• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avm'de Hırsızlık

geçmiş olsun, bir kurşun falan döktürün kendinize :)
Cok tesekkur ederim. HoppaBazilarinda ben fark ettim, bazilarinda duyarli vatandaslar mudahale etti. Kredi karti kullanmiyorum hic, yanimda da ihtiyactan fazla nakit asla tasimam. Yurtdisinda problem yasamamak adina pasaportun asli yerine fotokopisini tasirim. Boylece hirsizlik ya da bir yerde cuzdanimi kaybetmem durumunda asli bende kalmis olur.

Benimde basima geldi anadolu yakasinda kapali alisveris merkezinde yemek bolumunde arkadasima aldigim hediyeyi unutmusum sabahsi gittim bulup yemek bolumundeki yetkili kat gorevlisine vermisler ordan aldim. Ama sizinki zor biri bulsaydi danismaya birakmisti coktan artij bulmaniz cok zor :(

Ben mi algılayamadım

Saat hediye idi diyorsunuz poşette idi diyorsunuz

Kolunuzda saat takılı mıydı kayda baktık kolumdaydı demişsiniz

Sonuçta saat poşette ise ve poşet kayıp ise avm içi kamerada vardır ama arabaya koyarken düşürmüş de olabilirsiniz arada o poşeti

Genelde arada kaynayıp kağıt torbasını bırakmışlar banka diye çöpe de gitmiş olabilir

Hediye gelen saati poşetle değiştirmeye götürmüş, kayda baktık kolumdaydı dediği de yine poşet sanırım.

Gayet karışık anlatılmış ama Ben bu şekilde anladımx

Ben asla anlamıyorum bunu yapabilenleri.Biri bulduysa da danışmaya teslim etmeliydi ya da hangi mağazaya aitse oraya.Ben birkaç yıl önce modelinin daha ilk çıktığı zamanlarında bir restaurant tuvaletinde, tuvalet kağıtlığının üstünde bırakılmış bir şekilde i phone buldum , bir saniye bile düşünmeden oradaki görevlilere teslim ettim.Doğrusu budur , üzüldüm sizin adınıza bundan sonra çok daha dikkatli olun bir ders olsun size bu olay.

Bulurlar, belki orada bir çalışan veya sık gelen biridir. Hangi mağazadan hangi saatte alışveriş yaptığına bakılır. Kredi kartı kullanmış ise çat diye bulurlar. Hırsızlık suçtur ve açıkçası annesinin yanındaki poşeti düşürdüğünü sanmıyorum. Gelip çaktırmadan alıp gitmiş olabilir. Zaten avm lere dadanan hırsızları da biliyordur polisler.

Bilemiyorum hepsi olabilir .
Bende geçen ay yolda cep telefonu buldum şarjı bitmiş şifrede var açamadım karakola götürsem belki ulaşmazlar sahibine dedim .
Kendi kartımı takıp rehberinede ulaşamadım kartın arkadındaki numaradan belki belli olur diye rica minnet bisürü aracı koyup numarayı aldım bekledim günlerce yeni hat çıkarsında arıyım veriyim diye . Sonunda ulaştım sahibine verdim okadar çabama kuru bi teşekkür bike etmeyen ayı çıktı .
Bidaha bişey bulursam üstüne basıp geçerim .

Yani çöpe bile gitmiş okabilir

Bilemiyorum hepsi olabilir .
Bende geçen ay yolda cep telefonu buldum şarjı bitmiş şifrede var açamadım karakola götürsem belki ulaşmazlar sahibine dedim .
Kendi kartımı takıp rehberinede ulaşamadım kartın arkadındaki numaradan belki belli olur diye rica minnet bisürü aracı koyup numarayı aldım bekledim günlerce yeni hat çıkarsında arıyım veriyim diye . Sonunda ulaştım sahibine verdim okadar çabama kuru bi teşekkür bike etmeyen ayı çıktı .
Bidaha bişey bulursam üstüne basıp geçerim .

Yani çöpe bile gitmiş okabilir
Sonuna güldüm o kadar ugraşmışsınız bazen insanlar çok nankör:KK53:

Bence o çöpe gitmiştir çoktan. Bir poşet içinde kutu, yanında pet şişe. Bırakmışsınızdır bir yerde, biri de (görevli gibi) alıp çöpe atmıştır. Ben öyle hissettim valla.

Viaport dediğiniz yer uçsuz bucaksız,kocaman bir avm. Orada kamera kayıtlarından birşey çıkmaz,sanmıyorum. Arabamdan almış olabilirler diyorsunuz,aracınızın camı kırılmamış,kapıyıda açık bırakmamışsınızdır diye düşünüyorum,dolayısıyla bu ihtimali eleyin derim.
Bence poşetleri araca koyarken otoparkta bırakmıs olabilirsiniz (alışveriş sepetinin içinde olabilir yada yere koyduysanız kapıları açarken,orada kalmıştır)
Annenizi bıraktıktan sonra elinizdeyse poşet girdiğiniz mağazada yada annenizle markete gitmişsiniz,markette kalmış olabilir.
Hırsızlık yapılmamış,siz kaybetmişsiniz,görünen o ama tabiki kendisine ait olmayan birşeyi bulduğu için cebe atmakta iyi niyetli bir davranış değil. Sonuçta size ulaşma imkanı varmış bulan kişinin,pakette fatura varmış.
Saat yine kullanılabilir birşey ben avm otoparkında portatif tuvaletini unuttum kızımın (bebek arabasını katlarken yere koymuştum,orada unuttum)onu bile bulamadım geri döndüğümde,gören bilen yoktu,düşünün,bildiğiniz klozeti alıp gitmişler.
Parkta kum havuzunun orada kova kürek vs bırakmıştım başka cocuklarla oynuyordu kızım,sonra kaydırağa gitmek istedi,bende almadim çocukların önünden oynayın kenara koyarsınız dönüşte alırım diyerek onları bile toplayıp götürmüşler. Kova,kürek,tuvalet nasıl tenezzül edilip alınır anlamak mümkün değil.
Saati bulanda götürmüş olabilir hiç şaşırmam.
Belki görevli bulmuştur,temizlikçi yada sepet toplayan kişiler,onlarda almış olabilirler.

Back
X