aynen canim.calisnak zorunda olanlara şartlari gerektirene kesinlikle sözüm yok.ama diyenler imkani sormadan çalış diyen densizler.anneligin ne demek olduğunu idrak edemeyenler.Ya bu insanlar bebegi ne saniyr acaba. Gidip pazardan alinan birsey gibi konusuyrlar. Allah anane ya da babanne baksin isteseydi onlara verirdi bize degil. Bir bebege en iyi annesi bakar. Ne demek bakacak varsa uzatma iznini ya da ćaliş. Bu karari ne alaka onlar veriyr. O meleklere yazik degil mi. Iyi o zaman. Dogurup dogurup birakalim kim bakarsa baksin. Ay cok sinirlendim. Mecbur oldugu icin calismak zorunda olan arkadaslarima kesinlikle lafim yok, kimse yanlis anlamasin. Ama imkanim da varsa ben bakarim yavruma kime ne yahu.
ağzına eline sağlık cutem.gercekten simdi anlayamıyorsun.sadece biraz hareketini hissedemeyim o zaman ne kadar bagli oldugumuAnnelik cok farkli bir duygu kizlar. Karninizdayken kendinizi anne hissedersiniz ama dunyaya geldiginde anlarsiniz isin aslini. Aslinda karninizdayken yasadiklarinizin, sevginizin hicbirsey oldugunu anlayacaksiniz dogunca. Oyle buyuk bir sevgi, oyle buyuk bir baglilik ki bu, dunya da uzerine gecebilecek hicbir duygu yok.
Ben karnimdayken "tabiki de biraz buyusun calisacagim" derdim. Ciddiydem. Ama suan "okula gidene kadar calismam. Aaa ama okuldan gelince yaninda kim olacak. Ben olmaliyim o zaman calismam. Tum gun okuldu kresti neden surunsun. Neden benjm yerime ogretmendi bakiciydi yavrumu gorsun vs" gibi muhtesem dusuncelerde buluyorum kendimi. Simdi bile 5 dk birine birakip disari cikamiyrm. Oysa 4gundur hic evden cikmadim. Ama umrumda olmuyr, yeterki onu gorebileyim.
Annelik; onun adini bile andiginda icinin titremesi, gozlerinin dolmasi...
Annelik; uykusuz gecelere ragmen, hala onun icin cabalaman,ayakta kalman...
Annelik, iyi ki benim oldun diye her saniye sükretmek...
Annelik; onun yuzune baktiginda kalbinin sevgiden dolup tasmasi, icine sigamamak...
Annelik; onu kendinden bile sakinmak, incitmemek icin her fedakarligi yapmakmis....
Daha binlerce sey sayabilirim. Ama annelik kalbinin gercek sahibiyle bulusmakmis...
Hepinizi seviyrm. Anneliginizin tadini cikarin. Kim ne derse desin; viz gelsin tiris gitsin.
Benim.arkadasim yasadi cnm. 2 yil devam etti. Kurtaj da oldu. Enfeksiyon diyen de oldu. Baya ugrasti. Ama sonuc yok cnm. Hersey temiz deniyr.bir de kac gündür sorucam kafa birakmadilar...arkadaşım dogum yapalı nerdeyse dort ay olucak hala lekelenmesi devam ediyormus.dr a gidiyor icin temiz parca filan kalmamis demişler iki dr a gitti.en son kurtaj yaparız demisler.var mi boyke yasayan ne olabilir ki?.kurtaj olmak istemiyor haliyle.
Yemek icin kendini zorlama cnm. Benim dr hic oyle birsey demedi bana. Bebek senden alacagini alir ama sen gucsuz kalirsin yemezsen. Eskisi gibi yemen sart degil bence. Duzgun beslen yeter.bi sorum var...onceki istahim yok yiyorum ama oncekine nazaran bayagi az...hemşire bana eger kilo aliyorum diye ki dert ettigimden degil. yemenden kisarsan bebeğin icerde alıştı yemeyince zayifkar ya da kilo almax demişti. icime dert oldu . zorla yiyorum yine de korkuyorum. bebişim bi hafta once 1400 gr di haftasına göre ondeydi masallah....bu hemsireye ne kadar güvenilir bilmiyorum ama dogru mu?
