Avukat arkadaşlara sorum var

86deliha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2015
8.935
10.664
248
38
şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Eşimle çok mutluyum şükürler olsun ama ben çok detaycı ve en ufak ihtimali bile düşünen ve buna göre hareket eden bir insanım.
Babam kendine ait evi bana devretti.hibe etmedi.satış olarak görünüyor(hibe ederse tapuya daha fazla ödeme yapacaktı çünkü)
Sorum şu ; evlendikten sonra evlilik süresince edinilen mallar eşlerle ortak.
Yani şuan evin tapusu bende olsa bile eşim herhangi bir boşanma durumunda eve ortak oldu.
Ben bunu istemiyorum yani Allah korusun boşanırsak eşimin evime ortak olmasını istemiyorum.
Bunun için yapabilceğim bişey varmı.
Tekrar teşekkürler

şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Eşimle çok mutluyum şükürler olsun ama ben çok detaycı ve en ufak ihtimali bile düşünen ve buna göre hareket eden bir insanım.
Babam kendine ait evi bana devretti.hibe etmedi.satış olarak görünüyor(hibe ederse tapuya daha fazla ödeme yapacaktı çünkü)
Sorum şu ; evlendikten sonra evlilik süresince edinilen mallar eşlerle ortak.
Yani şuan evin tapusu bende olsa bile eşim herhangi bir boşanma durumunda eve ortak oldu.
Ben bunu istemiyorum yani Allah korusun boşanırsak eşimin evime ortak olmasını istemiyorum.
Bunun için yapabilceğim bişey varmı.
Tekrar teşekkürler
Baban sana miras yolu ile verseydi kocanın hakkı olmaz o evde.

Ama satış yaptığı için kocan da şuan hak sahibi.

avukat değilim de sözleşme yapabilirsiniz evlilikten sonra alınan malların ortaklığını ikinizin de kabul etmediğine dair herhalde. benim de arabam bekarlıktan ama üstüme nikahtan sonra aldırdım. boşanacak olsak (Allah korusun) eşimin arabadan hak talep edeceğini sanmıyorum. gerçi evin de taksitlerini ben ödüyorum , bana kalırsa evde de hakkı yok ama :D

ama sanırım eşinize sözleşme yapalım gibi bir teklifle gitmezsiniz.. başka da çözüm gelmiyor aklıma..

avukat değilim de sözleşme yapabilirsiniz evlilikten sonra alınan malların ortaklığını ikinizin de kabul etmediğine dair herhalde. benim de arabam bekarlıktan ama üstüme nikahtan sonra aldırdım. boşanacak olsak (Allah korusun) eşimin arabadan hak talep edeceğini sanmıyorum. gerçi evin de taksitlerini ben ödüyorum , bana kalırsa evde de hakkı yok ama :KK70:

ama sanırım eşinize sözleşme yapalım gibi bir teklifle gitmezsiniz.. başka da çözüm gelmiyor aklıma..
Yok öle söleyemem eşime sözleşme falan.
Napalım artık boşanmamaya özen göstercez :)

Baban sana miras yolu ile verseydi kocanın hakkı olmaz o evde.

Ama satış yaptığı için kocan da şuan hak sahibi.
Evet canım ben şuan yapabileceğim bişey varmı diye danışmak istedim.
Miras yolu ile devretmek istedi fakat masraf o şekilde çok oluyordu mecbur kaldık.

Yok öle söleyemem eşime sözleşme falan.
Napalım artık boşanmamaya özen göstercez :)
bence de :D hani yapmazlar canım, hakları yok o kadarını da talep etmezler diye düşünecek oluyorum ama boşanma aşamasında ne beyefendiler ne çirkefliklere giriyor 3 kuruş için , herkesten herşeyi beklemiyor da değilim artık..

bence de :KK70: hani yapmazlar canım, hakları yok o kadarını da talep etmezler diye düşünecek oluyorum ama boşanma aşamasında ne beyefendiler ne çirkefliklere giriyor 3 kuruş için , herkesten herşeyi beklemiyor da değilim artık..
Aynen öyle canım,yapmaz dediklerimizin nelerini duyduk etraftan oyüzden bi yol aradım.

Hayatımda hiç böyle hesaplar yapmadım.İyi giden bir şeyi sorgulamadım düşünmedim kötüsünü.Ona bişi kalmasın istemem demedim.Zaten ayrılmışım sevidğim adamdan daha kötü ne olabilir diye düşünürüm sanırım.Ticari bi faaliyete son verme gibi bakılıyor ya evliliklere işte o İnce detayları midem kaldırmıyor.Ama sizde haklısınız.Bu ülkede kadının adı yok maalesef.Güvence altına almalısınız kendinizi.

Hayır canım hak talep edemez !
Satışı gerçekleşmiş olsa dahi para verdiğine dair banka hesap kaydı yahut olaya ilişkin çekilen bir kredi yok ise boşansanız dahi o ev senin kanıt olmadığı sürece o evi talep etse mahkeme sürecindeki itirazlarınız ve incelemeler sonucunda ev size kalır..

Hayır canım hak talep edemez !
Satışı gerçekleşmiş olsa dahi para verdiğine dair banka hesap kaydı yahut olaya ilişkin çekilen bir kredi yok ise boşansanız dahi o ev senin kanıt olmadığı sürece o evi talep etse mahkeme sürecindeki itirazlarınız ve incelemeler sonucunda ev size kalır..
Aaa ciddimisin,aynen para falan ödemedim ,kredi çekmedim.sadece tapuda imza attım.

Hayatımda hiç böyle hesaplar yapmadım.İyi giden bir şeyi sorgulamadım düşünmedim kötüsünü.Ona bişi kalmasın istemem demedim.Zaten ayrılmışım sevidğim adamdan daha kötü ne olabilir diye düşünürüm sanırım.Ticari bi faaliyete son verme gibi bakılıyor ya evliliklere işte o İnce detayları midem kaldırmıyor.Ama sizde haklısınız.Bu ülkede kadının adı yok maalesef.Güvence altına almalısınız kendinizi.
Canım 30 yaşındayım,etrafımda okadar çok böle şeylere tanık oldumki,ister istemez korkuyor insan.

Ya da şöyle yapabilirim ; Allah korusun boşancak olsak , öncesinde evi yine babama satarım.satışıma karışamaz sonuçta.

Bosancagini anladigin an satis yapip baskasina devredersen hak talep edemez diye biliyorum emin degilim tabiki. Baska kardes var mi Yoksa babanizin ustune devredin. Vu devirde birak yabanci birine guvenmek oz kardesler bile neler yapiyor. Boyle dusunmekte hakli buldum sizi cozum uretin

İyi de esini bilmiyomusun bosanma durumun da hak idda edermi.
Gerci bazi erkekler bosanma noktasinda ummadigin seyleri yapabiliyolae.

Bosancagini anladigin an satis yapip baskasina devredersen hak talep edemez diye biliyorum emin degilim tabiki. Baska kardes var mi Yoksa babanizin ustune devredin. Vu devirde birak yabanci birine guvenmek oz kardesler bile neler yapiyor. Boyle dusunmekte hakli buldum sizi cozum uretin
Canım babamın çok borcu var.haciz falan gelmesin diye bana verdi.kardeşimede verdi bi ev.valla hayatta herşey oluyor.

Back
X