Avukat arkadaşlar yardım?

Dilekçemde en çok dalga unsurunu yazdım. Hemen kabul etti hakim.

kızlar benim nüfusa kayıtlı olduğum yer ve ikamet ettiğim yer farklı davayı hangisine karşı açıcam peki kafam karıştı bu noktada dilekçeyi bilgisayarda mı yazıcam

Bu ne kibir. Gören küçük dağları sen yarattın der
ne kibri ya öyle saçma sapan davalar oluyor ki artık hakimler uğraşmak istemiyor. adliyelereden haberiniz yok galiba. en küçük dava 6 ay sürüyor. dosyalar boyum kadar olmuş. bu işin içinde olan biri olarak çok doğru bir yorum yaptım.

kızlar benim nüfusa kayıtlı olduğum yer ve ikamet ettiğim yer farklı davayı hangisine karşı açıcam peki kafam karıştı bu noktada dilekçeyi bilgisayarda mı yazıcam

İkamet ettiğiniz yerde kayıtlı olduğunuz Nüfus Müdürlüğüne açacaksınız. Asliye Hukuk Kalemine verirsiniz dilekçenizi, isminizle alay edildiği gerekçesini kullanabilir veya nüfustaki isminizin X ama aileniz dahil çevrenizde Y ismiyle tanındığınızı gerekçe göstererek gerekli değişikliğin talep edilmesini isteyebilirsiniz.

DAVACI : xxx
DAVALI : … Nüfus İdaresi Müdürlüğü.

KONU : Haklı neden sebebiyle isim tashihi talebinden ibarettir.

AÇIKLAMALAR :
1- Nüfus kayıtlarında … ismiyle kayıtlı olsam bile ailem ve arkadaşlarım ve hatta çalıştığım işyerindeki çevremde bile … ismiyle tanınmaktayım.
2- Bu durum kayıtlar ile özel hayatımda ve iş hayatımda karışıklığa neden olmaktadır.
3- Bu nedenle nüfus kayıtlarında … olarak geçen ismimin … olarak değiştirilebilmesi için sayın Mahkemenize başvurmamız zorunlu hale gelmiştir.

HUKUKİ NEDENLER : MK, NK, HUMK ve diğer ilgili mevzuat.

HUKUKİ DELİLLER : Nüfus kayıtları, tanık beyanları ve diğer yasal deliller.

SONUÇ VE İSTEM : Açıkladığım sebeplerle nüfusta … ismiyle kayıtlı olan adımın … olarak değiştirilmesini saygıyla arz ve talep ederim. …/…/…

Ve hanımlar rica ediyorum üsluplara dikkat edelim, kişisel tartışmalarımızla konuyu dağıtmayalım.

Anladım ben ankarada yaşıyorum oraya açmam gerek o halde:)? Bir sorum daha olacak benim ailem tanık olabilir mi acaba annem ve ablam?

Avukat birisi cevablayabilirmi acaba ben birine maaşına haciz koysam sonra onunla evlensem haciz ortadan kalkarmi yada devam edermi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…