• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
GEBEMİ çılgın hatun motor turlarını bırakmışındıır umarım
bebişimize iyi bak tamammı :20:

Motorla artık öööle fazla uzun mesafe gitmiyorum.Öyle oturduğum yerlerde geziniyorum artık;zaten suspansiyonlu;bir de kasislerde popomu kaldırıyorum;böylece sarsıntı da 0'a iniyor;arabadan daha az sarstığı için hiç sorun değil...bence...

GEBEMİ hoşgeldin canım...Uzun aradan sonra seni görmek çoook güzel...Bebişin nasıl...Cinsiyeti belli oldu mu peki...
Laa daha 3 aylık; pipisi olsa bile bit kadar bile diildir ya da gözükmez:60:şaka şaka:En erken14.-16.haftalarda belli olurmuş o...Yani 2-4 hafta sonra canım....Bu arada sana da hojbulduuuuuk:55::92::86:

Merhaba kızlar..
bende yeni katıldım aranıza..

22 aralık--37.2
23 aralık--36.8
24 aralık--36.8
25 aralık--36.8
26 aralık--36.8

yeni ölçmeye başladım ateşimi en son 29 kasımda reglim başladı
4 ay d.kontrol ilacı kullandım kasım ayı sonunda bıraktım..
doğum kontolünden sonra yumurtlama hemen başlar mı merak ediyorum..?:2:

Merhaba sana da hojgeldin diiiim de tam olsun :7:

Yumurtlaman 3-4 ay kadar gecikebilir;herkese göre de değişir...

Ates cizelgelerine bakiyorum da ben bir garibim benim yumurtladigimda atesim 37.3 tu bu gun baktim 12 gun gecti uzerinden atesim 38.4 bende mi bir gariplik var atesin yuksek olmasi hamilelik ile iliskilendirilebilir mi?

38,4 müüü?Hasta gibi hissetmiyormusun peki;bir rahatsızlığın,baş ağrın,iltahabi durumun falan var mı?

kızlar su ates olcme yontemınden bıraz bahsedermısınız.ben ayın 10 da kımyasal gebelık yasayarak adet oldum bugun 16. Gunu ve yumurtlama gunum bıttı dıye dusunuyorum gercı dun test yaptım ovulasyon 2 cızgı kopkoyuydu bugun yapmadım pazartesı yapıcam yıne.fakat persembede 2 cızgı kopkoyuydu.bugun sabah atesımı olctum 36.9 bu ne anlama gelıyor bır yumurtlama gunumun ılk gunu bırlıkte olduk bıde 3.gunu umarım hayırlısı olur

O testlerde 2 çizgi de kopkoyuysa ertesi gün yumurtlayacağına işaret eder;o gün beraber olursun;sperm de zaten içinde 2-3 gün yumurta bekler;öyle 2 koyudan sonraki günler test yapma,kafan karışır;öncesi önemli;bir gün öncesi tek çizgisi koyuysa;ertesi günse 2 çizgi koyu veriyorsa o ilk koyu veren :60:(pardon)gün çalışma yapman en önemlisi...Yoksa diğer günler de hormonun yüksek kalacağı için 2 çizgi koyu gösterebilir ama vakit geçmiş olabilir;çünkü senin yumurta spermi ancak 12 -16 saat bekleyebilir;o da hiçbir iltihabın,mantarın,hastalık akıntın yoksa....Yani kıssadan hisseye:İlk koyu çift çizgiyi gördüğünüz anda kocana söyle çocukları yerine koyu versin:52: Ateş ölçmeyi ise öyle tek gün ölçerek yorumlatman mümkün değil;benim 35,6 civarı normalken yumurtlama sonrası 36,5 civarı olup hamileliğim başladığında da aynı kaldı(şimdi bile(3 aylık)) Sense yumurtlama testi+ateş ölçme kullanmak istiyorsan her sabah yataktan kalkmadan(mümkünse kalktığın aynı saatlerde(yarım saat oynayabilir)bunu başucunda tercih ağızdan dijital ateş ölçerle ölçüp not alacak;çizelge haline gelmeye başladığında;buraya ekleyeceksin;mümkünse reglin 1.günü başla ki anlaşılır olsun...Arkadaşların çizelgelerini örnek al mesela;ovulasyon testini ne zaman yaptığını negatif mi pozitifmiyi de ekle,daha anlaşılır olsun;olur???

