitim. 4+4+4 ile eğitim sistemi iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı. Çocuklarımız pilot uygulama yapılmasına gerek bile görülmeyen bir sisteme itildiler ve hükümetimiz hesapsız kitapsız yola koyuldukları için şuan Eğitim durumu matematik olan İngilizce öğretmenliği yapıyor. Türkçe olan Sosyale geçmiş. Ama en çokta sınıf öğretmenleri alan değiştirdiler sadece 2 ayda aldıkları eğitimle(üstelik kalma da yok) o bölümü 4-5 senedir okuyan liseyide sayarsak toplamda en az7 yıl okuyan öğretmenlerin branşına geçtiler. Binlerce atanamayan varken o eğitimi almamış kişilere bu hakkın verilmesi sizce ne kadar doğru? Bir tarafta yıllarını harcamış öğretmenler açıktayken diğer taraftada sadece 2 aylık eğitimle hiç ehli olmadıkları branşa geçirilen öğretmenler.. Arkadaşlar eğitimciyim ve maalesf eğitim içler acısı halde. Bence çocuğu olanlar dikkat etsinler artık devlet okulları bitmiştir. Üstelik rakamlar içler acısı. Şuan hangi devlet okuluna giderseniz gidin en az 1-2tane çakma öğretmen var.
3 yıl önce ne kadar revaçtaydı di mi bilgisayar öğretmenliği? Aynı okul öncesi öğretmenliği gibi, bitirince hemen mesleğe başlayabileceğini düşünerek özellikle tercih ediyor öğrenciler, okumaya başlıyor, 4 yıl sonra mezuniyete yakın bi bakıyorsun kadronun k'si kalmamış! Zorunlu olacak denen anaokulu sınıfları birinci sınıf oluyor, bilgisayar dersleri bi şekilde gözardı ediliyor. Bu nasıl plansızlık, muz cumhuriyetlerinde olmaz böyle saçmalık. İnsanların hayatlarıyla oynuyorlar ve hakkını alıyorlar bu kadar gencin, aldıkları vebal altında ezildiklerini görürüm umarım bir gün.
Arkadaşlar, size hak vermediğimi düşünmeyin lütfen ancak üniversiteler meslek okulları değildir,eğitim kurumlarıdır... ve hiç bir üniversite size, verdiği diplomada yazan ünvanı kullanma konusunda garanti veremez malesef... sorun sizde değil kesinlikle sorun eğitim sisteminin bizlere yüklediği misyonun yanlışlığında...Üniversite meslek sahibi olmanın anahtarı değildir,sizi herşeyden önce vizyon sahibi yapar,sonrası biraz koşulların uygunluğu,biraz emek,biraz sistemin getirdikleridir... Allah yardımcınız olsun
bu ne saçmalık yaa lütfen vizyon falan dediğinize göre siz türkiyede yaşamıyosunuz vizyon nedir diye google a yazın ondan sonra gelin vizyon nasıl kazanılır vizyonu insana ne kazandırır öyle konuşun anlamını bilmessiniz vizyon dersiniz saçma salak milli eğitim bakanından atanamayan öğretmene cevabı benim elimde gücüm olmadıktan sonra vizyonun bana ne faydası var evde oturuyorum ama vizyonum çok geniş üniversite vizyonu verdi gönderdi sağolsun türkiyede böyle bişey geçerli değil vizyon derken kopyala yapıştır yaptığın bakanın vizyonuna bak önce atama lafı duyunca eline eteğine sarılan koyunların vizyonuna bak ondan sonra konuş iş bulma kurumu değil diyosun sen hiç iş bulma kurumuna gittinmi bi tanıdığım 2 üniversite bitirdi iş bulma kurumuna her gittiğinda adamın sorduğu soru kaynaktan anlarmısın oluyormuş iş bulma kurumunuzda bu sizin vizyonlu efendiler
neden saldırırcasına yazdınız anlayamadım, benim yazdıklarım size hakaret, küçümseme ya da benzeri bir saldırı içermiyor... Aksine panik halindeki sizlere biraz sağduyulı yaklaşmaya çalıştım... Normal şartlar altında olması gerekeni söyledim... Siz ise işi "salak"demeye kadar götürmüş resmen hakaret etmişsiniz....
Diğer taraftan, Türkiye'de yaşıyorum... Akademisyenim... "Vizyon" kelimesinin anlamını bildiğimi düşünüyorum ve endişeli öğrencilerime size yukarıda yazdıklarımın benzerlerini sıklıkla söylüyorum ki, Türkiye'deki eğitim sistemine ve sosyal devlet anlayışına gerçekçi bakabilsinler, tutarlı düşünebilsinler ya da ne ile karşılaşacaklarını bilsinler... Saygısızlığınızı içinde bulunduğunuz sıkıntıya bağlıyorum ve kesinlikle sizinle tartışmayı düşünmüyorum...
Tekrar söylüyorum Allah yardımcınız olsun,şansınız bol olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?