atopik dermatit lütfen yardımmmm

bioloog

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2011
5
0
36
Yozgat
arkadaşlar benim bebeğim 4 aylık doğduğundan yüzü hep problemli doktor atopik dermatit teşhisi koydu kortizollu ilaçlar ve oilatum nemlendirici krem verdi kortizollu kremi sürdüğümüzde geçiyor ama 3-4 gün sonra tekrarlıyor ve o kadar kaşınıyo ki bebeğim resmen yüzünü parçalıycak gibi kaşıyor benim de içim parçalanıyor aceba ne yapabilirim doktorumuz pek fazla bilgi de vermedi aceba bişeye alerjisimi var nasıl anlayabilirim lütfen aynı şeyleri yaşayanlar varsa bana yardımcı olsun :50:

benimde oğlumda 3 aylıkken başladı 3 yaşına kadar çekmiş biri olarak seni okadar iyi anlıyorumki ömrümden 10 yıl gitti.Öncelikle Allah yardımcın olsun bu bir süreç ve geçicek öyle düşün.Bizimki geçti.Önce bir araştırma hastanesine götür onlar bırakmıyorlar sebebini bulana kadar.İstanbuldaysan marmara hastanesinde çocuk dermatoloji bölümü var.İkincisi mustela kullan atopik ciltlere özel ürünleri var gerçekten çok iyi.Birde ibrahim saraçoğlunun dut kurusu kürünü araştır bize faydası oldu çok çok geçmiş olsun

umarım geçer bebeğim kaşıntıdan geceleri uyuyamıyor bile bazen :50: size herhangi bi teşhis kondu mu neye alerji olduğuyla ilgili. kayseride yaşıyoruz biz cilt doktoruna götürdük sadece atopik dermatit teşhisi koydu. sebebini hiç araştırmadı bile

Genel bir alerji testi yapmışlardı çok küçük olduğu için tam bir alerji testi yapılamıyor.Onu sen kendin deneyerek öğrenceksin.Ne yiyince şiddetleniyor gibi.Ama bunun dışında egzama suyu sevmiyor.Bol bol cildi nemlendirmen gerek.Bize doktor bir vazelin karışımı yaptırmıştı eczaneye.Birde gece ellerine eldiven çorap birşeyler geçir.Yoksa heryer kan oluyor parçalıyor kendini.Kıyafetlerini ayrı yıka asla dalin kullanma tetikliyor.Bitkisel deterjanlar var onlarla yıka.Ütüle mutlaka.Kaşıntıyı giderici şurup falan vermişti doktor.Ama cildiyeciler bu işten anlamazlar.Senin bir uzmana götürmen lazım.Araştırma hastanesi varsa mutlaka git.Şimdilik aklıma gelenler bunlar canım sormak istediğin bişi olursa sorabilirsin

Canim, bir baska forumda ayni konuya cevap olarak kendi tecrubelerimizi soyle yazmisim, asagiya kopyaliyorum. Herkesin tecrubesi farkli ama belki bazi seyler aklina yatar ve denemek istersin. Bir kere Ruyagibiseker cok hakli; alerji testleri genellikle o kadar kucuk bebeklerde bir sonuc vermiyor. Biz yaptirdik birsey cikmadi ama adim gibi biliyorum ki cocugun belli bir miktarin ustunde sute yada sut urunune alerjisi var. Onu anne olarak sen daha iyi gozlemlersin. Yine Ruyagibiseker'in dedigi gibi ellere eldiven yada corap giydirmek cok ise yariyor cunku kasintiyi kesmek egzemayi durdurmak icin en onemli adim. Bir de asagida yazmayi unutmusum ama cok faydasini gordugumuz birsey daha, balik yagi takviyesine baslamak oldu (yalniz her balik yagi olmaz, katkisiz, boyasiz, aromasiz, bayagi balik gibi kokan :) balikyagi olmali). Balik yaginda hem omega-3 var (cildin nemlenmesine yardimci oluyor), hem de bagisiklik sistemini destekliyor. Doktoruna da yine bir sorarsin ama ben destekleyici olarak hala kullaniyorum.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Benim kizimda da egzema yaklasik bir yasindan sonra basladi; anne sutu kesildikten sonra cigrindan cikti. Dirsek iclerindeki kivrimlarda ve boynunun arkasinda vardi. Kizim su an 27 aylik, cok ugrasarak egzemasini %95 iyilestirdim. Egzema alerjik bunyeli cocuklarda gorulen birsey. O yuzden alerji yapabilecek seylerin tumunu goz onunde bulundurmak lazim. Maalesef kortizon kremleri yada kozmetik nemlendiriciler kalici cozum degil, hatta egzemanin iltihaplanmasina dahi yol acabiliyorlar. Biz yasadik, bedelini agir odedik, oradan biliyorum. Bunlari kullanmayi biraktiktan ve dogal yontemlere gectikten sonra bizde iyilesme oldu. Neler yaptigimi anlatayim:

1. Camasirlarda, bulasikta, ev temizliginde ve kizimin banyosunda sadece ve sadece saf dogal zeytinyagi sabunu kullanmaya basladim. Ozellikle bebek camasirlarini bu saf kokusuz sabun rendesiyle yikamanizi tavsiye ederim. Tum sampuanlari, kremleri, banyo jellerini cope attim. Kendim de zeytinyagi sabunu ile yikaniyorum.

2. Haftada en fazla iki kez kizima banyo yaptirdim. Fakat dus yaptirmak yerine, kuveti doldurarak icinde oturmasini ve egzemali bolgelerin suyun icinde kalmasini sagladim. Suya sabun ilave etmedim, cunku sabunlu suda oturmak cildi daha da kurutuyor. En son cikmadan once kafasini sabunlayip iyice durulayarak banyodan cikarttim. Cikar cikmaz egzemali bolgelere buldugum dogal bir nemlendiriciyi surdum. (Nemlendirici secimi cok zor ve cocuga gore degisiyor. Benim kullandigim nemlendirici %100 dogal, zeytinyagi, kalendula, mango yagi, kakao yagi vs. iceren bir urundu. Kizimin cildi bir tek buna reaksiyon vermedi. kozmetik nemlendiriciler, Mustela vs. ise hic iyi gelmedi.)

3. Yedigi ictigi seylere dikkat ettim, alerjen gidalari kestim yada cok azalttim. Mesela sut ve peynir yerine yogurt ve kefir verdim. Yumurta bir sure hic vermedim. Bugday ve gluten iceren diger tahillari da cok azalttim. Onun yerine pirinc ve pirinc makarnasi yedirdim. Bol bol et/tavuk suyuna sebze corbasi ve cok tatli olmayan (narenciye haric) meyvelerle beslendi.

4. Evdeki toz miktarini azaltmaya calistim. Bunun icin, alerjik bunyeler icin yapilmis iyi bir elektrik supurgesi aldim. Bol bol toz aldim.

5. Kolunu gece uyurken vs. kasimasini onlemek icin, hep uzun kollu seyler giydirdim. Kasinmalar cok oldugunda, oda sicakliginda suya karistirilmis az miktarda (1 kapak kadar) elma sirkesi ile pansuman yaptim. Elma sirkeli su kasintiyi hemen aliyor, hem de zararli bakterileri olduruyor. Kortizondan cok daha fazla faydasini gorduk. Ustelik yan etkisi sifir. Eger kasintilar cok cok fazla ise ve cocuk artik uyuyamiyorsa, biraz alerji surubu verilebilir. Doktorunuz hangisinin uygun oldugunu ve dozajini size soyleyecektir. (Biz Benadryl kullandik. Zyrtec de olabilir sanirim.)

Ve sonucta buyuk bir gelisme kaydettik. Cok zor bir surec. Allah yasayan annelere kolaylik versin. Ama unutmayin ki egzemanin cozumu var. Iyi bir takip ve nedenlerin tespit edilmesiyle cok hafifletilebiliyor.

küçük yaştan beri bu hastalığa sahip bir insan olarak çok zor olduğunu biliyorum. hele de bir kız çocuğu için. çok testler yapıldı çok ilaçlar kullandım ama sadece geçici çözüm oldu benim için. önceden yüzümde ellerimde çıkardı. çok üzülürdüm.çok şükür şu an sadece ellerimde çıkıyor. bu hastalık iki çeşitmiş. biri yaş ilerledikçe azalırmış diğeri yaş ilerledikçe artarmış. çok şükür benimki azalıyor. 18 yaşına geldiğinde geçer dediler. 25 yaşındayım. doktor geçmez dedi.
benimkine sebep bulunamadı. stres ve cildi hassas dediler. ama fark ettim ki temizlik ürünleri arttırıyor. bende eldiven kullanmaya çalışyorum.
zor bi hastalık umarım çocuğunuzun ki geçer allah şifa versin.

