atandım sevincimi yaşayamıyorum

Evinize gelen kişilere neden siz karar veremiyorsunuz? Ya da ortak karar almıyorsunuz? Esiniz koskoca adam kendi basinin caresine bakabilir, yalniz da olsa kendi isini görebilme becerisine sahip olmali zaten calisinca ev islerini de paylasmaniz gerekecekti ama siz sanirim aman ev isleri benim görevim diye ustlendiginiz icin o da her sorumluluğu size yıkmış
Bilemedim ben olsam evime annen de olsa ben yokken yatili misafir gelsin istemem derdim sanirim. Ayrica koskoca adamsin biraz basinin çaresine bak derdim ne bileyim annesine ya da birilerine muhtac kalacak kadar aciz birine de saygı duyamazdım galiba
ben bu mantıkta değiilim ama böyle gelmiş alışmış biraz da güçlü değil zorluklar karşısında hiçbir sorumluluk verilmemiş ki

E herhalde oğullarına gelecekler
Öbür türlü sizinle çocuk bakmaya gelmeleri lazımdı
Ama onlar geldiği için siz rahatça gideceksiniz onu anlatmaya çalışıyorum
Gelmeseler eşiniz sorun çıkaracak ben ne olacağım diye
Hamileyken 10 kilo taşıtan size kocanız ayrıca
Bunda eşinizin ailesinin suçu ne?
eşim gece gündüz görevdeydi o dönem. ailesi yardıma gelmişti sözde.

eşim tek kalsa evi bok götürür yine eminim. ne yemek yer onu da bilmiyorum. büyük ihtimalle de tek olduğu için depresyona girer ağlar durur ya da bu halde bıraktığımız için bağırır suçlar
Bayan. Hanfendi. Bu nedir allah aşkına.

Kp ve kv gelmesin. Sonra gitmezler.
Eşin haftada bir temizlikçi alsın, bunu sen ayarla.
Mesleğinden asla vazgeçme. Talih kuşu konmuş sana.
Eşin de yemek ve ev düzenini öğrensin. Hani bizim 13-14 yaşında öğrendiğimiz, yeterince öğrenemediysek üniversitede öğrendiğimiz, ama acınası bir varlık olmamak için kendi işimizi kendimiz gördüğümüz.

Eğer eşin bu yaşa kadar öğrenemediyse öğrenecek. Öğrenmek zorunda. Kusura bakmayın da ben temel ihtiyaçlarını karşılayamayan erkekleri biraz düşük zekalı buluyorum.

Ağa oğlum paşa oğlum diye büyümüş, bedelini şimdi şu yaşında ödeyecek

hiç alakası yok tamamen oğulları aç kalmasın diye geliyorlar bana bir yardımları yok ben hamile halimle on kgluk poşet taşıdım şu an kronik kuyruk sokumu ağrım var hala geçmedi
Eşiniz poşet taşımayi da mı bilmiyor? Yani 10 kiloluk poşet tasimanizin sucu da mı ailenin?

eşim gece gündüz görevdeydi o dönem. ailesi yardıma gelmişti sözde.
Çocuğu yapan siz ama ihale onlara kaldı yani
Taşımasaydınız 10 kiloluk şeyi
Elinize verip başınızda mı beklediler taşıyacaksın diye?
Neyse kafa olarak çok uzağız bence birbirimize
Siz dertlenmeye devam edin madem 🤷‍♀️

Evlenene kadar annesi yumurtasini soymus anladim. Evlendikten sonra da siz mi soydunuz? Nasil ilerledi bu sürec?

Esiniz ac kalinca yumurtasini soyar, peyniri ekmegine sürer. Bir sure gözlemleyin, bakin yapamiyorsa engelli raporu alin esinize, engelli maasi alsin birlikte batiya gidin.
Saglam yetiskin bir adam ekmege peynir surup yiyemiyor olamaz, kusura bakmayin. Ya simarikliktir ya engellilik derecesindedir.

Aynen ya:)) Saygı duyamıyorum öyle insanlara zaten. Aynı evde düşünemiyorum. Yapabilse ama yapmasa mı kötü yoksa hiç yapamasa mı bilmiyorum. Ama şu durumda oturup adamı düşüneceğime kendimi düşünürüm. Nasıl isim olacak, evi, kreşi vs. Heyecanımı, mutluluğumu yaşamak varken...
orasını da düşünüyorum elbet .3 4 aylık süreç sonunda herşey çok daha iyi olacak. bir kere eve giren maaş 2 katına çıkacak. bu zamana kadar kitaplarla gezmemin karşılığını aldım sonunda sadece herşey bu kadar Güzelken huzurum kaçsın istemiyorum

Evlenene kadar annesi yumurtasini soymus anladim. Evlendikten sonra da siz mi soydunuz? Nasil ilerledi bu sürec?

