Avrupa vatandasligi ve sorun olabilecek bir durum

Var öyle tipler, ozellikle de son donemde cok artti türkiyenin gidisatindan dolayi.

Zaten turkiyede yasiyormussun, soylemene gerek yok bence.

Bende maalesef annemin kriterleri eksikmis gibi( bende az degilim), bide bu kriter cikti ortaya diyorum.
Ben avrupada kaliyorum ve bunu cokca kes duydum. Ama hic bi zaman bi insanin bu kadar kotu olup " oturum alabilmek icin su kizi sevmedgim halde evlenem" diye dusundugunu aklima getirmek istemedim.
Burda oturumu olmayanlar genellik turkiyede pek okumamis, en fazla lise mezunu olup buraya gelip pekte yuksek bi meslegi olmayanlar.
Ben yinede hayir diyorum bu kesime.
Hani oturum mevzusundan degil asla, dusuncem. Sebebi" ben avrupada buyudum ve buranin dusunce sahibine hakimim, turkiyede buyuyup lise mezunu birinin dusunce tarzi bambaska olur, anlasamam ben bu kisilerle, hem ben dominant bi karaktere sahibim, oturumu olmayanin ehliyetide yok, avrupada kendini idare edebilecek dilide yok. Ben benden daha dominant bi erkek isterim" diyedir hayir deme sebebim.
O yuzden acik degilim bu taliplere.
Yok hani univrsite bitirmis, muhendis felan, en azindan ilgilizcesi varsa. O zmn degerendirebilirim. Teyzenin/ halanin dedigi mevzuyu dedigm gibi hic kafa yormadim, haklilik payi ne kdr bilemem.

Ben tam anlamadim suan avrupada mi yasiyorsunuz yoksa tr de mi? avrupa da yasiyorsaniz zaten ya oturumunuzun oldugunu ya da vatandasliginiz oldugunu sizinle tanisan herkes bilir. Vatandasliginiz var ve tr de yasiyorsaniz cok bisey farketmez cunku avrupaya gelmek niyetinde olan biri halihazirda herhangibi avrupa ulkesinde yasayan,kurulu duzeni olan birini tercih eder.boyle olaylar cok oluyor tabi ki Ben cok duydum oturum icin evlilik yapanlari. Hangi ulkenin vatandasisiniz?

alman vatandasiyim ama türkiye'de yasiyorum. ailem de türkiye'de yasiyor. Babam almanya'da büyümüs ve ondan ötürü ben ve kardesim de alman vatandisligina hak kazandik otomatik olarak ama dedigim gibi simdilik yurt disinda yasama gibi bir planim yok. Istanbul'da yasiyor ve calisiyorum.

Ya madem turkiyede yasionuz evleneceginiz adamada b6nu diveksiniz zaten ozaman avrupa sevdsiyla ne alakasi varki siz orda yasiosaniz ne yapsin evlenen pasaportunuzu bitek siz giris cikis yapmak zorundasiniz evlenecwgin kisinin gitmesine gerek yok...

Boyle bir risk var mi? Ulkenin gidisatina bakarsak elbette var.. ama ben olsam sevdigim insani da kurtarmak icin pasaport alsin isterdim zaten, mantik evliligi de yapmazdim gerci :) bence siz mantik degil de ask evliligi yaparsaniz bu sorun da ortadan kalkar gibi..

Siz nasıl mantık evliliği yapmayı düşünüyorsanız, onlar da mantık evliliği çerçevesinde düşünüyor olabilirler.

Bir de yanlış anlamadıysam, ikisi ile de aynı anda görüşmeye devam mı ediyorsunuz?

aslinda öyle evet. ben de karsimdakini mantik cercevesinde degerlendiriyorum aslinda. haklisiniz. ama tabiki sonucta birsey hissetmezsem ilerlemem. Uarim karsi taraf da öyle düsünür. tabiki hic bir seyin garantisi olmaz bu islerde.

Birşey hissedince o mantık evliliği olmuyor zaten :)

sevde hanımmm desti izdivacınıza talibimmm ben aha haa.Macera dolu Americaaaa AMERİCAAAAA

aracı işleri de yaş çoğu zaman birşey çıkmıyor

Ablacim sen de adamlara bayildigin icin degil, mantik cercevesinde gorusuyorsun. Adam gibi isleri gucleri kazanclari olmasa sen bu adamlara alici gozuyle bakar miydin?

Onlarin kazanci, meslegi neyse senin de vatandasligin o. Her 2 taraf da asik oldugu icin degil, kendilerine uygun dunyevi kriterler cercevesinde yaklasiyor. O yuzden adamlar vatandasligin icin evlense bile bence sorun yok.

Yorumlarda herkes vatandaşlığndan bahsetmiş nasıl vatandaş oldunuz ya illa orda mı doğmak gerekiyor ben de olmak istiyorum. Yüksek lisans yapıyorum ama öyle çok zeki değilim niye alsınlar beni. Puff bu konu tadımı kaçırdı

Canim anne veya babasi alman vatandaşı olan cocuk kan bagi ilkesi geregi direk Alman vatandaşı oluyor.
Baska sartlarda var. Benimki böyle.
Oturum ,çalışma, orada doğum falan öyle şeylerde vardi sanırım.
Cocuklarin icin istersen bir Alman koca bu isi çözer; )
Senin icinde is imkani varsa çalışmak yl icin falan gidebilirsin.
Sonra vatandaşlık da alirsin .
Ama önemli olan vatandaslik degil bana göre is imkanin varsa ohh tamam iste git yasa.
Vatandaslik olsa da is yoksa gidincede hosgeldin demezler muhtemel

Evet benim babam alman vatandasi o sebepten ötürü ben ve kardesim de ayni haka sahip olduk. Vatandasligimdan ötürü baska bir avrupa ülkesinde univ okudum ve yine baska bi avrupa ülkesinde 3 sene calistim. tek avantaji bu oldu benim icin. Su an eilem dahil Türkiye'de yasiyoruz ama.
Ileride tekrar gider miyim bilmiyorum. Kismet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…