Atandım ama..

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.264
3.777
198
herkese merhaba. hemen konuya giriyorum. yardımcı olacağınızdan hiçbir şüphem yok özellikle bu konuda

Aile içinde türlü sorunlarımız var, önceki konularımdan belki hatırlayan olur. Babam olacak o insanın sorumsuzluğu, yaptıkları, iradem dışında gelişen borçlar yüzünden benim bile sıkıntı çekmem.. İsyan gibi olmasın, biliyorum bu da benim sınavım ama özellikle bu yılın başından beri öyle şeyler yaşıyorum ki. Askerdeki eski erkek arkadaşım için sabırla şafak sayarken beni sanalda onla bunla boynuzlayıp kendince saf salak yerine koyması (ama saf olan kendisiydi büyük bi tongaya düştü tarafımdan ve bundan hala haberi yok). babam olacak adamın iş için gidiyorum deyip yabancı memleketlerde başka hayatlar kurması.. Sigortasız çalışıp aldığım 3 kuruş parayı burnumdan getirmeleri.. Annemin o zorlu günlerde hiçbir şekilde destek olmaması, aksine babamla bir olup üzerime gelmeleri.. Ah ah! yazınca bi geriye gittim de..

Gelelim asıl meseleme. Öncelikle 21 yaşındayım.Aile sorunları dışında her şey yolunda gidiyor şuan çok şükür. Toparlandım yani. 3aydır özel bi firmada çalışıyorum sigorta yapmadıkları için diğer işimi bırakıp burayı bulmuştum. Derken bu son atamada Nevşehir SGK'ya memur olarak atandım. Biliyodum sabrımın mükafatıydı bu ve olan hiçbir şey de tesadüf değildi.. Neyse buraya kadar her şey tamam bir aydınlık görüyorum. Şimdi bu babam olacak insan eve arada bir gelir, ben yüzüne dahi bakmıyorum. kabullenemiyorum çünkü yaptıklarını. aynı şekilde o da benimle muhattap olmuyor. evi otel olarak kullanıyor ne çalışıp para getirmesi ne şu ne bu sadece burdan götürmeye planlı. İşin tuhaf tarafı annem, babannem bunu bildikleri halde hala onun benim babam olduğunu, onun beni götürüp yerleştirmesi gerektiğini söylüyolar.

Ben 2014 kpss yi tırnaklarımla kazıyarak kazandım. yeni bi hayata adım atmak istiyorum ve istemediğim insanları bu hayata dahil etmek istemiyorum çok mu şey istiyorum bilmiyorum. Sanki aileyi, sülaleyi dolandıran benmişim gibi bana cephe alıyorlar. Sonra gelip gönlümü almalar. Babam olacak adama resti çekemiyorlar yahu deliricem. Annem de her şeyi biliyor. Başımda erkek olmayacak korkusuyla da babama karşı gelemiyormuş. Zaten hiçbi zaman başında olmadı ki anne, oğlun askere gittiğinde bile gelmedi desem de nafile.. Boşanmak şu şekilde yaşamaktan daha onurlu değil mi şimdi? Annem de benim kabullenmemi istiyor bu durumu. Ama ben asla kabullenemem, sildim o adamı.

Annem ve kız kardeşimi alıp gitmeyi düşünüyordum kafama koymuştum. Ama bu tavırları yüzünden, ne yardan ne serden geçemeyişleri yüzünden sanki aileyi aldatmamış gibi her şeyi normal karşılamaları yüzünden askıya aldım bu kararımı. Halamla konuştum o götürecek beni yerleştirecek. eşyalı bi ev tutucaz. beni bırakıp gelecek. ama ben şimdi bunu anneme nasıl söyleyeceğim? onun izni olmadan gidersem ya işlerim rastgelmezse.. bilmiyorum korkuyorum.. ama korkum tek başıma yapamayacak olmamdan değil tabi ki hiç olmadığım kadar güçlü hissediyorum hatta. ama annedir sonuçta rızası olmadan gitmek istemiyorum.. Ama onlarla gittiğimde de olacakları tahmin ediyorum. Kız kardeşimi ben okutucam eve ben bakıcam. bu sorumluluğu alabilmek.. ya benim hayatım? Her insanın belli bi dönemde yalnız yaşaması gerektiğini savunurdum bu fırsat bi kez gelir ayağıma, ya değerlendiremezsem. Ben ne yapacağımı inanın bilmiyorum :{

Son düzenleme:
Öncelikle tebrik ederim kazandığınız için.
Annenizin ve kardeşinizin yaşadıklarına şahitlik etmeniz nedeniyle onları kurtarmak istemenizi anlıyorum ama farkında mısınız, anneniz sizin gibi düşünmüyor. Anneniz babanızdan ayrı bir hayat düşünmüyor. Zorla da götüremezsiniz. Götürseniz de yine babanıza acıyıp yanına dönebilir. Daha da kötüsü babanız sizin yanınıza yerleşebilir.

