avukat arkadaslara soru

benim bir sorum var eşim bi arkadaşına banka kredisi çekerken kefil olmuş ama kişi hapse girdi şimdi bankadan eşimi aramışlar görüşelim diye bu kişin eşinin üstüne arsası falan var evide dayalı döşeli bize haciz falan gelmeden onlara gelirmi yoksa direk bizemi gelir acil

ayy yaaa aynen bizimde böle bi sorunumuz var eşim bi arkadaşına bankadan kredi çekerken kefil olmuşş ona ulaşamamışlar yada atlatmış nasıl atlatmışsa borç bize geldi 2 sene ödedik borcu 5 milyar falandı en son eylülde kesinti bitmişti yani biz öle sanıyoduk ama bi kağıt daha gelmiş sanırım faiz borcu o borcun napacaz bilmiyoruz ya bıktık usandık .o arkadaşıyla ayrı şehirdeyiz telefonla arıyoz açmıyo msj atıyo bugn yarın diye oyalıyo 2 sene oldu.şimdi biz naapmalıyız o ödededğimiz parayı geri alabilrimiyz avukat arkadaşlarım allah için yardım edin napabilirz faiz borcunu o şahısın ödemesini sağlayabilirmiyiz?

Merhaba

iş sahibi genç bir erkeğin psikolojik sorunları var. 5 kadına sözlü tacizde bulunuyor ve ayrıca cinsel organını gösteriyor peşinden gidiyor ama daha fazla ileri gitmiyor. 5 kadından bir tanesi 16 yaşında

Genç şuanda cezaevinde

4 kadın tarafından sulh ceza mahkemesinde dava açılıyor 16 yaşındaki kızın dosyası savcılıkta.

1.) savcılıkta olan dosya neden halen orada ? bu durumda o dosya hakkındaki durum nedir?

2.) 4 kadının davası bu olayı nasıl etkiler?

4 dosya dışında sadece 16 yaşındaki kız şikayetini geri alınca durum ne olur?

mahkumun daha önce sabıkası yok

ilk mahkemede cezaevinden çıkma olasılığı nedir? çıkması için ne yapılabilir? ceza alırsa ne kadar alır ve cezayı paraya çevirme olasılığı nedir. daha önce sabıkası yok. ifadesindede pişman olduğunu belirtmekte.

Saygılar

Merhabalr benim bir sorum olavaktı. Bir tanıdıdğım ceza davası sonuncunda beraat etti. Fakat 6 yıl aradan sonra yargıtaydan kararı bozduğuna dair bir belge geldi. Bu konuda ne yapmamamız gerekiyor? Beraat kararı düşüp hüküm giyer mi?

ayy yaaa aynen bizimde böle bi sorunumuz var eşim bi arkadaşına bankadan kredi çekerken kefil olmuşş ona ulaşamamışlar yada atlatmış nasıl atlatmışsa borç bize geldi 2 sene ödedik borcu 5 milyar falandı en son eylülde kesinti bitmişti yani biz öle sanıyoduk ama bi kağıt daha gelmiş sanırım faiz borcu o borcun napacaz bilmiyoruz ya bıktık usandık .o arkadaşıyla ayrı şehirdeyiz telefonla arıyoz açmıyo msj atıyo bugn yarın diye oyalıyo 2 sene oldu.şimdi biz naapmalıyız o ödededğimiz parayı geri alabilrimiyz avukat arkadaşlarım allah için yardım edin napabilirz faiz borcunu o şahısın ödemesini sağlayabilirmiyiz?

