• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avm'de Hırsızlık

Dogru bir davranış old8gunu iddia etmiyorum hanımefendi. Dediğiniz gibi her insan bunu yapmıyor diyorum. Siz daha dikkatli olmaliydiniz

Bende almam.ama insanların hepsi aynı olmuyor.kimi ihtiyacı olduğu için kimi bosverdigi için bulunca alıyor işte.
Bu durumda herkes kendi malına sahip çıkmak zorunda.Bir söz vardır ya "eşeğini sağlam kazığa bağla"diye.onun gibi..
Hırsızlık mi degil mi tam olarak birşey diyemem ama konu sahibinin tavrı da acayip.sanki çantasından çalmışlar gibi davranıyor.

Orası ayrı sahip olmak gerekiyor tabi. Düşüredebilirsin bazen bazı şeyleri.
Ama konuda sadece sen değil bir kaç kişi daha demiş bulduğunu alırsa hırsızlık olmaz diye. Üzüldüm açıkçası. Böyle düşünülmemeli bence. Normalleşmemeli. En kötü haliyle hitap edilmeli ki kimse yapmasın böyle bir şeyi. En basitinden çocuğuna bunu hırsızlık diye öğretmez misin? Ayıp ve çok yanlış bir davranış olarak öğretmez misin? Öyle yazmışlar ki ne olmuş sokaktan bulup aldıysa der gibi.

Orası ayrı sahip olmak gerekiyor tabi. Düşüredebilirsin bazen bazı şeyleri.
Ama konuda sadece sen değil bir kaç kişi daha demiş bulduğunu alırsa hırsızlık olmaz diye. Üzüldüm açıkçası. Böyle düşünülmemeli bence. Normalleşmemeli. En kötü haliyle hitap edilmeli ki kimse yapmasın böyle bir şeyi. En basitinden çocuğuna bunu hırsızlık diye öğretmez misin? Ayıp ve çok yanlış bir davranış olarak öğretmez misin? Öyle yazmışlar ki ne olmuş sokaktan bulup aldıysa der gibi.
Normal görmüyorum. Ama konu sahibi kesin çalındı diye belirtmiş. Arada ifade farkı var.direkt olarak onun elinden yada arabasından calinmamis olabilir ki kendide şüphede zaten.
Her halükarda yapılan yanlış elbette.güvenliğe yada dükkana geri goturebilirdi bulan kişi.Ama işte bazı insanlar böyle..
Benim kizimin telefonu düşmüştü yolda üç sene önce. Bulan kişi beni aradı. Sanki geri verecek gibi.ama asla geri gelmedi o telefon. Bana ulaştığı halde.işte bu da hırsızlık tabiki ve çocuklarıma daha o gün bunu bu örnekle anlattım ben.
Ama bu konuda belki saati bulan kişi ne yapacağını bilememiş te olabilir.Güvenliğe vereyim aman dükkana geri vereyim filan aklına gelmemiş olabilir.

Geçtiğimiz yaz İstanbul'da cüzdanımı avm de düşürmüşüm içinde nakit k.kartları pasaport kimlikler vardı bulan kişi ile yarım saate iletişime geçtik ve iade etti minnettarım böylesi insanlara
Ama sizin saatiniz bulunur mu sanmıyorum bulan kişi bir adres telefon olsa belki ulaşırdı size
güvenliğe iade etmek güvenliğin size dönmesi zor bir ihtimal
Geçmiş olsun

Tekrar tekrar sorun, peşine düşün. Belki aldığınız mağazaya bile götürmüş olabilirler.
Bir süre önce yemek yediğimiz mekanda poşedimi unuttum. Geri gidip sorduğumda hayır burada unutmamışsınızdır dediler. Bulunanları kasaya bırakıyoruz, olsa orada olur dediler. Tam ümidi kesmiştim, bizden sonra masaya oturan kişi burada poşet vardı ben garsona verdim dedi öyle bulundu.

