Merhabalar,bende şunu soracaktım.Benim boşanma davam bu perşembe günü olacak.Bundan önce eşimin sağlık için ssk'sından faydalanıyordum.Boşanınca bu mümkün değil.Kendime ait bir sağlık sigortamda yok.Babam emekli sandığı mensubu.Onun sağlık sgortasından faydalanabilirmiyim acaba?Teşekkürler.
sevgili avukat hanım ne olur bana bir yol gösterin beni eşim beni hep aldatıyor benim üç tane çocuğum var yaşları bri 10 diğeri 8 küçükte 11 aylık ben bundan ayrılırsam kendisi polis mahkeme çocuklara ne kadar nafaka verir aşırı şiddet uyguluyor ne olur bana acele cevep verin
merhabalar. ben 2,5 ay önce bir bankanın kredi kartı temsilciliği pozisyonu için mülakatlarına katıldım ve tüm mülakatları geçtim. yaklaşık 2 ay öncede tüm sözleşmeleri imzalayıp gönderdim. içerisinde sağlık raporum, sabıka kaydım ve danışmaklık şirketinin gönderdiği sözleşmeler vardı. bizleri banka, danışmanlık şirketi aracılığıyla seçti. başka şehirlerden birçok arkadaşımız işe başladı,yaşadığım yerde banka yoktu, 2 gün sonra açılacak ve beni hala aramadılar. bu zamn süresinde bende başka iş bakmadığım için şu an zor durumdayım. işe başlatmadıkları taktirde dava açma imkanım varmı bunu öğrenmek istiyorum. şimdiden çok teşekkürler
lütfen yardım edin eşim beni geçen yıl aldattı ve ben onu nla barıştım şimdi dava açtım ve ayrılmak istiyorum çünkü unutamadım bu olayı ama geçen sene barıştığım için onu affettiğim anlamına geldiğini ve süre geçtiği için davamın kabul edilemeyeceğini öğreniyorum boşanmak istemiyor ama ben onunla yaşamak istemiyorum ne yapabilirim
avukat arkadaşlar benimde bi sorum olucak.eşimin çalıştığı yer aylardır para vermiyo.zaten maaşlarıda elden veriyorlar bordroda yok.bu kanunen yasak değilmi?bu durumda ne yapabiliriz?yardımcı olursanız sevinirim.
2 Sene önce Evlendiğim Zaman Bir Magazadan çeyiz Eşyasi Aldim Koltuk Takimi Eşimin Adina Senet Yapildi 1200 Ytl
400 Ytl Yatak Da Senim Adima Senet Yapildi Taksitlere Bölündü Taksitler Birtince Senetler Aliniyordu Arada 5-6 Ay Geçtikten Sonra Baktik Magaza Bir Gece De Kapandi Aradan 3 -4 Ay Geçtikten Sonra Ortaya çiktilar Kapattiklarini Gelip Elden Tahsilati Yapcaklarini Sölediler Eşimin Senedini Kendilerinden Alacakli Olan Koltuk Firmasina Vermişler Neyse O Firmaya ödememizi Yaptik Senet Alindi
Benim Senet Kendilerinde Olmadiğini Senet Yapmadigimizi Sölediler Bende Tam Olarak Hatirlamiyorum Senet Varmi Yokmu çok Alişveriş Yapmiştim Bazilari Senetsizdi Hatirlayamiyorum
Bana Enson Ki Taksidimin Makbuzunu Verdiler Makbuza Senet Bizdedir Bulunamamiştir Borcu Yoktur Yazip Imzaladilar öylece Kapandi Konu Biz Borcumuzu ödedik
Aradan 1,5 Sene Geçti Dün Bir Avukat Aradi Senedimin Elinde Oldugunu Icraya Verdiğini Senedin 3 şahis Tarafindan Satin Alindiğini ödemezsem Birkaçgün Içinde Icra Geleceğini Söylüyor
Ben Ne Yapabilirim Senet 2 Sene Geçti Geçerlimi
Elimdeki Makbuzun Geçerliliği Varmi
Yardimci Olursaniz Sevinirim
Cevap Için Teşekkürler ödeme Emri Gelmedi Hatta Israrci Oldu Birkaç Gün Içinde öedeme Yapmami Yoksa Icranin Sali Güne Kadar Geleceğini Söyledi
Benim durumum sanırım biraz karışık.Konuyu kısaca özetleyeyim.Biz 4 kardeşiz.3 ağabeyim ve ben.Babam vefat etmeden önce ölene kadar bakma sözleşmesi düzenleyerek evleri benim üzerime yaptı.2 yıl sonrada vefat etti.Ancak (1, yıl sonra ölene kadar bakma sözleşmesini yaptıktan) bir dükkan satışı yaptı.Fakat bu arada unutkanlıklar yaşamaya başladı.İşimiz acildi hastahaneye gittik akli dengesi yerinde değildir belgesi aldık vasisi ben oldum.Aradan 2 yıl geçti.Sonra vefat etti.
