- 29 Mayıs 2016
- 4.622
- 5.328
- 88
- Konu Sahibi KarincaKadin
-
Bence de canım. Birde 2019 kasıma kadar isim ve soyisim değişikliği yapabiliyormuşuz.velayet sendeyse sorun olmamali tatlim
Canım çok teşekkürlerVelayet hakkı sizdeyse eklettirebilirsiniz,babanın onayına ihtiyaç yok diye biliyorum fakat geçerli bir sebebiniz olması gerekiyor sanırım,bu arada avukat değilim.
:) düşünebilir budaBence kendi soyadınızı da değiştirme talebinde bulunun kızınıza da o soyadını verin.
Neden ki?Bence de canım. Birde 2019 kasıma kadar isim ve soyisim değişikliği yapabiliyormuşuz.
dava acmadan mi yapabiliyormusuz?Bence de canım. Birde 2019 kasıma kadar isim ve soyisim değişikliği yapabiliyormuşuz.
Evet evet dava açmadan canım. Olabilirdava acmadan mi yapabiliyormusuz?
bende mi yaptirsam ya
bi konusuyum oglanlaEvet evet dava açmadan canım. Olabilir
Bence vardır ben de boşandım çocuğun kimliğini de yenileteyim dedim kimlik rabdevusunu babası alacakmis velayet ben de olsa da onun nufusundaymis... Saçmalık... Ben kimliği alabilirmisim ama baba talep acacakmis Vazgeçtim...Arkadaşlar merhaba
Eşimle ayrıldım. Kızımın ismine bir isim daha eklemek için babasının iznine ihtiyacım var mı?
Velayet üzerimize olunca soyadını değiştirebiliyoruz diye biliyorum zaten canım ama mahkeme gerekliymişbi konusuyum oglanla
en buyuk hayalim ayni soyadini tasimak
insallah kabul eder
Memur saçmalamış çünkü ben kızımın kimliğini kendim yenilettim. Babasının üzerinden olan pasaportunu iptal ettirdim kendi üstüme çıkardım. Keisnlikle memur hatalı canım.Bence vardır ben de boşandım çocuğun kimliğini de yenileteyim dedim kimlik rabdevusunu babası alacakmis velayet ben de olsa da onun nufusundaymis... Saçmalık... Ben kimliği alabilirmisim ama baba talep acacakmis Vazgeçtim...
Bilmiyorum bu yeni kimlik 190 randevu hattı çocuğa açmadı randevu babası arasın dedi ben de çok umursamadim kendi kimliğimi yenilettim sadeceMemur saçmalamış çünkü ben kızımın kimliğini kendim yenilettim. Babasının üzerinden olan pasaportunu iptal ettirdim kendi üstüme çıkardım. Keisnlikle memur hatalı canım.
Ben randevu almadım direk başvurdum belki ondandır.Bilmiyorum bu yeni kimlik 190 randevu hattı çocuğa açmadı randevu babası arasın dedi ben de çok umursamadim kendi kimliğimi yenilettim sadece
amannn mahkeme olmasaymjs iyiymisVelayet üzerimize olunca soyadını değiştirebiliyoruz diye biliyorum zaten canım ama mahkeme gerekliymiş
Ay evet canım öyleymiş.Velayet sahibi,çocuğun ismini değiştirmek için "haklı bir sebeple" ikamet ettigi yer asliye hukuk mahkemesinde dava açması gerekmektedir.
Dava açılmadan isim değiştirme olayı; yalnızca kanuna uygun olmayan ve yazım/imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan ad ve soyadların bir defaya mahsus değiştirilmesi durumudur. Yani her isteyen bunu yapamaz. Bilginiz olsun kızlar
Belki de ama yeni tip kimlikleri randevusuz çıkarmiyorlar acaba eski kimlik mi cikarmistiniz siz ?Ben randevu almadım direk başvurdum belki ondandır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?