Annelik cok farkli bir duygu kizlar. Karninizdayken kendinizi anne hissedersiniz ama dunyaya geldiginde anlarsiniz isin aslini. Aslinda karninizdayken yasadiklarinizin, sevginizin hicbirsey oldugunu anlayacaksiniz dogunca. Oyle buyuk bir sevgi, oyle buyuk bir baglilik ki bu, dunya da uzerine gecebilecek hicbir duygu yok.
Ben karnimdayken "tabiki de biraz buyusun calisacagim" derdim. Ciddiydem. Ama suan "okula gidene kadar calismam. Aaa ama okuldan gelince yaninda kim olacak. Ben olmaliyim o zaman calismam. Tum gun okuldu kresti neden surunsun. Neden benjm yerime ogretmendi bakiciydi yavrumu gorsun vs" gibi muhtesem dusuncelerde buluyorum kendimi. Simdi bile 5 dk birine birakip disari cikamiyrm. Oysa 4gundur hic evden cikmadim. Ama umrumda olmuyr, yeterki onu gorebileyim.
Annelik; onun adini bile andiginda icinin titremesi, gozlerinin dolmasi...
Annelik; uykusuz gecelere ragmen, hala onun icin cabalaman,ayakta kalman...
Annelik, iyi ki benim oldun diye her saniye sükretmek...
Annelik; onun yuzune baktiginda kalbinin sevgiden dolup tasmasi, icine sigamamak...
Annelik; onu kendinden bile sakinmak, incitmemek icin her fedakarligi yapmakmis....
Daha binlerce sey sayabilirim. Ama annelik kalbinin gercek sahibiyle bulusmakmis...
Hepinizi seviyrm. Anneliginizin tadini cikarin. Kim ne derse desin; viz gelsin tiris gitsin.
himm. soğan kürü yap dedim sifa olur belki ama yine de saracoğluna sor dedim.ama gerçekten arkadaş maddi manevi yipratici bi durum abdest alnak bile o kadar kulfetli ki diyor özürlü sayiliyo her vakit yeniden abdest almasi gerekiyo. zor bi durum.Benim.arkadasim yasadi cnm. 2 yil devam etti. Kurtaj da oldu. Enfeksiyon diyen de oldu. Baya ugrasti. Ama sonuc yok cnm. Hersey temiz deniyr.
tamam canım sağol. zaten bunu dr um demedi sağlık ocağındaki hemşire dedi i yuzdrn guvenemedim.Yemek icin kendini zorlama cnm. Benim dr hic oyle birsey demedi bana. Bebek senden alacagini alir ama sen gucsuz kalirsin yemezsen. Eskisi gibi yemen sart degil bence. Duzgun beslen yeter.
canimmm rabbim sanada nasip edecek inş bu kadar aldigin dualar cevapsiz kalmaz Allah in izniyle. vakti gelince olucak canım. bol bol dua et.cutem sen harika bi annesin.
sizi nasıl örnek alıyorum bi bilsen.
çok ama çok duygulandım
Allahım nolur banada tattır bu duyguyu.aminnnnn
yok canım ya almasa benimki almaz o kadar az yiyorum ki bazen resmen yemiş olmak için yiyorum ki buraya iştahlı biri olduğumu hep yazdım biliyorsunuz kilo takıntımı, maşaallah eymen çokta iyi kilo aldı, bebeğin zayıflmaz senden beslenir yani takma boşuna, sütü, yumurtayı, yoğurdu her gün ye ama hiç eksik etmebi sorum var...onceki istahim yok yiyorum ama oncekine nazaran bayagi az...hemşire bana eger kilo aliyorum diye ki dert ettigimden degil. yemenden kisarsan bebeğin icerde alıştı yemeyince zayifkar ya da kilo almax demişti. icime dert oldu . zorla yiyorum yine de korkuyorum. bebişim bi hafta once 1400 gr di haftasına göre ondeydi masallah....bu hemsireye ne kadar güvenilir bilmiyorum ama dogru mu?
