Atma hastalığı

Benim bu konuda tek bildiğim,ertelememek lazım,fırsat buldukça ufak ufak halletmek ama ben başladığım işi bitirmek isterim,sürekli yarım kalınca çıldırıyorum bırakıyorum,aksi mümkün olmuyor 11 aylık oğlumla,tam uyudu diyorum bir işin ucundan tutayım,uyanıyor,gidip uyutuyorum tekrar yine uyanıyor haliyle en son pes ediyorum.
Çocuksuz hayat gayet rahatmış bunu daha net görüyorum,o zaman evde fazla eşyamız yokmuş,şimdi bir temizlik yapmaya niyetlensem önce sağdan soldan çikan oyuncağı,ıvır zıvırı toplamam gerekiyor ,oda baya zaman alıyor.
Oyuncak konusunda bende aynıyım, oğluma oyuncak almayı düşünmüyorum,evde spiderman bile var,kızım istemiş biz de ne alakaysa almışız,arabalar vs de var,konuşan hayvan oyuncaklar vs onlarla oynasın,onunda işi bitince oyuncaklarla hepsini vereceğim.
Taşınma işi kesinleşse ,büyük bölümünü zaten vereceğim de şu an elim gitmiyor,yapamıyorum bir fırsat bulupta.
Zor valla böyle de işimiz.

ben de bir ara cok abartmisim. calistigim icin biraz da heralde evde oyalanabilecegi kadar oyalansin istedim. sonra oyuncaklar nerdryse evi ele gecirecek gibi olunca almayi biraktim. tabi illa yine aliniyor ya hediye geliyor ya dogungunu vs. ama kucuge almamaya calisiyorum. az da o oynasın elden cikaricam. hatta dun yine buyuk temizlik sirasinda cinnet anima denk geldi buyuk plastik arabalarini vericem birilerine kucuk oynar diye bekletiyordum ama cok yer kaplıyor vericem. bir de ev toz oluyor cok. ara ara surekli oyuncak temizlemek gerekiyor falan asiri yorucu. dun gece yarilarina kadar temizlik yaptim. sabah kalktim ayni olmus. ben uyanana kadar her yer dagilmis bile

Bendede bu sene eve cikinca basladi. Elime ne gecerse atiyorum.ama atinca attigim.icin yeni esyalar almak istiyorum bi sure sonra onlarinda eskidigini dusunuyorum ve onlarida atiyorum boyle bi donguye girdim.ama tutamiyorum bu inanilmaz bir haz veriyor. Birde ufak bi esyayi duzeltiyim.hemen temizlik yaparken buluyorum.kendimi tuhaf bi.aliskanlik oldu

Evinizde ki fazla eşyaları elden çıkarmanız güzel ama sürekli yenilerini alıp sonra veriyorsanız bir anlamı yok.

Bende sade yaşamaya çalışıyorum hayatımın her alanında ama atmaktan ziyade ihtiyaç fazlasını almamaya özen gösteriyorum. Öyle olunca da elden çıkarılacak şeyler oldukça az oluyor.

Atip yenilerini almiyorum. Ancak bu konuda da soyle bir durumum var. Evlenirken hediye gelen veya ucuzlukta alinan tarzima uymayan seyler kullanılmadan bekliyor. Mesela yesil bir pantolonum var. Kombinleyecek hic kiyafetim yok. Onu ihtiyac sahibine veriyorum. Veya kombinleyecek birşey al diyebilirsiniz, alsam da tarzim degilse giyilmiyor dolap bekliyor. Yillar gectikce benim icin kullanisli olan seyleri daha iyi anliyorum. Kullanissizi elden cikartip kullanisli olani aliyorum. Ama anneme gore bu da israf. Almissin artik kullan der. Mesela hep soyler, kendisi ömür boyu sadece iki nevresim kullanmis