Asıl borçlunun ödemesi daha kolay olsaydı ona yönelirlerdi uğraşmamışlar anlaşılan sizden tahsil etmişler. ödediklerinizle asıl borçluya karşı rücuu alacağı denilen takip yapabilirsiniz. lakin bu borcu ödeyebilecek durumu varsa uğraşın derim yoksa boşu boşuna masraf yaptığınızla kalırsınızz. bu arada avukatla anlaşmadıktan sonra dosya faizinide ödemek zorundasınız

merhabalar öncelikle böyle bir yer olduğunu öğrendiğim için çok mutlu oldum.benim sorum şu ben kirada oturuyorum bankadan iki kredi aldık biri25 bin diğeri 12bin lira 25 bin olan eşimin maaşından kesiliyor zaten ancak kredi kartlarını ödüyemiyoruz ve maaşına icra durumu söz konusu bu durumda kredi 863 falan ödeniyo ve maaş 1000 lira ikramiyesiz ve masaisiz neti kartlar için maaşa girerlerse ne kadar kesinti yapabilirler lütfen cevap yazar mısınız

merhabalar öncelikle böyle bir yer olduğunu öğrendiğim için çok mutlu oldum.benim sorum şu ben kirada oturuyorum bankadan iki kredi aldık biri25 bin diğeri 12bin lira 25 bin olan eşimin maaşından kesiliyor zaten ancak kredi kartlarını ödüyemiyoruz ve maaşına icra durumu söz konusu bu durumda kredi 863 falan ödeniyo ve maaş 1000 lira ikramiyesiz ve masaisiz neti kartlar için maaşa girerlerse ne kadar kesinti yapabilirler lütfen cevap yazar mısınız

eşinizin bordroda görünen net maaşının 1/4 U kesilir icra ile, maaşından kredinin ödenmesi icrayı etkilemez.

avukat16
benim sorum ; bir kadın arkadaşım kocasından ayrılmak istiyor. sözlü ve psikolojik şiddetle ve uzun zamanın verdiği mutsuzlukla kesin kararlı olarak ayrılmak istediğini söylüyor. son ayda özellikle sataşma ve sürtüşmelerle kesinlikle birlikte olmayı artık istemediğini belirterek, karşı taraf ayrılmak istemezse yine de bu kadın mahkemeye başvurup ayrılabilir mi ? son medeni kanunla kadının haklarının verildiği söyleniyor. bir iki avukata sorduk ama sizinde düşüncenizi alıp karşılaştıralım istiyoruz.

merhaba ben 9 aylık evliyim. ikimiz de öğretmeniz. evin giderlerini bu güne kadar ortak karşılamıştık. ta ki eşim yaptığım normal harcamalara aşırı tepki verene kadar. anneme hediye aldım bana kıyamet kopardı hakaretler etti bağırıp çağırdı. bu durum karşısında ben de çalışıyorum dedim. sonra barıştık, karışmayacağım maaşının bir kısmını istediğin gibi harca dedi. ama bir süre sonra yine aynı olaylar çıktı. yaptığım harcamalara bu denli karışınca ben artık maaşımı vermyeceğim dedim. bugüne kadar herşeyi ödedim ama artık bu duruma katlanamıyorum dedim. öyleyse seni boşayacağım dedi. ben boşanmak istemiyorum ama benimle maaşım için evli olduğunu düşünüyorum. yirmi gündür ayrıyız. beni evden gönderdi. parasını vermeyecekse biz evli kalamayız dedi. bu söz karşısında abim beni alıp götüreceğini söylediği halde bile eşim tamam gitmesin demedi. parasını verecekse kalsın dedi sadece. yirmi gündür de söylediğinden bir adım geri atmadı. hala eve gel ama herşey ortak olacaksa gel yoksa ayrılalım diyor. benim bu durumda nasıl davranmam lazım. lütfen yardımcı olabilir misiniz?

Merhabalar,Daha önce başka bir sayfaya da yazmıştım ama hala bir cevap alamayınca buraya da yazmaya karar verdim yardımcı olursanız sevinirim.
ben 13 yıllık evliyim.38 yaşındayım ve 5ve 4 yaşlarında iki oğlum var.Aslında eşimle çok ta yeni olmayan şiddetli geçimsizlik yaşıyoruz ve ben artık hem kendim hemde çocuklarımın manevi olarak zarar görmememiz adına boşanmaya karar verdim.Eşim bunu istemiyor ama ben başka bir çıkar yolum olmadığına inanıyorum ne yazık ki.Benim sorularım şöyle,Ben çalışmıyorum maddi bir gelirim yok sadece eşim dışarıdan sigortamı ödüyor. 1.Nasıl boşanma davası açabilirim hangi evraklar gerekli?2. Oğullarımı asla bırakamam velayetleri kime verilir.?3.Oğullarım için gerekli nafaka tutarı nasıl belirlenir.?4. Bir de kafama takılan bir şey daha var daha önceden netten boşanma ve süreçleri ile araştırma yaparken yanlış hatırlamıyorsam bir yerde boşanma davasını açan kişinin haksız duruma düştüğü bundan dolayı da ne çocukları için velayet nede nafaka talebi olamayacağı gibi bir şeyler okumuştum.Doğruluk payı varmıdır?
5.Her boşanma davasında mutlaka tanık gereklimidir.?
İlginizden dolayı şimdiden teşekkürler.İyi günler diliyorum.

