Avrupa'da ailelerinden alınan çocuklar

annemannemannem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2011
52
8
86
selam kızlar
3 tane çocuğum var ,eşimde bende çocuklarımız için herşeyimiz satalım başka bir ülkeye gidelim dedik.
çok fazla detaylı araştırmalara başladım, zaten birçok ülkeyi gezdik gördük.

Avrupa'da bazı ülkelerde ailelerinden alınıp devlet korumasına giren veya koruyucu ailelere verilen çocukları okudum videolar izledim. içim sızladı ,hala üstümden atamadım
Yıllarca çocuklarına hasret kalanlar var ,
çocuğun elinde küçük bir yara olsa , şiddet var diye çocuğu alıyorlar buna benzer şeyler.
benim çocuklarım var hoplaya zıplaya düşe kalka büyüorlar,
Ben çocuklarımın daha iyi şartlarda büyümesi için Avrupa da bir ülke ararken bu riski göze alamadım.

bu konuda bilginiz varmı

tabi ki öyle pat diye bişey olmuyor,bunlar çok büyük işler,
Sürekli seyehat ettiğimiz belli bir çevremizin olduğu bir ülke, vize, dil iş bunlar sorun değil.
belli bir maddi bütçemizde hazır.

ama anne olunca hiçbişeyi gözüm görmedi ki, o videolar yazılar çok acımasızca

Bende yurtdisindayim evet cocuklar ailelerden aliniyor ama bu sizin kararinizi nasil etkiledi onu anlamadim? Sonucunda her ulkede kanunen cocuklar bi sekilde korunuyor. Eger aile alkol uyusturucu yolundaysa veya siddet gosteriyorsa devlet tabiki sahip cikiyor. Oyle kcuuk bi siyriktan hemen cocugu sizden almazlar

öncelikle bilgileriniz için çok teşekkür ederim kızlar.
ben sadece internet ,haber programları bazı forumlardan araştırdıklarımı gördüm.
bende eşimde ne alkol ne sigara hiçbişey yok .mutlu mutlu yaşıyoruz. benim 7 yaş bir çocuğum + 4 yaş ikiz çocuklarım var
dün mesele ikizlerden birisi diğerini ısırmış ,aklıma ilk bu haberler geldi,
böyle bişey bu ülkerden birinde olsa diye ne olur diye.
birde 3 çocuk olunca haliyle yaramazlıkları hat safhada oluyor

kızlar bu konuda bilgim çok yok o yüzden çok taktım kafama

o izlediğim videolardaki görüntüler öyle ağırdı ki
sanki çocuktaki en ufak bir durumda alınıyormuş gibi bir algı oluştu ,çok korktum.

ne bileyim orada çocuklarımdan biri düşse bi kaza olsa alacaklar gibi düşündüm.

Türkiyeye bakıyorum da keşke bazı ailelerde de o korku olsa...

keşke ,çocuklarına eziyet eden şiddet uygulayan çocukların değerini bilmeyen herkese uygulansın tabiki.
ben çocuklarıma zor kavuştum ,kan pıh. yüzünden düşüklerim oldu vs vs .
ben şimdi onların saçının bir teline zarar gelmesin isterim, çocuklarım benim canım ciğerimdir, canımdan ötelerdir.

Elinde küçük bir yara olsa toplayıp götürmüyorlar o çocukları. Öğretmenlerden, komşulardan, tanıdıklardan, esnaftan gelen ciddi şikayetler sonucu pedagoglar eşliğinde çocukla da onlarca defa görüşülerek karar alınıyor. Üstelik şikayet geldi diye hop diye almıyorlar da. O çocuk doktor kontrolüne de giriyor pedagogun yanı sıra. Ayrıca ailelerle de psikologlar ve psikiyatristler görüşüyor. Buna benzer bir dizi uzun süren işlem sonucunda çocuğun alınıp alınmamasına karar veriliyor. Üstelik sadece fiziksel şiddet değil, psikolojik şiddete uğrayan çocuklar da alınıyor. Yani bize Türkiye'de lanse ettikleri gibi Avrupa'da göçmen çocukları ailelerinden ayırıyorlar gibi bir durum yok. Göçmenler genellikle çocuklara ve kadınlara şiddet uyguladıkları için çoğunlukla onların çocuklarına sosyal hizmetler sahip çıkıyor, iyi de yapıyorlar. Yani çocuğunuza psikolojik ya da fiziksel şiddet uygulamıyorsanız korkmanıza da gerek yok. Yere düşerken oluşan sıyrıkla çocuğu döverken oluşan yara bere fark ediliyor uzmanlarca.

