- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi greengirll
-
Ben çekişmeli bosandim çok yıpratıcı.
Şartlar onu gerektiyordu, pişman değilim 2 yıl resmen dibi gördüm şimdi rahatım. Anlaşamadık teklif de ettim. Şartları kendi lehime çevirdim tazminatı da alırım yakında.
Ama anlaşırsan çok daha çabuk biter zaten zor süreç. Kolaylık diliyorum.
Mutluluk içinde dışarda değil içerde ara. Bu surecte etraf da çevre de boş konuşur hemen tekrar evlen diyen de olur. Tavsiyem kulaklarını tıka mutluluklar
Boşanmalarda en önemli kanıt taniklardir :) yani sizin aranizdaki problemlere sahit olan 2 veya 3 kişi mahkeme huzurunda yemin ederek dinlenir.
evet- olabiliyor. benim yasadigim ülkede 1 yillik yatak ve masa ayirma zamanindan sonra dava acilabiliyor mesela :) bosanmak kolay degil.
Nasıl yani anlayamadım ?
Boşanmayı gerektirir geçimsizlik yok ya da davacı evlilikte kusurlu olan taraf diye
Olur tabi ki kendiniz yazıp da başvurabilirsiniz avukata gerek yok. Boşanma davasının açılması eşlere ayrı yaşama hakkı verir. Dava açıldıktan sonra ayrı eve çıkabilirsiniz. Öncesinde de çıkabilirsiniz fakat eşiniz kendisi dava açıp da boşanma dilekcesinde eşim evi terk etti deyip size kusur atfetmeye çalışabilir. Bu sizin bileceginiz bir husus artık onu siz tanıyorsunuz.Çok teşekkürler. Bende tazminat olacağını sanmam. Yani şiddet yok, kanıt yok, maddi durumum var. Olmayacak şey için de tazminat işine hiç girmeyeyim diyorum.
Peki anlaşmalı boşanma için, protokol yazsak kendi aramızda ve öyle başvursak kabul olur mu? İlla avukat aracılığı ile mi olması lazım. Başka ortak bir mal yok çünkü. Ben evden gideceğim çünkü onun ailesinin evi.
Bir de dava açılmadan ya da açıldıktan sonra evden gitmemin bir sakıncası var mı?
Teşekkür ederim tam istediğim cevaptı bu :)
Evet takıları öğrendim ve kendisine söyledim dün. Evet ya da hayır demedi. Eminim annesine danışmadan iş yapmaz :) Altınlar kasada ama bu süreçte girerse, altın vs alırsa haberim olur, çünkü ortak ve de kanıtlarım.
Ayrılma zamanı sıkıntı değil o zaman.
Evet ev kirası vermedim, faturaları o ödedi, mutfak ortak masraf, eve gelen yardımcının parası benden, yani giderler ortaktı çoğu zaman. Tatillere de ortak gittik hep.
Benim tahminim gibi olacak sanırım, sadece altınlar. Hakkına asla girmek istemem ama benim hakkımda kalsın istemiyorum bu ailede.
Bir sorum daha olabilir mi? İnternette gördüğüm anlaşmalı boşanma protokollerinden birini doldurararak başvursak olur mu? İlla avukata gerek var mı?
Burda tazminat alan arkadaşlarımda birinde şiddet vardı; diğerinde de arkadaşın haberi olmadan eşyalarını alıp kaçmışlar, altınları alıp gitmişler annesiyle. Sanırım bu yüzden tazminat aldı.