cevabın için teşekkürler gebemi yalnız hemende hamile kalınabilir gibi birşey duymuştum
o yüzden merak ettim.
Birde ateş ölçmede değişik yorumlar var yumurtlama olduğunda ateş yükselir alçalır vs..
bilginiz var mı ??:55::17:

Laa daha 3 aylık; pipisi olsa bile bit kadar bile diildir ya da gözükmez:60:şaka şaka:En erken14.-16.haftalarda belli olurmuş o...Yani 2-4 hafta sonra canım....Bu arada sana da hojbulduuuuuk:55::92::86:

Alemsin sen gııı... :9: Benim 12+2 haftalıkken oğluşumun olduğunu öğrenmiştim... :emir_bebek:

ben anlamadım prolaktinin sınırı 24 benimde 48 çıktı.senin nasıl 514 çözemedim bir türlü.acaba farklı şeylerdenmi bahsediyoruz.bugün bana dostinex verdiler iki tane kullanıcam düşürüyomuş.

Benim gittiğim hastanenin referans değerleri 102-496 . Emin olmak için kağıtları tekrar inceledim. Evet bana da dostinex verdi. Pazartesi ve perşembe kullanılacaktı ama ben dik kafalı bir hasta olduğum için parlodel aldım ve onu içiyorum. Ayrıca yanında hayıt suyu ve adaçayıda tüketiyorum. Tabi sen bunu yapma yine doktorunun verdiği ilacı iç.
Gariplik yok yani aynı Prolactinden bahsediyoruz. Sonucumu yanlış yazmışım 547,5 çıkmış
Umarım aydınlatabilmişimdir

selam kızlar birşey sormak istiyorum.adetim günü geçeli 4 gün oldu dijital dereceyle koltuk altındn ölçtüm 36.4 çıkıyor dil altı 37. adet dönemi ateş düşer diye biliyorum bu değerler normal mi sizce

cevabın için teşekkürler gebemi yalnız hemende hamile kalınabilir gibi birşey duymuştum
o yüzden merak ettim.
Birde ateş ölçmede değişik yorumlar var yumurtlama olduğunda ateş yükselir alçalır vs..
bilginiz var mı ??:55::17:
Tabii ki hemen de hamile kalınabilir ama düşük ihtimal(%10);yohsam niye hergün hap alasın ki;bir gün bıraktımı da lappadanak döllenenler olduğu da doğru tabii;hani şu "aaaa bir gün hap almaya unutmuşum; o da tutuveeemiş"tarzından şeyler duymuşsundur sen de...dedim ya kişiye göre değişir;ama önemli olan artık eskisi gibi "rahmin dinlenmesi için hap sonrası başka yöntemlerle korunmaya" gerek yokmuş,çünkü hap bıraktıktan hemen sonrası döllenme gerçekleşirse bebeğe zararı olmayacağı kanıtlanmış...Ateş konusunu bu konuda daha deneyimli arkadaşlarıma bırakıyorum..

Adetin geçeli 4 gün olmuş;sen boşver ateşi(kimisinde çıkar kimisinde alçalır çünkü);gebelik testi yapmadın mı daha???

yok hayır yapmadım çünkü bende pco var gecikebilir diye biraz daha bekliyim dedim :18: adeti 22 sinde olmam gerekiyordu ondan bir hafta önce kasıklarım ağrıdı belim ağrıdı ama adet günüm geldiğinde belirtiler geçti şimdi göğsüme dokununca acıyo sadece :26: heveslenmekte istemiyorum ama ne biliyim :77: adet zamanı ateş düşer derler bi ölçeyim dedim 36.4 çıktı anlamadım ayyy fenalık geldi :69:

