Avukat arkadaşlar yardım?

Cokmutsuzumcok

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
903
238
53
27
Kızlar Merhaba benim sorunum ismimi değiştirmek istemem ama iki ismim var birini değiştirmek istiyorum..ankarada degistirmek istiyorum sizce ne kadar sürer ve masraf ne olur??

Canım bi arkadaşım değiştirdi detay bilmiyorım ama çok kolay oldu eskisi kadar zor deil artık dedi.dilekçe mi ne vermiş sanırım.tabi eksik anlamış olabilirim ama kolay olduğunu biliyorum avukat değilim

Ben değiştirdim. Dilekçe yazıp adliyeye gitmiştim. Para da yatırdım. ( o paranın büyük kısmını daha sonra geri alıyorsun) daha sonra eve şu gün duruşma var diye kağıt geliyor. Mahkeme çok kısa sürdü. Kabul edildi. Bundan sonrası gıcıktı. Ama değer

özel olmayacaksa neden gıcıktı?

Oraya git buraya git, bu defteri alıp nüfus müdürlüğüne git ama bugün geri getir falan filan :) araba olmasa bir günde halledemezdim gibime geliyor derinderin

İsimleriniz ne idi ki değiştirdiniz? Zor olmadı mi alışmak yeni isme?
Hiç zor olmuyor. Ben küçüklüğümden beri istiyordum değiştirmeyi. Yeniden doğmuş gibi oldum :)))) birileriyle tanışırken adımı söylediğimde çok Mutlu oluyorum :))

Kızlar Merhaba benim sorunum ismimi değiştirmek istemem ama iki ismim var birini değiştirmek istiyorum..ankarada degistirmek istiyorum sizce ne kadar sürer ve masraf ne olur??
Bu buraya sorulur mu hiç mi avukat yakının yok. Gene şanslısın ben avukatım. Öncelikle Asliye Hukuk Mahkemesine dava açıyorsun isim değişikliği için. Hakimin kanaati. İyi bir gerekçen yoksa genelde kabul etmiyorlar.

Simdi ben adimi degistirsem.
evlatlarimin kimliklerinde benim eski ismim yazacak.onlarin kimlikleride degisirmi.
ay nedense direk aklima bu geldi:)
Sorduğun soruya bak ya ! Tabiki değişimesi lazım o durumda. Mahkemede de hakimle bu şekilde konuşursan zor değiştirir ismini.

Sorduğun soruya bak ya ! Tabiki değişimesi lazım o durumda. Mahkemede de hakimle bu şekilde konuşursan zor değiştirir ismini.
Baktim sordugum soruya unlemlik bisey goremedim.
zaten ismimi degistirmek gibi bi dusuncem yok.konuyu gorunce aklima geldi.
ayrica hakimi ikna etmek icin ozel bi dilmi kullanmak lazim.ismimi begenmiyorum guzel degil vsvsvs degistirmek istiyorum deyip degistircek.baska ne aciklamasi olurki bunun.

Nüfus idaresine dilekçe verilerek yapılacak diye haberler çıkmıştı bir ara var mı öyle birşey.

Hakim değiştirmiyor o zaman işte. Hakimin önünde ne kadar dosya var sen biliyor musun ? En ufak davalar 6 ayda bitiyor. Yada hukuk sistemimizin geldiği noktadan haberin var mı ? Yeaaa ben ismimi beğenmiyorum değiştiricem dersen hakim senle mi uğraşacak. Kesinlikle değiştirmez.

Biliyorum.ne kadar bos gereksiz kagitlarin oldugunu.savcinin hakimin nelerle ugrastigini.davalarin ne kadar surdugunu.milletin senelerce dava sonuclarini bekledigini.

Sadece isimdegistirme konusunda dedim hakime ne demeliki hakimi inandirsin.begenmiyorum sevmiyorum dan baska ne gibi bi bahane sunulur bu konuda.dava ne kadar surerse sursun.o mahkemeye kalmis bisey.

Genelde hakimler toplumda anlamı başka taraflara çekilebilecek, dalga geçme unsuru olan garip isimleri değiştirir. Mesela satı, döndü, soyadı .....veren olanlar vs.....

Genelde hakimler toplumda anlamı başka taraflara çekilebilecek, dalga geçme unsuru olan garip isimleri değiştirir. Mesela satı, döndü, soyadı .....veren olanlar vs.....
Evet.iste ismimi begenmiyorum hos degil dalga geciliyo gibi bisey sunmasi lazim.
eger baska ozel hayati durumlar yoksa o zaten ap ayri bi konu.

Merhaba cevap için teşekkürler öncelikle?acaba hangi şehirde ve ne zaman değiştirdiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…