Eşiniz de boşanmayı istiyorsa iki türlü de boşanirsiniz. Eşiniz boşanmak istemiyorsa hakim kusur durumuna bakar. Eğer eşiniz kusursuzsa ki bunun olacağına ihtimal vermiyorum, o zaman bosamaz. Ama eşinizde de kusur varsa tabi ki boşar.Kayınvalide var daha ne olsunBilmiyorum ya kafam karıştı şimdi, anlaşmalı ile boşanamayacak mıyım ben
Demet Akalın 10 dakikada boşandı ve çok kısa bir zaman sonra da eşiyle barıştı. Evlenmedi ama beraberler. Konuyu sabote etmiş gibi oldum, şunu söyleyip gideyim hemen: bu hukuk sadece bize mi işliyor birader :)))))
Ahaha yapar yapar :)bosanma sebeplerini bilemeyizki. bakalim mahkemeye neler sunuldu.
almanyada mesela haftada 1 kere cinsellik zorunlulugu var. cinsellik gerceklesmiyorsa bu bosanma sebebidir- belkide demet abla esimde sorun var dedi :)
En iyisi anlaşmalı boşan.Anladım...Kanıtım yok yani akrabaları da mahkemeye çıkarıp arkamdan konuştu dedirtemem ki...
Onu nasıl kanıtlıyorlar ki? Biz zaten hiç aynı masada yemek yemiyoruz, yatak ayıralı da 1 ay olmuştur, ama yatak ayırma derken cinsellik ise o zaten uzun süredir yok.
Çok teşekkürler. Bende tazminat olacağını sanmam. Yani şiddet yok, kanıt yok, maddi durumum var. Olmayacak şey için de tazminat işine hiç girmeyeyim diyorum.
Peki anlaşmalı boşanma için, protokol yazsak kendi aramızda ve öyle başvursak kabul olur mu? İlla avukat aracılığı ile mi olması lazım. Başka ortak bir mal yok çünkü. Ben evden gideceğim çünkü onun ailesinin evi.
Bir de dava açılmadan ya da açıldıktan sonra evden gitmemin bir sakıncası var mı?
Olur tabi ki kendiniz yazıp da başvurabilirsiniz avukata gerek yok. Boşanma davasının açılması eşlere ayrı yaşama hakkı verir. Dava açıldıktan sonra ayrı eve çıkabilirsiniz. Öncesinde de çıkabilirsiniz fakat eşiniz kendisi dava açıp da boşanma dilekcesinde eşim evi terk etti deyip size kusur atfetmeye çalışabilir. Bu sizin bileceginiz bir husus artık onu siz tanıyorsunuz.
Bencede ne sizin hakkiniz kalsin nede onun hakki size gecsin (aslinda kadinlari iki adim daha cok savunurum)
eger giderler ikiye bölündüyse altinlari alin. sonucda hukuksal acidan onlar sizin.
ispatlarim demissinin- nasil ispatlarin var?
bence günlük bir gazete al ve tarihi görünür sekilde altinlarla beraber fotorafini cek. erkekler bazen cozutabiliyor (helede KVnin parmagi varsa) sen kendini koruma amacli garantiye al.
Eşiniz de boşanmayı istiyorsa iki türlü de boşanirsiniz. Eşiniz boşanmak istemiyorsa hakim kusur durumuna bakar. Eğer eşiniz kusursuzsa ki bunun olacağına ihtimal vermiyorum, o zaman bosamaz. Ama eşinizde de kusur varsa tabi ki boşar.
bosanma sebeplerini bilemeyizki. bakalim mahkemeye neler sunuldu.
almanyada mesela haftada 1 kere cinsellik zorunlulugu var. cinsellik gerceklesmiyorsa bu bosanma sebebidir- belkide demet abla esimde sorun var dedi :)
Bence kesinlikle bir avukat esliginde ac davani.
eve gitmenin bir sakincasi yok- niye olsunki? suanda zaten orda yasiyorsun. evden ayrildiktan sonra esyalarini almak icin gidebilirsin. cay keyfi yapmasan iyi olur- sonucda herhangi bir bosanma sebebi sunacaksin mahkemeye.
sormasi ayip- sebep olarak ne sunmayi düsünüyorsun? sundugun sebebin ispati gerekli oldugu icin sordum
Altınlar ortak kasada yıllardır ama kasaya girerse benim bilgim oluyor. Ne kadar olduğunu hatırlamıyorum, kv saymıştı bende yok dökümüYani kasaya girdiği çıktığı tarihlerde ispatım olabilir eğer pislik yaparsa. Protokol yapıp üzerime devretsem rahatlayacağım aslında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?