- 11 Nisan 2011
- 52
- 8
- 86
- Konu Sahibi annemannemannem
-
Almanyada yasiyorum kim gözünüzü korkutu bilmem ama sacmalamislar. Eger cocugunuz sagligini tehdit ederseniz. Bakmaz ihmal ederseniz, döver, yemez, icirmez ilgilenmezseniz evet elinizden alirlar ama öyle kolay degil o isler. Hangi ülkeye geliceksiniz?
Linkini aradım ama bulamadım şuan. Bir kaç yıl önce bir olay vardı. Türkiye'de eğitimli ve ciddi anlamda iyi kariyerli bir çiftin 13 yaşında oğulları var. Boşanmaya karar veriyorlar ve sonrasında iş çirkinleşiyor. Ili tarafta birbirini görüşme kurallarına uymamakla suçluyor, çocukta bir çeşit hafif otizm olduğunu ve diğer ebeveynin çocuğu psikolojik olarak etkilediğini, mahkeme ifadesi konusunda baskı yaptığını vs. Iddia ediyor. Mahkeme de bunun üzerine bir süreliğine çocuğu devlet korumasına veriyor. Çocuğun annesinin blogu vardı. Bildiğin en iyi özel okullarda okuyan, anne-babasının ilgilendiği bir çocuk. Ihmal edilme gibi bir durumu yok. Ama yine de evinden alınıyor hiç alışık olmadığı yurt ortamında yaşamak zorunda kalıyor bir süre. Türkiye'de de olabiliyor yani böyle şeyler.
keşke ,çocuklarına eziyet eden şiddet uygulayan çocukların değerini bilmeyen herkese uygulansın tabiki.
ben çocuklarıma zor kavuştum ,kan pıh. yüzünden düşüklerim oldu vs vs .
ben şimdi onların saçının bir teline zarar gelmesin isterim, çocuklarım benim canım ciğerimdir, canımdan ötelerdir.
en ufak bişe oldu diye çocuklarını elinden almazlar.
velev ki aldılar. inan burdakinden daha iyi şartlarda yaşarlar.
zira burda hiçbirimizin sonu belli değil.
gitme olanağın var ve duruyorsan aklına şaşarım..
ben son günlerde evladım için o kadar endişeliyim ki. nasıl kurtuluruz diye düşünmekten uyku uyuyamıyorum.
bilmem anlatabildim mi??
Merak ettim eğitiminiz ve mesleğiniz bu kadarını bilemeyecek kadar yeterli değilse o ülkelere gittiğinizde ne il yaparak geçineceksiniz?
Avrupa'da yaşamıyorum,öyle bir niyetim de yok,hiç bir araştırmam olmadı şimdiye kadar.
Ben bile insanın bebesinin pat diye kucağınadan alınamayacağını biliyorum mesela...
Bende biliyorum en ufak bişeyde alınamayacağının mantığını ama aşağıdaki habere benzer çok şeyle karşılaşınca korkuyor insan
http://www.haberturk.com/dunya/habe...den-alinan-kiris-ailesi-evlatlarina-kavusuyor
iş vs ile ilgili size özelden yazdım burda çok bişey yazamıyorum
selam kızlar
3 tane çocuğum var ,eşimde bende çocuklarımız için herşeyimiz satalım başka bir ülkeye gidelim dedik.
çok fazla detaylı araştırmalara başladım, zaten birçok ülkeyi gezdik gördük.
Avrupa'da bazı ülkelerde ailelerinden alınıp devlet korumasına giren veya koruyucu ailelere verilen çocukları okudum videolar izledim. içim sızladı ,hala üstümden atamadım
Yıllarca çocuklarına hasret kalanlar var ,
çocuğun elinde küçük bir yara olsa , şiddet var diye çocuğu alıyorlar buna benzer şeyler.
benim çocuklarım var hoplaya zıplaya düşe kalka büyüorlar,
Ben çocuklarımın daha iyi şartlarda büyümesi için Avrupa da bir ülke ararken bu riski göze alamadım.
bu konuda bilginiz varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?