Son düzenleme:
Merhabalar,Daha önce başka bir sayfaya da yazmıştım ama hala bir cevap alamayınca buraya da yazmaya karar verdim yardımcı olursanız sevinirim.
ben 13 yıllık evliyim.38 yaşındayım ve 5ve 4 yaşlarında iki oğlum var.Aslında eşimle çok ta yeni olmayan şiddetli geçimsizlik yaşıyoruz ve ben artık hem kendim hemde çocuklarımın manevi olarak zarar görmememiz adına boşanmaya karar verdim.Eşim bunu istemiyor ama ben başka bir çıkar yolum olmadığına inanıyorum ne yazık ki.Benim sorularım şöyle,Ben çalışmıyorum maddi bir gelirim yok sadece eşim dışarıdan sigortamı ödüyor. 1.Nasıl boşanma davası açabilirim hangi evraklar gerekli?2. Oğullarımı asla bırakamam velayetleri kime verilir.?3.Oğullarım için gerekli nafaka tutarı nasıl belirlenir.?4. Bir de kafama takılan bir şey daha var daha önceden netten boşanma ve süreçleri ile araştırma yaparken yanlış hatırlamıyorsam bir yerde boşanma davasını açan kişinin haksız duruma düştüğü bundan dolayı da ne çocukları için velayet nede nafaka talebi olamayacağı gibi bir şeyler okumuştum.Doğruluk payı varmıdır?
5.Her boşanma davasında mutlaka tanık gereklimidir.?
İlginizden dolayı şimdiden teşekkürler.İyi günler diliyorum.

1- boşanma davasını sadece boşanma dilekçenizle masrafını ödeyip açabilirsiniz
2-yaşları küçük olduğu için herhangi bir sağlık probleminiz,içki kumar alışkanlığınız,ahlaksız yaşantınız vs olmadığı sürece size verilir
3- nafaka çoçuklarınızın ihtiyaçları doğrultusunda hakimin takdir edeceği bir bedeldir. ayrıca kendiniz içinde nafaka talep edebilirsniz
4- boşanma davasını kimin açtığı farketmez. sadece açan taraf masrafı karşılayan taraftır. duyduğunuz şey tamamen uydurmadır
5-boşanma davalarında en önemli şey tanıktır

1- boşanma davasını sadece boşanma dilekçenizle masrafını ödeyip açabilirsiniz
2-yaşları küçük olduğu için herhangi bir sağlık probleminiz,içki kumar alışkanlığınız,ahlaksız yaşantınız vs olmadığı sürece size verilir
3- nafaka çoçuklarınızın ihtiyaçları doğrultusunda hakimin takdir edeceği bir bedeldir. ayrıca kendiniz içinde nafaka talep edebilirsniz
4- boşanma davasını kimin açtığı farketmez. sadece açan taraf masrafı karşılayan taraftır. duyduğunuz şey tamamen uydurmadır
5-boşanma davalarında en önemli şey tanıktır

Sibelim84 ilginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim.

ben boşanmaya karar verdim ama hala bankadan kredi çekip ödemesini yapıyor olduğumuz bir evde oturuyoruz..banka kredisi de evde eşimin üzerine eşim maaşından ödüyordu.bunun paylaşımı nasılolur bilen var mı?daha 3 yıla yakın ödeme var.ben de çalışıyorum bu arada.

