• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Günaydınlar herkese. Kızlar 12.günü akşam kasık ağrım başladı ve 13.14.15.devam etti. Aynı zamanda 13.gün uzayan akıntıyı gördüm ve tabi 14.15.günler de vardı bu akıntı. Kasık ağrısı ve uzayan akıntıyı bugünlerde görmeme rağmen ateşim yükselmedi. Sizce ovu.olmadı mı henüz? Ama kasık ağrım ve akıntım neden oldu sizce? Böyle birşey başına gelen var mı? Yani ateşi yükselmediği halde ovulasyon gerçekleşen var mı? Kasık ağrısı ve uzayan akıntıya mı güvenmeliyim, ateşime mi?:44::44::44:

adszdd.jpg

bu kadar akıntı ve ağrıya yumurtan çatlayacak demektir bugün yarın ateşin yükselir ayağını üşüttüysen akıntın ve ağrın ondan da şiddetli olabilir:26:

slm kızlar nasılsınız :16: bu soğuklarda ateş baya zor oluyo bazen insan uyrken üşüyo bazen terliyo inş. ısılarımızı doğru yakalamışızdır:29:

1.gün 36.8
2.gün 36.5
3.gün 36.2
4.gün 35.9
5.gün 36.0
6.gün 36.1 (reglim bitti)
7.gün 36.2
8.gün 36.6
9.gün 36.7
10.gün 36.3 :6:
11.gün 36.2
12.gün 36.2 :6:

henüz yumurtlama olmamış ama ateşin 8. ve 9. günde yüksek seyretmiş yumurtlamadan sonra kaç olur merak ettim şimdi geçen ayki ölçümün varsa koysana karşılaştırıp bakalım:44:

GÜNAYDIN :3::3:

1.gün 14/12 36.3 (lekelenme)
2.gün 15/12 36.3
3.gün 16/12 36.3
4.gün 17/12 36.3 (bitti)
5.gün 18/12 36.3
6.gün 19/12 35.9 (3 saatlik uyku ile)
7.gün 20/12 36.4
8.gün 21/12 36.3
9.gün 22/12 36.3
10.gün 23/12 36.5
11.gün 24/12 36.5
12.gün 25/12 36.6
13.gün 26/12 36.0 (4 saatlik uyku ile)
14.gün 27/12 36.7
15.gün 28/12 36.3
16.gün 29/12 36.6
17.gün 30/12 36.6
18.gün 31/12 36.8
19.gün 01/01 36.6
20.gün 02/01 36.8
21.gün 03/01 36.9
22.gün 04/01 36.7
23.gün 05/01 36.8
:21::21::21:

eğer ateşim düşerse kaç gün önce düşmeye başlar ki acaba:18::18:

ovulasyonu 13. gün diye kabul edersek 26 veya 27. gün düşmeye başlar ama 15. gün olarak kabul edersek 28 veya 29. gün ateşin düşmeye başlayabilir. biz garantiye alıp boş ümitlere kapılmamak için adet gününü 30. gün olarak düşünerek hareket edelim yani 29. ateş ciddi derecede düşerse gebelik olmadığını anlarız malesef:97: inşallah hayırlı ise hamilesindir:29:

1.gün 36.8 regl
2.gün 36.5 regl
3.gün 36.4* bitti
4.gün 36.5
5.gün 36.5*
6.gün 36.4*
7.gün 36.4
8.gün 36.4*
9.gün 36.5

günaydın kızlarrrr :32::32::71:

bekleyişciğim adet biter bitmez tam gaz çalışmalar başlamış bakıyorum da oh oh maşallah :24:
Evet yılbaşı akşamı yemekten sonra hediyesini verdim (patikleri) :)
-Bunlar bana küçük değil mi dedi :)))
Bende senin için değil zaten 8 ay sonra gelecek olan için dedim :)))
Aynen dediği şu : Tuttu mu yani :)))))))))
Koptuk zaten ama gözleri doldu sevinçten Allahım inşallah hayırlısıyla ve sağlığıyla kucağımıza aldığımız günleride görürüz.

:81::nazar:ay çok güzel olmuş yaa ama iyi sabretmişsin daha önce söylememek için ben testi yapar yapmaz sevinçten ağlayarak eşimin yanına gitmiştim:97:

ovulasyonu 13. gün diye kabul edersek 26 veya 27. gün düşmeye başlar ama 15. gün olarak kabul edersek 28 veya 29. gün ateşin düşmeye başlayabilir. biz garantiye alıp boş ümitlere kapılmamak için adet gününü 30. gün olarak düşünerek hareket edelim yani 29. ateş ciddi derecede düşerse gebelik olmadığını anlarız malesef:97: inşallah hayırlı ise hamilesindir:29:
teşekkür ederim tafcım yorumun için
düşmesinden çok korkuyorum:5:
eğer 11 inde gelmezse ve ateşim düşmezse 12 sinde yani 30.gün test yapmayı düşünüyorum
inş. o günleri görürüm:25::25:

bu kadar akıntı ve ağrıya yumurtan çatlayacak demektir bugün yarın ateşin yükselir ayağını üşüttüysen akıntın ve ağrın ondan da şiddetli olabilir:26:

tafcım ya hiç üşütme olayını düşünmedim ben. Acaba ondan mı kasıklarım ağrıdı ki 3 gün arka arkaya. Aynı günlerde akıntı da gelince ben yumurtlama belirtisi diye yorumlamıştım. Dün şeffaf akıntım vardı. Bugün Ov. testi yaptım. Nihayet bozuk çıkmadı ve kıpkırmızı olmadı testim. Kontrol çizgisiyle aynı koyulukta bir çizgi çıktı. Bu ovulasyonumun 1-2 gün içerisinde olacağına işaret ediyor. Demek ki ateşim o yüzden yükselmemiş. Ama akıntım erken geldi diyebilirim. 14-15.günlerde beyaza yakın, uzayan akıntım vardı. 16.günde daha az şeffaf, kaygan bir akıntım vardı. Bugün neden hissetmiyorum akıntı bilmiyorum. Test pozitif verdiğine göre ovulasyon yaklaşıyor. Akıntımın artması gerekmez mi?:26:

tafcım ya hiç üşütme olayını düşünmedim ben. Acaba ondan mı kasıklarım ağrıdı ki 3 gün arka arkaya. Aynı günlerde akıntı da gelince ben yumurtlama belirtisi diye yorumlamıştım. Dün şeffaf akıntım vardı. Bugün Ov. testi yaptım. Nihayet bozuk çıkmadı ve kıpkırmızı olmadı testim. Kontrol çizgisiyle aynı koyulukta bir çizgi çıktı. Bu ovulasyonumun 1-2 gün içerisinde olacağına işaret ediyor. Demek ki ateşim o yüzden yükselmemiş. Ama akıntım erken geldi diyebilirim. 14-15.günlerde beyaza yakın, uzayan akıntım vardı. 16.günde daha az şeffaf, kaygan bir akıntım vardı. Bugün neden hissetmiyorum akıntı bilmiyorum. Test pozitif verdiğine göre ovulasyon yaklaşıyor. Akıntımın artması gerekmez mi?:26:

ateşinden ovulasyonun olmadığını anlıyoruz yalnız akıntının ovulasyon olduğunda artabilir ama sen hissetmeyebilirsin her zaman hissedemeyiz:97: ovulasyon testi yapınca çift çizgiyi net gördüysen yakındır yumurtan çatlayacak demektir:24:bakalım yarınki ateşin ne diyecek:29:

henüz yumurtlama olmamış ama ateşin 8. ve 9. günde yüksek seyretmiş yumurtlamadan sonra kaç olur merak ettim şimdi geçen ayki ölçümün varsa koysana karşılaştırıp bakalım:44:

tafcım nasılsın canım geçen ay tüp yaptırdım ilk defa ateşimi ölçüyom biraz karışık deme:52:

ateşinden ovulasyonun olmadığını anlıyoruz yalnız akıntının ovulasyon olduğunda artabilir ama sen hissetmeyebilirsin her zaman hissedemeyiz:97: ovulasyon testi yapınca çift çizgiyi net gördüysen yakındır yumurtan çatlayacak demektir:24:bakalım yarınki ateşin ne diyecek:29:

Evet çok kırmızı bir çizgi çıktı. 2 gün önce baya silikti. 1-2 gün içinde olacak sanırım ovulasyon. Bakalım hayırlısı Allah'tan. :)

tafcım nasılsın canım geçen ay tüp yaptırdım ilk defa ateşimi ölçüyom biraz karışık deme:52:

iyiyim çok şükür adet olmayı bekliyorum.tüp bebek yaptırdın yani rahmine yerleştirildi mi ? tutmadı mı ben pek anlamıyorum tüp bebek olayını:44: yani tüp bebek için yumurtaların mı toplandı onu mu kastediyrosun tüp yaptırdım derken:26: ateşin çok garip değil sadece 2 gün artmış ama sonra yeniden düşük seyretmiş. yani o artışa yumurtlama diyemeyiz. yumurtlama olması için ateşinin arttıktan sonra hep yüksek seyretmesi gerekir:97:

Son düzenleme:
Hoş geldin lightlife. Nasılsınız bebişle sen? Biz ateş ölçüp ovu.testi yapıyoruz. :9: Her zaman olduğu gibi. Hayırlısıyla sonuç alırız inşallah biz de. Sen de inşallah hayırlısıyla kucağına alırsın bebişini. :70:

selam kızlar nasılsınız?

