Atandım ama ne yapmalıyım? gitsem mi kalsam mı?

sephira

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2009
202
1
118
İstanbul
merhaba arkadaşlar;

ben öğretmenim,istanbulda yaşıyorum,evliyim. 2 aylık hamileyim hem de ikizlere. 6 temmuzda batman'a atandım.

eş durumu tayiniyle en erken 1 en geç 1,5 yıl sonra evime dönebileceğim.daha önce özelde çalışıyordum ama 1,5 yıldır evdeydim.

atandığım için mutluyum,bugünü değil geleceği düşünüyorum. eşim gitmemi çok istemiyor, ama bu fırsat elime bir daha geçmez ve ben çocuklar doğduktan sonra özelde de çalışamam,o şartlarda çalışmak çok zor. ama bambaşka bir şehir,eşimden evimden ayrı geçen aylar... çok kararsızım. lütfen bana fikir verin...

Bu bir sene zaten sen hamile olacaksın. Zaman çarçabuk geçiyor inan. Seninde yerinde olmak isteyen o kadar çok kişi varki...
Sen bebeklerini dünyaya getirince zaten doğum izni alır evine dönersin. Maddi durumunu bilmiyorum ama bebeklerin geleceği için evde iki kişinin çalışması doğru olacaktır. Sonuçta 1 yıl. Sonrasında çok rahat edeceksin bunu da düşün... Karar senin, tekrar sınav stresi bilmem cartu curtu çekebileceksen (ki çocuklardan sonra insanın bunlarla uğraşacak hali kalmıyor ) o zaman denersin şansını...

Bu bir sene zaten sen hamile olacaksın. Zaman çarçabuk geçiyor inan. Seninde yerinde olmak isteyen o kadar çok kişi varki...
Sen bebeklerini dünyaya getirince zaten doğum izni alır evine dönersin. Maddi durumunu bilmiyorum ama bebeklerin geleceği için evde iki kişinin çalışması doğru olacaktır. Sonuçta 1 yıl. Sonrasında çok rahat edeceksin bunu da düşün... Karar senin, tekrar sınav stresi bilmem cartu curtu çekebileceksen (ki çocuklardan sonra insanın bunlarla uğraşacak hali kalmıyor ) o zaman denersin şansını...

çok sağol bucebuse;maddi durumum kötü değil ama çok süper de değil. ben de doğum izinlerime güvenerek yazmıştım ama hamilelik psikolojisi mi bilmiyorum düşündükçe geriliyorum. bir de şehri hiç bilmiyorum,ister istemez korkuyorum.

tekrar sınav stresi zor,hele iki bebekle... ya gidicem yada artık iş olaylarını 4-5 yıl erteliycem...

çok sağol bucebuse;maddi durumum kötü değil ama çok süper de değil. ben de doğum izinlerime güvenerek yazmıştım ama hamilelik psikolojisi mi bilmiyorum düşündükçe geriliyorum. bir de şehri hiç bilmiyorum,ister istemez korkuyorum.

tekrar sınav stresi zor,hele iki bebekle... ya gidicem yada artık iş olaylarını 4-5 yıl erteliycem...

Bu devirde çok zor hayatım, hele ki 4-5 yıl sonra şansın daha da azalacak biliyorsundur öncelik yeni mezunların...
Hem bebeklerle inan hazırlanamayabilirsin.
4 yıl da az bir süre değil inanın hevesi kaçıyor bir saatten sonra...
Dediğim gibi karar senin, doğum izni ile kurtarabilirsin birkaç ay sorun yaşamazsın batman da tanıdığım insanlar var. Kötü bir şehir değil. Ülkemin her yeri cennet aslına bakarsan.... Türkiye şartlarında sınav da bir dert iş bulmak da... Allah hakkında hayırlısını versin, bebeklerin için en iyi olanını inşallah.
Onlar doğunca hiç bişiye vakit kalmıcak çünkü. Hele bi doğsun hayırlısı ile bıcırıklar :16: ondan sonra yapamazsan zaten devam etmezsin...

milli eğitim=izin ve rapor. çok bunaldıkça rapor alırsın eşini görürsün. para biriktirmek için de küçük şehir ideal.ben de dershane öğretmeniyim, devlette çalışan arkadaşlar alınmasın ama, haftada 45 saate girmek çok zor. ayda 45 saatle daha çok maaş,daha garntili bir gelecek.özeldeki gibi her yıl sözleşme stresi de yok.

