Avukat arkadaşlar lütfen bir bakar mısınız?

queenbkbr

Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2020
114
88
13
33
Merhaba arkadaşlar ben birkaç gündür araştırıyorum fakat net bir bilgi bulamadım. Boşanmada maddi manevi tazminat ve düğün takıları istiyoruz ya bunun bize verilme süresi nedir? Diyelim ki on sene vermedi hakkımız kayıp mı oluyor ya da i arada ben ev araba aldım diyelim zenginleştim diye vermiyor mu? Ya da başka biriyle evlendik diyelim yine mi hakkımız kayıp? Ya da bu takı maddi veya manevi tazminat için ayrı ayrı mı maddeler var?

Öncelikle siz istiyorsunuz diye mahkeme verecek diye birşey yok, bunun için boşanmanız ve mahkemenin sonuçlanması lehinize bir karar vermesi lazım. Yani mahkemenin süresi belirlenebilir birşey değil.Daha sonra hak kazandığınız bu alacakları ilamlı icra hükümleri uyarınca alabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi için gidin bir avukatınız varsa ona sorun yoksa dava dosyanızı da götürerek bir avukattan danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Her dava kendine özgüdür, forumlardan bu şekilde sağlıklı bilgi alamazsınız.

Teşekkür ederim ama bu konuda kararlar var söyle
maddi tazminat hakkı ortadan kalkabilir. Bu durumlar şu şekilde listelenebilir:

• Eşlerden birinin vefatı
  • Alacaklı eşin yeniden evlenmesi/Evli olmamasına rağmen evli hayatı sürdürmesi
  • Alacaklı eşin haysiyetsiz hayat sürmesi
  • Alacaklı eşin, maddi tazminat gerekçesi olan ekonomik ihtiyaç durumunun ortadan kalkması
Bu maddi tazminat için , bunlar manevî tazminat ve takı alacaklarında da geçerli midir? Burda bisanali 6-7 sene olupta hakkını alamayan arkadaşlar var , bunun bir zamanı yok mu?

Bakın yukarda yazdığınız nedenler tazminatlar için değil nafaka için geçerli maddi manevi tazminat ve altın iadesi tamamen kesinleşmiş mahkeme kararına bağlandığında normal bir alacak halini alır. Yani normal bir borç nasılsa öyle, alacağın tahsili de normal alacaklardan bir farkı yoktur. Ayrıca hukuk öyle forumlardan okuyup öğrenebileceğiniz birşey değil. Görüldüğü üzere yanlış anlamışsınız ya da yanlış bir bilgiye denk gelmişsiniz.Böyle bir durumunuz varsa gidip bir avukattan destek alın. İnsanlar boş yere 4 sene okumuyorlar.

Teşekkür ederim , öğrenmek istediğimde aslında buydu.. malesef insanların ekmek almaya bile parasının olmadığı bu günlerde bazen forumdan araştırmaktan başka bir şansımız olmuyor

Teşekkür ederim , öğrenmek istediğimde aslında buydu.. malesef insanların ekmek almaya bile parasının olmadığı bu günlerde bazen forumdan araştırmaktan başka bir şansımız olmuyor
Bakın forumlardan alınan bilgi bir işe yaramaz,avukat olmadan çekişmeli bir boşanma davasını takip etmeniz ve kazanmanız çok zor maddi durumunuz varsa veya en azından çalışıyorsanız avukattan danışmanlık hizmeti karşılığında dilekçe yazdırarak, elinizdeki bilgi ve belgele göre takio etmeniz gereken yolu da ayrıntılı ve zamanlara dikkat ederek öğrenirsiniz, en azından yalan yanlış bilgi ile dava açarak ve büyük bir ihtimal karşı taraf vekille savunduğından kaybederek , hem haklarınızdan olup, hemde davayı kaybetmenizden kaynaklı maddi külfetlere de katlanmak zorunda kalmazsınız. Eğer benim maddi durumum yok diyorsanızda bunu belgeleyerek barolara başvurduğunuzda adli yardımdan yararlanabiliyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…