http://www.atam.gov.tr/dergi/sayi-48/ataturkun-dini-yonu-ve-din-egitimine-bakisiAtatürk dindar degildi. neden dindar yapmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum...
Yanında mıydın?Atatürk dindar degildi. neden dindar yapmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum...
Yuce kelimesi dini bir ifade degil ki.Yüce nedir ya ? Allahtan mı peygamberden mi bahsediyordunuz.? Atatürke saygımız sonsuz devletimizi felaha kavuşturdu da yüce nedir yani ?.
Ellerindeki tek alet çekiç olunca bütün sorunları çivi olarak görmeye başlamışlar. Ki dinciyim diyenlerin çoğunun anlattıkları Kuran-ı Kerim ile bağdaşmıyor.Ataturk'un yaptiklari acik acik ortadayken, din gibi kisisel meseler kime nicin ispatlaniyor anlamiyorum. Ataturk dinli olsa ne, olmasa ne. Ne alakasi var? Dini olmasaydi bu ulke icin yaptiklari sayilmayacak miydi? Din takintili insanlara sinir oluyorum. Bir de gidip bunlari arastirmislar ya.
Yuce Ataturk, Yuce Ataturk, Yuce Ataturk iste! Yuce yuce yuce,...
Ellerindeki tek alet çekiç olunca bütün sorunlaı çivi olarak görmeye başlamışlar. Ki dinciyim diyenlerin çoğunun anlattıkları Kuran-ı Kerim ile bağdaşmıyor.
Yüce sözünden neden alınılıyor onu da anlamıyorum. Bazen dağlara da yüce denildiğini duymuştum. Mecazı bilmezler, mecazi mürsel i hiç bilmezler. Bi de herkesi cahil diye yagılarlar.
maalesefBazi insanlarda gercekten din sapkinligi, takintisi var. Yuce kelimesine dini anlam yuklemeler filan. Kimileri de gordugu her seyde Arapca Allah yazisi arar mesela, facebook'ta goruyorum. Bunlar hastalik gibi geliyor bana. Dindar olmakla da alakasi yok. Dindarlik baska, sapkinlik baska. Iste simdi de cok ovdugumuz Ataturk dindar miymis degil miymis ona sarmislar demek. Sanki bunun sonucunda Atamizin yaptiklari sayilacak ya da sayilmayacakmis gibi. Kafayi dinle bozmuslar, baska sey dusunemiyorlar ki.Dunya kabul etmis, dunya lideri secilmis adam, ama kurtardigi kendi milletinin insaninin yillar sonra ugrastigi, ispatlamaya calistigi seylere bak. Yazik valla.
http://www.atam.gov.tr/dergi/sayi-48/ataturkun-dini-yonu-ve-din-egitimine-bakisi
Merve kardeş,dini yönü,din eğtimine bakışı diyor,Atatürk halkının dini istisamara uğramasını istemiyordu..buna engel olmak için elinden geleni yaptı..çünki insanlar dünya nimetlerinden daha fazla faydalanabilmek için dini siyasette kullanıp insanları istismar edebiliyorlar..
Atatürk dindar degildi. neden dindar yapmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum...
Hanımlar, susayım diyorum ama valla bende bir huy var yazmadan duramam
Atatürk'ün dini, ırkı, soyu bunların hiçbir önemi yok, neye inanıyordu inanmıyordu bizi ilgilendirmez zira inanç kişiseldir, kimse kimsenin ne sevabını ne günahını yüklenemiyor.
Tut ki hiçbir dine mensup olmasın ne fark eder? Küllerinden yeniden doğan bir ülke inşa edebileceğine, halka inancı ve askeri becerisi varmış, herkes ülke batıp gidecek derken halka umut olmuş ya bu yeter.
Bizi alakadar eden kısım belli, vatan için mücadele etmiş, halkla bütünleşip ülkeyi düşmanlardan temizlemiş, toprağımızı bağımsızlığına kavuşturmuş, bayrağımız altında egemenliğimizi yaşamamızı sağlamış, gerisi teferruat.
O yüzden boşverin Atatürk neye inanmışsa inanmış, o halka halk ona inanmış mühim olan bu.
Ölümünün 76. yılında rahmetle anıyorum, Allah nur içinde yatırsın, Rabbim'in merhameti üzerine olsun inşaallah, onu doğuran annenin, babanın mekanı cennet olsun inşaallah, Allah herkese onun gibi vatansever evlatlar nasip etsin. Atatürk'ü bize lider yapan Allah'ıma hamd olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?