avoncuların arasına katıldım bende satış temsilcisiyim...ya birşey sormak istiyorum bu bir ara gg 'der satış yapanlar için maliye ceza yagdırıyor demişllerdi acaba bizler içinde geçerli mi bu ? çünkü biz avonun satış temsilcileri oluyoruz onun ürünlerini satıyoruz pirimle...bunun için ceza yer miyiz ? merak ettigim bu.
ya müşteri porftföyümü genişletmek istiyorum bunu nasıl başarabilirim tuyo verseniz :)
önce aramıza hoşgeldin
avonun internet sitesine girince görürsün bir sipariş formu var onu bedava gönderiyorlar kodunu girersen, o formu doldurursan sorun olmaz bi nevi fatura gibi bişey.
ben derim ki:
-çantanda her zaman o ay katalogta indirimli olan ürünlerin numunesini bulundur bi de katalog tabii ki...
-müşterilerine siparişlerini verirken mutlaka içine numune koy. eğer fazla ürün almışlarsa uygun fiyatlı ürünlerden de alıp koyabilirsin. hem ürünü tanımış olur.
- evde bi sehpayı avon köşesi haline getir, oraya elindeki ürünleri numuneleri katalogları serpiştir gelen misafirlerin dikkatini çeksin hatta banyo wc gibi yerlere de katalog koy evde görünen bikaç yere katalog koyabilirsin:)
-elinde avon poşeti bulundur birilerine bişey verirken o poşetle ver
-kuaföründe bu konuyu aç mutlaka müşteri çıkacaktır
-insanlarla konuşurken lafı saç makyaj takı çanta gibi konulara getir ve avonun ürünlerinden bahset işe yarar
-öğrencilerden tanıdığın varsa onlar da senin müşteri portföyünü geliştirmende oldukça yardım edecektir.
-günlere davetlere katıl mutlaka avon muhabbeti aç
-ben bi ara apartmanda komşuların posta kutularına katalog koymuştum:)