benim bir sorum olacakti simdiden tesekkürler, benim dogum tarihim 15.08.1963 ,1.07.1989 da ilk ssk girisim var orada toplam pirimimde 180 gün ben 7 yildir almanyada yasiyorum ben burda calismiyorum bu arada ben burda devletten para almiyorum 2008 den itibaren tarim bag kurlusuyum simdide türkiyede ssk li bir iste kendimi gösterebilirmiyim cünkü gösterirsem 5 bucuk yilda emekli olacagim lütfen acil yanitinizi bekliyorum saygilar.

merhaba...yakın bir arkadaşım için bilgi almak istiyorum. babası kanserden vefat etti. 2 kardeşler. ikisi de evli barklı çocuklu. baba ölünce mal paylaşımı derdine düştüler. sorum şu: mal paylaşımında 2 pay anneye, 3 pay kızarkadaşıma ve 3 pay da erkek kardeşe verildi. fakat erkek kardeş mal paylaşımında daha fazla hakkettiğini düşünerek itiraz etti. şimdi bu durumda anne kızı ile hemfikir, anne ile kızı hemfikir ise toplamda 5 pay 3 paydan büyük olduğu için kabul görür mü? mal paylaşımında son karar ne olur? nereye başvurmak gerekir? yardımcı olursanız sevinirim.:44:

merhaba benim bi sorum olacak; ben eşimin ikinci eşiyim. eşimin ilk evliliğinden bir çocuğu var ve nafakasını düzenli ödüyor. ama ilk eşi bizi sürekli rahatsız ediyor. şimdi biz eşimli bir ev almak istiyoruz fakat ilk eşi şayet birgün bi taşınmaz alırsak eşim öldüğünde (ki allah korusun) o taşınmazda çocuğuna da miras hakkı kalacağından beni süründürmekle bizi tehdit ediyor. bu mümkün müdür benim için fark etmiyor da eşim beni madur etmemek adına birşeyler almaktan çekiniyor. kısaca bizim aldığımız taşınmazlarda ilk evlilikten olan çocuğun miras hakkı ne kadardır yardımcı olursanız sevinirim.

Mrb öncelikle böyle bir köşeye yer verdiğiniz için size teşekkür ediyorum..
Biz eşimle 2007 yılında evlendik ve 6 nisan 2012 de boşandık..
sonra eşim 3 ay sonra tekrar barışmak istediğini söyledi ve biz tekrar 2 temmuz 2012 de ikinci evliliğimizi yaptık..
Fakat işler gene yolunda gitmedi ve ben tekrar boşanmak istiyorum.. Bunu da kendii biliyor..
Ben zaten 3,5 senedir ailemin yanında yaşıyorum 3 yaşında oğlumla birlikte.. bu süre zarfında kendini toparlamasını bekledim ama olmadı..
şimdi kendisi 1 ay önce biraz eşya alıp ailesinin evinden gitmiş. bana da silivri ye gittiğini söyledi.
ama açık adresini kimseye vermemiş. benim bu durumda ne yapmam lazım. nasıl boşanma davası açıcam ben.. adresi belli değil ve
telefonda kullanmıyor kendisi kayıpmış telefonu.. 15 günde bir arıyor oda çocuğuyla 5 dk konuşup kapatıyor.
yani ben nasıl dava açıcam? Adresi yok, sadece ailesinin ikamet ettiği adres var elimde.. Ne yapmam lazım benim_?
tek taraflı dava nasıl açıcam. dilekçeye ne yazmam gerekiyor? birde sizce bu dava ne kadar sürer.. çok sürmesini istemiyorum.
bunun için ne yapmam lazım? lütfen cevap atın çok zor durumdayım

Eşim üvey ablası ile tartışmıştı, tartışmayı başlatan ablasıydı... karşılıklı bağırdılar... gidip şikayet etti... benim eşim öğretmen ve hiç bir olaya karışmışlığı yoktur.. uvey ablası ise bu gune kadar çok olaylara karışmış biri... şimdide 14 yaşındaki oğlunu tanık gösterip eşimi şikayet etmiş, 14 şubat gibi mahkeme var çok uzuluyoruz inşallah bişey olmaz eşimin hiç bi suçu yok sizce ne yapmalıyız sononda ne olur??

Back
X