Benimde okulda telefonum çalınmıştı hemde çantamdan alınmış. Kamera kayıtlarına bakalım demiştim ama tabi kameralar çalışmıyomuş falan... insan çok kötü hissediyor böyle bir durumda

Hani para bulup almayı anlayabilirim sonuçta para yere düşmüş ve kimin olabileceğini bilmen imkansız. Ki ben bulduğumda o parayı kişisel ihtiyaç ve zevklerim için harcamam, yolda dilenen birine veya ihtiyacı olduğunu düşündüğüm birine veririm hemen.

Ama bu durum bence de hırsızlık. Bir eşya sonuçta değil mi, saat. Ki karton kutuda duran paketli. O dükkana geri götürülebilir ya da güvenliğe teslim edilebilir. Hırsızlık olması illa elinden kapıp kaçmasını gerektirmez, bu da bana göre hırsızlık. Teslim edilebilecek yığınla yer varken haa benim deyip almış işte.

Çok geçmiş olsun konu sahibi. Siz yine de işin peşini bırakmayın. Güvenlik kameraları çalışır durumdaysa oralardan bakmaya çalışın. Umarım bulunabilir.

Birkac yil önce avmden kucuk mutfak aletlerınden bırını almıstım.Paketleme yerınde sırada beklerken, benım aldıgımın aynısı bır kutuyu onumdekı bayana verdıler,hmm,oda almıs aynısından dedım ama,bayanın saskın saskın bakıp tereddut ederek alması dıkkatımı cektı.Benım paketı sorunca verdık ya hanımefendı dedıler,hayır dedım onumdekı bayana verdınız...Ozur dıleyerek dıger bayanın pesınden kostular,cagırdılar.Oda, bende nıye bana verdılerkı dıyordum dıyerek paketı gorevlıye verdı,kendısı mınıcık bır sey almıs oysa,ınsan ne aldıgını bılmezmı...Avmden cıkısta yanından gecerken dayanamadım,hanımefendı kendınızın olmadıgını bıldıgınız bır paketı nasıl alabıldınız,pes dogrusu dedım,cevap,ay ne bılıım,bende sasırdım bana uzatınca paketı,ve pıskın bır gulus:KK57::sopa:

Birkac yil önce avmden kucuk mutfak aletlerınden bırını almıstım.Paketleme yerınde sırada beklerken, benım aldıgımın aynısı bır kutuyu onumdekı bayana verdıler,hmm,oda almıs aynısından dedım ama,bayanın saskın saskın bakıp tereddut ederek alması dıkkatımı cektı.Benım paketı sorunca verdık ya hanımefendı dedıler,hayır dedım onumdekı bayana verdınız...Ozur dıleyerek dıger bayanın pesınden kostular,cagırdılar.Oda, bende nıye bana verdılerkı dıyordum dıyerek paketı gorevlıye verdı,kendısı mınıcık bır sey almıs oysa,ınsan ne aldıgını bılmezmı...Avmden cıkısta yanından gecerken dayanamadım,hanımefendı kendınızın olmadıgını bıldıgınız bır paketı nasıl alabıldınız,pes dogrusu dedım,cevap,ay ne bılıım,bende sasırdım bana uzatınca paketı,ve pıskın bır gulus:KK57::sopa:

Bana göre bu da hırsızlık işte. Böyle bir şey almadığını bile bile gitmiş almış paketi. İnsan demez mi "Pardon ben böyle bir şey almadım" diye. Çalınmamış hırsızlık değil diyenlere anlam veremiyorum, hiçbir yerde bulunamadıysa çalınmış demektir.

Diyelim ki bank görüntülerinden bulundu . Sabıka kaydı yoksa o kişiyi nasıl bulucaksınız ?

Bulurlar, belki orada bir çalışan veya sık gelen biridir. Hangi mağazadan hangi saatte alışveriş yaptığına bakılır. Kredi kartı kullanmış ise çat diye bulurlar. Hırsızlık suçtur ve açıkçası annesinin yanındaki poşeti düşürdüğünü sanmıyorum. Gelip çaktırmadan alıp gitmiş olabilir. Zaten avm lere dadanan hırsızları da biliyordur polisler.