20 Aralık 1.gün 36.3
21 Aralık 2.gün 36.5
22 Aralık 3.gün 36.4
23 Aralık 4.gün 36.4
24 Aralık 5.gün 36.4
25 Aralık 6.gün 36.4
26 Aralık 7.gün 36.4

yok hayır yapmadım çünkü bende pco var gecikebilir diye biraz daha bekliyim dedim :18: adeti 22 sinde olmam gerekiyordu ondan bir hafta önce kasıklarım ağrıdı belim ağrıdı ama adet günüm geldiğinde belirtiler geçti şimdi göğsüme dokununca acıyo sadece :26: heveslenmekte istemiyorum ama ne biliyim :77: adet zamanı ateş düşer derler bi ölçeyim dedim 36.4 çıktı anlamadım ayyy fenalık geldi :69:
Bak duyguluduygu;çok duygulu olma bu konuda çünkü ateş ölçme yönteminde 1 tek günün ölçüsünü vermen zaten işe yaramaz;çizelge vermen lazım;bu 1!!!İkincisi bu yöntem yumurtlama gününü bulman için işe yarar;fakat adet günü konusunda dediğim gibi herkeste farklılık gösterebilir;bu yöntemle bu dört günlük süre için bir yorum yapamazsın;yapan da yanlış yapabilir.Sen en iyisi 3,5 liraya kıy ve bir test al yarın sabah çişini yapmadan idrar testini uygula;hem sen rahatlarsın hem de biz:34:Bu testlerde 1 günlük gecikmede uygulayın der ;yani neredeyse emin olabilirsin(mesela ben adet olmam gereken günde yaptım pozitif çıktı)ki sende 4 gün olmuş;bu da %90 doğru gösterir demek;illa %98'i bekleyeceksen gecikme 1 hafta olmalı ama 3,5 lira daha verirsin noolcak...

:60::60::60:çişini yapmadan testi uygulayamazsın tabii;şunu demek istemiştim;sabahki ilk çişini tut;idrar testi al;testi bu idrarla uygula ki hormon daha yoğun bulunur en az 4 saat kadar tuttuğun çişte;bu sefer doğru oldu sanırım:46::46::46:

:60::60::60:çişini yapmadan testi uygulayamazsın tabii;şunu demek istemiştim;sabahki ilk çişini tut;idrar testi al;testi bu idrarla uygula ki hormon daha yoğun bulunur en az 4 saat kadar tuttuğun çişte;bu sefer doğru oldu sanırım:46::46::46:

:46: :46: :46: süpersin yaaa.tamam canım yarın işe giderken bir test alıcam bakalım ne çıkıcak :90: bu arada sen annesin sanırım allah bebişini kucağına almayı nasip etsin canım kaç aylık senin ki ? Allah isteyen herkese nasip etsin

gebemi hoşgeldin topraaamm :)) şu nickini değiştirsen artık diyorum gebe olduğun apaçık ortada yahu :)))

kızlar benim leke dün itibariyle normale dönmüştü bugün akşam yine geldi yarın jinekoloja gidiyorum kan tahlili falan yaptıracağım yazarım sonucu mutlaka size dua edin bana kızlar inşallah yerleşme lekelenmesidir gelir gelmez cvp yazarım size çok endişelendim adet günümü beklemeden gitmeye karar verdim en azından belki bebek varsa önlem alınması acısından iyi olur allahım güldürür inşallah yüzümü sevinçli dönerim eve biraz ateşim var suan 37.4 derece çok heyecan yaptım yaaa hayırlısı bakalım sabah ola hayrola :18::18::18:

:46: :46: :46: süpersin yaaa.tamam canım yarın işe giderken bir test alıcam bakalım ne çıkıcak :90: bu arada sen annesin sanırım allah bebişini kucağına almayı nasip etsin canım kaç aylık senin ki ? Allah isteyen herkese nasip etsin

Sağol;umarım sen de gebe kalmışsındır:1::49:;yarın yazmaya unutma:89: Benimki de yarın 3 aylık olucak işallah aplası:emir_bebek:

Back
X