selam!
bende viyanada kaliyorum.. ve su anda en büyük hayalim türkiyeye yerlesmek..
sende basarmissin masallah.. yani imkansiz degil.. bende cok duydum. özellikle trdeki akrabalarimdan.. türkiyede edemezsin falan filan...
ama burda hayat yok.. viyanayi biliyorsun.. almanyanin köln'ü, berlin'i gibide degil.. biraz köy gibi.. cok kücük.. turistler viyanaya geziye geldiklerinde bir günde hepsini görüp seyahat bitiyo..
avusturyayi kücük görmüyorum.. allah'a sükür ekmeyimiz asimiz burdan yillardir.. ne demis atalarimiz ekmek veren el isirilmaz..
ama bülbülü altin kafese koysanda yinede vatanim vatanim der..
bizimkiside aynen öyle.. 5 ay önce 10uncu viyanaya tasindim.. tamda yabanci düsmanlarin oldugu yere.. burdaki insanlardan tiksinmeye basladim artik.. bazen oluyor laf atiyorlar baskalarina, karismadan edemiyorum, bazen bana satasiyorlar.. olmuyor.. her ne kadar entegre olsanda kabul edilmiyorsun.. almancam cok iyi, avusturyalilarla cok iyi anlasiyorum.. saclarim siyah olmasa anlamicaklar zaten türk oldugumu.. ama yinede kabul edilmiyorsun.. yok neden.. cünkü kabul etmek istemiyorlar..
tamam türkiyede kurnazlar cok, cekemezlik var.. ama yine.. yolda düssen, kardes deyipde ayaga kalkmana yardim edenler var.. insanlik var türkiyede.. en cok onu özlüyorum..
alisveriste oluyorum.. kasacilarin surati on karis.. sanki bedave istiyorsun.. türkiye.. abla diye halini hatrini sorarlar...
üniversiteye yazildim.. bir an evvel (allahin izni ve yardimiyla) bitirip türkiyede güzel bir is bulmak istiyorum.. buraya olacagina faydam, vatanima gitsin emegim.. en azindan emek diye sayilir orda.. burda hor görülüyorsun sadece, iste bizim vergilerimiz size gidiyor diyerek..
cevremde dönenlerde oldu, mutlular..
basta tabii zorluk ceker insan.. herseyin zorlugu vardir.. kolay denen bisey yok.. ama senin dedigin gibi.. güzel demissin.. kalbini dinle..
para cok önemli, ama hersey degil.. ömrümü burda gecirsem, emekligimde kenarda 10 kurusum olsa neye yarar, insanlik kardeslik görmedikce.. huzursuz gectiyse kac yazar..
AB bölümüne yazildim.. en büyük hayalim, türkiyenin ab kollarinda calismak.. vatanima emek vermek...
Yudumaki, kac yasindasin.. ve türkiyede ne kadar mutlu olabildin.. hayallerin gerceklestimi, istedigin tatminligi bulabildinmi ?
almancayi unutuyormu insan, yoksa ayni mi kaliyor?
katiliyorum,
senin icinde hersey hayirlisi olsun canim