Daha sonrasında ağabeyimin biri itiraz davası açtı. Şahitler,belgeler ve yaşananlar öyle açıktı ki davaları hep ben kazandım.Sonunda temyize yolladı ağabeyim ve temyiz onun lehine sonçlandı.Bende temyize yolladım ve benim lehime bir sonuç geldi temyizden fakat altında bir notla (isterlerse diğer vasiler yeniden bu konuyla ilgili dava açabilirler) deniyordu.
Davanın açıldığı yer memleketim ve tüm bunlar olalalı 5 yıl oldu.Bir avukat edindim ama aramıyor,ilgisiz.ben arayınca kem küm.Hep şahsi uğraşlarımla iş hakkındaki gelişmeleri takip ediyorum.Şimdi bana bu konuyu söyledi ve kararın bu şekilde geldiğini yani ve 6 aydır ses yok.Ulaşamıyorum da,memleketimede gidemiyorum.Şİmdi bunun zaman aşımı yokmu..?şaşkınım kime danışacağımı bilmiyorum.Ne yapmalıyım onuda bilmiyorum.Yardımcı olursanız,yol gösterirseniz çok mutlu olacağım.Şu an babamın bana bıraktığı o evde yetim yeğenmelri yaşıyor,kiralarıda onların eğitim masraflarına veriyorum ben almıyorum.Aç gözlü ağabeylerim anne ve babama yaptıkları acılar gibi o çocuklarıda oradan atıp,yetimhaneye vermek ve herşeyi almak istiyorlar.Babam bunu bildiği için evleri bana bağışalamıştı.Şimdi ben kazandım diye temyiz geldi tamam ama bu altındaki not yada ibare ne demek oluyor,zaman aşımı yokmu bunun?artık evi satıp Parasını çocuklara bölmek,kendimde sorunsuz yeni bir ev almak istiyorum.
Lütfen yardım edin
Geçmiş olsun, anlattığınıza göre son derece ağır hakaretlere uğramışsınız, bu hakaretleri duyan kişiler var ise bu kişileri de tanık göstererek savcılığa şikayette bulunabilirsiniz, çünkü hastane gibi bir çok kişinin bulunduğu bir ortamda rencide edilmişsiniz, ayrıca Tabibler Odası olayı inceleyecektir, bu kurum saygın bir meslek örgütüdür bu konuda endişelenmeyin.
teşekkür ederim cevap verdiğiniz için,
savcılığa dilekçe yazdım ama şahit olmadığı için kazanamayacağımı söylediler,ve bana kimse şahit olmak istemedi,insanlar bu konuda çok duyarsızlaşmış maalesef,
ayrıca kaybettiğim taktirde bu doktorun dava açma hakkı doğuyormuş ve yalancı şahit ayarlamasında korktuğum için de dilekçeyi veremedim maalesef, peki sizin söylediğiniz gibi ben bu kadını tabipler odasına şikayet etsem aynı şekilde benden şahit istemeyecekler mi?
yine bu kurumdan da sonuç olamazsam kendi lehime,doktorun bana karşı dava açma hakkı doğuyor mu bu kurum aracılığıyla ya da savcılık aracılığıyla,
açıkçası insanlara güvenemiyorum,çünkü yalancı şahitlikten korkuyorum,davayı da kazanırsa haksız tere benim öğretmenlik mesleğim tehlikeye düşmez mi sizce,bu durum da beni çok endişelendiriyor..
elim kolum bağlı,
zaman da ilerledikçe şansım azalıyor sanırım değil mi?
teşekkür ederim ilgi ve alakanıza a.s.
dava açarakta değiştirilemez mi:sm_confused::sm_confused::çok üzgünüm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?