avukat arkadaşlar ve boşananlar-boşanma hakkında hukuki süreç

Çok yıpratıcıymış gerçekten, şimdiden kendimi o kadar yorgun, tükenmiş hissediyorum ki. Size de geçmiş olsun diliyorum...

Evet mutluluk ve güç benim içimde. Kimseyle alakalı değil. Bunu geç de olsa öğrendim. Bir de kendine değer ver ki, değer veren insanla olasın...

evet- olabiliyor. benim yasadigim ülkede 1 yillik yatak ve masa ayirma zamanindan sonra dava acilabiliyor mesela :) bosanmak kolay degil.

Onu nasıl kanıtlıyorlar ki? Biz zaten hiç aynı masada yemek yemiyoruz, yatak ayıralı da 1 ay olmuştur, ama yatak ayırma derken cinsellik ise o zaten uzun süredir yok.

Çok teşekkürler. Bende tazminat olacağını sanmam. Yani şiddet yok, kanıt yok, maddi durumum var. Olmayacak şey için de tazminat işine hiç girmeyeyim diyorum.

Peki anlaşmalı boşanma için, protokol yazsak kendi aramızda ve öyle başvursak kabul olur mu? İlla avukat aracılığı ile mi olması lazım. Başka ortak bir mal yok çünkü. Ben evden gideceğim çünkü onun ailesinin evi.

Bir de dava açılmadan ya da açıldıktan sonra evden gitmemin bir sakıncası var mı?

Olur tabi ki kendiniz yazıp da başvurabilirsiniz avukata gerek yok. Boşanma davasının açılması eşlere ayrı yaşama hakkı verir. Dava açıldıktan sonra ayrı eve çıkabilirsiniz. Öncesinde de çıkabilirsiniz fakat eşiniz kendisi dava açıp da boşanma dilekcesinde eşim evi terk etti deyip size kusur atfetmeye çalışabilir. Bu sizin bileceginiz bir husus artık onu siz tanıyorsunuz.

Bencede ne sizin hakkiniz kalsin nede onun hakki size gecsin (aslinda kadinlari iki adim daha cok savunurum)
eger giderler ikiye bölündüyse altinlari alin. sonucda hukuksal acidan onlar sizin.
ispatlarim demissinin- nasil ispatlarin var?
bence günlük bir gazete al ve tarihi görünür sekilde altinlarla beraber fotorafini cek. erkekler bazen cozutabiliyor (helede KVnin parmagi varsa) sen kendini koruma amacli garantiye al.

Kayınvalide var daha ne olsun Bilmiyorum ya kafam karıştı şimdi, anlaşmalı ile boşanamayacak mıyım ben
Eşiniz de boşanmayı istiyorsa iki türlü de boşanirsiniz. Eşiniz boşanmak istemiyorsa hakim kusur durumuna bakar. Eğer eşiniz kusursuzsa ki bunun olacağına ihtimal vermiyorum, o zaman bosamaz. Ama eşinizde de kusur varsa tabi ki boşar.

bosanma sebeplerini bilemeyizki. bakalim mahkemeye neler sunuldu.
almanyada mesela haftada 1 kere cinsellik zorunlulugu var. cinsellik gerceklesmiyorsa bu bosanma sebebidir- belkide demet abla esimde sorun var dedi :)

Anladım...Kanıtım yok yani akrabaları da mahkemeye çıkarıp arkamdan konuştu dedirtemem ki...
En iyisi anlaşmalı boşan.
Tazminat için şahitler gerekecek. Kv boş durur mu sence?
Mahkemede sana iftira atmayacağına, akrabalarını yalancı şahit tutmayacağına emin misin?
2-3 sene çekişme, masraflar ve kazanamama ihtimalin de var

Onu nasıl kanıtlıyorlar ki? Biz zaten hiç aynı masada yemek yemiyoruz, yatak ayıralı da 1 ay olmuştur, ama yatak ayırma derken cinsellik ise o zaten uzun süredir yok.

genelde ayri eve cikinca kanitlanmis oluyor- bazi durumlarda yeni bir partner oldugu icin yatagin ayrildigina inaniliyor :)

Bence kesinlikle bir avukat esliginde ac davani.
eve gitmenin bir sakincasi yok- niye olsunki? suanda zaten orda yasiyorsun. evden ayrildiktan sonra esyalarini almak icin gidebilirsin. cay keyfi yapmasan iyi olur- sonucda herhangi bir bosanma sebebi sunacaksin mahkemeye.

sormasi ayip- sebep olarak ne sunmayi düsünüyorsun? sundugun sebebin ispati gerekli oldugu icin sordum

"eşiniz kendisi dava açıp da boşanma dilekcesinde eşim evi terk etti deyip size kusur atfetmeye çalışabilir" tam da öğrenmek istediğim buydu çünkü kv sürekli akrabalarımı falan takip ediyor bakalım onlarla mıyım, şehirdışına mı çıktım habire takipte ve bunu koz olarak kullanmaya çalışıyor olabilir. Eminim ki birçok avukatla görüşüp en ince ayrıntısına kadar öğrenmiştir, akıl veriyordur sürekli. Altınları kurtarmak isteyecektir ve bana kusur bulmaya çalışabilir dolayısıyla en ince ayrıntısına kadar soruyorum ki koz vermeyeyim. Kendisi çok plancı bir insandır, hatta bu boşanma planını bile eşime o yapmış olabilir.

Altınlar ortak kasada yıllardır ama kasaya girerse benim bilgim oluyor. Ne kadar olduğunu hatırlamıyorum, kv saymıştı bende yok dökümü Yani kasaya girdiği çıktığı tarihlerde ispatım olabilir eğer pislik yaparsa. Protokol yapıp üzerime devretsem rahatlayacağım aslında.

Karşılıklı istiyoruz ve dilekçe verdik, protokol yaptık. O zaman olmaması için bir sebep yok değil mi?

bosanma sebeplerini bilemeyizki. bakalim mahkemeye neler sunuldu.
almanyada mesela haftada 1 kere cinsellik zorunlulugu var. cinsellik gerceklesmiyorsa bu bosanma sebebidir- belkide demet abla esimde sorun var dedi :)

Bizde aylardır cinsellik yok. Yıllardır eve geç gelen koca var. Var da var yani. En önemlisi karşılıklı boşanma isteği var.

Karşılıklı dilekçeyle anlaşmalı oluyor dedi eş kişisi, araştırmış, ki kesin araştırmıştır annesi...
Anlaşmalı dilekçe ile şiddetli geçimsizlik desek mesela olmaz mı?

tamamda canim elinde bir belge yok yani. onun oraya girip cikmasi birseyi ispat etmezki.
icinde kac bilzik, bilezigin gramaji, kac altin vs. var bunlari ispatlaman lazim. KVnin elinde protokol olmasi senin icin bir avantaj degil.
yarisindan cogunu alsa nasil ispat edeceksin. dügün videolarina fazla güvenme- zamaninda bozdurduk tatil yapdik derse ne yapacaksin??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…