Avrupa vatandasligi ve sorun olabilecek bir durum

Zaten Türkiyede yaşıyorsanız durum biraz daha farklı.. O zaman o kadar vahim değil. Yinede tanıştığınız kişilerin ilerideki planlarını dinlerken yurtdisi planı yok mu dikkat edin. Kariyeri olan onu zaten kendide başarır bir şekilde.

Ha o sekilde diyorsunuz. O biraz yanlis anlasildi sanirim. ikisiyle de ayni anda yemege cikmadim tabiki ama ikisi ile de yakin zamanda tanistirildim. Birisi ile daha bir frekansimiz tuttu ve onunla bu hafta sonu tekrar görüsecegim. Digeri ile de pek uyum yakalayamadik diye o sekilde haber gönderdim.
Yanlis anlasilmasin öyle birden fazla kisiyle birsey yasamiyorum sadece su an bekarim diye ailem dostlarim bana ha bire birisini öneriyor evlenmek icin.... :/ hic de sevmem ama artik acaba bu sekilde daha düzgün birisiyle mi tanisabilirim diye kabul ediyorum.
Gecmis aylarda cok sacma insanlarla tanistim kendim cünkü.

Şimdi oldu, ben ikisine de cevap vermeden görüştünüz sandım, o yüzden sordum.
Yinede kendinizi çok yıpratmayın, inşallah düzgün biri ile karşılaşırsınız
Yaş kaçtı_??

Olabilir bunu sizi tanıştıranlar belki bunu çoktan onalra söylemişlerdir. Planlarını sizin vatandaşlığınız üzerinden yapanları görürseniz uzayın.

Mantık evliliği diyorsunuz zaten,karşı taraf da size aşık olmadığına göre bu sebeple sizi isteyebilir,ben kendim için en avantajlı eş tercihini yapayım ama o benim kaşıma gözüme mi vurulsun diyorsunuz??

Şimdi oldu, ben ikisine de cevap vermeden görüştünüz sandım, o yüzden sordum.
Yinede kendinizi çok yıpratmayın, inşallah düzgün biri ile karşılaşırsınız
Yaş kaçtı_??
tesekkür ederim. yasim 31.

valla 3 bilezik 5 bilezik icin insanlar nisanli atabildigine gore, vatandaslik hayli hayli es secme sebebi olur,
mantik evliligi yapacagim dedikten sonra buna takilmayin bence.
sadece siz kendi mantiginiza uyduruyorsaniz onun mantigini dert etmeyin, siz kendi kriterlerinizi olgunlastirin.

mantik evliligi derken kastettigim asik olup vurulup diger herseyi göz ardi edip evlenmek degil de, sevip hoslanip, hayat ve kültürlerimizin benzedigi, aile yapilarimizin benzedigi, birlikte yol alabilecegimiz bir gelecek kurabilecegim birisini tercih etmek aslinda.
Tabiki karsimdakinin de bana vurulmasini beklemiyorum haliyle ama benim derdim sadece bu vantandaslik konusuna takilip benile birlikte olmak isteyen olur mu diye idi aslinda. Ben pek ihtimal vermiyorum ama teyzem de bu konunun üzerinde durunca buraya size de danismak istedim.

Mantık evliliği yapmayın evlilik hali hazırda kolay bi kurum değil,sevmediğiniz bi adama bi ömür katlanamazsınız,eşim daha az önce bulunduğum alakasız bi yerden sırf eve geçerken zorlanmayayım diye alıp eve bıraktı,hemde mesai saatinde ki suyunu almaya üşenir çoğu zaman,arada aşk olmazsa kimse kimseyi kollamıyor,düşünmüyor hayatını kolaylaştırmıyor. Sadece aşk değil ama ille de aşk olsun.

Kusura bakmayın ama biraz saf gördüm sizi.
Yıllardır Avrupa'da yaşayan bir Türk olarak "vize olarak kullanılmak" tabirini hiç duymadınız mı?
Böyle bir şey gerçekten var. Nasıl anlayacağınıza gelince gelecek planlarından bahsederken belli ederler genelde. Bence belli etmemesi için çok zeki olması lazım..

Yalnız anlamadığım sırf aile baskısı ile evlenmiş olmak için mantık evliliği ile evlenen birinin, karşı tarafının kendine göre haklı sebeple yaptığı mantık evliliğine de saygılı olması gerekmez mi?

Biraz yüksekten uçmuyor musunuz?
Sanki Avrupa da insanları kırmızı halıyla karşılıyorlar.

Biraz yüksekten uçmuyor musunuz?
Sanki Avrupa da insanları kırmızı halıyla karşılıyorlar.
Valla haklisiniz.
Bu sekilde sirf Avrupaya kapagi atayim diye evlenen "ithal" damatlar, Avrupada dil sorunu yasayip, is bulamayip, uyum sorumu yasayabiliyorlar.
E konu sahibi; siz madem mantik evliligi yapicaksiniz; karsi taraf da Avrupaya yerlesme bazli mantik evliligi yapiyor olabilir.
Aileniz baski yapiyor diye acele karar vermeyin; iyice taniyin evleneceginiz kisiyi.

Zaten tr de kizmi yok bacim senle olmak isteyen zaten avrupa hayali icinde.. ama sen bastan sona hata icindesin.. mantik evliligi diye bisey yoktur sevmedigin biriyle bi ömür geciremezsin.. baski falan filan bunlar bos seyler sevmek sevebilmek deger vermek önemli bi evlilikte.. arti sen zaten bu kisiler türkiyeden hicbirini taniyamazsin icine girmeden gercegi bilemezsin bide anlatiminiz cok tuhaf sanki manavdan elma armut seciosunuz

"mantik" evlilligi kavrami bir cogunuz icin farkli anlamlar tasiyor gördügüm kadariyla. Her biriniz kendince haklisiniz ama emin olunki ben "mantik" evliligi yapsam dahi sevmedigim, saygi duymadigim, birlikte olmaktan hoslanmadigim hic kimseyle evlenmem zaten. Benim burda kastettigim cok farkli bir sey: kör kütük asik olabilecegim birisini beklemedigimi ve daha cok sevgi saygi cercevesinde gelisecek bir iliski aradigimi belirttim sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…