çok teşekür ederim arkadaşlar hassasiyetiniz için eldiveni bende sürekli takıyorum kızıma zaten çünkü yüzünü kanatıyor kaşımaktan yavrum çamaşırlarını da sadece sabun tozu (hacışakir) ile yıkıyorum ve mutlaka ütülüyorum. yıkarken de sabun sünger filan kullanmayı bıraktım sadece en son çıkarmadan saçlarını sampuanlayıp duruluyorum. suan sadece anne sütü alıyor ek gıdaya henüz başlamadık benim yediklerimden de alerji oluyor mudur aceba ?

Bebeginizin sadece yuzunde mi egzema var? Yoksa vucudunun baska yerlerinde de var mi? Benim nacizane tavsiyem, tum kortizonlu kremleri ve diger kozmetik kremleri bir sure hic kullanmamaniz... Bunlarin zaten hicbir tedavi edici niteligi de yok (sadece baskilayici ozelligi var, o yuzden birakinca egzema geri geliyor). Ben doktor degilim ama ayni seyleri birebir bebegimde yasadigim icin bu oneriyi yapiyorum. Bir de sampuanlarin ve diger bebek urunlerinin tumunde deterjan icerigi ile ayni olan kimyasallar var. SAF ve PARFUMSUZ zeytinyagi sabunu disinda bebeginizin cildine hicbir sey surmeyin. Onu da cok gerekmedikce kullanmayin. Bebeklerin ozellikle saclari surekli sabunla yikanmak istemez. Haftada bir cok cok az bir sabunla (yalniz asla sampuanla degil) yikasaniz bile cok... Her gun vucut isisinda duru su ile banyosunu normal yaptirabilirsiniz. Bir de Haci Sakir sabun tozu da sanirim parfumlu... Benim kizima bu sebeple hic iyi gelmemisti. Saf ve parfumsuz sabunun evde kendiniz rendesini cikarip kullanmaniz da yardimci olabilir. Bebeginizin yuzunun degdigi herseyin ayni saf sabunla yikanmis olmasina dikkat edin. Yani buna sizin giysileriniz, yatak carsaflari vs. de dahil...

Bu tip cocuklar alerjik bunyeli cocuklar olduklari icin sizin yedikleriniz de dokunuyor olabilir (ozellikle sut, bugday, findik-fistik vs.). Ama bana sanki oyle geliyor ki bu kimyasallarla temastan ileri gelen bir egzema... Moralinizi yuksek tutun, cok dikkat ederek, biraz dedektif gibi arastirip deneyerek cozumu bulacaginizdan eminim. Kolay gelsin.

çok teşekür ederim arkadaşlar hassasiyetiniz için eldiveni bende sürekli takıyorum kızıma zaten çünkü yüzünü kanatıyor kaşımaktan yavrum çamaşırlarını da sadece sabun tozu (hacışakir) ile yıkıyorum ve mutlaka ütülüyorum. yıkarken de sabun sünger filan kullanmayı bıraktım sadece en son çıkarmadan saçlarını sampuanlayıp duruluyorum. suan sadece anne sütü alıyor ek gıdaya henüz başlamadık benim yediklerimden de alerji oluyor mudur aceba ?

Öncelikle çok geçmiş olsun,

Benimde oğlum 4 aylıkken yüzünde çıkmıştı atopik dermatit kafayı yedim o dönem. Doktor aynı şekilde kortizonlu krem yazdı ama kullanmadım her akşam banyo yaptırıp mustelanın stelatopia nemlendiricisini sürdüm. Atopik ciltler için olanını. Bu hastalıkta asıl önemli olan altında yatan nedeni bulup ortadan kaldırmak. Bizimki daha sonra süt alerjisi kaynaklı olduğu ortaya çıktı 2 yaşına kadar hiç bir süt ürünü vermedik hatta bir dönem ben bilew diyet yaptım. Zor zamanlardı Allahıma binlerce kere şükür olsun ki geçti. Ama süt ürünlerini kesene kadar devam etti o kabarık ve kızarıklıklar.

Birçok sebebi olabiliyor, Herhangi bir gıda, toz, sabun deterjan vs. peluş oyuncaklar hatta halı.. En iyisi bir araştırma hastanesine götürüp test yaptırmak eğer alerji varsa kan testinde çıkıyor. Ama çıkmaması alerji olmadığı anlamına gelmiyor Doktorlar bu nedenle küçük yaşta kesin sonuç vermediğini söylüyor. Kısacası varsa sonuç kesin ama yoksa kesin değil olabilir anlamında.

Allah sizin bebeğinize ve bu derdi çeken tüm bebeklere acil şifa ve annelerine bol sabır versin..