Esiniz ac kalinca yumurtasini soyar, peyniri ekmegine sürer. Bir sure gözlemleyin, bakin yapamiyorsa engelli raporu alin esinize, engelli maasi alsin birlikte batiya gidin.
Saglam yetiskin bir adam ekmege peynir surup yiyemiyor olamaz, kusura bakmayin. Ya simarikliktir ya engellilik derecesindedir.
o kadarını yapıyor şu an tabiki ama yemek falan bilmez hiç herşeyi de yemez seçer. ayrıca ymek temizlik yapmasa da tamir işlerini yapar evde. dışarı işlerini halleder.

Hiç hayat planınız öngörünüz yok mu ya. Yani atanınca bunların olacağı bariz şimdi mi tasası düştü 🤦🏻‍♀️

Yumurtasını soyamayan adamlarla da koca diye evleniyosunuz ya pes. Öğrenir kalsın yalnız eli ayağı tutuyor sonuçta üç yaş becerisi gerektiren şeyleri kazık kadar herifin yapamayacak hali yok işine öyle gelmiş sadece.

hiç alakası yok tamamen oğulları aç kalmasın diye geliyorlar bana bir yardımları yok ben hamile halimle on kgluk poşet taşıdım şu an kronik kuyruk sokumu ağrım var hala geçmedi
Esiniz size bu konuda bile destek olmuyorsa evliliğinizi ve eşinizi sorgulamanız gerekirdi
Ayrica atandiginiz yere gidince de ücretsiz izin alma sansiniz olmaz mi? Küçük çocuğunuz var ve 24 aya kadar ücretsiz izin alabiliyorsunuz. Esiniz de en azindan ise baslama ve sonrasi icin 1 2 ay idare etsin bir makineye çamaşır atmak, bulasik dizmek zor olmasa gerek! Benim erkek kardeslerim hepsini yapar hatta herkes benim ona bakmam icin aramıştı benim.dedigim o 18 yasinda yetiskin bir insan kendi basinin caresine bakabilir diye ve gayet de yapar yani bırakın yapabilsin öğrensin ne yani size bisey olsa hemen yeni es mi alacak !

o kadarını yapıyor şu an tabiki ama yemek falan bilmez hiç herşeyi de yemez seçer. ayrıca ymek temizlik yapmasa da tamir işlerini yapar evde. dışarı işlerini halleder.
Evde tamir işi denilen şey ayda en fazla 1dir. O kadar bile olmaz normalde de çok çok söyledim ben. Ev işi ve yemekse her gün ama her gündür. Yani yaptığınız paylaşımda baya kaziklaniyorsunuz diyeyim ben size. Dışarı işi nedir onu da bilmiyorum pek.

memur olarak atandım ancak eşimle tayin sebebiyle Doğu ilindeyiz ben batıya atandım Küçük bebeğim var üç dört ay kadar mazeret tayinine kadar yani anlamda kalacağım. ancak bunun mutluluğunu yaşayamıyorum maalesef çünkü eşim burda yalnız kalacak annesi öyle bir alıştırmış ki yumurtasını bile soyar ekmeğine krem peynirini falan sürer verir o kadar yani. üniversiteyi de evinden ayrılmadan okumuş biz evlenene kadar da annesiyle babasıyla bu şekilde yaşamış. anne babasını yine çağırdı ama pek hoşlanmıyorum çok kavgacı insanlar akrabalarının yarısıyla görüşmüyorlar. annesi pek nazlı sürekli hastayım diye ağlayan bir tip. bir şey yapsa on kere of puf eder. şimdi onlar gelse büyük ihtimalle de evime çöreklenecek. ben geldiğimde de gitmeyecek. beni kullandınız eşin geldi şimdi işin bitti gönderiyorsun gribine girecek biliyorum. üstelik evi de temizlemez doğru düzgün süpürgeyi ayda bir yaparsa iyi cam mutfak dolabı falan onlara hiiiiçç girmez. ayrıca ben geldiğimde bebeğimi ki o zaman 2 yaşını geçecek asla ona bırakmak istemiyorum. sürekli bağrış çağrış kavga bu şekilde konuşup anlaşıyorlar. bir keresinde kp dışarı çıktı ekmek almaya on on beş dk gecikti yemek sofrası da hazırdı bildiğin arkasından geberesicenin adamı haber vermez gelmez yemek yencek falan baya bir küfür etti. ya da çeşme bozulur kayda triplere girer ev sahibiyle kavga eder öyle bir tip. şu an kiracıyım ve kreşe yakın güzel bir yer ev o kadar iyi değil küçük çaplı sorunları var ama buradakilerle kavga eder de beni evimden eder diye korkuyorum. sonra diğer seçenek eşim tek kalsa evi bok götürür yine eminim. ne yemek yer onu da bilmiyorum. büyük ihtimalle de tek olduğu için depresyona girer ağlar durur ya da bu halde bıraktığımız için bağırır suçlar arada işte böyle uzun ve karışık oldu çıkmazdayım yardımcı olabilecek çıkar mı?
Eşin tek kalsın. Evi bok götürsün ama kimseyi bakıcı gibi evine çağırma. Parası varsa dışarıdan yer yoksa da açlıktan ölmez merak etme mecbur kalınca bir yumurta salam sucuk ne varsa yer. Hem biraz başının çaresine bakmayı öğrensin. Çalıştığın zaman beyefendi hazretleri yine her şeyi ayağına beklemeye devam eder yoksa

