- 9 Temmuz 2015
- 3.616
- 9.697
- 158
- Konu Sahibi Birkadiningunlugu
dedikleriniz çok doğru işyerleri neler neler konuşuyor, sadece erkeklerin mi maaşı konuşuluyor sanıyorsunuz. esas kadının maaşı daha çok konuşuluyor. (çünkü evlenen erkeği zaten otomatik çalışıyor kabul ediyoruz). daha önce de yazmıştım erkek ağırlıklı bir işyerinde çalışıyordum herkesi tanımazsam da en az 20 erkeğin "atansın, maaşı olsun da isterse maymundan hallice olsun" diye onay verdiğini biliyorum. sadece 1 tek erkek "öyle şey mi olur sevmedikten sonra, karakter olarak da uymadıktan sonra ben maaşını ne yapayım, zaten parası bana lazım da değil, ister çalışsın ister çalışmasın" dediğini tam olarak konu bu olduğu için kelime kelime hatırlıyorum hala (ortada maymun denilen kızın vesikalık fotografı dönüyordu da), biliyorum ki o kişi de hala bekar! hoş bu 20 adamdan birebir tanıdıklarım içinde eşini aldatmayan, aldatmak için fırsat aramayan da yok, hem de ne aldatmalar gördüm ben orada...ne ideal evlilik müessesesi ama de mi? (not: çok güzel paralar kazanılan bir sektördeydik, adamların öyle asgari ücretlik, aç kalacak bir durumu da yoktu, bu neyin hırsı bilmiyorum: maaşı var diye sevmeyerek evlen, kredi çektir evi arabayı aldır, sonra da önüne gelenle aldat, kadınlar da kocişkom kocişkom dolansın, çocuk baksın, adı da evlilik. benim dumurlardan dumur beğendiğim bir ortamdı yeminle. hepsi de beyaz yakalı janti janti abiler).
neyse, burada sorun şu: kadının eşi patavatsız değilmiş normalde laf taşımazmış vs.
adam açık açık "atan artık" diyor bu kadına. bu pek takılmayacak gibi değil bence. yoksa millet ne derse desin, tınnn.
Esimden oturu o ortamlarda donen muhabbetlere asinayım. esimde beyaz yakalı ve beraber calistigı insanlarin bayaği bir kelli felli maasları var ve ne yazıkkı kadın calismasi konusunda cok takıntililar. esim ilk basladığinda cok sasiriyordu bu muhabbetlere ama alisti.
Hatta bir calisan ustuyle kavga etmis. arkasindan istifa edemez onun karisi kolejde ogretmen ev kredileri var karisinin maasina gucenemez diye yorum yapmıslar. yuh dedim adamlarin isi gucu yok kimin karisi nerede calsiyor akıllarinda tutuyorlar demistim.
Yeni başlayan bekar bir muhendise ik da calisan bir kızı onermisler bak o kız mercedesle geliyor babasının durumu cok iyi onu tavla evlen rahat edersin diye. cocukda dinlemis kizla sevgili oldular simdi nisanlılar yaza evleniyorlar.
Yani bana o yuzden cok şaşılası gelmedi basta esim anlattikça şaşırıyordum ama artık şaşırmıyorum.