Bence siz kendinize ayrı bir hayat kurun önce. Eğer anneniz isterse onu ortada bırakacak değilsiniz ki. Zamanla belki o da kararlarını değiştirir.

Yapacagin su halanla gidip uygun bir yerden ev tutacaksin hayatina bakacaksin bu kadar annende kocasindan vazgecemiyorsa kendine layik gordugu hayatla yasamaya devam etsin. Nevsehir iyi yerdir sorun yasamazsin.
Sen kendini bil;dikten sonra kimsenin sana zarari dokunmaz, isten eve evden ise gider gelirsin.
Kiz kardesini okutmak istiyorsa ve gelmek istiyorsa gelsin seninle bence bunda bir sorun yok ama annen gelmek istemiyorsan zorla getiremezsin.

çok sevindim atanmanıza en azından artk iş derdiniz yok ve artık kimseye eyvallahınızda olmasın siz resti çekin kararlı durun ve artık bencil olun razılık alınmalı gönül kırılmamalı ama herşey biyere kadar sizdekide sabır taşı

Canım bence bu kadar detay düşünme, sen teklifini yap, kabul etmezlerse ısrar etme ve git. Su akar yolunu bulur zaten. Zamanla yerine ve işine alışınca herşeyi kabul eder, bu kadar umursamazsın. Annen ve kardeşin hayatından memnunmuş, arkana bakmana gerek yok bile. Sen şimdi işine ve yeni memleketine konsantre ol.

hepinize tek tek cevap vermek isterdim ama sizin mesajınız aracı olsun.

Benimle gelmek istiyorlar evet tek göndermek istemiyorlarmış.. ama babamı sileceklerini sanmıyorum. annemin istediği şey sanırım bu hayatı oraya taşımamız. yani oraya da ayda bi gelecek beni sömürecek bu adam.Her şey normal seyrinde gittiğinden anlıyorum sanki o kadar şey olmamış. Benim kızımın işi var yemişim erkeği böyle koca olmaz olsun diye düşünse gözümü kırpmadan götürücem.. ama öyle düşünmüyor işte..

Hiçkimseye ihtiyacınız yok.

Halanız da gereksiz bence.

Tayinim çıkınca benimle gelecek kimsem olmadığı içi evimden 1500km uzağa tek başıma gittim görevi başlattım, eşyasız ev tuttum, eşya aldım vs mis gibi yerleştim.

Yalnız da yaparsınız.

Ben biraz gaddarımdır, sizdeki gibi bir ailem olsa hepsine "ne haliniz varsa görün" deyip kendi hayatımı kurardım.

Neler neler yasamissin ama kazanmana çok sevindim annene maddi destek olursun ama manevi destek olacak güçte değilsin belli arkadaşın dediği gibide tatillerde gelir kardesinle aran nasıl o napti sana yardımcı oldu mu
Bu arada kacla atandin canim bende kpss ye yeniden gircem atanamadim inşAllah bende atanirim.:)

Kesinlikle böyle bi duruma izin verme !

tebrikler :)
ben olsam annemle oturur enine boyuna konuşurdum. artık eli ekmek tutan bir birey olduğumu buradaki hayatı devam ettirmek istemediğimi anlatırdım. babamın davranışlarından rahatsız olduğumu anlatırdım. her şeye bir çizgi çekemeyeceklerse gelmelerinin bir mantığı olmadığını anlatırdım.

babanızın sizi sömüreceğini düşünüyorsanız maaşınızı eksik söyleyin ailenize. atıyorum 1 çeyrek parası eksik söyleyip her ay altın hesabına aktarın. o parayı unutun, biriksin köşede.

Asla kabul etme, resti çek canım. Amaçları oysa açık açık kırılır mı üzülür mü deme resti çek annene.

