avukat arkadaşlar ve boşananlar-boşanma hakkında hukuki süreç

Bilmiyorum olabilir ama kendisinin hep 2. bir telefonu vardı eskiden beri, şifreli gizli. Eve geç geldiği zamanlarda herşeyi yapmış olabilir , kadınla anlaşmıştır beni şu saatlerde arama diye. Her şey olabilir, insanoğlu yani. Elimde bir kanıt yok.

Protokol yaptım, anlaşmalı boşandım diyelim. Ne yapabilirler çekişmeliye döndürüp mesela? Ne alacak ki benden? Amacı ne olabilir?

niye onlar yüzünden iki üç sene kaybedesin ki. bide anlasmalida yazılan sahitlerle mi kaliyo acaba cekismeliye cevrilince. ya green en iyisi avukatla gorusmen sanırım şu durumda.

senin o kadar cabana tas duvar olan adam kolayca bitirmez gibi geliyo nedense. keşke tak diye bitirse

Öncelikle evet düğün takısı kadının ziynet malıdır. Nasil ne şekilde olduğu fark etmez. Size teslimi gerekiyor. Ancak kanıtlamak da zor. Düğün videonuz olsa bile bir kısmı takıldı ya da borca gitti diyebilir. Şahit gerekir. Tazminat için sizin nasıl desem zor bir duruma düşürmüş olabilir. Örneğin aldatma , psikolojik şiddet, şiddet , darp , yada yalan üzerine evlilik gibi . Karsi tarafin kusurlu olması gerekir. Bununla ilgili bilgide yazarsanız. Avukat olan arkadaşlar daha iyi bilirler. Ona göre cevap yazarlar. Sanırım bir yerde cevaba ikinci telefon şifreler güzel gizli gibi bir bilgi vermişsiniz. Aldatma olarak değil ama evlilik birliğinin temelinden sarsılması , evlilik güven bağının zedelenmesi. Veya sanki başka hayatı sevgilisi varmış gibi davranması . Esin kusurlu olmasına sebebidir. Ve evliliği bosanmaya götüren kusurlar arasında sayılır.

Teşekkür ederim...Kısa bir konuşma yaptık zaten, eşyaları almayacağımı, anlaşmalı boşanacağımı ama haklarımı da alacağımı söyledim, avukata da danışacağım amacım para değil hakkımı almak dedim. Dün yazdım altınlar benim hakkımmış diye, hepsini mi istiyorsun yazmış...Hakkım ne kadarsa ki hepsi hakkımmış dedim.

Kardeşimin gelmesini de bekliyorum desteğe ihtiyacım var, paldır küldür boşanıyorum resmen, kendi aylardır yapmış planını benim de bu kadar kolay sürede plan yapmamı bekliyor ya sinir oluyorum.

Bana da aksine kolayca bitirmek istiyor gibime geliyor. Tulumbachen in yazdığı gibi belki biri var, belki en kısa sürede bitirip hayatına bakmak istiyor.

eger anlasmali bosanma gerceklesirse birsey olmaz- ama bosanma asamasinda oldugun sürece hersey olabilir.

mesela seni oyalayip kredi cekebilir- veya herhangi bir tanidigina senet imzalayabilir. borcar seninde üstünü yikilir. davayi acan sen oldugun icin kurdugu plani ispatlaman zor olur.
ben suanda sadece senaryo yaziyorum. demek istedigim fazla güvenme ve anlasmali bosansan bile kesinlikle bir avukat tut kendine.
yukarda yazdiklarim belki basina gelmez ama gelen kadin cok var. erkekler bosanma sürecinde cirkeflesebiliyorlar. senin esinin sakince yaklasmasi benim kafami kurcalamaya basladi.
sistemli sekilde at adimlarini.
ilk altinlarini kurtar, sonra adim adim hazirlat protokolunu.

Benim de telefonum şifrelidir bir tanesi, iş telefonu olduğu için mecbur. Diğerini de ortada bırakırım hep. Onun hep şifreli gizlidir. Bakmam, bakınca kıskançsın güvensizsin derdi. Ama umrumda değil. Ben zaten yeterince mutsuzluk huzursuzluk yaşadım. Daha fazlasını istemiyorum. Onun parasını da istemiyorum. Hakkım olanı istiyorum sadece. Mümkün olduğunca kısa sürede bu aileden kurtulmak istiyorum o kadar.

Anlaşmalı boşanayım altınımı alayım bitsin istiyorum. Eşya bile almayacağım. Kendisine de dedim, yepyeni bir hayata başlamak istiyorum.

Anlaşmalı bosanicaksaniz çok yüz göz olmayın avukatlar görüşsun bırakın. Zaten para istemeyince erkeklerde işin yakasını bırakiyor. Tazminat da Eger gerekli değilse almayın. Anlaşmalı yanamaz ise acarsiniz. 1 yılın üzerinde ise anlaşmalı bosanabilirsiniz. Ama protokol de ortak noktaya varılması şart. Yoksa çekişmeliye döner.

