Once ok diyolar sonrada evlenince gitmek istiyolar genede:)) tanidigim birinin basina geldi:)Turk insanının kafası böyle çalışıyor gerçekten de
Benim 3. Dünya ülkelerinden çok iyi bir sevgilim vardı, o kadar insandan duydum ki 'pasaportun için senle birlikte' diye. Pasaportum da TC yani,yan komşuna bile gidemiyorsun vizesiz :))
Sonra hayatıma bir Amerikalı girdi. Adam in midir cin midir bilmeden 'oo ABD pasaportu, kacirma' falan diyenler oldu
Bana çok saçma geliyor. Ama cidden bu şekilde düşünen insanlar var.
Ama senin durumunda, yani aşksız - mantık evliliği yapanlarda bunu kriter olarak görmelerinin ne sakıncasi var ki?
Nasıl sana adamın mesleği,evi Arabası,ailesi gibi seni refaha erdirecek şeyler bir seçim kriteri olacaksa adama da senin işin,pasaportun,ailen falan artı bir seçim kriteri olacaktır.
Adı üstünde mantık evliliği ..
Yine de boyke bir cekinceniz varsa "asla başka yerde yasamayacagim, kesinlikle Türkiye'yi bırakmayacağım" falan dersen belki 'bundan bize is cikmaz' diye düşünebilirler
supheye dusecek bir sey yok cunku dediginiz gibi tanistirildiginiz kisiler her turlu yurt disina cikabilecek kisilerben de sizin gibi düsünüyordum hep. sonucta hic bir erkek sadece bunun icin benimle o yola girmez gibi geliyor. Zaten tanistirildigim kisiler de biri akademisyen docent üniversite de diger de bilgisayar mühendisi yani aslinda ikisinin de benim haricimde yurt disinda yasayabilme calisabilme olanagina sahip.
teyzem böyle diyince bir süpheye düstüm sanki...
Yok zaten benim de yakin zamanda yurt disina gitme gibi bir planim yok. ailem de antalya'da yasiyor. sadece vatandasligim var ama hayatimizi türkiye'de yasiyoruz zaten. sanirim orda bir yanlis anlasilma oldu.Geliyolar sonra buraya ayak uyduramiyolar dil yok is yok mantik evliligide olsa karsi taraf attan inip essege binmis gibi hissedio kendini avrupayi bisey saniyolar ama avrupada hayat yok zaten bunu bilmiyolar bence aileniz oturdugunuz yerden birilerini bulsun siz sevip buraya getirseniz bile zorlancaksiniz dili bilmeyen esiniz hicbisey yapmicak herseye siz kosucaksiniz bide bu yönden bakin
Teyzeniz çok haklı.Merhabalar arkdaslar,
önceki konularimda da belirttigim üzere bekarim ve bu aralar bir kac kisiyle tanistirildim (aile ve dostlar araciligi ile).
Henüz bir sey yok ortada ve benimle tanistirilan kisileri yakin markaja alip degerlendirmeye calisiyorum.
Zaten aska inanan birisi de degilim ve cok muhtemel mantik evliligi yapacagim gibi görünüyor.
Dün teyzem "sende avrupa vatandasligi var. bundan dolayi da seninle ilgilenenler olacaktir. herkes ülkeden kacmak istiyor. tanistigin kisilerde buna dikkat bence. sadece bu sebepten ötürü seninle birlikte olmak isteyen varsa hemen ele" dedi.
Ben bu konuyla iglili hic bu sekilde düsünmemistim ama sizce böyle bir durum söz konusu olabilir mi ya? olursa da nasil anlayacagim? Normalinde pat diye de belirtmiyorum bunu ama sohbetlerde ortaya cikiyor tabiki. Saklasam mi ne yapsam? Bilemedim gercekten....
Bir bu kriter eksikti hayatimda.... :/
Şöyle bir fark olduğunu düşünüyorum;E mantık evliliği bu demek değil mi zaten? Siz onda mantikli birşey ararsanız o da sizde arar.
Tavsiyem,aşık olursanız evlenin.
Yazan oldu mu bilmiyorum ama şu an size talibim o derece kaçmak istiyorum ülkeden
Benimde ayni ülke vatandasligim var ama kimse bunun icin yaklasmadi.
Vatandaslikla bitmiyor ki adamin orada yapabileceği ona uygun isi var mi ki
Bilmiyorum ama kimse avrupa vatandaşı diye gözümde es adayi olamaz asla..
Zaten kendini bilen mantıklı kendini yetiştirmis biri ise eger avrupa vatandasliginizi düşünürken kendi is imkaninida düşünmesi gerekir.
Yoksa hah bu avrupa vatandaşı bununla evlenince yasadim aAllah durumu bana ilginc geliyor.
Yorumlara baktim bircok insan da olabilir demis bilmiyorum sadece bana ilginç geldi demek ki
Yazan oldu mu bilmiyorum ama şu an size talibim o derece kaçmak istiyorum ülkeden
Kapagi atiyim mantigiyla avrupa vatandasi kadinlarla evlenmeye can atan o kadar cok insan var ki sasar kalirsinizbiz sevgiliylen bi arkadasida esimi buna benzer bir sekilde doldurmustu sen devlet personelisin o ozel sektor seninle bunun icin birlikte olabilir dikkat et diye esimde bana bunu soyledi isim vermeden boyle dusunuyolar dedi ben boyle bisey olsun istemem benimle param icin birlikte olunmasini dedi (özguven patlamasi yasiyor) annemin maasi esiminkinin 3 katiyken ben tek basima daha iyi bir maas alirken maasina kanacakmisim neyse evlendik adam bogazina kadar borca batmis megerse ode ode bitmedi hala arada bi yerlerden borc cikiyor yani demek istiyorum ki hayatta iyi sartlara sahip tek kisi siz degilsiniz teyzeniz biraz ucuk dusunuyor bence kafa baska calisiyor yani kimse avupaya gidecegim diye hic olmayacak insanla birlikte olupda hayatini yakmaz kolay kolay
Ben yaşadim...
Akli basinda, mantikli insanlar sizin gibi düsünüyor ama toplumun buyuk cogunlugu hic dusunmuyor. Dil problemi, is problemi, sosyal cevre kimse olayin bu taraflarina bakmiyor. İnsanlar saniyorlarki ben avrupaya gidicem paraya para demicem artik. Ulkede mühendislik bitirmis ama avrupada fabrikada calisan yiginla insan var. Fabrikaya ise girmekte kolay degil bunun dil problemi var belki inanmicaksiniz ama torpili var.
Oysa türkiyede Kuranin üzerine yemin ederim ki asgari ücretle calisan bi insan burdankilerden daha sosyal
Ben hanımefendiye talip oldum ama cevap gelmediEf sa ne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?