merhabalar
kızım biberon tutmuyor, öyle aç bırakıp anne sütü ile denemedim ama ememiyor biberonu
su veriyorum ağzında biriktirip yarısını tükürüp yutuyor
aventi daha güzel tuttu sanki ama yanlış almışım sonra değiştirince akış ayarlı aldım
onun da I ayarı sanki fazla geliyor gibi
kızım 6 aylık oldu 3ay+ az gelebilir 6ay+da da 4 delik varmış
acaba kullanan var mı
akış ayarlının I. derecesi mi 6ay+olan 4 delikli mi daha fazla akıtıyor???
Naz Anne Merhaba,
Bebegin biberon almasi basli basina bir dert
İstersen soyle bir dene:
Biberonu sen verme, sendeki sutun kokusunu almasin. Annen veya esin teklif edebilir mesela. Teklif ederken bebis ne cok ac ne cok tok olsun. Kabul ettirmek icin biberonda anne sutu olsun, biberonun basligini biraz sıkıp islat ki onu emince sevdigi sutun gelecegini bilsin.
Aventin akis ayarli biberonunun I olani en kucuk olan delik aslinda. Acaba tutusun dogru mu?
O cizgi bebegin burnuna gelmeli. Yani I cizgisi bebisin burnunda iken biberon en az ayarda akıtıyor. Sen belki burnuna III kısmını dek getiriyor olabilirsin.
Biberonlardaki ay bilgileri ortalama degerler. Eger senin bebegin nispeten kucuk bir bebekse ve az emiyorsa 3+ da olur. Ama emen ve buyucek bir bebekse 6+yı sorunsuzca verebilirsin.
Bak Aventin blogunda hangi baslik ne zaman kullanılır cok guzel anlatilmis:
Biberonla İlgili Her Şey 2 | Hamile ve Anne
Buna gore turuncu renkli zemindeki 4 delikli 6+ emzigi, kızın yoğun kıvamlı mama alıyorsa da lacivert renkli zemindeki Y kesikli emzik sana en cok uyabilecek basliklar.
Bu arada Avent su an Unnadoda indirimde, biberonlar ve biberon basliklari da öyle. Detay istersen bilgisi burada:
Beklenen Avent Kampanyası Unnadoda | Hamile ve Anne
Umarım biberonu sorunsuzca alır melek.