Birsey merak ediyorum evliyken bozulan altinlar ilerde bosanma oldu diyelim kadin isteyebilir mi yine de altinlarini
Eğer altınlarınizi sizin rizaniz olmadan sizden aldılarsa ya da geri ödeyeceklerini söyleyerek alıp geri odemedilerse tabi ki alabilirsiniz. Fakat kendi isteğinizle verdinizse ve bunu kanitlarlarsa alamazsınız.

Manevi tazminat isteyebilir, beni çok üzdü çok yıprattı vesaire. Aranızda maddi anlaşmazlık varsa maddi tazminat ister. Ancak hukuk sistemimiz genel olarak kadınin lehine maddeler içeriyor bence o davayı açsa bile çekinmeyin kayınvalidesinin evliliğe bu kadar müdahil olması dahi başlı başına bir boşanma nedenidir.

Benim tahminim de korkusu bu. Annesinin yaptıklarını ortaya dökerim diye korkuyor. Sakinliği alttan alması da bu yüzden bence. tulumbachen

Benim tahminim kadından ziyade, annesinin yaptıklarını herkes biliyor, şahitlerim var, bunları ortaya dökerim tazminat isterim vs diye korkuyor olabilir mi?

Hatta ve hatta en son konuşlarımızdan birinde, bak hepsi telefonumda kayıtlı, aç sor halama vs demiştim annesinin kardeşinin konuşmalarını , ordan sonra bir geri adım atmıştı zaten bence korkusu bu @ tulumbachen

Benim tahminim de korkusu bu. Annesinin yaptıklarını ortaya dökerim diye korkuyor. Sakinliği alttan alması da bu yüzden bence. tulumbachen
Belki görüştükleri bir avukat da alttan al yoksa çekişmeliye döndürüp tazminat alabilir demiştir. Bence siz korkmayın ziynetleri de alın, kendi yaşayacaginiz eve götürün sonrasında protokol düzenleyin. Hatta ziynetler konusunda neden hala onun onayını bekliyorsunuz ben bunu anlamadım ? Ya sizden habersiz onları götürürse? Asla güvenmeyin sizin elinizin altında dursunlar.

Benim tahminim kadından ziyade, annesinin yaptıklarını herkes biliyor, şahitlerim var, bunları ortaya dökerim tazminat isterim vs diye korkuyor olabilir mi?

yanlis yönlerdirmek istemem. Ben alman hukukuna hakim oldugum icin fazla fikir yürütmek istemiyorum.
KVnin yaptiklari icin esininden tazminat alamazsiniz galiba- yani almanyada bir sonuc cikmaz. türkiyede belki mümkündür ama sanmiyorum.
mobbinge ugradim, hakaret edildi vs. dersin ozaman KV kisisine dava acabilirsin- ama ispatlaman gerekir bu durumlari.
dogru konusmak gerekirse, akli basinda, akilli, okumus bir kadinsin- KVnin yaptiklarina katlanmayi secmissin. bu esinin sorunu degil. (yanlis anlama, hukukcu gözüyle yaziyorum). yani annesinin dengesizlikleri bosanma sebebi olabilir ama tazminat icin yetersiz olur. esinde mesela - karim annemle kavga ediyordu, beni psikolojik baski altinda birakiyordu, anneme hakaret ediyordu vs. diyebilir-
bide bazen insanlarin yaptigi seyler bize agir gelse bile hukuki acidan kusur olarak görünmüyor.
bu kadin net olarak ne yapti mesela?

bilmiyorum- esinin bosanma isteginde bence bir bit yemegi var ama bu bit yemegi annesinin rezillikleri degil. onlar zaten ortada ve herkes biliyor. ortaya ciksa ne cikmasa ne.

Güvenmiyorum ama kasadalar, kasa benim bankamda yani haberim olur işlemlerden. Eve götürsem aynı evdeyiz zaten, o kadar altını evde nasıl güvende saklayayım?

Bir ön önce bitirmek ve beni sakinleştirmek için de alttan alıyor işte şu anda. Çünkü beni hiç böyle görmemişti, hep alttan alan, saf Green birden patladı özgüven bombasına dönüştü :)

Kv nin tüm ailemi arayıp beni ve ailemi şikayet etmesi, arkamdan konuşması...Konuşmak görüşmek istediğimde asla muhatap olmaması ama arkamdan sallaması dedikodumu yapması. Bunlar tabi ki hukuksal açıdan kusur olmayabilir, ama Türkiye de çok yaygın olan durumlar.

Hmm bir kadın olabilir diyorsunuz ? Ama elimde en ufak bir kanıt yok.

Takilar senin
Tazminat istemiyorsan takilarini da verecekse anlasmali bosanmak en iyisi.
Tazminat soyle veriliyor. Iki tarafin evlilikteki kusurkarina bakilip en kusurlusu digerine tazminat oduyor. Aldatma, siddet, madde bagimliligi, hakaret, terk etme.. gibi seyler kusur.
Dava actigin gun evden ayrilabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…