Ben anlamadım.
Çalışmak istediğiniz yerleri kendiniz tercih etmiyor musunuz?

Ben anlamadım.

evet kendileri tercih yapıyorlar. Sanırım raporları da düşünerek yada puanına göre mi diyim artık onu düşünüerek yazmıs.

bende atandım 6 temmuzda ve hamileyım:). atanmadan once kararsızdım ama sımdı ıcım cok rahat hıc sıkıntı yapmıyorum son sans gıbı bıseydı bu atama bebek olduktan sonra bıraz zor hazırlanırdım sınava sende tabi. üzülme bence zaten ıkıncı dönem alıyosun dogum ıznı taa eylule kadar bebeklerın buyur biraz. sonra 4 aycık dayanıvercez:)

evet kendileri tercih yapıyorlar. Sanırım raporları da düşünerek yada puanına göre mi diyim artık onu düşünüerek yazmıs.

Eeeee şimdi ne değişti?
Peki Batman'a gitmeyerek orasını isteyen birinin hakkına girmiş olmaz mı?

Ben anlamadım.

kendimiz seçiyoruz ama öyle yerler açıldı ki,son şansım diyerek en makul olan yeri yazdım. yıllardır ist başka yer yazmıyordum ama olmadı,hep sınırdan döndüm. ilk başta çok cazip geldi,zaten asla gitmem demiyorum. kimsenin hakkınıda çalmak istemem,lakin hamileyim ve çok zor geçiyor,psikolojim pek normal değil ve yanlış karar vermek istemiyorum.

bende atandım 6 temmuzda ve hamileyım:). atanmadan once kararsızdım ama sımdı ıcım cok rahat hıc sıkıntı yapmıyorum son sans gıbı bıseydı bu atama bebek olduktan sonra bıraz zor hazırlanırdım sınava sende tabi. üzülme bence zaten ıkıncı dönem alıyosun dogum ıznı taa eylule kadar bebeklerın buyur biraz. sonra 4 aycık dayanıvercez:)

hayırlı olsun. hem işin hem bebeğin,senin kaçıncı ayın? nereye atandın?

merhaba arkadaşlar;

ben öğretmenim,istanbulda yaşıyorum,evliyim. 2 aylık hamileyim hem de ikizlere. 6 temmuzda batman'a atandım.

eş durumu tayiniyle en erken 1 en geç 1,5 yıl sonra evime dönebileceğim.daha önce özelde çalışıyordum ama 1,5 yıldır evdeydim.

atandığım için mutluyum,bugünü değil geleceği düşünüyorum. eşim gitmemi çok istemiyor, ama bu fırsat elime bir daha geçmez ve ben çocuklar doğduktan sonra özelde de çalışamam,o şartlarda çalışmak çok zor. ama bambaşka bir şehir,eşimden evimden ayrı geçen aylar... çok kararsızım. lütfen bana fikir verin...

cnm zaten hamileymişsin , Allah sağlıkla tamamına erdirsin:nazar: gidersen sadece 1. dönem gidicen, 2. dönem zaten doğum iznine denk geliyo. böylece 1 yılını doldurmuş olucan ve adaylığın kalkmış olucak. tabi temel eğitim hazırlayıcı eğitim gibi seminerleri 1. dönem mutlaka halletmeye bak. hayırlısıyla geçer gider cnm , u fırsatı kaçırma derim. tabi en iyi kararı sen verebilirsin bu durumda. hayırlısı olsun:)

Eeeee şimdi ne değişti?
Peki Batman'a gitmeyerek orasını isteyen birinin hakkına girmiş olmaz mı?

arkadas dediği gibi hamilelik nedeniyle biraz psikolojik yaklaşıyor olaya. gidiversin canım insanlar bunun için senelerce yırtınıyor kpss sınavlarında. ikinci dönemde alır doğum iznini sonrada bikaç ay daha tamamdır döner evine.. düşüncek birşey yok bana kalırsa...

