- Konu Sahibi Cokmutsuzumcok
-
Dilekçemde en çok dalga unsurunu yazdım. Hemen kabul etti hakim.Biliyorum.ne kadar bos gereksiz kagitlarin oldugunu.savcinin hakimin nelerle ugrastigini.davalarin ne kadar surdugunu.milletin senelerce dava sonuclarini bekledigini.
Sadece isimdegistirme konusunda dedim hakime ne demeliki hakimi inandirsin.begenmiyorum sevmiyorum dan baska ne gibi bi bahane sunulur bu konuda.dava ne kadar surerse sursun.o mahkemeye kalmis bisey.
Merhaba cevap için teşekkürler öncelikle?acaba hangi şehirde ve ne zaman değiştirdiniz?[/QUOTE
Rica ederim. Eskişehir'de değiştirdim. Tam emin değilim iki sene olmuştur ama.
Bu ne kibir. Gören küçük dağları sen yarattın derSorduğun soruya bak ya ! Tabiki değişimesi lazım o durumda. Mahkemede de hakimle bu şekilde konuşursan zor değiştirir ismini.
Google yazdim cikiyo orda ne yapman gerektigi.eger evraklar tamamsa tek celsede biter yaziyo bide.kızlar benim nüfusa kayıtlı olduğum yer ve ikamet ettiğim yer farklı davayı hangisine karşı açıcam peki kafam karıştı bu noktada dilekçeyi bilgisayarda mı yazıcam
Bu arkadaş banlanmisti gecen Erkek uye diye yanilmiyorsam. Gene ne ariyor buralarda anlamadimBu ne kibir. Gören küçük dağları sen yarattın der
ne kibri ya öyle saçma sapan davalar oluyor ki artık hakimler uğraşmak istemiyor. adliyelereden haberiniz yok galiba. en küçük dava 6 ay sürüyor. dosyalar boyum kadar olmuş. bu işin içinde olan biri olarak çok doğru bir yorum yaptım.Bu ne kibir. Gören küçük dağları sen yarattın der
öyle bir şey yok. hayal görme.Bu arkadaş banlanmisti gecen Erkek uye diye yanilmiyorsam. Gene ne ariyor buralarda anlamadim
kızlar benim nüfusa kayıtlı olduğum yer ve ikamet ettiğim yer farklı davayı hangisine karşı açıcam peki kafam karıştı bu noktada dilekçeyi bilgisayarda mı yazıcam
Anladım ben ankarada yaşıyorum oraya açmam gerek o halde:)? Bir sorum daha olacak benim ailem tanık olabilir mi acaba annem ve ablam?İkamet ettiğiniz yerde kayıtlı olduğunuz Nüfus Müdürlüğüne açacaksınız. Asliye Hukuk Kalemine verirsiniz dilekçenizi, isminizle alay edildiği gerekçesini kullanabilir veya nüfustaki isminizin X ama aileniz dahil çevrenizde Y ismiyle tanındığınızı gerekçe göstererek gerekli değişikliğin talep edilmesini isteyebilirsiniz.
DAVACI : xxx
DAVALI : … Nüfus İdaresi Müdürlüğü.
KONU : Haklı neden sebebiyle isim tashihi talebinden ibarettir.
AÇIKLAMALAR :
1- Nüfus kayıtlarında … ismiyle kayıtlı olsam bile ailem ve arkadaşlarım ve hatta çalıştığım işyerindeki çevremde bile … ismiyle tanınmaktayım.
2- Bu durum kayıtlar ile özel hayatımda ve iş hayatımda karışıklığa neden olmaktadır.
3- Bu nedenle nüfus kayıtlarında … olarak geçen ismimin … olarak değiştirilebilmesi için sayın Mahkemenize başvurmamız zorunlu hale gelmiştir.
HUKUKİ NEDENLER : MK, NK, HUMK ve diğer ilgili mevzuat.
HUKUKİ DELİLLER : Nüfus kayıtları, tanık beyanları ve diğer yasal deliller.
SONUÇ VE İSTEM : Açıkladığım sebeplerle nüfusta … ismiyle kayıtlı olan adımın … olarak değiştirilmesini saygıyla arz ve talep ederim. …/…/…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?