Avm bankı avm ye ait sonuçta bulan kişi gidip danışmaya ben böyle bir saat buldum bankta dese, not bıraksa yada belirttiğiniz markaya gitse illaki size ulaşılırdı.Almak istemiş ve almış hırsızlık olmayabilir tamam ama ,kendisinin olmayan birşeyi bilinçli şekilde sahiplenmiş .
Çok acı veriyor insana değerli birşeyini kaybetmek bende tatilde gözlüğümü kaybettim İnan hala içim yanıyor pahalı idi ama giden gitti Allah sevdiklerimizi almasın yanımızdan .

İstanbul da yürürken böbrekleriniz bile gidebilir, değil ki bir pakette savunmasızca duran bir saat.. gçmiş olsun, bir şey çıkacağını sanmıyorum.. evet berbat bir şehir burası, telefonla konuşurken bile alıp kaçabiliyorlar dikkat edin..

Herkese Merhaba,

Haftasonu karşı karşıya kaldığım, sinirlerimi son derece bozan bir konu için fikirlerinizi rica ediyorum. Hediye gelen değerli saatim 1 saat içinde adeta yok oldu.

Cumartesi günü annemle istanbulda açık alan bir avm'de alışveriş yaptık bir mağazadan. Sonra annemi banka oturttum elimizdeki poşetleri de verdim yanına, bir yukarı çıkıp geldim. Yukarı çıkarken elim boştu. Sonra annemi o banktan aldım arabaya gittik eşyaları bıraktık. Markete uğradık ordan da birşeyler alıp arabayı aldık ve çıktık.

Eve geldiğimde arabadan poşetleri alırken farkettimki saat poşetim yok. Saat&saat karton kutudaydı ve su alıp içine koymuştum biraz içip. Yani düşse kesinlikle farkedilirdi. Alışveriş yaptığımız mağazaya gidip kamera kayıtlarına bakmalarını rica ettim, baktılar mağazaya girerken de çıkarken de kolumdaymış. Acaba annem bankta mı düşürdü veya unuttu? Sanmıyorum ama olabilir insanlık hali. Yani arabaya eşyaları koyarken demekki yoktu elimizde farkında değilmişiz. Ya da arabadan mı çalındı bilmiyorum.

Sonra evden geri çıkıp avm'ye döndük sorduk her yere baktık yoktu bilen gören. Ben 5 tl bulsam cebime atmam insanlar nasıl hemen başkalarının malına konabiliyorlar anlamıyorum. O kadar üzüldümki inşallah allah o kişiye kullanmayı nasip etmesin.

Ne yapmalıyım arkadaşlar? Avm'nin ve annemin oturduğu o yerin kamera kayıtlarnı seyrettirmek istiyorum.Polisi aradım bugün gelin ilgileniriz dediler. Ama bulunur mu ki annem orda unuttuysa ve biri hemen gelip aldıysa o kişi tespit edilebilir mi??

Nasıl bir yol izlemeliyim fikirlerinizi rica ediyorum. (Dün avm'deki her yere danışma,güvenlik sordum kimse birşey teslim etmemiş ) Çok üzgünüm
Yanlis hatirlamiyosam eger siz o saati dusurduyseniz veya bi yerde unuttuysaniz o esya sizden cikmis oluyo siz dusurdukten sonra calindiysa bisey yapilamiyo

İstanbul da yürürken böbrekleriniz bile gidebilir, değil ki bir pakette savunmasızca duran bir saat.. gçmiş olsun, bir şey çıkacağını sanmıyorum.. evet berbat bir şehir burası, telefonla konuşurken bile alıp kaçabiliyorlar dikkat edin..
3 defa Londra'da, 1 defa Polonya'da, 1 defa Almanya'da, 1 defa Kadikoy'de yankesici magduru oldum. Cok sukur hicbirinde kaybim olmadi:KK76::KK76:

Yari profesyonel fotograf makinami universitede, sinifta unutmustum. Kapidan ders programina bakip gidip onceki dersin hocasina birakmislardi...

Buna hırsızlık diyemeyiz ben demem en azından sokakta kim kutu para vs bulupda almaz ki hoş bu biraz farklı avm de olduğundan saatçiye bırakılabilirdi ama ben hirsızlık diyemiyorum

Back
X