:71:ay ay ayy taze anne adayı biz iyiyiz sen nasılsın doktora ne zaman gideceksin bakalım kese görmeye:nazar: 4+6 dan sonra doktor keseyi karından görebilir normalde tabi bu biz tam yumurtlama tarihini tespit ettiğimiz için böyle tespit edemeyenler için kan değeri 1500 olduktan sonra karından bakılan usg ile doktor keseyi görebilir:49::nazar:

Hoş geldin lightlife. Nasılsınız bebişle sen? Biz ateş ölçüp ovu.testi yapıyoruz. :9: Her zaman olduğu gibi. Hayırlısıyla sonuç alırız inşallah biz de. Sen de inşallah hayırlısıyla kucağına alırsın bebişini. :70:

iyiyim sevde bilgecim ben iyiyim bebişi bilmiyom :1: varlığı yokluğu belli değil arada karnım ağrıyo bazen hiç ağrımıyo.. ağrımadığı zamanlarda acaba bebiş gittimi yokmu vs oluyorum :44: karnım ağrıdığında kanamammı olacak düşecekmi oluyorum :44: karışık yani bu hamilelik işi :1:
ölçmeye devam edin sevdecim ama aynı zamanda ovulasyon testi de kullanın çünkü ben o şekilde kafam rahat hareket ettim ovu.testi sayesinde hangi günler çalışman gerektiğini biliyosun böylece sık ilişki olmadığı için spermlerde güçlenmiş oluyor.. biz bu ay 2 gün hatta 3 günde bir beraber olmuştuk :17: ayyy utandım :17::1:

:71:ay ay ayy taze anne adayı biz iyiyiz sen nasılsın doktora ne zaman gideceksin bakalım kese görmeye:nazar: 4+6 dan sonra doktor keseyi karından görebilir normalde tabi bu biz tam yumurtlama tarihini tespit ettiğimiz için böyle tespit edemeyenler için kan değeri 1500 olduktan sonra karından bakılan usg ile doktor keseyi görebilir:49::nazar:

iyiyim tafçım sen nasılsın? valla yumurtlamadan sonra 4+6 da kesenin görüldüğünü bilmiyodum söylediğin iyi oldu :) bilmiyorum tafçım nezaman gidiceğimi ama eşimde gelmek istediği için hafta içi değil hafta sonu gidicem bu haftasonu erken olur önümüzdeki c.tesi giderz diyorum.. aslında bana kalsa kese için ayrı kalp atışı için ayrı gitmek yerine birazdaha bekleyim 2 hafta sonra gitmek çok stres yapıyorum görülcekmi görülmicekmi görülürse kalp atışı alıncakmı alınmıcakmı alınırsa gelişcekmi vs vs vs... :18::18: bu 9 ay nasıl geçicek valla ben bilmiyorum..

iyiyim sevde bilgecim ben iyiyim bebişi bilmiyom :1: varlığı yokluğu belli değil arada karnım ağrıyo bazen hiç ağrımıyo.. ağrımadığı zamanlarda acaba bebiş gittimi yokmu vs oluyorum :44: karnım ağrıdığında kanamammı olacak düşecekmi oluyorum :44: karışık yani bu hamilelik işi :1:
ölçmeye devam edin sevdecim ama aynı zamanda ovulasyon testi de kullanın çünkü ben o şekilde kafam rahat hareket ettim ovu.testi sayesinde hangi günler çalışman gerektiğini biliyosun böylece sık ilişki olmadığı için spermlerde güçlenmiş oluyor.. biz bu ay 2 gün hatta 3 günde bir beraber olmuştuk :17: ayyy utandım :17::1:

Ya bende de bi belirti yok Lightlife :S Arada bi sancı girip çıkıyo o kadar :S Cuma günü gidicez bakalım
Pazartesi yine idrar yollarımı üşütmüşüm nasıl bir yanma :S Bi de afedersiniz idrarla kanama da geldi aklım gidiyo sandım. Hemen hastaneye hcg baktırmaya :S Düşüyo sandım Neyseki normal katlanmış Şu cumayı bi geçseydin Allahın izniyle

sevgili light canım senin hamilelik haberine sevincim hala aynı tazelikte:9::9:
demekki en çok istediklerimdenmişsin :66: ama bugünlerde bir gebiş haberi daha aldım :61:
canım sana bir şey sorcam senin hamile olduğun bu ay ateşin bir tuhaftı yani hemen yükselmemişti demi.aslında ateş hemen yükselir diye biliyoz ama seninki öyle olmamıştı.
acaba tahmin etmediğin bir günmü oldu yumurtlama

Ya bende de bi belirti yok Lightlife :S Arada bi sancı girip çıkıyo o kadar :S Cuma günü gidicez bakalım
Pazartesi yine idrar yollarımı üşütmüşüm nasıl bir yanma :S Bi de afedersiniz idrarla kanama da geldi aklım gidiyo sandım. Hemen hastaneye hcg baktırmaya :S Düşüyo sandım Neyseki normal katlanmış Şu cumayı bi geçseydin Allahın izniyle

geçmiş olsun çiğdem.. hamilelerde sistit çok oluyomuş bende de olacaktı hissettim hafif hafif yanmaya başlamıştıki ben su içmeye başladım şimdi rahatım ama şimdide durmadan WCye koşturuyorum :1: son cümleyi anlamadım "şu cumayı bi geçseydin Allah'ın izniyle" kısmını? cumartesimi demek istedin ?

Back
X