7 ay hamileliliğin sonra kullanabileceğin izin hakkın var..birde ücretsiz izin hakkını kullanırsan stajerliğin kalktıktan sonra kullan..çünkü o süre işlenmemiş sayılır...stajerliğin eylülde kalkar ve tam bir seneyi doldurmuş oluyorsun ya o zaman ekim kasım aralık ocakta ücretsiz izin al.şubatta dönüşünü yap ve tayin iste..en mantıklısı bu..
bu şekilde çalışıp ayrı kalan çok arkadaşım oldu bir tanesi hamileydi hatta sen gibi..ama şimdi hem istediği şehire geçti hem rahat...sıkıntı çekeceksin ama sayılı bir süre..batman ı çok bilmiyorum diyarbakır da çalıştım ben..ve çok memnun da kalmıştım o sürede orada..

7 ay hamileliliğin sonra kullanabileceğin izin hakkın var..birde ücretsiz izin hakkını kullanırsan stajerliğin kalktıktan sonra kullan..çünkü o süre işlenmemiş sayılır...stajerliğin eylülde kalkar ve tam bir seneyi doldurmuş oluyorsun ya o zaman ekim kasım aralık ocakta ücretsiz izin al.şubatta dönüşünü yap ve tayin iste..en mantıklısı bu..
bu şekilde çalışıp ayrı kalan çok arkadaşım oldu bir tanesi hamileydi hatta sen gibi..ama şimdi hem istediği şehire geçti hem rahat...sıkıntı çekeceksin ama sayılı bir süre..batman ı çok bilmiyorum diyarbakır da çalıştım ben..ve çok memnun da kalmıştım o sürede orada..

hocam çok sağolun, ben özelde stajyerliğimi kaldırmıştım,kurslarına da gittim,sınavlarını da geçtim. eğer batman mem kabul ederse işler kolaylaşmış olacak. yine eylülde kalkar ama en azından eğitim ve sınavlardan kurtarırım.

ücretsiz izinle ilgili fikriniz için de sağolun,benim aklıma gelmişti ama şubatta eş durumu isteyemem o zaman diye düşünmüştüm. şimdi çok mutlu oldum:)

hocam çok sağolun, ben özelde stajyerliğimi kaldırmıştım,kurslarına da gittim,sınavlarını da geçtim. eğer batman mem kabul ederse işler kolaylaşmış olacak. yine eylülde kalkar ama en azından eğitim ve sınavlardan kurtarırım.

ücretsiz izinle ilgili fikriniz için de sağolun,benim aklıma gelmişti ama şubatta eş durumu isteyemem o zaman diye düşünmüştüm. şimdi çok mutlu oldum:)

pek heveslendirmek istemem ama henüz kesin olmamakla birlikte şöyle bi durum olabilir. stajerliğiniz kalkmış madem eş durumunda 1 yıl şartı aramayabilirler. ama bu tam kesinleşmiş bi durum diil henüz, danıştaydaymış sanırım karar. takip etmekte fayda var. eğer öyleyse ilk özür gurubu atamalarında tayin isteyebilirsiniz :)

sen stajerliğini kaldır tamamen sonrasında izin kullan tayin dönemine kadar hiçbir sorun yaşamazsın..ama stajerliğin süresi içinde kullanma çünkü o süre donar o süre zarfı geçersiz kalır..raporlarını da stajerlik döneminde kullanırsın..rapor senede 20 gün hakkın var ama heyetle bu süre uzar..senede derken ocaktan aralığın bitimine kadar olan süreyi kastediyorum..öğretim sürecinden eylülden öbür eylüle kadar olan süre değil buna da dikkat ederek rapor haklarını da hesap ederek kullanırsın..
kolay gelsin:)

ben olsam kesinlikle giderdim. Siz şimdiki şartları düünerek belki gitmiyim istiyorsunuz ama ilerisini düşünün. 4-5 yıl sonrasını mesela.

Aynı hatayı ben yaptım, gitmedim şimdi köpek gibi pişmanım. Özelde çalışıyordum,maaşım iyiydi, e yeni de evliydim. Batmana çıktı tayinim gitmedim. Amaaaaan kim takar öğretmenliği dedim. Tabi o zamanlar laylaylomdu herşey bize. Aradan 11 yıl geçti. Şimdi hala özeldeyim ama durdurak bilmeden çalışıyorum. Değiyor mu?? Hayır.

Kesinlikle gitmelisin. Birkaç sene değilmi altı üstü, idare edersiniz bir şekilde

Back
X