Ateşi kontrol altına Alamamak

lilipit

Bitkin
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
13.030
14.808
298
Merhaba arkadaslad
Ogluö dun aksam 39 lar cıvarında ateslendı dolven verdım
Gece atesı 40,3 e cıktı fıtıl verdım
Sabah yıne 40,3 tu fıtıl verdım
Dr gıttık
Tonsılıt dedı sanırım bıde ıdrar yolu enf var
Orda atesı yıne cıktıgı ıcın de surup verdı
Igne oldu antıbıyotık penısılınlı ıgne
Eve geldık yıne cıktı atesı
Fıtıl verdım dustu bıraZ sonra yine cıktı banyo yaptırdım
Antıbıyoık surubunu kustu
Napcam şaşırdım
Cıktı dedıgım ateşler 40,5 cıvarı
En yuksek ates 40,8
En dusuk 38,8
18 aylık
18 kılo
Erkek bebek

Çok geçmiş olsun.sakin ol önce.bir kovaya su doldur bezini islat koltuk altlarina alnina boynuna bacak aralarina gexdir bezi tekrarla bunu.dolveni çokverme bir süre sonra etki etmez.ince zibinla bırak çocuğu giydirme kalın.bu aralar salgın çok fazla geçmiş olsun. Duş ta iyi gelir

3 gün içinde geçmesi gerekir koltuk altına her ikisinede ıslak havlu koy sirke olmasın Allah şifa versin..

Dr pedıfen verdı
Paranox fıtıl vermıstım
Sonra pedıfen verdım banyo yaptık ılık
Suan 39,4
Pedıfen verelı bı saat oldu

Geçmiş olsun..ateş en çok korktugum şeydir. Oğlunuzun ateşi çok bence tekrar bi acile gidin, müşahadele altına almaları lazım hem antb. İğneyke verirler daha çabuk toparlar. Egerki götürmeyeceksenizki bunu yapnayın lütfen! 2 farklı grup ateş düşürücü (pedifen-calpol) 4 saat dönüşümlü verin. Yuksrlmesede 2 gün en az boyle devam edin etkisini gösteriyor. Bu arada ılık bezle eklem yerleri ve koltukaltı kasık gibi iç kısımlara koyun..soguk su yada sirke gibi gereksiz şeyler yapmayın çünkü bunlar şok etkisiyle damarlatı etkileyip ani düşüş ve peşinde yukseltme yapar.

Dolven dun aksam verdım sadece
Ikı hafta once grıp olmustu
Dolven calpol dpnuaumlu vermıstık
Duzelır fıbı oldu
Sımdı yıne hasta ve dort tane diş cıkartıyor

Bugun iğne vuruldu antıbıyotık,
Uzerınde cıtcıtlı bodysı var
30 derece ılık suda 15 dk banyo yaptık
Pedifen vereli bi saat oldu
Şuan ateşi 39,4
Ilık bezle eklem yerlerıne uygulama yapıyrm cok ızın vermesede

3 gun surebilir ama dikkatli olmak gerek. Korkma, sakin davran. Genel durumu takip et hep. Kendinde, iyi oynuyor ama atesi varsa panige gerek yok. Bol su ver limonata ver..
Soğuk kompreslerin banyon hazir olsun hep. Ilac saatlerini aksatma. Dolven iyi gelir. Ayagi corapli olsun mutlaka.

Tavsiyem idrar yolu enfeksiyonu konusunda arastirmaya gir doktora ozellikle sor, sunnet mi olmali yoksa baska bir sıkıntı mi var bakilmasi lazim gelebilir.

Suan dusurdum 39,4
Bugun öğleye kadar hastanedeydık, tekrar gıtsem mı acaba
Dr atesı olacak demıstı ama bu kadar yuksegı kast ettımı acaba
Korkutmak istemem ama gercekten cok yuksek atesi. 39 tamam ama 40 a yakinsa korkarim ben. Tabi doktoru dediyse bildigi vardir. Ben pimpirijlide olabilirim. Cok gecmisolsun cikmaz bi daha insallah

Cnm sunnetlı oglum
Idrar kultur sonucu ıkı gun sonra çıkacak
Corba ıcırdım ılık, ve baya su içti cok sukur
Sonra oynadıkkeyfı yerıne gelır gıbı oldu, uykusu vardı sallıyrm, hali yok pek
Corap konusunu bılmıyrdum
Ayakları cok sıcak oluyor, ben ayaklarınj ve eklemlerıne kompres yapıodum

Korkutmak istemem ama gercekten cok yuksek atesi. 39 tamam ama 40 a yakinsa korkarim ben. Tabi doktoru dediyse bildigi vardir. Ben pimpirijlide olabilirim. Cok gecmisolsun cikmaz bi daha insallah
Bende cok evhamlıyım aslında gecenkı ates tecrubelerımıden daha sakın olmaya calısıyrm
Ama bu kadar yukselme duurumu panıklettı benı
Tekrar 4o gorrursem gidicem acile

Antıbıyotık bugun basladık ya uc gun sonra duzelecek inş
Ama sureklı yuksek ateşı
Bu durum benı korkuyuyor
Dr uc dort gun ateslı olacak dedı
Tabi ki ilaçlarını ihmal etmeyin soğuk suyla sakin yikamayin.ılıksuyla dus yada eklem yerlerine bez koymak alternatif çözümdür bir de çok giydirmeyin üstüne ince pike yeter gece ateşi çıkmamasi için.

Biz hastalığa dayanamıyoruz çocuklarımız nasil dayansin çok üzülüyorum anlatamiyolar dertlerini tez zamanda düzelsin iinşallah.(/bu arada konuyla alakalı değil ama maşallah kilolu bebeğiniz göze de geliyor olabilir bol dua okuyun üstüne muska takın kem gözden korusun rabbim

Benzer bir durumu kizimla yasadik.
Doktor el ve ayaklar usurse vucud kendini isitmaya calisir demisti elinede corap gecirmisti. Bende oyle ogrenmistim.
Inşallah kültür sonucu tertemiz cikar. Cok gecmisler olsun.

Ates, el ayak sicak tutma ile ilgili doktor bilgilendirmesi buldum isine yarar umarim.

http://m.milliyet.com.tr/pembenar/e...pacagim--pembenar-detay-cocuksagligi-1475994/

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…