- 24 Ocak 2017
- 28
- 12
- 1
- 30
- Konu Sahibi Gozluklupanda
-
İngilizcem iyi düzeyde, biliyorum. Daha da geliştirmek için gideceğimKafa karıştırmıycak gibi değil mevzu.. Öncelikle dilinden anlamadığım bi aile bana nasıl çocuk emanet eder onu anlamadım ben
Aileye göre değişse de dip köşe temizlik olarak değil de bunlar dahil diye biliyorum benBence güzel bir fırsat ancak ev işlerinin ne boyutta olduğu kısmı şahsen benim için önemli. Hani ortalık toplayıp iki tabak yıkamak var bir de tabiri caizse ırgat gibi kullanılıp tuvalet şu bu temizlemek var. Detayını biliyor musunuz?
Aileyi daha tanımıyorum. Danışmanlık şirketi başvuracağım onlar bulacak ama gitmeden skype aracılığıyla görüşür müyüz tam detayları bilmiyorum hala düşünme aşamasında olduğum içinAileyi tanıyor musunuz? Nasıl buldunuz? Şu aşamada bunlar önemli. Çünkü tek kaygı güvenlik olur böyle bir durumda.
zaten asıl amaç dil öğrenmek değil araç olarak görülüyormuş bu programda. Öyle olduğunu ben de duydum ama o da şans işi biraz3 arkadaşım o şekilde gitti. Bütün evin temizliği , banyosu tuvaleti ütüsü.. daha da önemlisi küçük görüyorlar, aynı masada yemek bile yedirmemişler. Çocuklarla uğraşmayı saymıyorum bile..Öyle dil öğrenmeye gelen öğrenci gözüyle bakmıyorlar.
Ne kadar korkunçBu şekilde giden iki arkadaşım, (biri Türk biri estonyalı) kaldıkları evdeki baba tarafından tacize uğradı. Estonyalı olan arkadaşım ağır bunalıma girdi. Tanıdığım iki kişi var giden, genelleme yapamam o yüzden ama paylaşmak istedim.
Şanslıymış ki iyi bir aileye düşmüş. Darısı başımaBundan 20 küsür yıl önce bir tanıdık İngiltere'ye gitti
En büyük sorunu bulaşıkların durulanmaması imiş
Durulama, su pahalı bu deterjan sağlığa zararsız demişler
Bir de makine bozulmuş kapağı kırılmış mesela haftalığını kesmişler sen kırdın demişler
Onun dışında Mutlu olmuştu çok şey öğrendim demişti
Bu arada kendisi şimdi dışişlerinde çalışıyor yakında elçi olacak
ki o Zaman iletişim böyle değildi şimdi her an her türlü burası ile iletişim olanaklı
+1Bence cok kucuk cocuk almayin. Turkce konusan kucuk cocuklari bile yeri geliyor zor anliyoruz. Bunun disinda Amerikalilarin cocuklara yaklasimi ile bizim kulturumuzdeki yaklasim farkli, onceden bu tip farkliliklari arastirma imkaniniz varsa iyi olur.
Diğer okuduklarımdan sonra bu ilaç gibi geldi. Şans işi sanırım. Teşekkürler iyi dileğiniz içinBenim bir arkadaşım İngiltere ye gitti au-pair olarak. O orda kaldı,işini kurdu. En son bir İngilizle evlilik yolundaydı. O memnundu şartlarından. Umarım sizin adınıza da iyi olur herşey
Böyle bir imkanım olsa ben de düşünürdüm ama work and travel çok yüksek miktarlara çıkıyor onun dışında ilk defa çıkacağım için en kötü yer bile olsa kalacak yerim var en kötü aile değiştirebilirim diye düşünüyorum. Belki bir ay kalıp dil konusunda kendime güvenim geldikten sonra dediklerinizi kendi başıma yapmaya çalışabilirim ama o cesaret yok şu andaBen tercih etmezdim.
Egelnce parkinda calisma , ne bileyim garsonluk vb iletisim gerektiren ama baskasinin evinde kalmayacagim bir isi tercih ederdim. Bana gore insanlarla ugrasmak cok zor, hele bir de garip tiplerse bulasik camasir yikatirlar, tacize ugrarsin...hic gerek yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?