• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukat arkadaşlar bakabilir mi?

Pardon ama ne yapıyorum anlamadım?
Bana konu acar misin dedi ben de açtım

evet kendi de cok bulasmak istemıyor ama biz o akbabalara da çok kızıyoruz
çnk bu kişiler kızını da yakından tanıyan, annesinin de nasıl bir anne oldugunu bilen insanlar
ona ragmen para kopartma derdindeler

yoksa bugune kadar kızının boyle bır düşüncesi hiç olmadı

Kendiniz demiştiniz hani kız aslında istemiyor diye...

Kendiniz demiştiniz hani kız aslında istemiyor diye...
Kız değil bahsettiğim zaten 55 yasında kadın
Orada yanlıs anlatmıs olabilirim
Bu zMana kadar kendisi de istemedi ama cevrssindekilere kızdıgı için onların birsey almasını istemıyor
Annemin hep ben yanında idim bu insanlar senelerce yoktu, şimdi iice yaslanınca ortalıga cıktılar die kızıp onlara birsey bırakmak istemıyor

Avukat değilim ama alzheimer varsa ve kesinse zaten tek basina is yapamaz kanunen. Kendinde yetkisi yok bu durumda

Akli melekeleri satmak için yerinde olursa satar.kızı da öldükten sonra mirasa ilgili hak talep eser. Şu an kadın yaşıyor kız mal varlığı ile ilgili bir talepte bulunamaz

Kız değil bahsettiğim zaten 55 yasında kadın
Orada yanlıs anlatmıs olabilirim
Bu zMana kadar kendisi de istemedi ama cevrssindekilere kızdıgı için onların birsey almasını istemıyor
Annemin hep ben yanında idim bu insanlar senelerce yoktu, şimdi iice yaslanınca ortalıga cıktılar die kızıp onlara birsey bırakmak istemıyor
Yani yaşını başını bilemem de ölüm tehlikesi varken bu işler gerçekten korkutucu...

kendısı o kadının evladı oldugu ıcın ona kalıyor
mırasını baskasına devretse bıle anne öldugunde cocugun dava acıp alma hakkı oldugu gıbı zaten rahatsızlıgı varmıs
bı avukatdan yardım alırsa arkadasınızın lehıne olur

kendısı o kadının evladı oldugu ıcın ona kalıyor
mırasını baskasına devretse bıle anne öldugunde cocugun dava acıp alma hakkı oldugu gıbı zaten rahatsızlıgı varmıs
bı avukatdan yardım alırsa arkadasınızın lehıne olur
Vasiyet biraksa bile dava acıp alabiliyor mu?

sizler reddi miras yapmadığınız sürece yasal olarak sizin hakkınız ama anneniz raporu falan yoksa vasiyet vb belge hazırlama özğürlüğüne sahip.ama sizin erken davranıp arkadaşların söylediği vasi olayını yapmanız gerekir ki miras başka yerlere gitmesin.

Anne istemedikten sonra hiç bişey yapamaz yani annenin Dr gidipte kendi isteğiyle rapor alacağını sanmam zaten alacak olsaydı kızı şuan bu durumda olmazdı

Miras hukuku bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla evladın 3/8 oranında saklı payı bulunuyor. Anne evli değilse 1/2 olur bu oran. Saklı pay vasiyetle başkasına bırakılamaz. Hatalıysam düzeltsin avukat ablalar.

Hastalık durumundan bahsetmişsiniz. Mahkemeye başvurup ayırt etme gücünün olmadığını öne sürerek annenin kısıtlanmasını ve kızın da vasi tayin edilmesini talep edebilirsiniz.

Miras hukuku bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla evladın 3/8 oranında saklı payı bulunuyor. Anne evli değilse 1/2 olur bu oran. Saklı pay vasiyetle başkasına bırakılamaz. Hatalıysam düzeltsin avukat ablalar.

Hastalık durumundan bahsetmişsiniz. Mahkemeye başvurup ayırt etme gücünün olmadığını öne sürerek annenin kısıtlanmasını ve kızın da vasi tayin edilmesini talep edebilirsiniz.
Evet ama işte bunun için annenin dr a gtmesi gerekiyormus
Bu mümkün değil zaten kızına karsı cok öfkeli şuanda
Tsk ler yorumunuz için

Back
X