Avukat arkadaşlar borç konusu bir bakar mısınız

ruveyda12

iki kuzu anası
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2012
2.665
1.295
198
Hayırlı geceler çok uzatmadan konuya girmek istiyorum. Benim bilgim dışı bir konu olduğu için hukukçu arkadaşlardan yardım istiyorum.
Benim kv'nin piyasada bulunulan hemen hemen bütün bankalara kredi kartı ve bireysel kredi borcu var. Bir emekli maaşı ile hepsini odeyemdigi için bazı bankaların borçları aksiyor. Daha önce bir banka tarafından icralik oldu avukat ile anlaşarak düzenli ödemesini yapıyor. E tabi bunu düzenli öderken başka bankanın borcunu odeyemiyor ve o bankalardan biri daha icraya vermiş. Bankanın avukatı maaşının yarısına haciz koyarız demiş. Ben böyle bir durumda sadece 1/4 ünü alır diye biliyorum. AYRICA kadına yani kv ye hiç guvenmiyorum. Etraftan para koparmak için tonlarca yalan söyledi. Bizi de çok sıkıştırıyor. Bankaların böyle bir yetkisi var mı? Simdiden teşekkür ederim

Avukat değilim ama eğer kredi kullanırken emekli maaşını teminat gösterdiyse haczedilebilir diye biliyorum.

Şimdi kv üzüldünüz mü , yardım mı etmek istiyorsun yoksa bu durumda olmasından zevk mi aldınız ki ne hali varsa görsün cümlesini sarf ettiniz ?
Bilginiz varsa yardımcı olun. Niye sevineyim aynı gemide yaşıyoruz Lâkin bu borçları çok canımızı yaktı. Elimde avucumda bir şey kalmadı. Üç kuruşluk maaşla ev kirası verip iki çocuk bakıyorum. Kv kendi bildigindrn Şaşmaz bu olay boyumuzu aştığı için ne Hali varsa görsün dedim. Yoksa ona uyarsak bir lokma ekmeğe muhtaç oluruz. İnsanlara kötülük dileyecek kadar insanligimi kaybetmedim

Bilginiz varsa yardımcı olun. Niye sevineyim aynı gemide yaşıyoruz Lâkin bu borçları çok canımızı yaktı. Elimde avucumda bir şey kalmadı. Üç kuruşluk maaşla ev kirası verip iki çocuk bakıyorum. Kv kendi bildigindrn Şaşmaz bu olay boyumuzu aştığı için ne Hali varsa görsün dedim. Yoksa ona uyarsak bir lokma ekmeğe muhtaç oluruz. İnsanlara kötülük dileyecek kadar insanligimi kaybetmedim

Bilgim sizin ki ile aynı 1/4 alınıyor diye biliyorum. Haklısınız o zaman bir şey diyemem. Kv borç yapmayı biliyorsa, ödemeyi de bilsin arkasını toparladıkça daha çok batar ve size güveniyor nasıl olsa onlar öder diye...Allah yardımcınız olsun.

Herkes artik ayagini yorganina gore uzatmayi ogrense de gelinler bu stresi cekmese. Nefret geldi artik bu yiyicilerden!

emekli maaşına haciz konulmaz. bu kesin bilgi. gidip bankaya beyan verecek. emekli maaşımdan başka birşeyim yok diye ki üzerine herhangi bir tapu falan olmamalı bu durumda.

"Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, Ankara Sincan İlçesindeki bir bankadan bireysel kredi çeken, ancak kredi borcunu ödemeyen emeklinin, emekli maaşının haczedilebileceğine karar verdi."

Çıkan bu kararın ardından, bankalar bu karara itiraz ederek eşitlik ilkesine uymadığını söyleseler de yargıtay bu kararından dönmedi.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 93 Maddesinde “Bu fıkraya göre haczi yasaklanan gelir, aylık ve ödeneklerin haczedilmesine ilişkin talepler, borçlunun muvafakati bulunmaması halinde, icra müdürü tarafından reddedilir.” Hükmü yer almaktadır.

Bu kanuna göre de , emekli maaşına haciz gelebilmesi için emeklinin muvafakati olması gerekiyordu.

Tabi bankalar akıllı, kredi kartı alırken veya kredi çekerken imzalatılan sayfalar dolusu minicik harflerden oluşan o maddelerde artık çoğu banka ,imzaladığı sözleşmede, kredi borcunun ödenmemesi halinde, emekli maaşına da haciz konulabileceği hükümlerine yer veriliyor.

Fakat haczin maaşın tamamına konması hukuki değildir. 1/4 oranında haciz konur,birden fazla haciz var ise sıraya konur. Sırada önde olan haczin kesintisi bitmedikçe sonraki haciz için kesintiye geçilemez.

Back
X