1 yaşından sonra benim kızımda da çıkmıştı.önce sırtta başladı sonra karnında en sonrada yüzünde.yavrum kaşırken ağlıyordu artık.çok doktora götürdüm en son banada atopik dermatit egzama dedi.biz önce bal balık ve cevizi kestik bir süre böyle denedik değişiklik olmayınca tekrar başladık.odada toz olmamasına dikkat ettim hergün odayı havalandırdım.eşyalarını sabunla yıkadım sonra ütüledim.hep pamuklugiydirdim.yün yelek,hırka,polar battaniye hepsini kaldırdım.yorganını nevresim geçirdim.birde banyosu için özel bi sabun yazdı onu aldık.gece yatarkebde physıogel adlı bi nemlendirici.şimdi iyiyiz çok şükür ama hazır bir gıda yesin çikolata,gofret tarzı abur cubur hemen çıkıyor.ona dikkat etmeye uğraşıyoruz.
geçmiş olsun sağlıklı günler dilerim...

1 yaşından sonra benim kızımda da çıkmıştı.önce sırtta başladı sonra karnında en sonrada yüzünde.yavrum kaşırken ağlıyordu artık.çok doktora götürdüm en son banada atopik dermatit egzama dedi.biz önce bal balık ve cevizi kestik bir süre böyle denedik değişiklik olmayınca tekrar başladık.odada toz olmamasına dikkat ettim hergün odayı havalandırdım.eşyalarını sabunla yıkadım sonra ütüledim.hep pamuklugiydirdim.yün yelek,hırka,polar battaniye hepsini kaldırdım.yorganını nevresim geçirdim.birde banyosu için özel bi sabun yazdı onu aldık.gece yatarkebde physıogel adlı bi nemlendirici.şimdi iyiyiz çok şükür ama hazır bir gıda yesin çikolata,gofret tarzı abur cubur hemen çıkıyor.ona dikkat etmeye uğraşıyoruz.
geçmiş olsun sağlıklı günler dilerim...

physıogel nemlendirici çok faydalı bende kullandım oğluma.çok işe yaradı

prof dr orhan baransu mısır nişastası banyosu ve mustela stelatopia emollient krem hergun uyguladık.alerji uzmanı bir profun özeline gittik.şampuan deterjandan uzak durun,yünden,polardan vb dedi.bir liste verdi bize yapılacakların.dikkat ettik.baya düzeldi ama bu aralar ek gıdayla yine başladı alerji testinde yumurta akı çıktı az miktarda.deneye deneye bulucam neye alerjisi olduğunu.sanırım çamaşırını dalinle yıkıyorum ona alerjisi var.

ne çektik ne çektik atopik dermatitten anlatamam size...çok zor bir süreç ama inanın geçiyor.kortizonlu kremleri kullanmamanızı tavsiye ediyorum çok aşırı değilse ve bebeğin giysilerine sabun tozu kullanırsanız artmamış olur, ben ürederm hydro nemlendirici kullandım çok faydasını gördüm, sağlıklı günler dilerim

Kizlar benim.oglumdada syni durum diz konusu 2 aylikken teshis edildi benim.gozlemlerimce ben yumurta yedigimde yuzunde nuksediyidu yumurta kestik bitti ej gidalara baslayip yumurta yiyince yine basladi yumurta kestik son buldu
Bunlari iyi gozlemlemek gerekiyo
Her gin nemlendirici kullsniyorom sebanedin ve dr muz banyoyu haftada ikiue dusurdu yikandikca daha cok kuruyup zemin hazirliyomus

benim oğlumdada 4.ayda aynı sorun oldu.hatta sadece yüzünde değil sırtında ve ensesindede küçük at.derm.vardı.ne yaptıysak geçiremedik.kortizonlu kremi kullanırken iyi,bıraktığımız anda tekrarlıyordu.sonra doktorumuzu değiştirdik.ve kesin çözümü sebamedin pişik kreminde bulduk.doktorun tavs.tabi.kesinlikle şiddetle tavsiye ederim.günde belki 10 kere sürdük.ve 2 gün içinde tamamen kayboldu ki bizimki şiddetli atopik derm.idi.

Çok zor bi süreç allah yardımcın olsun benim oğlumdada vardı şimdi 11 aylık azaldı gibi özel doktorlara götürme ben çok doktor gezdim şu am çapada araştırılıyor yumurta akı ve dana etine alerjisi çıktı şöyle bişi var oğlum küçükken çok şiddetliydi her yola başvurdum 4 ay kendimde diyet yaptım yinede çok fazla iyileşmiyordu büyüdükçe azaldı geçiyor gibi inşaallah. Allah şifa versin

Back
X