bir de kac gündür sorucam kafa birakmadilar...arkadaşım dogum yapalı nerdeyse dort ay olucak hala lekelenmesi devam ediyormus.dr a gidiyor icin temiz parca filan kalmamis demişler iki dr a gitti.en son kurtaj yaparız demisler.var mi boyke yasayan ne olabilir ki?.kurtaj olmak istemiyor haliyle.
ediyorum canım etmezmiyim.himm. soğan kürü yap dedim sifa olur belki ama yine de saracoğluna sor dedim.ama gerçekten arkadaş maddi manevi yipratici bi durum abdest alnak bile o kadar kulfetli ki diyor özürlü sayiliyo her vakit yeniden abdest almasi gerekiyo. zor bi durum.
tamam canım sağol. zaten bunu dr um demedi sağlık ocağındaki hemşire dedi i yuzdrn guvenemedim.
canimmm rabbim sanada nasip edecek inş bu kadar aldigin dualar cevapsiz kalmaz Allah in izniyle. vakti gelince olucak canım. bol bol dua et.
cutem bugün artık zorlanıyorum ve lohusalık depresyonumudur her ne haltsa, sanırım ona girdim.ağlayasım var hep. Doyuramıyor muyum bu çocuğu, emmeyi bırakıyor, uyudu diye yatırıyorum, çok geçmiyor yaygarayı basıyor. Gecemiz gunduzumuz birbirine karıştı. Neyse buna da şükür, isyan etmicem, ben kuzumu zor buldum, ne zorluklarla kucağıma aldım, şimdi isyan etmek Allahın gücüne gider.
kızlar doğum hikayemii de kısaca anlatayım.
beklenen doğum tarihi 22kasım yani bugündü. Suyum azalıp çoğalıp duruyordu. Eğer biraz daha azalırsa hemen doğurturum diyordu doktorum. Ama son günlerde azalma olmadı, sınırdaydı hep. Normal doğumu bekliyorduk. Ama yolunda gitmeyen bir şey olursa sezeryan olacaktım, çünkü suni sancı istemediğimi doktorum biliyordu. 13 kasım perşembe günü rutin doktor kontrolunuz vardı akşam 18:00'de. Önce nst mizi çektirip, doktorunuza gittik. Ultrasonla bakmadan önce bana nst yi bugün mu çektirdiniz dedi. Evet dedim, az önce. Sonra sessiz sedasız ve gayet ciddi bir şekilde ultrason ölçümlerini yaptı. Yuzunu görmek için pekbuğraşmadı bile. Ve Deryavhanım hiç uzatmayacağım, nst de bozulmalar var. Ben bu halde eve gönderemem sizi dedi. Bugün acilbdoğuma alacağım sizi dedi. Bugün derken, bu gece mi yani dedim, evet dedi. Şok oldum. Yanımızda hastane çantamız yok, kontrolden sonra badem şekerlerini alıp anneme yemeğe gidicektik, çok hazırlıksız çıktık. O kadar ki ben epilasyon bile yapmamıştım. Hemen siz hastaneye geçin, ben de geliyorum dedi doktorum. Eşim beni hastaneye yerleştirip çantayı almaya eve gitti, ailelere haber verdik. Neyse ki ben sezeryana alınmadan annem babam geldi. Ama eşim yetişemedi. Yetişseydi o da girecekti. İçim buruktu o olmadığı için. Biraz daha bekleyelim diyemezdim, çünkü dakikaların önemi vardı, bebeğimin kalbi durabilşrdi Allah korusun. Neyse ki doktorum ve ameliyathane ekibi, beni çok rahatlattılar. Spinal anestezi uygulanarak sezeryan ile 13kasım perşembe akşamı saat 20:34te oğlumu kucağıma aldım çok şükür. Hiç bu kadar konforlu bir doğum beklemiyordum. Herşey harikaydı. İlk 2gun kalkmak ve yatmak eziyetti, ama o da geçti. Çok şükür Ali Eren'ime kavuştum. Darısı isteyen bekleyen herkesin başıns
Deryaw kolay kolay gelemez cnm. Yeni dogum yapti. Ben yazayim. Ates olcme yontemini kullandi o da. Benim gibi pihtilasmasi vardi, o da her gun igne yapti kendine ben gibi.