Yaaa ben bu kadınları anlayamıyorum, sen erkeksiz kalacaksın diye niye evlatlarına zulm eder bir de zorla o baba müsvettlerini dayarlar burunlarının dibine. Haksızlık ya bu? İşin var, yaşın 21 ve kendi kararların var. Ne demek ya seni sömürtme çabası.

Senin için bir fırsat, sen bu adamı hala kabul edebilirsin ama ben etmiyorum, işime girer sonra evlenirim zaten bana güvenip hayatınızı oraya taşımayın, ben o adamla aynı evde kalmam, kardeşime ve sana kapım açık ama babama değil. Beni de bu düşüncemden ötürü yargılamayın diyiverin. Yok herkes bana cephe aldı, yok kötü oldum diye düşün düşün nereye kadar. Millet kötü bilmeyecek diye kendi geleceğini yakma kardeşim. O millet sen kötü olunca yanında olmaz, sen iyi olunca yanaşıp demediğini bırakmaz. Yaşın çok küçük, ileride millet için yaşamanın ne derece saflık olduğunu anlarsın ama geç olur. Boşver hayırsız evlat ol ama hayatı tüketilen, sömürülen evlat olma.

Tebrikler. Herşey gönlünüze göre olsun.
Bence kardeşine maddi manevi destek ol ama annenizide ardınızda bırakmanız gerekiyor. Çünkü babanız ne kadar kötü ise annenizde o "kötüyü"sizden uzaklaştırmadığı için kötü.

tamam annenin rızasına al da annen de senin iyiliğini düşünse böyle baskı yapmazdı.
kesinlikle abbanı yeni hayatından uzak tut.
maaşını da alır elinden.
ne kadar uzak o kadar iyi.
hayırlı olsun memuriyetin.
Allah utandırmasın.
annen keşke birazcık akıllı bir kadın olsaymış.
senin vesilenle bir kurtuşuş kapısı açılmış ama o elinin tersiyle itiyor.
hayat seçimlerden ibaret işte.
çeksin çilesini otursun.
kardeşine üzülürüm bir tek

konuşucam annemle son kez. vaktim daralıyor çünkü.

bakalım neler olacak.. hayırlısı

dün söyledim halamın götürüp beni yerleştireceğini. ters tepki verdi hiç şaşırmadım. halana güvenme vs dedi. kapı gibi baban var deyince bende kayış koptu. sanki olanları sadece ben yaşadım ya..

Bütün heveslerimi kursağımda bıraktınız ya böyle, ben de unutamicam işte bunları.

sıkmayın canınızı

kimsenin yerleştirmesine falan da muhtaç değilsiniz

babam 18 yaşında doğunun bir köyüne atanmış 1966 da

otobüs dahi yok kamyonla yolculuk yapılıyor

kimse de alıp götürmeye kalkamamış ki dedem o tarihte genç ve maddi olarak da iyi durumda sayılır

cebine biraz harçlık koyup göndermişler maaşını alıp kendine eşya almış yani iki tabak bir tencere vs vs

köye gitmiş

okulu tamamlamış ona da oda yapmışlar

günümüz şartları müthiş iyileşmiş durumda

zaten memursun maaşın da belirli sınırın çizili

ona göre kur hayatını

kimseye muhtaç değilsin ama insanlarla mesafeni de koru

tebrik ederim. kesinlikle hayatını kurtardığını düşünüyorum.
onlar anne ve baban öncelikle atamazsın yani. başlarına bişey gelse en çok sen üzülürsün bir d evicdan yaparsın. o kadar kahırlarını çektim sonunu da bekleseydim diye. kesinlikle küsüp gitme. hepsiyle güzel güzel vedalaş. ama halanla git. ve mesafeyi koru. sen annenle kardeşini alıp gidersin yarın öbür gün baban da gelir, annende o senin baban der. bir güzel sana kredi falan da çektirirler. aman diyim krediden uzak dur. paranın tadını çıkar. bir memur maaşı gayet iyi. sana bol bol yeter birikim de yaparsın. nacizane tavsiyem kardeşini koru kolla. sen ne çektiysen eminim o da aynını çekmiştir.
son olarak o sevgilin olacak kişiyle umarım bitirmişsindir ve başlamazsın tekrar. önüne ne karakterli insanlar çıkar eminim.

Sakın hayallerinden vazgeçme.
Askıya da alma.
Gerekirse tek başına hayatını kur.
O ortamdan kurtul ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…