Yalniz kalinca aglayan koca mi? Daha buyuyememis biri. Ekmegine kadar yag surulen biri.... Boyle birinin eve hayri olmaz ki, adamin kendine hayri yok. Siz anladigim kadariyla bir degil iki bebek bakiyorsunuz. Isiniz zor.
Kayinvalideyi ben cagirmazdim. Birkac ay idare eder, etmeyi ogrenmeli esiniz. Siz donunce bir kadin bulup bastan asagi evi temizletirsiniz. Zaten kayinvalide kalsa da temizlik yapacaktiniz mecbur. Esiniz buyumeli artik. Camasiri makine yikiyor. Yemegi de disaridan soyler, makarna falan birseyler yapar. Bu onun problemi. Siz bebeginizi, kendinizi dusunun.

Ben de anlayamıyorum bunu. Evde sürekli sizden yardım bekleyen biri...Evde bütün işler size bakıyor. Bir gün bile uyandiginizda hazır hahvalti bulamıyorsunuz önünüzde. Bir sürü örnek verilebilir. Gerçekten çekilmesi zor şeyler valla.
Okurken ruhum sıkıldı gerçekten, büyümemiş becerileri gelişmemiş biriyle evlenmek mi aman aman. Ben gittiğimde birşey yapamayınca kızıp ağlayacak diyor birde 🤦‍♀️

ben bu mantıkta değiilim ama böyle gelmiş alışmış biraz da güçlü değil zorluklar karşısında hiçbir sorumluluk verilmemiş ki
Eee evlenince verseydiniz sorumluluk? Ya da evlenirken dusunseydiniz!
Bunlar 3 4 yasta öğrenilen beceriler (kendi yemegini yeme vs)
Elbette yas aldikca ev isi de öğrenilir
Bu kadar zayif karakterli adamla evlenince siz onun esi degil annesi olmuşsunuz resmen

orasını da düşünüyorum elbet .3 4 aylık süreç sonunda herşey çok daha iyi olacak. bir kere eve giren maaş 2 katına çıkacak. bu zamana kadar kitaplarla gezmemin karşılığını aldım sonunda sadece herşey bu kadar Güzelken huzurum kaçsın istemiyorum
Tamam maas sizin olsun tayin aldığınızda ya da bir araya geldiginizde de duzen degissin bi zahmet iki kisi calisirken ev işi de ortaktir cocuk bakımı da
Mecbur ogrenecek yoksa siz cok yıpranırsiniz
Simarik yetismis ne kadar sen ne istersen denirse o kadar miymintilik yapma lüksü olur biz ne konsa yerdik çünkü secme luksu olmadi
Evde tamir her zaman yapilmaz ama temizlik yapilir utu yapılır vs cocuk da var ona da siz bakin oh beyiniz de keyfine baksin!

Çocuk yapabilmiş ama, yumurta soyamıyor da onu yapabiliyor

E siz de ananiniz karnindan börek acarak dogmadiniz ki. Nasil ogreniliyorsa ögrenir is basa dusunce.
Basit seyleri ogrenmesi icin destek olun, bir sure idare edecek hazir yemekleri porsiyonlayip dondurun. Cozundurup yer.
Disaridan da söyler arada... Bitti gitti.

Öyle bir anlattiniz ki basta, ben dondurucudan yemek cikartip isitip yiyemeyecek durumda sandim. Ne gerek var ana baba cagirmaya?

Yavrum gerçekten saf mısın? Şiöfi adam sen varsın diye hiçbir şey yapmıyor dötünü büyütüyor diye sen yokken yapmayacak mı? Buna inanıyor musun? O ev tozlanacak hapşıracak, ayaklarının altına tozlar yapışacak derken bir zahmet o süpürgeyi açacak. Temiz bardak kalmayınca makineye dizip düğmesine basacak. Ha bazı erkekler gerçekten çamaşır makinesi ayarı filan yüz defa anlatsan da balık hafızalı olup unutuyorlar benimki gibi. Her seferinde arayıp tarif ederim onu da öyle hallediyoruz uzaktan. Niye adamın annesi gibi davranıyorsun?

Eşin çağırmış zaten onlarda gelecek o zaman. Eşin de ailesiyle vakit geçirmiş olur. Sen atanmanın keyfine bak. Tayinini hallettiğinde biraz durur giderler. Neden hep kalıcaklarını düşünüyorsun ki. Hem bence iş başa düşünce herkes başının çaresine bakar. Eşin uğraşmak istememiş. Evde batarsa batsın iyi bir temizlikle hallolur gider. Düşünmek seni daha çok yorar

Back
X