• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ovulasyon testinin 2 çift koyu çizgiden oluşması ardından bir daha test yapma;çünkü çok gereksiz;ayda sadece 1 kere yumurtlarsın ve onu da yakalayıp çalışmışsın;2.çizginin silik oluşu bu testlerde "yumurtlamıyorsun/negatif " anlamındadır.Bunu testinin kullanma talimatında çok açık bir şekilde anlatır;kağıdı kaybettiysen;kullandığın markayı google e yazıp oradan okuyabilirsin.
Erken gebelik testini adetinin geciktiği gün veya en iyisi ertesi günü uygularsan %90 a yakın doğru sonuç verir

Haklısın ama sanki burada çift çizgiyi gördükten sonrada ölçmeye devam edin diye okuduğumu hatırladım, o yüzden devam ettim bende. Yoksa ateş ölçmeyle ilgilimiydi okuduğum kafam karıştı ya çok stres yaptım bu ay:18:

Cuma günü belirgin çift çizgi, cumartesi aynı koyulukta gördüm, yani bugün dördüncü gün oluyo sanırım. Son adet tarihim 12 Aralık...

12 aralık SAT ise bugün 18. günün.sen cuma ve cumartesi ovulasyon testini aynı koyulukta gördüysen ateşini bilmediğimiz için teste güvenerek söylüyorum cumartesi akşam veya en geç pazar günü yumurtlamışsın cumartesi akşam yumurtladığın düşünürsek 14. gün yumurtladın demektir. yani doğru hesaplamışsın:29:

Ben geçen ay çift çizgiyi 14-15.günlerde gördüm. Ovulasyon 16.günde gerçekleşti. Bildiğim kadarıyla 11-12-13-14-15-16 ve geç ovulasyon olma ihtimaline karşı 17.gün benim "verimli" günümdü ve o günlerde sperm sayısında bir problem yoksa her gün ilişki hamile kalma ihtimalini artıyor. Sperm sayısında problem varsa 48 saatte bir ilişki tavsiye ediliyor. Ovulasyon gününüzü belirledikten sonra "önceki 4-5 gün" ve "ovulasyon gününüz" ve de geç yumurtlama ihtimaline karşı "ovulasyondan sonraki gün" ilişkiye girmek gerek diye biliyorum. Hatta oranlar şöyleydi; bu 6 gün her gün ilişkiye girerseniz %37, bu 6 günde 2 günde 1 ilişkiye girerseniz %33, bu 6 günün sadece 1 gününde ilişkiye girerseniz %15 ihtimalle hamile kalabilirsiniz. Okuduğum makalede böyle yazıyordu.

12 aralık SAT ise bugün 18. günün.sen cuma ve cumartesi ovulasyon testini aynı koyulukta gördüysen ateşini bilmediğimiz için teste güvenerek söylüyorum cumartesi akşam veya en geç pazar günü yumurtlamışsın cumartesi akşam yumurtladığın düşünürsek 14. gün yumurtladın demektir. yani doğru hesaplamışsın:29:

Teşekkür ederim taf, sorduğum bütün sorulara cevap verdiğin için..:16:Ateş tablom çok düzensiz utandığımdan yayınlamak istemedim, saçma sapan bir tablo oldu. Evet cumartesi tamamen aynı koyuluktadı ve ben hem cuma hemde cumartesiyi değerlendirdim, peki taf hamilelik testini en erken ne zaman yapsam çatlıcam yoksa stresten:6:

yaaaaaa kızlarrrrrrrr benim adetle beraber çok yogun yumurta catlamasında uzayan seffaf akıntı var ya onun gibi uzayan akıntımla karısık geliyor regl caba ben yumurtluyorumda yumurtammı adetle beraber gidiyo yawwww yumurtlama günümde cooook hafif belki görebiliyorum ben o uzayan akıntı hatta bazen hiç görmediğim bile oluyo sık sık bakmama ragmen olabilirmi böyle birşey yoksa herkesin regl böylemi gelir benim cogunluk hep böyle akıntımla beraber olur regl yoksa ondanmı tutmuyo bebiş kafam karıstı ve kasık agrılarımda adetle cok yogun oluyo bilen varmı bunu yaww adetle beraber gidiyo olmasın benim catlama sizinde regl böyle mi oluyo yada hamişler böylemi oluyodu regliniz yoksa bendemi bi anormal durum söz konusu dr gitmem gerekli sanırım bilan yazsın kafam cok karıstı bosunamı ugrastım bunca ay ben yaa:14::14::14:

yokmu bilen biri ve reglisi kimsenin böyle olmuyosada bende bi tuhaflık var demektir benim gibi olan yokmu yada yardımcı olacak biri :((:18:

Teşekkür ederim taf, sorduğum bütün sorulara cevap verdiğin için..:16:Ateş tablom çok düzensiz utandığımdan yayınlamak istemedim, saçma sapan bir tablo oldu. Evet cumartesi tamamen aynı koyuluktadı ve ben hem cuma hemde cumartesiyi değerlendirdim, peki taf hamilelik testini en erken ne zaman yapsam çatlıcam yoksa stresten:6:

sen yarın sabah itibariyle dil altından ateşini ölçmeye başla hala geç kalmış değilsin ovulasyon testinden tahmin ederek yorum yaparız. yumurtlamadan sonra 13. gün ateşin düşmediyse o akşam uzun süre tuttuğun idrarınla erken gebelik testi yapabilirsin. ama dil altından ateşini yarın sabahtan itibaren ölçmeye başla:29:

yaaaaaa kızlarrrrrrrr benim adetle beraber çok yogun yumurta catlamasında uzayan seffaf akıntı var ya onun gibi uzayan akıntımla karısık geliyor regl caba ben yumurtluyorumda yumurtammı adetle beraber gidiyo yawwww yumurtlama günümde cooook hafif belki görebiliyorum ben o uzayan akıntı hatta bazen hiç görmediğim bile oluyo sık sık bakmama ragmen olabilirmi böyle birşey yoksa herkesin regl böylemi gelir benim cogunluk hep böyle akıntımla beraber olur regl yoksa ondanmı tutmuyo bebiş kafam karıstı ve kasık agrılarımda adetle cok yogun oluyo bilen varmı bunu yaww adetle beraber gidiyo olmasın benim catlama sizinde regl böyle mi oluyo yada hamişler böylemi oluyodu regliniz yoksa bendemi bi anormal durum söz konusu dr gitmem gerekli sanırım bilan yazsın kafam cok karıstı bosunamı ugrastım bunca ay ben yaa:14::14::14:

yokmu bilen biri ve reglisi kimsenin böyle olmuyosada bende bi tuhaflık var demektir benim gibi olan yokmu yada yardımcı olacak biri :((:18:

bekleyişciğim panik yapma:59: sen ateşini burda bizimle paylaşıyorsun ve ateşin bariz yumurtladığını gösteriyor. yani yumurtlayabiliyorsun ama adetle birlikte değil. o yüzden adet geldiğinde adetini o kadar inceleme olur mu:29:

20 Aralık 1.gün 36.3
21 Aralık 2.gün 36.5
22 Aralık 3.gün 36.4
23 Aralık 4.gün 36.4
24 Aralık 5.gün 36.4
25 Aralık 6.gün 36.4
26 Aralık 7.gün 36.4
27 Aralık 8.gün 36.2
28 Aralık 9.gün 36.3
29 Aralık 10.gün 36.4

Selam herkese... :71:

selam bilgeciğim:16: çalışmalar nasıl gidiyor ateşinden henüz yumurtlamaya dair işaret alamadım:97:

ya canım sen kırmızılarla gelen o akıntıyı nasıl anlıyosun ki

wc ye gittiğimde resmen uzayan seffaf akıntı geliyo peceteye silincede böyle uzuyo ondan sordum catlamada bahsedilen uzayan akıntı bu olmasın yaaaa gittimi simdi okadar calışma bosa görülmeyecek gibide değil bol bol geliyo hemen hemen her reglimde demekki bende oluyo sadece anormal bi durum sanırım:5::5:

bekleyişciğim panik yapma:59: sen ateşini burda bizimle paylaşıyorsun ve ateşin bariz yumurtladığını gösteriyor. yani yumurtlayabiliyorsun ama adetle birlikte değil. o yüzden adet geldiğinde adetini o kadar inceleme olur mu:29:

sagol tafcım inan incelemiyorum bariz görünen birşey her ay böyle yumurta catlamadan da ates yükselirmi acaba diye düşündüm herkes yumurtlama gününde seffaf akıntı görüyo uzayanından ben adetle beraber ondan panikledim ayyy neler geldi aklıma yaaa :1::1::60::60:

sagol tafcım inan incelemiyorum bariz görünen birşey her ay böyle yumurta catlamadan da ates yükselirmi acaba diye düşündüm herkes yumurtlama gününde seffaf akıntı görüyo uzayanından ben adetle beraber ondan panikledim ayyy neler geldi aklıma yaaa :1::1::60::60:

ay bekleyiş bi alemsin yaa :1: insan kafasında neler kuruyor ne kadar çabuk üzebiliyoruz kendimizi :1:

1.gün 14/12 36.3 (lekelenme)
2.gün 15/12 36.3
3.gün 16/12 36.3
4.gün 17/12 36.3 (bitti)
5.gün 18/12 36.3
6.gün 19/12 35.9 (Her zaman 6.15 te ölçüyorum o gün 3 te yattım 3 saatlik uyku ile)
7.gün 20/12 36.4
8.gün 21/12 36.3
9.gün 22/12 36.3
10.gün 23/12 36.5
11.gün 24/12 36.5
12.gün 25/12 36.6
13.gün 26/12 36.0 (4 saatlik uyku ile)
14.gün 27/12 36.7
15.gün 28/12 36.3
16.gün 29/12 36.6

:26::26::26::25::25:

ay bekleyiş bi alemsin yaa :1: insan kafasında neler kuruyor ne kadar çabuk üzebiliyoruz kendimizi :1:

ssorma yaaa kendimde durup durup sorun buluyorum ben hamile kalıncada bulurum herhalde bi sorun :86::86::86: bebek gelene kadar kırcam kafayı sanırsam neyse gırgırı da güzel yaa ne zaman gelirse gelsin en iyisi kocama vakit ayırayım artık belki öyle daha cabuk gelir unutunca :1::1:

ahhhh bide eşim dr gitse daha iyi olacak kendimde sorun aramaktan kurtulcam bende sorun yok diyo olur olur diyo bende direk bende mi bi sorun var diye düşünüyorum 4 ay sonra olmazsa gideceğiz dr a inşallah gerek kalmadan gelir bebişimiz

ssorma yaaa kendimde durup durup sorun buluyorum ben hamile kalıncada bulurum herhalde bi sorun :86::86::86: bebek gelene kadar kırcam kafayı sanırsam neyse gırgırı da güzel yaa ne zaman gelirse gelsin en iyisi kocama vakit ayırayım artık belki öyle daha cabuk gelir unutunca :1::1:

tabi ya bikere kafadan atıcaksın bu ay acaba hamile kalırmıyım düşüncesini ben hamile kaldığım ay çokta önemsememiştim bak hamileyim bi atlaysak bizde şu riskli günleri:59:

ahhhh bide eşim dr gitse daha iyi olacak kendimde sorun aramaktan kurtulcam bende sorun yok diyo olur olur diyo bende direk bende mi bi sorun var diye düşünüyorum 4 ay sonra olmazsa gideceğiz dr a inşallah gerek kalmadan gelir bebişimiz

canım doğru söylüyorsun eşininde gidip bir spermiyogram testi yaptırması lazım benim doktor ilk onu istemişti eşimden nitekim bişey çıkmadı daha sonra bende tetkik istedi çünkü ilk benim üstümde oynamak istemediğini söylemişti bence ne yap et ikna et eşini çok önemli çünkü bu

benim ateş de ne oynak oldu böyle:19:

1.gün 14/12 36.3 (lekelenme)
2.gün 15/12 36.3
3.gün 16/12 36.3
4.gün 17/12 36.3 (bitti)
5.gün 18/12 36.3
6.gün 19/12 35.9 (Her zaman 6.15 te ölçüyorum o gün 3 te yattım 3 saatlik uyku ile)
7.gün 20/12 36.4
8.gün 21/12 36.3
9.gün 22/12 36.3
10.gün 23/12 36.5
11.gün 24/12 36.5
12.gün 25/12 36.6
13.gün 26/12 36.0 (4 saatlik uyku ile)
14.gün 27/12 36.7
15.gün 28/12 36.3
16.gün 29/12 36.6

:26::26::26::25::25:

sanki 13. gün yumurtlamışsın 28 günde bir mi adet oluyorsun normalde:26: belki de iki yumurta çatlatmışsındır 13.gün ve 15. gün olabilir yani doktor kontrolünde hiç iki taraflı veya tek tarafta iki adet yumurta olgunlaştırdığın görülmüş müydü?

Back
X