Merhaba canlarim,
bu konuyu buraya dogrumu actim bilmyiorum, yanlis ise affiniza siginiyorum.
Uzun zamandir araniza katilmadigim icin, beni tanimayanlar icin kisaca kendimi tanitmak istiyorum. Ben Almanya`da dogmus, büyümüs, yetimis bir kizim. Bu yasima kadar (28) hep burda yasadim ve buranin egimitini aldim, ve aslinda cok da güzel bir isim var...
Bir kac senedir, icimde hep Türkiye`ye giip orda yasayip, orda calisip, hayatimi orda sürdürme istegi var ve bu istek gittikce büyüyor. Artik neredeyse o noktaya geldim ki, gercekten bu istegi gerceklestirmek istiyorum...
Benim sorunum ise, bu istegim oldugundan beri bir cok insandan hep ters tepki aldiyorum. Bir cok insan, Almanya`da dogmus büyümüs bir insan Türkiye`de yasayamaz, affalar kalir, ayak uyduramaz, burda ki düzeni orda arar, hayat standardlarina ayak uyduramaz, kiz olarak istedigi zaman istedigi yere gidemez vs vs vs diye olumsuz tepkiler aliyorum. Ve ben hic düsünmeden gitmek istedigim vatanima artik korkuyla bakiyorum. Yani gitmek istiyorum, kendime güveniyorum da ama korkuyorum... Ya bütün bu insanlarin söyledigi dogru ise ozaman ne yaparim? Tabiki bu konuya sicak bakip beni destekleyen insanlar da var...
Aranizda kesin Almanya veya Avrupa`nin herhangi bir ülkesinde dogup, yetisip, ya evlenip Türkiye`ye yerlesen, ya da is icin egitim icin yerlesen mutlaka vardir. Hatta sanirim benim canim arkadaslarim MutlulukRecetesi ve Surmeli bunlardan biri. Ögrenmek istedigim ise, burdaki yasantinizla orda ki yasantinizla arada farkiniz nedir, zorluk cektiniz mi, ilk zamanalr nasil gecti, neler yaptiniz neler yasadiniz. Bu aldigim olumsuz tepkiler yerlimi yersizmi. Benimle biraz fikir, yorum ve yasadiklarinizi paylasirsaniz cok sevinirim, ve de bana cok ama cok yardimci olursunuz. isin kötü tarafi ise, artik millete laf anlatamiyorum, beni bu istegimden vazgecirmek icin bin bir türlü bahaneler buluyorlar, ozaman söylenenler benim cok zoruma gidiyor, kimse beni anlamiyoru diye icime atiyorum bu seferde. Yardiminiza ihtiyacim var acikcasimafoldumbenmafoldumben