Tabii ki güzel bir uygulama,
ayy dün gördüğüm o videolar sanki çocuk kaçırıyorlar gibiydi ,içim ürperdi. ne yalan söyleyeyim çok korktum
birde öyle bir haber yazıları felan yazılmış ki sanki hop diye çocuğu alıyorlarmış gibi

Avrupadayim. aynen cok korkarim elimden alinacak diye. Ama o kadar da kolay dgeil o isler. Sen hak hukuk bildikten sonra kim neden alsin elinden.
Benim de endisem vardi gercekten siddet gördügüne emin olunca aliyorlar cok normal.
Bir cocugum var. Yataktan düsmüstü doktora götürdüm. Zaten ailesen süpheli bir durum varsa arastirilir. Ama cocuga ciddi birsey olsa kayda gecerler diye biliyorum.
Bir tanidik arabasindan düsmüs ama firlama cikmis bebek yüzü gözü sismis diyorlardi. Onlari mesela not almislardir diyorlardi. Tekrarlanirsa üzerine giderler iyi bakiliyor mu diye..
Ama durduk yere neden alinsin. Ailelerinde ihmal sucu illa ki oluyor ki bu durum yasaniyor

ay ne bileyim anne olunca çocuğunun canı kanı senin canından daha değerli geliyor insana,
dışardan sadece yazılan çizilenleri okuyunca da haliyle korku oluştu içimde,

Bilgim yok ama haberlerde gördüm çok feci bir durum haklısınız...

Cocuga siddet zarar verecek anne baba degilseniz , veya suca karisip hapse falan girmiyorsaniz kisaca olaganustu durumlar yoksa neden cocugu alsinlar sizden.
O isler para pulla tam olarak cozulse yine iyi, kalifiye biri degilseniz yabanci dil bilmiyorsaniz oturma ve calisma izni almaniz cok zor.. Kisaca kolay degil yani cocuklarin sizden alinacak olmasi en son korkunuz olsun..

ay ne bileyim anne olunca çocuğunun canı kanı senin canından daha değerli geliyor insana,
dışardan sadece yazılan çizilenleri okuyunca da haliyle korku oluştu içimde,

cok normal yani ben de görmüstüm elinden aliniyor diye ama hic daha cevremden duymadim.
Düsünsede doktorlar bilmiyorlar mi en iyi anne bakar kötü de olsa. Ama siddet cok farkli bir olay.
Elinden aliniyorsa ya gercekten siddet var, ya da ailenin sorumsuz bir tutumu var.
Bir arkadas demisti yani hafifi engelli bir cift böyle durumda kalmis ama randevu saatlerinde bile dakik davranmamislar hop almislar zaman asimina ugrayinca elinden cocugu.
Sen dogru ol, hak hukuk bil ve de en önemlisi cocuguna dikkat et neden bu duruma düsesin

Çok teşekkür ederim bilgilerin için.
bu konuda internet ,haber vs bilgi kirliliği çok fazla

Linkini aradım ama bulamadım şuan. Bir kaç yıl önce bir olay vardı. Türkiye'de eğitimli ve ciddi anlamda iyi kariyerli bir çiftin 13 yaşında oğulları var. Boşanmaya karar veriyorlar ve sonrasında iş çirkinleşiyor. Ili tarafta birbirini görüşme kurallarına uymamakla suçluyor, çocukta bir çeşit hafif otizm olduğunu ve diğer ebeveynin çocuğu psikolojik olarak etkilediğini, mahkeme ifadesi konusunda baskı yaptığını vs. Iddia ediyor. Mahkeme de bunun üzerine bir süreliğine çocuğu devlet korumasına veriyor. Çocuğun annesinin blogu vardı. Bildiğin en iyi özel okullarda okuyan, anne-babasının ilgilendiği bir çocuk. Ihmal edilme gibi bir durumu yok. Ama yine de evinden alınıyor hiç alışık olmadığı yurt ortamında yaşamak zorunda kalıyor bir süre. Türkiye'de de olabiliyor yani böyle şeyler.

Almanyada yasiyorum kim gözünüzü korkutu bilmem ama sacmalamislar. Eger cocugunuz sagligini tehdit ederseniz. Bakmaz ihmal ederseniz, döver, yemez, icirmez ilgilenmezseniz evet elinizden alirlar ama öyle kolay degil o isler. Hangi ülkeye geliceksiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…