tamam canım sağol. yiyorum süt icmiyorum ama yogurtve yumurta yiyorum yarasin bebise ins.yok canım ya almasa benimki almaz o kadar az yiyorum ki bazen resmen yemiş olmak için yiyorum ki buraya iştahlı biri olduğumu hep yazdım biliyorsunuz kilo takıntımı, maşaallah eymen çokta iyi kilo aldı, bebeğin zayıflmaz senden beslenir yani takma boşuna, sütü, yumurtayı, yoğurdu her gün ye ama hiç eksik etme
yok canım benim 20 gün sürdü kanamam 40 ım çıkana kadar arada lekenme oldu sonra emir üç aylıkken adet oldum hatta benim emirde son adet tarihim 20 temmuzda doğumdan sonra da ilk adetim 20 temmuz olmuştu:)
Güle güle kullanin canim.iyi yapmışsın bakma duygusuz kocalara ne anlarlar...hepsi de guzel canim 3.yu daha cok begendim.Selam kızlar biraz alışveriş yaptık geldik , benim bez eymenin bez, emire oyuncak, sonunda kapı süsü için malzeme aldım tabi ki ne gerek var dedi bende yeter artık her şeyi içimde bırakıyorsun dedim, heyecandan tam istediğim gibi alamadım ama olsun yerini öğrendim en azından eksiği alırım inşaallah, düşündüğüm modeller şöyle:)
Eki Görüntüle 1311903 Eki Görüntüle 1311904 Eki Görüntüle 1311905
Annelik cok farkli bir duygu kizlar. Karninizdayken kendinizi anne hissedersiniz ama dunyaya geldiginde anlarsiniz isin aslini. Aslinda karninizdayken yasadiklarinizin, sevginizin hicbirsey oldugunu anlayacaksiniz dogunca. Oyle buyuk bir sevgi, oyle buyuk bir baglilik ki bu, dunya da uzerine gecebilecek hicbir duygu yok.
Ben karnimdayken "tabiki de biraz buyusun calisacagim" derdim. Ciddiydem. Ama suan "okula gidene kadar calismam. Aaa ama okuldan gelince yaninda kim olacak. Ben olmaliyim o zaman calismam. Tum gun okuldu kresti neden surunsun. Neden benjm yerime ogretmendi bakiciydi yavrumu gorsun vs" gibi muhtesem dusuncelerde buluyorum kendimi. Simdi bile 5 dk birine birakip disari cikamiyrm. Oysa 4gundur hic evden cikmadim. Ama umrumda olmuyr, yeterki onu gorebileyim.
Annelik; onun adini bile andiginda icinin titremesi, gozlerinin dolmasi...
Annelik; uykusuz gecelere ragmen, hala onun icin cabalaman,ayakta kalman...
Annelik, iyi ki benim oldun diye her saniye sükretmek...
Annelik; onun yuzune baktiginda kalbinin sevgiden dolup tasmasi, icine sigamamak...
Annelik; onu kendinden bile sakinmak, incitmemek icin her fedakarligi yapmakmis....
Daha binlerce sey sayabilirim. Ama annelik kalbinin gercek sahibiyle bulusmakmis...
