Avrupa vatandasligi ve sorun olabilecek bir durum

Benimde ayni ülke vatandasligim var ama kimse bunun icin yaklasmadi.

Vatandaslikla bitmiyor ki adamin orada yapabileceği ona uygun isi var mi ki

Bilmiyorum ama kimse avrupa vatandaşı diye gözümde es adayi olamaz asla..
Zaten kendini bilen mantıklı kendini yetiştirmis biri ise eger avrupa vatandasliginizi düşünürken kendi is imkaninida düşünmesi gerekir.
Yoksa hah bu avrupa vatandaşı bununla evlenince yasadim aAllah durumu bana ilginc geliyor.
Yorumlara baktim bircok insan da olabilir demis bilmiyorum sadece bana ilginç geldi demek ki

Belki karsinidakide mantik evliligi dusunuyordur.yabanci vatandasliginiz ona mantikli gelir sizi tercih eder.olamaz mi ayni sizin dusunceniz gibi.

Turk insanının kafası böyle çalışıyor gerçekten de
Benim 3. Dünya ülkelerinden çok iyi bir sevgilim vardı, o kadar insandan duydum ki 'pasaportun için senle birlikte' diye. Pasaportum da TC yani,yan komşuna bile gidemiyorsun vizesiz :))
Sonra hayatıma bir Amerikalı girdi. Adam in midir cin midir bilmeden 'oo ABD pasaportu, kacirma' falan diyenler oldu
Bana çok saçma geliyor. Ama cidden bu şekilde düşünen insanlar var.
Ama senin durumunda, yani aşksız - mantık evliliği yapanlarda bunu kriter olarak görmelerinin ne sakıncasi var ki?
Nasıl sana adamın mesleği,evi Arabası,ailesi gibi seni refaha erdirecek şeyler bir seçim kriteri olacaksa adama da senin işin,pasaportun,ailen falan artı bir seçim kriteri olacaktır.
Adı üstünde mantık evliliği ..
Yine de boyke bir cekinceniz varsa "asla başka yerde yasamayacagim, kesinlikle Türkiye'yi bırakmayacağım" falan dersen belki 'bundan bize is cikmaz' diye düşünebilirler

Once ok diyolar sonrada evlenince gitmek istiyolar genede:)) tanidigim birinin basina geldi:)

supheye dusecek bir sey yok cunku dediginiz gibi tanistirildiginiz kisiler her turlu yurt disina cikabilecek kisiler

Teyzeniz çok doğru söylemiş. Herkes kapağı dışarı atmaya çalışıyor. Kişinin niyeti oysa zaten konuyla ilgili iştahlı iştahlı sorular sormasından anlaşılır.

Adam doçent diyorsunuz. Yeşil pasaportu falan vardır belki :)
Bence teyzeniz biraz abartmış...
Okumuş etmiş insanlar sırf Avrupa’da yaşamak için evlilik yapacak degil. İsterlerse giderler zaten. O kadar büyük nimet değil yani...

Bir de aynı anda iki kişiyle görüşmek değil mantık evliliği.
Biri ile görüşün. Olmayacağını düşünürseniz kararınızı bildirip, ikinci biri ile görüşün.
İsterseniz 20 kişi ile görüşün böyle olduktan sonra.
Diğer türlü çirkin bir hal alıyor bana göre...

Geliyolar sonra buraya ayak uyduramiyolar dil yok is yok mantik evliligide olsa karsi taraf attan inip essege binmis gibi hissedio kendini avrupayi bisey saniyolar ama avrupada hayat yok zaten bunu bilmiyolar bence aileniz oturdugunuz yerden birilerini bulsun siz sevip buraya getirseniz bile zorlancaksiniz dili bilmeyen esiniz hicbisey yapmicak herseye siz kosucaksiniz bide bu yönden bakin

Yok zaten benim de yakin zamanda yurt disina gitme gibi bir planim yok. ailem de antalya'da yasiyor. sadece vatandasligim var ama hayatimizi türkiye'de yasiyoruz zaten. sanirim orda bir yanlis anlasilma oldu.

Böyle bir durum tabii ki var, düşünmemiş olmanız beni şaşırttı. Kaldı ki mantık evliliği yapacaksanız, karşı tarafın da hem kafama uyan, hem beni avrupaya götürebilecek kadın diye bakıp sizi tercih etmesi çok normal.

Ben de Amerikan vatandaşıyım, ve bu yüzden peşime takılan tipler oldu Türkiye'de. Hiç birine yüz vermedim, vermem de. Zaten Abd'de yaşadığım için Türkiye'den biriyle evlenmem çok düşük bir olasılık...

Eğer Türkiye'de yaşıyorsanız Avrupa vatandaşı olduğunuzu saklamak kolay. Söylemezsiniz olur biter. Avrupa'da yaşıyorsanız saklamak zor. Türkiye'den birini aramayın derim o zaman. Ama genel olarak bu durumun saklanması taraftarıyım yani.

Teyzeniz çok haklı.
Evlenince Türkiye'de kalacağım, Avrupa'ya asla adım atmam deyin.
Belki niyetlerini açık ederler.

E mantık evliliği bu demek değil mi zaten? Siz onda mantikli birşey ararsanız o da sizde arar.
Tavsiyem,aşık olursanız evlenin.
Şöyle bir fark olduğunu düşünüyorum;
Konu sahibi ömürlük yuva kurmak istiyor.
Karşı taraf belki Avrupa'ya kapak atıp, oturum alınca konu sahibini terkedecek.

Ben yaşadim...

Akli basinda, mantikli insanlar sizin gibi düsünüyor ama toplumun buyuk cogunlugu hic dusunmuyor. Dil problemi, is problemi, sosyal cevre kimse olayin bu taraflarina bakmiyor. İnsanlar saniyorlarki ben avrupaya gidicem paraya para demicem artik. Ulkede mühendislik bitirmis ama avrupada fabrikada calisan yiginla insan var. Fabrikaya ise girmekte kolay degil bunun dil problemi var belki inanmicaksiniz ama torpili var.
Oysa türkiyede Kuranin üzerine yemin ederim ki asgari ücretle calisan bi insan burdankilerden daha sosyal

Kapagi atiyim mantigiyla avrupa vatandasi kadinlarla evlenmeye can atan o kadar cok insan var ki sasar kalirsiniz

Konu sahibi teyzeniz dogru demis , ven cok rastladim , ayrica mantikla evlilik olmaz , sevmediginiz bir adamla nasil seviseceksiniz?

Evlenseniz bile Almanyada yaşamadığınız için kullanamaz çocuğunuz olmadığı sürece o hakkını gittiniz diyelim 5 yıl sizinle evli olarak Almanyada yaşayıp dil kursuna gitmesi sigortalı bir işte çalışması gerek.Zaten 5 yılda adamı tanırsınız baktınız bu sebepten yol verirsiniz o zaman.

Yorumlara baktım tekrar da, bayagi yasayan varmis cidden.
Bana bunun icin yaklaşan olmadığı icin cok şaşırdım açıkçası.
Hic aklima gelmez inanin birinin bana avrupa hayaliyle gelmesi....
Mesela nisanlimin da baska bir ülkede vatandasligi var ama ben o ülkeye gitmek istemiyorum is durumum uymuyor bile
Ben cok fazla inceleyip düşünürdum ve sanırım Turkiyede ki düzenimi de bir erkek olrak kolay kolay bozmak istemezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…