ben de bir ara cok abartmisim. calistigim icin biraz da heralde evde oyalanabilecegi kadar oyalansin istedim. sonra oyuncaklar nerdryse evi ele gecirecek gibi olunca almayi biraktim. tabi illa yine aliniyor ya hediye geliyor ya dogungunu vs. ama kucuge almamaya calisiyorum. az da o oynasın elden cikaricam. hatta dun yine buyuk temizlik sirasinda cinnet anima denk geldi buyuk plastik arabalarini vericem birilerine kucuk oynar diye bekletiyordum ama cok yer kaplıyor vericem. bir de ev toz oluyor cok. ara ara surekli oyuncak temizlemek gerekiyor falan asiri yorucu. dun gece yarilarina kadar temizlik yaptim. sabah kalktim ayni olmus. ben uyanana kadar her yer dagilmis bile
Aynen bu ev işleri insanı cok yoruyor ve hiç yapılmamış gibi olması da insanı bunaltıyor büyük cocuklu ailelere cok özeniyorum.bazen.

Attıktan sonra tekrar alıyor musunuz, alıyorsanız işte o zaman olmaz. Ama almıyorsanız ve gerçekten bir gün giyerim bir gün kullanırım diye tutulan eşyalara karşıyım bende. İnsan hafifliyor, bende sık sık ayıklama yaparım

Konuyu okudukça benzin döküp evi yakma isteğim kabarıyor.
Ben niye beceremiyorum.
Kıyafet ciddi oranda elden çıkardım ama daha çok var.
Mutfak malzemesi var.
Kitap biriktirmek saçma gelmeye başladı, orası var.
Oyuncakları ayırmak istiyorum, başlıyorum, belki oynar diye diye elimde 3 parça şey kalıyor onu da geri koyuyorum.
Ama çok oyuncak var.

Ben niye beceremiyorum.
Mutfak malzemesi var.
Oyuncakları ayırmak istiyorum, başlıyorum, belki oynar diye diye elimde 3 parça şey kalıyor onu da geri koyuyorum.
Ama çok oyuncak var.
İnternette sade yaşam, minimal yasam ile ilgili yazilar videolar izleyerek gercekten neye ihtiyaciniz var onu belirleyip ayiklamayi ogrenmeniz gerek. Gerisi geliyor zaten. Esyalar azaldikca insan hafifliyor. Kullanilmayan veya ihtiyac fazlasi esyalarin temizligine ve duzenlenmesine vakit ayirmak yerine sevdiginiz birseye vakit ayirirsiniz

Ben niye beceremiyorum.
Mutfak malzemesi var.
Ama çok oyuncak var.

kitaplar en zor olan heralde. roman falan tarzi kitapları bekletmiyorum artik. kitapligimi kucuk olan cok kurcalayip dagitiyordu. cam kapakli kitaplik alana ve onlar az buyuyene kadar bazanin altina kaldirdim. atsan atilmiyor saklasan iste yer zaman temizlik hepsi mesele. en azindan toz almayi kolaylastirmak adina cam kapakli kitaplik almayi düşünüyorum.

Evimde tam 3 takim sehba var birde orta sehba koca koca 2 koltuk dev gibi resmen boguluyorum bazen herseyi atasim geliyor bazende kiyamiyoryum.kombin yapamadigim guzel kiyafetlerim var sakliyorum kizim giyer diye

İstifçiliktense atmayı tercih ederim. Ben bir hastalık olarak göremedim dogrusu. Güzel bir huy bana göre. İhtiyacı olanı sevindirmek ayrı güzel. Evinizde yıllarca kalıp çürümesindense birilerine yardım etmeniz cok cok güzel

Hem tarih var üzerinde. Hemde bir zamanlar kasiyerlik te yapmışım hatırası. Üniversitede yemek kartımız vardı. Yedikçe çarpı atılırdı. Son yemeğe gitmeyip onuda sakladım. Şimdi öğrenciler kartları ile giriyor :)
Ben o kadar cok meslekte calıstım ki iyiki saklamamısım :) ama inanın cocuklar ılgılenmez onlarla

Evimde tam 3 takim sehba var birde orta sehba koca koca 2 koltuk dev gibi resmen boguluyorum bazen herseyi atasim geliyor bazende kiyamiyoryum.kombin yapamadigim guzel kiyafetlerim var sakliyorum kizim giyer diye
Annemde saklamis ben giyerim diye, giyince o kadar komik oluyor ki 80ler dizisinde gibi oluyorum. Yazik kendine yuk etmis yillarca saklamis

Back
X