Hepinizi seviyrm. Anneliginizin tadini cikarin. Kim ne derse desin; viz gelsin tiris gitsin.
ne kadar güzel bir duygu rabbim bebeğini sağlıkla huzurla büyütmek nasip etsin canım ismi de çok güzel :)cutem bugün artık zorlanıyorum ve lohusalık depresyonumudur her ne haltsa, sanırım ona girdim.ağlayasım var hep. Doyuramıyor muyum bu çocuğu, emmeyi bırakıyor, uyudu diye yatırıyorum, çok geçmiyor yaygarayı basıyor. Gecemiz gunduzumuz birbirine karıştı. Neyse buna da şükür, isyan etmicem, ben kuzumu zor buldum, ne zorluklarla kucağıma aldım, şimdi isyan etmek Allahın gücüne gider.
kızlar doğum hikayemii de kısaca anlatayım.
beklenen doğum tarihi 22kasım yani bugündü. Suyum azalıp çoğalıp duruyordu. Eğer biraz daha azalırsa hemen doğurturum diyordu doktorum. Ama son günlerde azalma olmadı, sınırdaydı hep. Normal doğumu bekliyorduk. Ama yolunda gitmeyen bir şey olursa sezeryan olacaktım, çünkü suni sancı istemediğimi doktorum biliyordu. 13 kasım perşembe günü rutin doktor kontrolunuz vardı akşam 18:00'de. Önce nst mizi çektirip, doktorunuza gittik. Ultrasonla bakmadan önce bana nst yi bugün mu çektirdiniz dedi. Evet dedim, az önce. Sonra sessiz sedasız ve gayet ciddi bir şekilde ultrason ölçümlerini yaptı. Yuzunu görmek için pekbuğraşmadı bile. Ve Deryavhanım hiç uzatmayacağım, nst de bozulmalar var. Ben bu halde eve gönderemem sizi dedi. Bugün acilbdoğuma alacağım sizi dedi. Bugün derken, bu gece mi yani dedim, evet dedi. Şok oldum. Yanımızda hastane çantamız yok, kontrolden sonra badem şekerlerini alıp anneme yemeğe gidicektik, çok hazırlıksız çıktık. O kadar ki ben epilasyon bile yapmamıştım. Hemen siz hastaneye geçin, ben de geliyorum dedi doktorum. Eşim beni hastaneye yerleştirip çantayı almaya eve gitti, ailelere haber verdik. Neyse ki ben sezeryana alınmadan annem babam geldi. Ama eşim yetişemedi. Yetişseydi o da girecekti. İçim buruktu o olmadığı için. Biraz daha bekleyelim diyemezdim, çünkü dakikaların önemi vardı, bebeğimin kalbi durabilşrdi Allah korusun. Neyse ki doktorum ve ameliyathane ekibi, beni çok rahatlattılar. Spinal anestezi uygulanarak sezeryan ile 13kasım perşembe akşamı saat 20:34te oğlumu kucağıma aldım çok şükür. Hiç bu kadar konforlu bir doğum beklemiyordum. Herşey harikaydı. İlk 2gun kalkmak ve yatmak eziyetti, ama o da geçti. Çok şükür Ali Eren'ime kavuştum. Darısı isteyen bekleyen herkesin başıns
Cok tsklr cevabin icin canm cok aydinlattin. Bnde doktora uydum n bileyim bebgn kordonunA yakinlasti pihti goremedim fln dedi salladi bni.Dr pihtiyi nasil gorebilecekmis acaba onu anlamis degilim cnm. Bir fikrim yok.
1 tup kandan bakiyrlar cnm. Genetik oldugu icin gebelikte etkilemiyr. Hemen yaptirabilirsin. Ozel olunca daha hizli sonuc alinir sanirim. Benim 15 gunde cikmisti sonuclarim. 2 gende mutasyon vardi. 5 gene bakiliyr. Mutasyona gore igne veriliyr cnm. Ben gebelik boyu aspirin ve igne kullandim. Trombofili Paneli testin adi. Imkanin varsa yaptir, temiz olsun sonuclarin insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?