• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukat arkadaşlar bakabilir mi?

evet üzerine kayıtlı yüklü mal var

bu malları kendi parası ile almadı

çok yakın bayan dostunun (kardesı gbı gordugu ) maddı destegı ıle alınan mallar
seneler çncesinde yani 80 li yıllarda

bu bayan dostu da , kızına demiş annen mallarını sacmasapan ınsanlara devredecek sen bir arastır demiş
onlar senin hakkın kızı sensin
m,llet etrafına üşüşmüş , benden yana sana helal benim desteklerim demiş.

Şimdi, bu miras olayları oldukça karışıktır. Anne şuan sağ ve Alzheimer hastası olduğunu iddia ediyorsunuz. Öncelikle bunun heyet raporu ile resmileştirilmesi gerekmektedir. Daha sonra arkadaşınız vasilik davası açarak ,var olan mallar üzerinde yetkili olabilir.

öz kızının hakkı var
alabilir korumasına

alzhemier hastası kadın bir satış yapamaz ama satışı yapabilsin diye doktora götürmeyebilirler etrafındakiler
ilaç vs. kullanıyorsa daha kolay olur şansınız

ama muhakkak vasi vs. tayini isteyin... evladıdır tek mirasçıdır eşi yok ise (etrafına üşüşenler evlendirmiş olabilir)

Kimlikte annesi evet
18 yasından beri gorusuluyor ancak oyle normal anne kız ilişkileri yok
son 4-5 yıldır da anne kesınlıkle ıletısım kurmak ıstemıyor
sacmasapan ınsanlar evine üşüşmüş , yakınlık gösterıyorlar

Görüşmeleri gerekmez, kızı zaten kanunen varisi, mallar el değiştirmediyse otomatik olarak alır
Malları 65 yaşından sonra birilerinin üzerine geçirme durumu varsa dava açarak satış iptaline gidilebilir
65 den önce satış göstermişse yapılabilecek bir şey yok
Ama her açıdan dava, takip uzun bir süreç
Rahmetli annem öz annesi ile yaşadı böyle bir durum, kendisi değil ama teyzem dava açtı, 65 den önce ve akıl sağlığı yerinde iken satış yapıldığı için bir şey alamadılar.
Ayrıca hastalık durumunun heyet raporu ile ibrazı gerekir, akıl sağlığının yerinde olmadığı kanıtlanmadan bir şey yapmaları zor.

öz kızının hakkı var
alabilir korumasına

alzhemier hastası kadın bir satış yapamaz ama satışı yapabilsin diye doktora götürmeyebilirler etrafındakiler

ama muhakkak vasi vs. tayini isteyin... evladıdır tek mirasçıdır eşi yok ise (etrafına üşüşenler evlendirmiş olabilir)
yok evlendırme olayı yok
dr a kendısı de gtmez
hastalıgı agır değil çnk
kendisi dr a gtmezse kızı hak iddia edemeyecek sanrım anladıgım bu

öz kızının hakkı var
alabilir korumasına

peki hastanede alzaimer hastalıgı kanıtlanamazsa
65 yaş üzeri oldugu için yıne kızına danısmadan satııs yapılmayabılır mı

peki hastanede alzaimer hastalıgı kanıtlanamazsa
65 yaş üzeri oldugu için yıne kızına danısmadan satııs yapılmayabılır mı
bildiğim kadarıyla 65 yaş ve üstü kişilerin mal devredebilmesi için heyet raporu gerekiyor akli dengesinin yerinde olduğuna dair.
kızı savcılığa gitsin, yönlendirirler. eğer bu arada birileri kandırıp devralmışsa iptali için dava açar.

Kızı her koşulda yasal mirasçısı. Vasiyetinde mallarını başkasına vermiş olsa dahi kızı veraset ilamı çıkarttırıp saklı pay oranını alabilir.

Kızına davranış şekli hariç teyzenin hayatına imrendim valla. Gez, toz, az insan hatta hiç insan oh mis. Bu arada naparsa yapsın kız yasal mirasçısı, bu değişmez.

Kızına davranış şekli hariç teyzenin hayatına imrendim valla. Gez, toz, az insan hatta hiç insan oh mis. Bu arada naparsa yapsın kız yasal mirasçısı, bu değişmez.
bence çok imrenmeyin

hayatla sürekli kavga eden ve psikolojisi bozuk olan bir insan

denizin dibinde ,ıssız bir yerde ,dubleks bir evde basucunda silah tek basına yatan bır ınsan

kadın ölse bile çocuğunun saklı payı vardır, tamamını başkasına bırakamaz. dava açarak alabilir hakkını.

bence çok imrenmeyin

hayatla sürekli kavga eden ve psikolojisi bozuk olan bir insan

denizin dibinde ,ıssız bir yerde ,dubleks bir evde basucunda silah tek basına yatan bır ınsan

Bak silah hariç diğer kısımlara da imrendim. Galiba ben de pek iyi değilim.

kız vasi olabilir ama bu zamana kdr kendni istemeyen bir anneden ben olsam bir çöp dahi almam

Cnm yanimda avukat var aynen soylediklerini yaziyorum.
Kizi annesinin akli dengesinin yerinde olmadigi mallarini yonetemeyecegine dair dava acacak.raporlarla bunu ispat edecek ki mahkeme zaten isteyecek.
Tek vasi kendisi oldugu icin annesine vasi atanacak mallarin yonetimi kizina gececek.

Cnm yanimda avukat var aynen soylediklerini yaziyorum.
Kizi annesinin akli dengesinin yerinde olmadigi mallarini yonetemeyecegine dair dava acacak.raporlarla bunu ispat edecek ki mahkeme zaten isteyecek.
Tek vasi kendisi oldugu icin annesine vasi atanacak mallarin yonetimi kizina gececek.
teşekkür ederim
ama annesi hastaneye gtmeyi asla kabul etmez ki
bu nasıl olacak

ve akli dengesi yerinde
alzaimer anne ama aklı bası yerınde masallah
alzaimer baslangıcı teshısı konulmus

mallarını sattıktan snr mı alabılır saklı payını

daha önce yapılan satışların muvazaalı işlem olduğunu, yani kadının aslında akli dengesi yerinde olmadığı zamanlarda bunları sattığını ispatlarsa evet. satış sözleşmesi yapabilmesi için tam ehliyetli olması gerekiyor. tavsiyem kadın vefat etmeden vasiliğini almaları. bir şekilde ikna edip ya da avuklat aracılığıyla yasal yollardan doktora götürülmeli.

Canm kendi gitmicek mahkeme isteyecek bu raporu.mecbur yani.
Akli yeirndeyse suan alamaz.
Fakattt anne oldukten aonra bu kadin malarini baskalarina dagitsa bile annemden mallari zorla aldilar diye kizi yine dava acip alabilir giden mallari.

Back
X